Ima li na forumu proroka?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve ti piše, samo ti ne shvaćaš.

A to "shvataš" bi trebalo da bude ono tipa..čitanja između "zamišljenih" taraba...onako zaverološki, da vidim ono što ne postoji i čitam ono što ne piše.

Dobro, nego mi navedi član gde to "piše" u Deklaraciji..konkretno. To čekam. Ne izmišljeno ili učinilo mi se...nego konkretno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Koje smo imali u feudalizmu?

Ha, ne znam, ali sigurno je bilo bolje.:beee:Zafrkavam se.
Povijest me ne zanima, pa neću ni pisati o tome. Evo Slap i Darth će ti odgovoriti.
Moje je mišljenje da se s razvojem kršćanske misli ili točnije, sa življenjem Evanđelja trebalo razvijati društvo i društveni odnosi i da bi se taj proces i dogodio da se nisu nasilnici iliti prosvijetljeni divljaci umiješali.
Ali opet kažem, konzultiraj se sa Slapom i Darthom. :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovo je doista relevantan podatak. :rolleyes:

Rekoh ti, divljaci.

Crne legende o Katoličkoj Crkvi su se jako ukorijenile baš zahvaljujući našoj "braći" protestantima, ali neka im bude.

U divljaštvu, ubijanju i laganju nema im ravna.

Ali ni povjesničari se ne slažu glede francuske revolucije. Sama ideja o "slobodi" i slobodarskom duhu koja je bila naglašena ( i s kojom su se prikrila tolika zlodjela) uvijek će biti prisutna i privlačna, ne čudi me da je Jovan zagovara. Ne znam zašto, ali mene francuska revolucija asocira na seksulanu revoluciju.

Ja znam zašto Jovan zagovara, točnije divljački veliča Francusku revoluciju. Zbog toga što je Francuska revolucija u svome temelju bila nasrtaj na Isusa Krista. Jovan je odbio meni odgovoriti, pa ga ti priupitaj kako objašnjava da su prosvjetitelji revolucionari zabranili kalendar koji računa vrijeme po Isusovu rođenju, a uveli kalendar koji počinje sa 1789. godinom. I drugo, neka ti se očituje o njihovoj podjeli mjeseca, ne više na tjedne, nego na "tri desetine", kako bi zameli trag nedjelji.

Doprinijela, kažeš? :rolleyes: Moguće, ali samo u teoriji. A za Kraljevstvo Božje-ništa?

Kraljevstvo Božje je Kraljevstvo Kristovo, a Jovan Krista ne podnosi, Jovan je musliman.

Živimo u modernom društvu. Koju blagodat zapravo imamo od francuske revolucije?

Od Francuske revolucije čovječanstvo neprestano kao posljedice ima zlo. Divljaci koji su sve režirali i proveli nisu ni imali namjeru da ljudi imaju blagodat.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne znam zašto, ali mene francuska revolucija asocira na seksulanu revoluciju.

Ahahahahahahahaha....

Nije to tako povezano.

Seksualna raskalašnost je bila povezivana s rojalistima. Uostalom, ne zaboravi da su mase pripremane na revoluciju upravo širenjem glasina o raskalašnosti dvora. A optužba protiv Marije Antoanete je bila dodatno začinjena optužbom za seksualno zlostavljanje dofena.

Niti jedna revolucija, bila ona leva ili desna ne započinje s seksualnim "oslobađanjem", to dolazi poslije.

Prvo se glumata vrlina, moralnost (uz okeane krvi), poslije seksualne devijacije izlaze na vidjelo, i najčešće su dopuštene da se mase imaju čime zabavljati pretvarajući se u životinje, dok vlastodršci održavaju svoj položaj.

Koju blagodat zapravo imamo od francuske revolucije?

Nemamo niti jednu jedinu.

Ideja podjele vlasti, postojala je u Rimu, republikansko uređenje i vlast zakona (koji ograničava samovolju vladara) također postoji u ovom ili onom obliku kroz čitavu poviest.

.
Moje je mišljenje da se s razvojem kršćanske misli ili točnije, sa življenjem Evanđelja trebalo razvijati društvo i društveni odnosi i da bi se taj proces i dogodio da se nisu nasilnici iliti prosvijetljeni divljaci umiješali.

Ah, pa taj se proces i dogodio, i događa se, no problem je što Bog ne čini promjenu čovjeka odozgo i en masse, nego preko pojedinaca i po pojedincu. MI jesmo bića zajednice, ali smo i svako ponaosob pojedinci.

Jedna od rečenica kojima marksiste i slične "trans humaniste" veoma lako iznerviram je kada im kažem da je Bog najveći revolucionar. Revolucionar koji je u Haos uneo Red i konstantno sve novo čini.

Naravno, ne radi se tu o subotarskoj promeni "objave", nego upravo suprotno, Bog konstantno ljudima i njihovoj želji da "steknu ime po svojoj volji", mrsi konce.

Božija je Revolucija ona koja je ljudima srušila "bogove" koje su sami stvorili. Božija je Revolucija srušila podjele i sve objedinila u Kristu.

A što su ljudski revolucionari uradili, što su oni činili?

Pa usporedi recimo dvije "revolucije", Francuku i Marksističke kćeri njezine.

Sve one su doslovno krale Kristovu objavu.

Sloboda je u Kristu, Bratstvo je u Kristu, Jednakost je u Kristu.

A oni nude to isto, ALI BEZ KRISTA; BEZ BOGA.

Dakle opet je na djelu tko?

Pali seraf i njegovo "a što ne bi moglo" i "laže Bog, nećete vi umrijeti, nego biti kao bogovi".

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ha, ne znam, ali sigurno je bilo bolje.:beee:Zafrkavam se.
Povijest me ne zanima, pa neću ni pisati o tome. Evo Slap i Darth će ti odgovoriti.
Ali opet kažem, konzultiraj se sa Slapom i Darthom. :)
Ne tebe pitam. Pošto si sama pitala šta nam je donela Francuska revolucija. E pa onda moram te podsetiti protiv čega se ona borila i šta je ukinula Deklaracija. Jer nešto je bilo pre te revolucije koje je izazvalo "reakciju". Revolucija nije došla sama od sebe. E zato te pitam, ako kažeš da ovaj sadašnji sistem ne valja(demokratija, sloboda) koji je upravo nastupio nakon feudalizma, šta je onda bio feudalizam?:)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Revolucija nije došla sama od sebe.

Tako je. Sotona ju je organizirao. Lako je prepoznati što je u režiji đavline. Gdje krv teče u potocima, kao u Francuskoj revoluciji, redatelj je đavlina a akteri koje đavlina koristi jesu ljudi divljaci. I evo već pet stoljeća đavlina koristi upravo protestante i pogane da kolju i što više ljudske krvi prolijevaju. Glavna meta sotone i ovih divljaka uvijek je Isus Krist i Njegova Crkva.

Natrag