Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kada se napravi pregled ustaljenog pogleda povijesti Zapada, nailazi se na neke uistinu nevjerojatne izmišljotine. Njih nije izmislila Crkva nego sekularni intelektualci koji su stvorili termine kao što su mračno doba, renesansa, prosvjetiteljstvo i doba razuma. To su bila velika povijesna razdoblja, koja se zapravo nikada u stvarnosti nisu dogodila.
-----------------------------------------------------------------------
Nisam rimokatolik i nisam napisao ovu knjigu kako bih obranio Crkvu. Napisao sam je kako bih obranio povijest.

Rodney Stark, Lažna svjedočanstva - Raskrinkavanje stoljeća protukatoličke povijesti

Jovan se boji Krista, kao što ga se plašio Luther. Luther sam kaže da mu se Krist na križu činio kao đavao.

"Svinje" su oni kojma Krist liči na đavla, Lutheru, svinje su oni kojima je Isus jednak sotoni po boštvu i svinje su oni koji nasrću na Krista i Kristovu Crkvu.

Opet lažeš. Crkva nikada nije branila čitati Pismo kršćanima. Crkva je upravo i omogućila čitanje Svetog Pisma. Na koncu, vi protestanti i nemate svoje Pismo, nego ste ga "ukrali" od Kristove Crkve, a onda divljaštvo nad njim napravili.

Evo, ja sam ti dokaz da Katolička Crkva ne brani čitati Bibliju. A svinje jesu svinje.

Ne kršćanima, svinjama se ne smije davati Sveto Pismo. A tko su svinje ponovit ću ti još jednom. "Svinje" su oni kojma Krist liči na đavla, Lutheru, svinje su oni kojima je Isus jednak sotoni po boštvu i svinje su oni koji nasrću na Krista i Kristovu Crkvu.

U srednjem veku nisi mogao čitati. Prvo nisi mogao na narodnom jeziku čitati, već bi morao na latinskom i to uz odobrenje sveštenstva. To smo videli. I ti se slažeš sa takvim merama. A da li su potrebne?

Kao drugo, Isus ni apostoli nigde nisu branili čitanje Pisma, niti je bilo bojazni da ga ko ne protumači pogrešno. Apostol Petar kada navodi kako se "izvrću Pisma-poslanice apostola Pavla", on kaže ne budite deo onih koji izvrću, ali nigde ne kaže zabraniti im da čitaju. Nigde.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U srednjem veku nisi mogao čitati. Prvo nisi mogao na narodnom jeziku čitati, već bi morao na latinskom i to uz odobrenje sveštenstva. To smo videli. I ti se slažeš sa takvim merama. A da li su potrebne?

Laž. Notorna.

Kao drugo, Isus ni apostoli nigde nisu branili čitanje Pisma, niti je bilo bojazni da ga ko ne protumači pogrešno. Apostol Petar kada navodi kako se "izvrću Pisma-poslanice apostola Pavla", on kaže ne budite deo onih koji izvrću, ali nigde ne kaže zabraniti im da čitaju. Nigde.

Isus kaže: Ne dajte svinjama svoje svetinje.

Martin Luther: „Pa niste vi (Židovi) vrijedni toga da izvana pogledate Bibliju, a kamoli da je čitate. Vi samo trebate čitati Bibliju koja stoji svinji ispod repa te žderati i lokati slova koja tu sama ispadaju. To bi bila Biblija za takve proroke koji riječ božanskoga veličanstva (…) tako svinjski ruju i trgaju.“

Ponovo te pitam. Kako se uopće može govoriti o tome da protestanti "cijene Bibliju", kada vam "ćaća Martin Luther" smiješta Bibliju svinji ispod repa?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isus i apostoli nigde, nisu izrazili bojazan, u pogledu čitanja Pisma. Nigde.

Apostol Petar kaže, ne budemo isti kao oni koji ućizvrću Pisma.

Ima li negde stih gde kaže da treba zabraniti Pismo bilo kome? Da stoji da Pismu ne treba da imaju pristup neki ili obični vernici. Gde to stoji

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nije laž...nisi smeo čitati. Ti si sam sa sobom u svađi. Prvo si negirao, pa kada sam priložio mnoštvo citata...ponoviću ih...nikakav problem, onda si govorio da tako treba, pa sada kada nemaš Biblijski argument opet poričeš. Dakle, vratiš priču prema potrebi i tako poučavaš kako kako biti prefrigan i lukav.

