iGO NextGen Navigacija

Član
Učlanjen(a)
07.07.2011
Poruka
557
Dakle, bez instalacije nekog posebnog softvera za upis na SD karticu? I bez rootovanja.
To sam mislio.
 
Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Bilo je dosta novina a ja želim da sve to proverim pre nego što ponudim zajednici. Završio sam sa proverama od kuće a sada idem na posao pa ću imati iskustva i iz vožnje. Kada i ako sve bude OK informisaću vas i apdejtovati sadržaj paketa. Usput ću, kako budem nalazio vremena odgovoriti i na već postavljena pitanja a sada bih još rekao da sam pre neki dan kako sam i najavio nabacao svakakvih kamera po putu kako bih proverio da li se javljaju i ona upozorenja koja do sada nismo čuli u stvarnoj vožnji - i javljaju se! Imam i video snimak iz blackboxa ali sam odlučio da ipak ne želim da se zlopatim postavljajući video od preko 200MB i preko 13min. kako bih razuveravao neverne tome. Ko hoće da veruje nek veruje a ko neće i ne mora ... ali nikako ne bi trebao da piše negativno o aplikaciji koju se nije ni potrudio da upozna.

Tokom noći ću dopunjavati post...

@akineki pročitao sam tvoj post još sinoć i do jutra sam vozio sa pongo skinom nebih li izazvao te simptome koje spominješ a tiču se smrzavanja prikaza brzine kretanja. Nisam to doživeo možda zato što sam testirao na telefonu čiji gps prijemnik u stvari radi odlično. Radi se o Blu Dash "4,5 i on je treći uređaj koji sam testirao a koji ne ispoljava one probleme koje spominjete u vezi sa bežanjem KARsora na semaforima. Taj problem nemam znači ni na Samsung Galaxy Tab 3 "8 ni na CyberNav "7 dok je na Tesli l7 3g verovatno znatno izraženiji nego kod vas. Celu noć pokušavam da rešim taj problem ili da ga umanjim ... čak mi se čini da ga jesam umanjio ali to neću znati sa sigurnošću dok mi i neko od vas ne uzvrati mišljenjem posle probe te intervencije.
Nisam ovo slučajno pisao nadovezujući se na problem koji si ti akineki prijavio u vezi smrzavanja brzine - lično sam ubeđen da je razlog upravo gps prijemnik a da tebi samo nije palo napamet da u tom trenutku ustanoviš imaš li vezu sa satelitima.
... Dalje, one ruske zvukove sam svesno ostavio i to sam i napisao a namera mi je bila da pokažem šta nam još može raditi ako bi Vedrana bila voljna da nam snimi još neke zvuke. To se, mislim, može isključiti i kroz default skin a takođe mislim da bi bilo lakše ukinuti te zvuke u sys.txt nego brisati sam audio. Svič bi trebalo da je "say_camera_speed_limit=1(0)" pod [warning].
One crvene notifikacije propraćene zvukom koje spominješ nisam doživeo sinoć koristeći pongo skin a mislim da je to sve u vezi tvog podešavanja pristizanja na odredište ... Najlakše bi to utvrdio ako bi iz ux foldera (privremeno) uklonio "last_mile_navigation.zip".

@radja71 osim ako nisi postavio trik-pitanja onda je rešenje tvog problema u postu #694 ... I u vladcepeshovom savetu naravno ali taj pristup ti se možda neće svideti jer bi podrazumevao vraćanje na fabrička podešavanja obzirom da dvema particijama tom komandom u stvari konvertuješ uloge ... Dakle, epilog bi bio - sve što si do sada instalirao na particiju 1 ostalo bi na njoj "zarobljeno" i ti bi morao da ponoviš instalaciju na particiju 2 ... Što je verujem igranka koju ne želi neko ko nije ni rutovan.
Da bi primenio strategiju iz posta #694 potrebno je da u internoj memoriji odvojiš oko 130MB prostora dok bi ostatak (geografski sadržaji) išao na spoljnu memoriju. To ako želiš da zadržiš svu funkcionalnost koju sam opisao ali ako si spreman na kompromise u vidu disfunkcije gjautility mapchangera ili zajedničkog content foldera za više aplikacija ti možeš svoj content folder još dodatno da umanjiš prebacujući stvari koje ne moraju da budu na particiji nad kojom imaš pravo pisanja. Tada realno samo "speedcam" folder moraš zadržati u content folderu na toj particiji...
... Na sva ostala pitanja u ovom duhu ja bih odgovorio - možda ne bi na ovoj temi trebalo da tražite dodatne uštede, možda bi bilo bolje da deinstalirate Heremaps ili Googlemaps kod kojih je samo mapa Srbije više desetina puta veća od one u iGO-u ... Hehehe, ili nedajbože - mogli biste da deinstalirate fejsbuk, instagram i sl. :D

