Zar Hristos to nije indirektno rekao kada su ga tražili braća sa majkom(a Jovan upravo kaže da oni nisu verovali u njega u jednom momentu obeshrabrenja) te Isus kaže ko su braća i mati i otac..oni koji Ga veruju. Jovan je bio veći Isusu jer je bio uz voljenog Učitelja uvek..dok braća rođena i ostali apostoli nisu. Isus ne gleda na oči što je i ko je..već u srcu.
Znaci ti tvrdis da je Isus zlotvor koji majku predaje komsiji na staranje i razdvaja porodicu?
I to je uradio zasto, zato sto je "Jovan bio bolji vernik"?
Covece, ni po cemu Jovan nije "pravedniji" i bolji vernik od Jakova, cak su ga zvali nadimkom "pravedni", pa bi bilo besmisleno da je predaje Jovanu! Prosto nema razloga za to, ako vec ima rodjenog sina!
Pises nebuloze!
Jovan je duhovni sin i brat više od rođenih. Ti gledaš što je na očima ali u duhovnom svetu to nije tako. Isus nije tako gledao.
Ja gledam sve, a ti ne vidis nista, jer ne zelis da vidis!
Nema razloga da je preda Jovanu, jer Jakov nije bio nista manje vernik od Jovana. Obojica su bili apostoli, Jakov je cak vodio crkvu u jerusalimu!
Prirodno je da je preda onom koji je njena krv, a ne nekom trecem! Da bi je predao nekom trecem, Jakov bi trebalo da bude pokvarenjak najveci!
Znaci iznosis ovde nelogocnosti i nebuloze!
Luka 2,7-prvorođeni sin. Šta bi više?
Kontekst? Ignorises kontekst i pravis se kao da ne vidis ocito! Objasnio sam!
Kada bi bilo ono što želimo čuti. Ali zato postoji izraz "jedinac" i "prvorođeni". Nema smisla ovo izjednačavati ako se ističe kao posebno.
Sve ima smisla jer kontekst to potvrdjuje, a ti ne mozes ovo potvrditi sto pricas!
Da je namera pisca bila da izrazom "prvorodjeni" aludira na jos Marijine dece, to bi u nastavku i pisalo, i u rodoslovu! Medjutim u nastavku se on poziva upravo na Mojsijev zakon o prvorodjencu, pa je logicno zasto je upotrebio taj termin par stihova ranije!
Tebe obara sam kontekst tog poglavlja!
A ni ostalim izdvojenim stihovima kojima nesto pokusavas dokazati, ne mozes!