Ima Bog, i drugi, kojima nisi idol, pa vide kako okrećeš priču kako vetar duva.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ima li negde stih gde kaže da treba zabraniti Pismo bilo kome? Da stoji da Pismu ne treba da imaju pristup neki ili obični vernici. Gde to stoji

Ja nisam govorio o običnim vjernicima. Ja sam govorio, pozivajući se na Isusa, da svetinje ne smijemo prepustiti "svinjama". A podsjetit ću te još jednom tko su svinje. "Svinje" su oni kojma Krist liči na đavla, kao Lutheru, svinje su oni kojima je Isus jednak sotoni po boštvu i svinje su oni koji nasrću na Krista i Kristovu Crkvu.

Martin Luther: „Pa niste vi (Židovi) vrijedni toga da izvana pogledate Bibliju, a kamoli da je čitate. Vi samo trebate čitati Bibliju koja stoji svinji ispod repa te žderati i lokati slova koja tu sama ispadaju. To bi bila Biblija za takve proroke koji riječ božanskoga veličanstva (…) tako svinjski ruju i trgaju.“

Ponovo te pitam. Kako se uopće može govoriti o tome da protestanti "cijene Bibliju", kada vam "ćaća Martin Luther" smiješta Bibliju svinji ispod repa?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja nisam govorio o običnim vjernicima. Ja sam govorio, pozivajući se na Isusa, da svetinje ne smijemo prepustiti "svinjama". A podsjetit ću te još jednom tko su svinje. "Svinje" su oni kojma Krist liči na đavla, kao Lutheru, svinje su oni kojima je Isus jednak sotoni po boštvu i svinje su oni koji nasrću na Krista i Kristovu Crkvu.

Crkva je branila običnim vernicima da čitaju i poseduju tekstove. Samo uz dozvolu biskupa i hijerarhije si kao običan vernik mogao imati Pismo.

Bojazan je bila da se ne padne u jeres.

Ali takvih smernica nema u Pismu. Ono je suprotno Pismu.

O tome govorim.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Za Lutera rekoh. On nije ničiji idol pa zato je pogrešno nametati ga kao takvog. Ja nemam sveca i svetitelja pa da ih moram bez razmišljanja slediti u svemu. To što ti imaš takvu predstavu, to je iz navike u tvom iskustvu.

Ja Lutera ne sledim ni u čemu osim u onome što smatram da je bio u pravu. Gde nije ja ne moram.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Crkva je branila običnim vernicima da čitaju i poseduju tekstove. Samo uz dozvolu biskupa i hijerarhije si kao običan vernik mogao imati Pismo.

Notorna neistina.

Za Lutera rekoh. On nije ničiji idol pa zato je pogrešno nametati ga kao takvog.

Ali je "roditelj i tvoje sekte". I tvoja sekta je naslijedila njegovo divljaštvo, bogohulje i prostaštvo.

Ja nemam sveca i svetitelja pa da ih moram bez razmišljanja slediti u svemu.

Ellen White kaže da vam je Luther svetac. A Ellen White je vama subotarima "bog i batina".

Ja Lutera ne sledim ni u čemu osim u onome što smatram da je bio u pravu. Gde nije ja ne moram.

Slijediš ga u njegovom najvećem zlu, nasrćeš na Krista i Kristovu Crkvu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Notorna neistina.

Ali je "roditelj i tvoje sekte". I tvoja sekta je naslijedila njegovo divljaštvo, bogohulje i prostaštvo.

Ellen White kaže da vam je Luther svetac. A Ellen White je vama subotarima "bog i batina".

Slijediš ga u njegovom najvećem zlu, nasrćeš na Krista i Kristovu Crkvu.
Neistina je što negiraš...i vrlo lukavo pokušavaš posle dan jedan da okreneš priču. Ali citati su ovde..nije problem, ponovićemo ih...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Neistina je što negiraš...i vrlo lukavo pokušavaš posle dan jedan da okreneš priču. Ali citati su ovde..nije problem, ponovićemo ih...

Ti pokušavaš okrenuti priču, zato se vraćamo na nju.

P.S.
A sada ću u narednim postovima redom navoditi citate iz kojih će biti jasno koliko je "njegovo veličanstvo i "princezin svetac" Martin Luther "ljubio" Bibliju.

Natrag