iGO NextGen Navigacija

Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Super, značila bi mi povratna informacija u vezi eventualnog poboljšanja stabilnosti konekcije sa satelitima jer na osnovu samo jednog uređaja i samo jednog testera ne možemo znati da li poboljšanja ima ili nema.
Testirao sam navigaciju u realnoj voznji sa oba sys.txt fajla koja si prilozio u svom paketu, i evo mojih zapazanja:
Sa modifikovanim sys.txt koji se nalazio u root-u iGO_Avic foldera navigacija radi stabilno, konstantno pokazuje 12 satelita i u samoj voznji nema nikakvih problema. Prilikom zaustavljanja na semaforu u dva navrata mi je menjala poziciju kursora (strelice) za 180 stepeni uz vec cuveno, "izracunati ponovo". Inace, ona tackica (GPS modul) i dalje ima odstupanja od kursora i verujem da to ipak zavisi od kvaliteta samog modula u telefonu.
E sad, ono sto sam primetio i sto mi je bilo interesantno, je da kada sam ubacio "strejt" sys.txt iz foldera backup, vise se ne pojavljuje trenutna pozicija GPS-a - tackica, i sada strelica vise ne "luduje" toliko, jer ne menja poziciju u odnosu na tackicu. Rekao bih da radi malo stabilnije, ili mi se to samo cini. Inace i ovde je signal prilicno dobar, izmedju 10-12 satelita. I jos da dodam da audio obavestenja za kamere rade bez ikakvih problema. Testirano na ruti Bul. M. Milankovica - Kosovska (preko B. mosta) i nazad preko Gazele.

Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Hvala ti na detaljnom opisu. Izgleda da ono umanjivanje treshold vrednost daje rezultate... ja sam spuštao od 10000 do 2000 i možda se može još ali verovatno ne ispod 1000. A ako misliš da je bolje sa skrivenom tačkicom stvarne pozicije onda se nameće kao logično rešenje, da u tom "strejt" sys.txt-u treba samo menjati treshold vrednost. Ja sam došao do još nekih podešavanja za GPS ali sam se našao u haosu - nemam pojma da li rade i koju sam kombinaciju prethodno probao pa se ponavljam. :slap:

Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
Mozda da probas "strejt" sys.txt u voznji, bez umanjivanja treshold vrednosti, pa vidi kako se ponasa u odnosu na modifikovani i kako vidi satelite. Mislim da je kljuc u skrivenoj tackici, kursor manje bezi od zadate rute.

Učlanjen(a)
21.10.2013
Poruka
53
jel ima ovde neka fora,recimo kao na 4pda da se nekako spoje postovi sa verzijama nextgena,da li je originalna,arimijeva,neciji mod itd.,nebitno,da budu lepljivi,na svakoj strani teme kao prvi post,sa sve tutorijalom za pravilnu instalaciju,porebne fajlove itd. ko je bio na 4pda zna o cemu pricam. onda bi se lepo postavile osnove i povezale sve verzije,tako da onaj kome treba zna sta da skine? ovako je poprilicno razbucano. treba da se cita 80 stranica da bi se skontalo sta je sta i na kraju se opet na svakih par stranica vrte iste verzije nextgena ukrug. poprilicno je zbunjujuce. ne kritikujem nikog,samo predlazem.

Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
nova kompletnija licenca za tomtom
Nisam primetio da je kompletnija od TomTom_2015.09 licence. Nije aktivno sledece:
3D orijentiri i 3D zgrade (3dl i 3dc), Kamioni (ftr), Inteligentne rute (fsp), Obradjena putna mreza (hnr);
ne rade: Eastern i Western Europe, rade: Full Europe osim Economical rute.

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
Može jedno početničko pitanje?
Ako u sys.txt aktiviram redove:

has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/sdcard0/addons"

u kom folderu treba da se nalazi content?

Učlanjen(a)
22.06.2011
Poruka
285
Pošto to radiš na internoj memoriji onda ima smisla samo ako taj content folder želiš da koristiš u više aplikacija. I recimo da to i želiš. Onda ćeš sadržaj content foldera pocepati tako da content/speedcam bude u folderu aplikacije. a ostatak content foldera stavljaš u folder addons koji se po tvom zapisu nalazi na internoj memoriji.

EDIT: ...a ako scenario korišćenja nije takav da content folder treba da koristi više aplikacija onda možeš da uradiš sledeće:

deinstaliraš aplikaciju uz izbacivanje device.nng i brisanje celog foldera aplikacije (npr. iGO_Avic) a onda instaliraš aplikaciju ...ona prijavljuje greške ali ti vidiš da je formirala instalacioni folder sa praznim folderom save u njemu a takođe i sa folderom content u kome vidiš prazan folder speedcam --- eto to je jedino što mora biti u samom folderu aplikacije a sve ostalo možeš staviti u folder addons (ovo važi i za eksternu memoriju ali taj pristup nije dobar ako želiš da content bude zajednički za još neku app)

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reactions: WOB

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
Zanimljivo je da je sdcard0 moja eksterna memorija, koja je označena kao default write i koju telefon instalira i aplikacije.
Da, želim da content folder deli više aplikacija. Pitanje je da li treba da napravim folder addons i u njemu content na sd kartici. I da li mora da bude iz nekog razloga addons, ili mogu napraviti folder sa bilo kojim imenom i napisati putanju do njega.
Još i pitanje, da li je potrebno i da dodam red
content="storage/sdcard0/addons/content
ili će se program snaći i bez toga?
Hvala.

Natrag