Ima li na forumu proroka?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ti prosto ostaješ slep za to da uvidiš da današnji zakoni jesu zasnovani na Deklaraciji o pravima čoveka i građanina

Jovane, jel ti malo pretjeruješ? :rolleyes: A što je s Rimskim pravom? Pa nije sve započelo s franc. Revolucijom, prosvjetiteljstvom i protestantizmom...niti će s adventistima završiti.
To je sve obličje ovoga svijeta koje je prolazno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa nije sve započelo s franc. Revolucijom, prosvjetiteljstvom i protestantizmom...

Nije sve, ali ozakonjeno divljaštvo upravo je počelo sa divljacima "prosvijetljenim" protestantima. Isabeleta, kakvi su zaista divljaci ovi 'prosvjetitelji', najbolje ćeš vidjeti kad vidiš koliki su lažovi bili.

1. Katolička Inkvizicija: 500 godina, 5.000 osuđenih heretika; 10/godinu

2. Francuska revolucija: 5 godina, 250.000 ubijenih nevinih ljudi; 50.000/godinu
------------------------------
Pogledaj. Divljaci divljake štite i veličaju, kao drug Giljotina ovdje, a na Crkvu nasrću k'o da su se "na ocat navukli".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, jel ti malo pretjeruješ? :rolleyes: A što je s Rimskim pravom? Pa nije sve započelo s franc. Revolucijom, prosvjetiteljstvom i protestantizmom...niti će s adventistima završiti.
To je sve obličje ovoga svijeta koje je prolazno.
Načela Deklaracije su doprinela izlasku iz feudalizma. U tom smislu su ta načela doprinela modernom društvu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo ti ne možeš naći gde piše. Navedi član.

Sve ti piše, samo ti ne shvaćaš. Ali nisi ti kriv, kriva je 'proročica' alkoholičarka. Tvoja je krivnja utoliko što si se navukao na nju, k'o ona na ocat.

Sada ćemo se podsjetiti na "božanski doprinos" pojedinih "prosvijetljenih protestanata divljaka".

Čemu nas uči Novi Zavjet? - vjerovati da je Svemogući počinio blud sa ženom koja je bila zaručena, a vjerovanje u ovaj razvrat prihvatiti kao vjeru. (Thomas Paine, Doba razuma)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pogledaj. Divljaci divljake štite i veličaju, kao drug Giljotina ovdje, a na Crkvu nasrću k'o da su se "na ocat navukli".

Da li su se na ocat ili nešto drugo navukli sada je mnogo manje bitno.

Prosvetiteljski nakot ne uništava samo i isključivo samo duhovnim sredsvima, ili giljiotinama, mecima...

Ne, oni se koriste i medicinom.

Dok su u ranijem delovanju morali da okrvave ruke (ili da barem naoružani s "Bible" pozivaju na to) danas, a zahvaljujući upravo "prosvetiteljstvu" imamo udružene, dobro plaćene i veoma dobro zaštićene "naučnike - znanstvenike" koji čoveka, ljudsku vrstu koriste za eksperimente in vitro.

Da, dobro ste pročitali. Ono što je svet navodno zapanjivalo i sablažnjavalo, ono što je do II svetskog rata i razotkrivanja The Dark Side of Science nakon istog, bilo samo i isključivo samo predmet petparačkih priča i jeftinijih SF/Horror romana, takozvani ludi naučnik, predmet sprdnje i ismevanja, postalo je nakon II Svetskog Rata, i te kako dobro plaćen posao, posao pod okriljem države i njenih službi bezbednosti.

U oba bloka.

Užasnuti pričama o delima Dr. Josepha Mengelea i njegovih kolega, nismo ni mogli naslutiti da se u tim pričama radilo o povici na vuka dok su lisice kokoši jele.

Naime, osobe kao Mengele, ako ne i gore postale su osnov za "scientific" istraživanja finansirana, podržavana i održavana od strane država oba bloka. Niti jedna od obaveštajnih službi sveta, posebno ne one najmoćnijih ili bliskih najmoćnijim državama, nije se libila, niti se libi da učestvuje u tome.

Od psihijatrijskih istraživanja (MK ULTRA), preko namernog trovanja domicilnog stanvništva, i sličnih stvari pa sve do najvećeg zla današnjice, duhovnog napada na kulturu s jedne strane (a ne zaboravimo da se sve te ideologije nazivaju i pozivaju na znanost - nauku) i naravno fizičkog ataka na čoveka u vidu

Gain Of Function, "naučnog - znanstvenog" istraživanja s ciljem stvaranja mikroorganizama i virusa koje je moguće kontolisati.

https://www.wikiwand.com/en/Gain-of-function_research

Divljaci koje spominješ su male mace u odnosu na zločince u belim mantilima, zločince s akademskim titulama.

A sve njih je donelo "prosvetiteljstvo" taj potomak gnosticizma i okultizma.

Hočeš dalje?

Ima.

SSSR vrši eksperimente s ciljem stvaranja "novog čoveka", "super vojnika" pokušavajući da stvori himeru čoveka i majmuna. SAD to isto čine. Najopasnije droge uveliko su korištene i istraživane u Nacističkoj Nemačkoj.

Seksualna revolucija?

Ah, i to je produkt "znanstvenih istraživanja" - čitaj čedo "prosvetiteljstva".... Hipi Pokret? I to....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
1. Katolička Inkvizicija: 500 godina, 5.000 osuđenih heretika; 10/godinu

2. Francuska revolucija: 5 godina, 250.000 ubijenih nevinih ljudi; 50.000/godinu

Ovo je doista relevantan podatak. :rolleyes:
Crne legende o Katoličkoj Crkvi su se jako ukorijenile baš zahvaljujući našoj "braći" protestantima, ali neka im bude.
Ali ni povjesničari se ne slažu glede francuske revolucije. Sama ideja o "slobodi" i slobodarskom duhu koja je bila naglašena ( i s kojom su se prikrila tolika zlodjela) uvijek će biti prisutna i privlačna, ne čudi me da je Jovan zagovara. Ne znam zašto, ali mene francuska revolucija asocira na seksulanu revoluciju.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Želiš još?
Ima.

Darth, na ovaj post sam ti jutros napisala odgovor. Imala sam vremena i post je baš bio opširan. I pri samom kraju, zazvonio mi je mobitel i kasnije sam išla po kavu i kad sam se vratila za komp, posta nije bilo.
Haha, ostalo je samo slovo a.
Valjda nije ni bilo važno za objavu, jer se sad i ne sjećam što sam sve nadrobila.:beee:

Natrag