Ko je naime taj neko ko odlučuje šta je ispravno a šta za metak u čelo (pod mač bato)? Ko?
Ne razumes, ne zagovaram ja nekakve zakone koji bi uslovljavali neciju veru. To nije pravedno. Nego svima koji ispovedaju pozitivan princip bi bilo dozvoljeno delovanje. Ali bi svaki negativni princip ili satanizam bio sankcionisan i to silom. Isto tako i svaki nemoral i greh, jer se takvima ne sme dopustiti da truju druge ljude, setaju slobodno ulicom, i to zarad dobrobiti i zdravlja drustva..
Problem sa demokratijom je sto su svi zakoni podlozni promenama, i ide se na to da se svima udovolji, cak i zlocincima i satanistima.. A to ne sme da se dozvoli!
Šta misliš šta bi se desilo sa nama?
Nista, svi bi ziveli u miru, oslobodjeni zlih i bolesnih, pokvarenih i opsednutih ljudi..
Popustanje grehu ne sme postojati, jer takvo stanje vodi u propast. Nije ni Miroljub daleko od istine, "pod mac bato" - vredi za sve one koji su nepopravljivi i koji su nemoralni, ili koji ispovedaju satanizam!
Nisam ja za neku biblijsku teokratiju, vec za pravedan sistem, koji ce sve dobre ljude zastititi! A to moze da se ostvari jedino pravilnim zakonima i sprovodjenjem istih, problem je sto to niko ne zeli!
Danas možda neko pravoveran, a sutra neko ko će za subote i neobrezanost da strelja.... a mase koje slede njegovu "pravovernost" da drži u šaci.
Jednom uspostavljen zakon ne moze se menjati! Tako da ovi strahovi kako ce neki ludak sutra promeniti zakon da kinji druge, ne bi postojali! Upravo je u tome razlika izmedju onoga sto ja propagiram i demokratije. Demokratski zakoni su podlozni promenama, jer narod sebi bira po volji! A sutra moze neko na izborima da obeca i besplatni parking, jer niko be zeli da placa parking! Pa sto da ne? Udovoljiti svima, to je moto demokratije! A to ovde ne bi bilo dozvoljeno!
Naime, ovo što ti pišeš, (a ne zaboravi da ni ja nisam za demokratiju) je isto ono što laprda Miroljub Petrović.
Brate, Miroljub jeste lud, ali u onome sto on prica ima istine, rekao sam. Moja ideja je potpuno drugacija od njegove.. Istona treba prekopirati Bozje zakone, one oko kojih se svi slazu, a ne nekakve subote nedelje i slicno, vec one koji se odnose na moralnost i striktno ih sprovoditi, svaki prestup treba kaznjavati rigorozno za primer drugima, i ostaviti mogucnost da se coveku i oprosti u zavisnosti od tezine greha, ako nije zlonameran, a izgrednike kaznjavati smrcu, metak u celo, i dovidjenja! Nikakve pobune i portesti ne bi bili dozvoljeni, jer sistem bi bio tako koncipiran da nikakve izmene u zakonu ne bi bile moguce!
Mire, nisu upravu. Ovo je floskula već poznata od protivnika demokratije...tipa "kod Boga nema demokratije".
Tacno tako! Kod Boga nema demokratije!
Mozes ti da biras, medjutim ako izaberes da budes zlocinac, kazna ti je neminovna -smrt!
A to sto djavo nije odmah unisten, to je politicko pitanje. Dopusteno mu je da radi neko vreme, da bi sva stvorenja videla pogubnost njegove vladavine - tj. "demokratije", a to je ono sto gledamo od pocetka sve do danas!
Da li si svestan koje su implikacije ove tvrdnje na političkom planu recimo, ili verskom.
Itekako sam svestan! Svaki negativan princip i verski sistem koji veruje i promovise zlo, bio bi smesta ugusen i sankcionisan!
I svaki plemenit i nadahnjujuci princip koji promovise dobrobit ili radi na poboljsanju drustva, njemu bi dozvoljeno delovanje!
A isto tako, i svi prestupnici i zlocinci, narkomani, satanisti, alkoholicari, transeks, homoseks i ostali perverznjaci bi bili prvo slati na lecenje, a ako odbijaju terapiju ili namerno ne zele da se menjaju dobili bi metak u celo. Dovidjenja i prijatno!
Drustvo ne sme da trpi probisvete, narkomane, i zle nemoralne ljude! Da takvi setaju ulicama i zlostavljaju druge, da kradu siluju i ubijaju, da nocu ne smes da izadjes na ulicu.. Oni su kuga naseg drustva, kuga koja se mora iskoreniti!
već je organizmu potreban i veštački stimulans...dogod je greha i nesavršenosti tela.
Ovo nije tacno! Bog nije stvorio bolest da kaznjava coveka, on je stvorio coveka da bude savrseno zdrav i da zivi do duboke starosti. A posledica greha je istrosenost organizma, i covek treba da umire od starosti!
Ni zvotinje u prirodi se ne razboljevaju! One umiru od starosti! A isto tako moze i covek, ako zivi u skladu sa prirodom!
Navedi mi koji je to Patrijarh u bibliji umro od bolesti? Pa nisu li svi umrli od starosti? A to samo pokazuje da bolest nije prirodna!
