- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Na tebi je prvo da mi dokazes da je obican narod bio u stanju citati knjige na narodnom jeziku i pre reformacije! Zatim da mi dokazes citatom da je crkva pre reformacije dekretom zabranila narodu citanje biblije na narodnom jeziku! (onaj jedan citat sto si naveo ima tezinu ako je autentican, ali opet nedovoljnu, jer je rec o zabrani koja se odnosi samo na jednu oblast - francusku).
Ispisi mi ovde sve sto imas, i stavi izvor da mogu proveriti. Drugacije ne vredi na ovo odgovarati..
Ovo su sve iz izvora. Inače, upitaj se..ako ovi izvori LAŽU, i navodno je aKatolička Crkva dopuštala čitanje na narodnom jeziku, pa zašto su protestanti to pokrenuli u XVI veku kada je to bilo dopušteno? Ne bi se javili protestatnti da je anarodu bilo dopušteno.
Još nešto, ti dobro znaš za Tex Rec..i tu priču. Vulgata Jeronimova je upravo suprotnost ovom tekstu. Ona je Orignovska Biblija (porodica Sinatikus i Vaticanus). Porodica iskrivljenih tekstova....
Zato su još Helvedije i Jovinijan žestoko napali Jeronioma...i njegov prevod. Grčka, Pravoslavna Crkva nikada takav prevod nije primala i Grčki tekst iz Konstantinopolja je bio suparnički ovom korumpiranom prevodu. Ubrzo još materijala. Narednih dana.