iGO NextGen Navigacija

Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
946
"Izbegnite rutu koja sledi" u iGO navigacijama

Zamolio bih za odgovor. Da li slična opcija postoji u novim verzijama iGO navigacije, NextGen i AvicSync i kako se do nje dolazi. Meni se ovo zaista dopalo. Bio sam skoro u Inđiji, ručao u jednom restoranu na putu ka Novom Sadu ("Satelit"). U povratku, navigacija iGO Primo je nudila skretanje ka Beogradu u ulicu u kojoj se obavljaju radovi i saobraćaj je suspendovan. Iskoristio sam opciju "Izbegnite rutu koja sledi" i navigacija je odmah izabrala optimalni nastavak. Pošto nisam očekivao, nemam snimke...Proverio sam u realnim uslovima u Beogradu :

Primo_Avic.jpg

Sa srednje slike u prvom redu se vidi da je prilaz autoputu blokiran. Sa 3 dodira ekrana se: 1) pređe u ekran alternative putanje, 2) izabere "Izbegnite rutu koja sledi", 3) "Prihvati". Umesto prvobitne putanje, plava linija, navigacija vodi novom, kraćom i manje opterećenom rutom preko Autokomande. Razlozi promene putanje mogu biti : radovi na putu, saobraćajne nezgode, preusmeravanje saobraćaja...

EDIT
@akineki, uključena mi je opcija "alternativni putevi u realnom vremenu" u AvicSync. Međutim, ne znam da li mogu da aktiviram samo onda kada ja želim. Ranije, u iGO Primo, kada mi je ovo bilo uključeno, previše često mi ja navigacija "dosađivala". Svaki čas mi je nudila alternativni put i "Prihvati" ili "Odustani"...
Mene zanima da li postoji onako skraćeni i jednostavni način, kao u Primo, da uključim samo kada ja želim, i da sa 3 "tapkanja" po ekranu odradim...

EDIT 28.03.2016. (Navigacija iGO AvicSync)
Danas sam u istim uslovima testirao u iGO AvicSync navigaciji opciju "Izbegnite rutu koja sledi". Kao što se na gornjoj slici vidi, postupak je skoro identičan kao u iGO Primo. Jedina, nebitna razlika, je što se tiče grafike, tj. vizuelnog izgleda. Napomena : isključena mi je opcija "alternativni putevi u realnom vremenu" i sve je bilo korektno. promene rute, u vožnji, se odrađuje u 3 koraka, ka na desnoj polovini slike, tj. kao na slici Avic u prilogu.

Prilozi

• Primo.jpg
    Primo.jpg
    165,3 KB · Pregleda: 19
  • Avic.jpg
    Avic.jpg
    199,8 KB · Pregleda: 18
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
@navigas
Ima i u AvicSync-u opcija obilasci i alternative u okviru koje mozes da izaberes alternativne rute, izbegnite rutu ispred, specijalne deonice i izbor puta za izbegavanje, kao i povratak na prvobitnu rutu.

EDIT
Mozes i da ukljucis opciju alternativni putevi u realnom vremenu koja se nalazi u meniju izgled navigacije.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
09.10.2011
Poruka
274
@akineki, uključena mi je opcija "alternativni putevi u realnom vremenu" u AvicSync. Međutim, ne znam da li mogu da aktiviram samo onda kada ja želim. Ranije, u iGO Primo, kada mi je ovo bilo uključeno, previše često mi ja navigacija "dosađivala". Svaki čas mi je nudila alternativni put i "Prihvati" ili "Odustani"...
Upravo tako, ako ti je opcija "alternativni putevi u realnom vremenu" ukljucena, previse cesto nudi alternativni put. Ja sam to iskljucio. Druga opcija "obilasci i alternative" nalazi se u meniju gde je i medjuodrediste i rezime puta, a dobijas je kada zadas novu rutu (odrediste). Licno nisam isprobao, ali vidim da postoji u opcijama.

Član
Učlanjen(a)
07.03.2012
Poruka
85
Braćo mila
Instalirao sam na eksternoj memoriji iGO Avic 9.18.28.624772. i SkinChange. Međutim nemogu da pronađem putanju za SkinChange. Šta bi mogla da bude putanja. Postavka u sys.txt za iGO je:
[folders]
data_folder_name="iGO_Avic"
linked_root_list="/extdata /sdcard2 /sdcard /sdcard/sd /sdcard/external_sd /mnt/sdcard /mnt/sd /mnt /storage /mnt/sdcard/sd /mnt/sdcard/external_sd /mnt/extsdcard /mnt/sdcard/extStorages/SdCard /ext_card /mnt/ext_card /mnt/extSdCard /mnt/ext_sd /mnt/sdcard/extStorages/SdCard /ext_card /mnt/ext_card /mnt/extSdCard /mnt/ext_sd /storage/extSdCard /mnt/storage/external_sd"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/iGO_Avic"
Imali tu pomoći

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
treba da je postaviš , a putanja je ona koja vodi do iGO-Avic foldera
i to nema nikakve veze sa sys.txt

nego koliko ti imaš telefona kad stalno imaš neki problem????
ne kapiram svaki model telefona ti imaš neki problem?
tu ima još 5-6 članova koji konstantno imaju neki problem kao da svaki dan kupuju drugi telefon...
jel ti radiš na nekom drugom forumu i onda ovde skupljaš odgovore?

Član
Učlanjen(a)
07.03.2012
Poruka
85
Ako se sećaš pored telefona imam i multimediju sa navigacijom u kolima. Na oba uređaja instaliran je iGO Avic 9.18.28.624772.
Kad već direktno kontaktiramo, odmah da ti kašem da imam dva problema sa navigacijom u kolima:
1. Kad je uključen radio navigacija je toliko tiha da se gotovo nečuje;
2. Na telefonu pri aktiviranju SkinChanger-a sam je našao putunju i na njemu radi. Muke imam sa aktiviranjem u kolima.
Ovaj sajt i Mega Srbija su jedini koje pratim, a ne radim ni za jedan forum.
Nadam se da mi možeš pomoći?
Pozdrav tebi i svim forumašima koji su mi svojim iskustvom i savetima poprilično pomogli.

Član
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
4.880
što se zvuka tiče osim zamene stream 1,2,3,4,5 ništa drugo i u sound eventualno pojačavanje neko sve to u sys.txt

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
Podešavanje zvuka na multimedijama za auto se vrši u podešavanjima uređaja, a ne u iGO programu.

Član
Učlanjen(a)
07.03.2012
Poruka
85
Hvala na odgovoru.
A što se tiče putanje skinchangera. Instalacija je na eksternoj memoriji. Skinchanger je sa eksterne memorije instaliran.
Kombinovao sam nekoliko putanja:
/storage/external_sd/iGO_Avic. Prepisivao celu putanju iz sys.txt i dr. ali ne vredi

Natrag