Elem, sada da ovo promenimo na područje demokratije. Demokratija, daje slobodu izbora. Mi je u ovom sadašnjem stanju moramo imati. Sve drugo osim demokratije ne daje čoveku mogućnost da uzrasta u veri i dobrim delima.
Niko ne dovodi u pitanje versko opredeljenje kada je rec o pozitivnom principu! Vi se bojite nekakvog mracnog srednjeg veka! Toga nece biti..
Ja govorim o moralnom aspektu naseg drustva, i da se izgrednici moraju kazniti, i to odmah i smesta kako ne bi zarazili drustvo. Ako treba i metkom u celo!
To ne kaci mene i tebe, ni adventiste koji zive moralno! Dakle niko ne govori ovde o veri!
Demokratija je takva da miluje prestupnike.. Sta vredi i policija kad sudije ne mogu da osude prestupnike?
Skoro sam imao slucaj, da je zena pokrala 14 000 din, isla je po buticima i krala redom. Sve roba sa etiketama, ja je uhvatim i pozovem policiju, i sta se desava.. Policajac je pusti kuci sa sve kradenom robom. Kaze nije dovoljno nakrala, iznos mora da bude veci da bi mogla biti procesuirana..
Eto, to je tvoja demokrarija, koja omogucava lopovima i probisvetima da
kradu i rade sta zele.. A taj zakon je progurao njihov lopov na vlasti!
Da se to ne bi desavalo, takvima mora da se presudi i to smesta!
Da bi čovek mogao odabrati pravu stranu, u ovom stanju greha, potrebno je da ima tu slobodu da bi odabrao Gospoda svim srcem i istinito, a ne zbog straha. Zato je demokratija u ovom sadašnjem stanju i poretku upravo jedini put u tom pravcu.
Ovde se ne radi o ideji da ti zakonima proguras veru u Boga! Vec da ocistis nase drustvo od propalica i napravis sigurnije i moralnije drustvo!
Demokratija samo daje odresene ruke sotoni da gura svoje ideje, da razvodnjava zakone i pomice granice..
Ranije kada su roditelji tukli i vaspitavali svoju decu bilo je manje gresnika i izopacenih ljudi po ulicama, a danas kako je sotona pomicao granice, tako su i gresnici napredovali i dobili vece slobode! Sada su cak i deca iznad svojih roditelja, i umesto da roditelji tuku decu, deca njih zlostavljaju!
To je satanizam i izvrtanje vrednosti!
Ako je Bog postavio coveka iznad zene, sotona ce to izokrenuti i stvorice feminizam, ako je Bog odredio porodicu okao mesto izgradnje karaktera mladih a Oca postavio za ucitelja, on ce to izokrenuti i dace deci veca prava od roditelja..
Mi u svemu vidimo izvrnute vrednosti!
Dakle, on sve izokrece, i drustvo i zakone i sve ostalo! A demokratija je njegovo orudje i njegov sistem, jos od pocetka!
Zato na nebu "ne treba" demokratija, ne zato što je Bog nema već zato što stvorena bića nemaju potrebu za izborom jer su sami već izabrali
Sta bi ti sad, silovateljima, ubicama, pfedofilima, narkomanima, lopovima, prevarantima i ostalim probisvetima dao pravo izbora i omogucio im da slobodno setaju ulicama? Pa tebi stvarno nije dobro!
Kakav oni izbor smeju da imaju?
Probisveti nemaju nikakva prava, osim da se pokaju, i to u olaksavajucim okolnostima da se pokaju, ako njihov greh nije nameran, a u svim drugim okolnostima - metak u glavu i to smesta, kao primer drugima! Tako je i kod Boga!
Ne možemo zato porediti naše palo stanje gde je "sumnja" sasvim nešto "prirodno", gde je "poriv" ka zlu ogromna, gde nepostoji "nepomućena" predstava Boga već neznanje, nepoznavanje osnovnih principa nebeskog, gde postoji ogroman prostor za manipulacijom
Svaki covek ima savest, i prestupnik unapred zna da je pogresio, cak i da nema zakona koji ce ga sankcionisati, peci ce ga savest! Prema tome, nema tu nikakvog "neznanja"!
A sto vise popustas takvim prestupnicma time i srce njihovo postaje okorelije, i jedan greh povlaci drugi, i tu nema kraja. To sada i vidimo u nasem drustvu! Zato se prestuonici moraju sankcionisati odmah, da ne zaraze druge!
Popustanje grehu, i opravdavanje greha je i doprinelo ovom stanju koje danas imamo. A demokratija je sklona tome da opravdava prestupnike, i da zarad njih menja zakone i da im popusta!
Popustanja ne sme biti, ako zelimo moralno i uredjenije drustvo!
E zato, u takvom stanju, se ne može od čoveka na silu tražiti bespogovornu poslušnost, niti sam Bog tako nešto želi.
Ne lupaj gluposti, ovde se ne radi o "veri", vec o poslusnosti zakonu i moralnim vrednostima! Ne mesaj babe i zabe!
Kakva je to vera koja u svom sredistu nema moralne vrednosti? Svaka normalna vera ima te vrednosti, i ako neka vera uci nemoralu ona je satanizam! A to je ono sto treba iskoreniti!
Na taj nacin se priblizavas Bogu, iako se tu radi o sekularnom principu!