GPS trenutna lokacija. Strelica i tačka.
@ akineki me podsetio da i dalje postoji problem u vezi pogrešnog očitavanja GPS lokacije.
Juče sam bio do Novog Groblja. I tamo se mora...Dobro je dok se mora vraćati sa njega
, kako sam se posle i našalio...
Bio sam parkiran preko puta, u smeru ka Vukovom spomeniku.
Moja stvarna lokacija je tačka na prvoj slici. Međutim, neobjašnjivo, iako sam stajao, navigacija je "smatrala" da se nalazim preko puta, čak van Ruzveltove ulice, tamo gde je strelica. I odredila početak u kontra smeru, sa skretanjem u ulicu Čarli Čaplina. Odredište je Majke Jevrosime 44, kako se vidi na trećoj slici.
Na drugoj slici je moje stvarno kretanje prema Cvijićevoj, jer sam se na toj strani Ruzveltove i nalazio. Dakle, ovde se nije mnogo promenilo, i jednim i drugim putem se ide preko Cvijićeve. I navigacija je odradila ispravno rerutiranje. Dakle, nikakva šteta od navođenja.
Međutim, ne razumem odakle onolika razlika između tačke i strelice, preko 15m. Zašto nije strelica, jer ja još nisam krenuo, bila gde je i GPS tačka. Da li je ta tačka GPS pozicija koju je modul telefona locirao ili ne. Možda ja grešim u zaključivanju i nerazumevanju značenja "tačke i strelice".
Pošto je nemoguće naći parking mesto gde sam se uputio, morao sam napraviti 3 kruga dok nisam negde uspeo. Tako se vidi razlika u vremenima sa stizanjem na odredišete (treća i četvrta slika) i "kruženjem" od čitavih 10 minuta. Ipak, ovo je problem koji na razmatramo.
Četvrta slika je bitna jer se na njoj vidi takođe neočekivana razlika mesta gde je GPS tačka i strelica koju je navigacija postavila, jer se ja zaista nalazim u ulici, a ne unutar zgrada, levo od ulice, gde je prikazana tačka, a od nje
crvena putanja. Crvena putanja je iz razloga što sam tada ponovo postavio isto odredište, da ne bih nepotrebno lutao. Slažem se da su ovo manje važne, možda nebitne stvari. Ali, možda je moguća i neka pozicija koja bi ili vozača, ili navigaciju, zbinila...
Mislim da se ovo, iako retko, dešava na raskrsnici Bulevara Kralja Aleksandra i Kneza Miloša, na semaforu za skretanje levo. Tada navigacija krene da "luduje" i da "preračunava ponovo"...
Da li neko ima objašnjenje a i rešenje za pomenuti problem.
EDIT 1
U prilogu je slika sa Street View. Tačna i pogrešna pozicija.
Zaista "zanemarljiva" greška.
EDIT 2
Ja sam, u stvari, bio u Mije Kovačevića. Kako onda da zameramo provajderima mapa. Ko da se snađe. Iako, HERE mapa ima korektnu oznaku. Zato i u navigaciji iGO_NG ispravno piše. Slika u prilogu.