I na kraju, upravo sam apdejtovao sadržaje u download linku posta #694 a promene su sinoćnji pongo i default skin u kojima je bilo dosta intervencija, quick menu je zajednički sadržalac a njegov način implementacije je sasvim drukčiji ... I arimi sada grupiše podešvanja vezana za sam skin a ne zaboravite da se sve češće koristi i dugi tap. Sledeća novina je skinchange_1.08 u kome mi jeNeoss75 ispunio želju i dodao dugme za treći skin ... E pa iz toga je iznikla i treća novina a to je mali frankenstajn koga sam ja sklepo na brzaka kombinujući pioneer skin (zbog dizajna) sa nekim ux pluginima koji mu povećavaju funkcionalnost. I meni je on najlepši i sasvim dovoljno dobar i funkcionalan. Zatim tu je i sys.txt koji bi trebalo da jeste uspeo da umanji onaj problem sa čestim bežanjem karsora u okolne ulice posebno dok stojimo u mestu. Ovo bih voleo da proverite i kažete mi da li se tripujem ili stvarno jeste bolje.
Da, i weathernextgen app sam isprobavao iako ne mislim da je korisna opcija. I kod mene radi u sva 3 skina i to bez ikakvih problema jer sam se prethodno dobro informisao. Oni kojima ne radi su u stvari lenštine koje ne čitaju uputstva.
Svaka čast i hvala Neossu što je i ovo napravio ali ja nikako da se otmem utisku da on troši silno vreme i nerve kako bi zadovoljio prohteve razmaženih lenština - pa na androidu smo, zar je teško instalirati neki weather widget koji će nam u notification baru davati tu "tako važnu info" ? Zar i to mora da nam zauzima deo kokpita?
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.10.2013
Poruka
86
Naštimao sam zvuk "Pažnja ugrađena kamera za merenje brzine"
Kod:
http://www56.zippyshare.com/v/0Wt9vXCu/file.html

Zvuk "Pažnja ugrađena kamera za merenje brzine" iz posta #741 radi odlično u verziji iGO Pioneer 9.18.28.610126, ali je predug za verziju iGO NextGen Version 9.18.28.610238. Obradio sam zvuk "Pažnja ugrađena kamera za merenje brzine" i za verziju iGO NextGen Version 9.18.28.610238 (može se koristiti i u ostalim verzijama, zvuk je kraći)

Kod:
http://www118.zippyshare.com/v/70kgryeg/file.html
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
20.09.2010
Poruka
15
Kako instalirati na eksternu memoriju, verzija v9.19.1.484935 mi je radila sa eksterne, a ove nove nijedna neće na eksternu.
 
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Nisam ovo slučajno pisao nadovezujući se na problem koji si ti akineki prijavio u vezi smrzavanja brzine - lično sam ubeđen da je razlog upravo gps prijemnik a da tebi samo nije palo napamet da u tom trenutku ustanoviš imaš li vezu sa satelitima.
Vrlo je moguce da sam u tom trenutku izgubio vezu sa satelitima, mada obicno kaze "GPS signal je izgubljen". Obraticu paznju, a i ikonica 3G pokazuje broj aktivnih satelita, pa cemo videti. To me podseti, desilo mi se da krenem sa svoje lokacije na N. Beogradu, imam izmedju 10 i 12 satelita, i odjednom kao da upadne u "crnu rupu" izgubi signal i to traje neko vreme.
One crvene notifikacije propraćene zvukom koje spominješ nisam doživeo sinoć koristeći pongo skin a mislim da je to sve u vezi tvog podešavanja pristizanja na odredište
Samo da se nadovezem, nekad je statusna traka crvena, a nekad zelena i meri neko vreme, nisam skapirao - cega?
Zatim tu je i sys.txt koji bi trebalo da jeste uspeo da umanji onaj problem sa čestim bežanjem karsora u okolne ulice posebno dok stojimo u mestu. Ovo bih voleo da proverite i kažete mi da li se tripujem ili stvarno jeste bolje.
Mozda bi bilo dobro da nam izdvojis deo sys.txt koji se odnosi na problem sa bezanjem kursora prilikom mirovanja, da bi mogao da se testira i na drugim verzijama NextGen-a i modifikovanim sys.txt.
 
Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
U # 560 su dopunjeni - Lang_Serbian_Latin i Lang_Serbian_Cyrillic za NextGen.
Npr. ovi imaju prevedenih 5457 linija a ja sam dopunio tako da imaju 5576 linija.
Ukljucene su i komande koje sadrze pongo skinovi.
Gledajte da se dopunjujete sa prevodima, ovako paralelno nema koristi jer ne znaš za koji prevod da se odlučiš
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
2.983
Gledajte da se dopunjujete sa prevodima, ovako paralelno nema koristi jer ne znaš za koji prevod da se odlučiš
Ja uvijek kada dopunim naznacim da je to zadnja dopuna i u odnosu na koju prethodnu se odnosi.
Ovo sto se "vrti" u drugim verzijama je nesto starije a ja sam ukljucio i mnoge komande koje sadrze pongo skinovi.
 
Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
@nenadsenn instalirao sam tvoju verziju iz posta #690 NextGen iz decembra 2015.godine posto mi deluje nekako najubedljivije. Jedini problem koji sam imao je sa licencama. Sa ovih 13 licenci skoro nista mi nije radilo sa kartama HERE_2015.Q2 (3d orjentiri, adresne tacke, informacije za vozace kamiona, karte, tacke od interesa, upozorenja za vozace). Onda sam ovde skidao razne licence iz raznih postova i sada sve to radi ali imam preko 50 licenci u tom foledu a nemam pojma sta mi treba a sta netreba i dali one suvisne mogu da prave neki problem. Dali postoji neki paket licenci sa kojima ce ovoe nove karte raditi a da nema ovih starih i suvisnih licenci. Unapred hvala.http://serbianforum.org/members/nenadsenn.305527/
 
Natrag
Top