Update iGO_Avic (9.18.28.624722) by pongo ux plugins_14.03.2016
Instalirao sam najnoviju verziju AvicSync iz posta #1057, koju je postavio @akineki. Sve je dobro "skockano" i instalacija je odrađena za desetak rminuta, uključujući download i upisivanje foldera u internu memoriju telefona Samsung S3. Jutros sam testirao u realnoj vožni. Izabrao sam put iz ulice Gospodara Vučića do kuće. Na ovoj ruti već duže vreme testiram sve navigacije koje koristim. Pošto mi je i ova verzija u rutiranju ponudila putanju koju i želim, sve je išlo bez problema. Rerutiranje nije bilo potrebno. Mislim da i u tom pogledu svaki iGO ostaje iGO.
Naravno, ne mogu navesti nijednu primedbu. Navođenje i glasovna upozorenja su bila bez greške. Kao i obično, postavio sam 2 tačke za "Prelaz preko pruge" i jednu za "Radarsku kontrolu". Obaveštenje je pravovremeno i bez preklapanja sa obaveštenjem o skretanjima...
Pošto sam juče koristio stariju verziju AvicSync, nisam primetio bilo šta što bih posebno označio. Po mom mišljenju, i jedna i druga varijanta, rade sasvim korektno. Zato sam, u vožnji, povremeno prebacivao na iGO Primo jer sam hteo sa njom da uporedim. U obema navigacijama su korišćene identične mape HERE 2015.Q3
Kao što se vidi, slike sa istih lokacija su skoro iste. Jedina razlika je što Primo 2 puta upozorava na približavanje tački upozorenja. Moguće da se i Avic može isto podestiti.
Iskreno, nisam ni očekivao neki drugi rezultat. Radi se o navigacijama iz iste kuće i ovo je sve očekivano. Nisam poredio sve mogućnosti koje pojedina verzija nudi, nisam probao da nešto podešavam. Jedino, možda pogrešan mi je utisak da Primo pruža više mogućnosti. Ipak, ono što je za navođenje bitno, na raspolaganju je u obema iGO varijantama.
Dakle, i nova verzija iGO AvicSync je korektna navigacija i korišćenje zavisi isključivo od toga kome se koja navigacija više dopada. Ne zamerite, ponovio bih svoje davnašnje pitanje. Da li neko može da navede razloge zbog kojih bi trebalo koristiti AvicSync ili NextGen.
Ja sam se opredelio za iGO Primo, prvenstveno zbog činjenice da za korišćenje novih mapa nisu potrebne i nove licence. To mi je glavni razlog. Drugi je, tako mi se čini, da su glasovno navođenje i upozorenja, mnogo sigurnije odrađena. Treća je, na to me podsetio @akineki, primetno preciznije GPS pozicioniranje. Ne želim polemiku, samo bih želeo da čujem mišljenje i drugih članova. Šta je to što im se više sviđa kod NextGen i Avic. Možda ću, uz prave argumente, i ja preći na novu navigaciju
Ja jedino tražim najbolju, najpouzdaniju...i najbolje mape.
U prilogu ću postaviti još par slika iz vožnje. Priložiću i fotografiju telefona sa ovom navigacijom. Kod mene je držač telefona takav da mi ne odgovara navigacija u landscape modu. "Pokriven" mi je gornji levi ugao i ne vidim strelice za sledeće manevre. Međutim, ovo je nedostatk mog držača telefona, nikako nije vezan za bilo koju navigaciju...
Zaključak.
Svim članovima, kojima se NG i Avic više sviđaju, preporučujem ovu novu verziju AvicSync Pioneer. Drugar @akineki je izvršio konfigurisanje koje je identično i mom ukusu. Sve što je potrebno, nalazi se u njegovom paketu !
EDIT 1
Korektno je istaći i prednosti koje, po mom mišljenju,
ova AvicSync iGO navigacija ima u odnosu na iGO Primo. Veoma važna je ta da se
promena mape vrši iz aplikacije, a ne kao u Primo izlaskom iz programa i pokretanjem posebne aplikacije, GJA Utility.
Prednost je i u tome što su mape u jednom folderu. Možda je ovo i najvažnija prednost. Inače, na ekranu se prikazuje koja je mapa trenutno aktivna...U svakom slučaju, obzirom da se u istom telefonu mogu instalirati obe iGO navigacije, nije loše imati ih obe...
EDIT 2 (23.03.2016.)
Moram da korigujem sebe. Naknadno sam utvrdio da se promena mapa, korišćenjem GJA utility, može vršiti iz aplikacije i u iGO Primo. To je slika u prilogu "
Primo GJA". Prema tome, i u ovom pogledu su ove dve iGO verzije izjednačene. Avic nije tu u prednosti. Ostaje samo činjenica da su kod AvicSync sve mape u istom folderu.
Kada se uzme u obzir da je najvažniji navigacioni parametar, GPS preciznost, daleko pozdaniji u Primo verziji, moram zaključiti da je iGO Primo, uz besprekorno odrađena glasovna upozorenja, mnogo kvalitetnije realizovana navigacija. Ipak, Avic ume nekada da preskoči glasovno upozorenje na račun najave sledećeg manevra. Ovo je moje mišljenje. Još jednom podvlačim. Namera mi nije da jednu navigaciju istaknem na račun druge. Iz tog razloga neću polemisati. Neka svako proveri kod sebe ovo što sam konstatovao i neka izabere po svom ukusu...
Pošto je osnovna namera ovog testiranja bila analiza najnovije verzije AvicSync Pioneer navigacije, završiću mišljenjem da je drugar @akineki sjajno konfigurisao svoj paket. U tom smislu bih ga preporučio kao trenutnu default verziju, tj. najbolju od svih ponuđenih. @akineki, tebi sve pohvale za uložen veliki trud ! Inače, jutros sam proverio i drugu rutu koju sam ignorisao u dva navrata. Rerutiranje je bilo sjajno, na nivou iGO navigacija.