Idolopoklonstvo - što je i primjeri

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Jeremija 2:
27 Koji govore drvetu: Ti si otac moj; i kamenu: Ti si me rodio; jer mi okrenuše leđa, a ne lice; a kad su u nevolji govore: Ustani i izbavi nas.
28 A gde su bogovi tvoji koje si načinio sebi? Neka ustanu, ako te mogu izbaviti kad si u nevolji, jer imaš, Juda, bogova koliko gradova.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nece vam ni uzeti,

Zato što ih nemamo. Vama će uzeti.

I jednu paru (dinar) i idole.

Jehovini Svedoci to shvataju,

a ne mogu da objasne.

Ti ovde dokazujes da si sam sebi bog!
Jako si pametan, sve puca od pameti!

vidiš da se baviš sa mnom, jer ne možeš odbraniti svoje arg. na ovim temama.

Naravno da će vam uzeti idole.

Ne bi govorili ni da je trbuh bog da ne shvataju!

Vaša idolatrija ikona je taman kao i kod proždrljivaca što obožavaju trbuh. Oni isto ne misle da je trbuh bukvalno bog, kao i vi za ikone.

Ali to je obožavanje.

jer da ne shvataju ne bi govorili da je pozdravljanje zastave idolopoklonstvo, jer zastava nije bog vec se pozdravljanjem zastave postuju drzavne institucije vise nego Bog

pa sa tim stavom oni su dokazali da ne shvataju. Kao i sa proslavom rođendana.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zato što ih nemamo. Vama će uzeti.
I jednu paru (dinar) i idole.

Zato vam je dao da obozavate svoj vlastiti um, ili tudji, dao vam je ucitelje da vam "golicaju usi"! A ti si sebi bog, vrednujes svoj um iznad svega, nisi li govorio kako si ti "kapacitet" a mi nismo?

Zato ces biti prepusten sam sebi (nece te Hristos zastupati), i merom kojom si merio druge, odmerice ti, a na kraju i oduzeti "dinar koji ti je dao"!

a ne mogu da objasne.
Na glupo pitanje dobijes glup odgovor!
A ti si svestan da nisi postavio pitanje na razumljiv nacin!

vidiš da se baviš sa mnom, jer ne možeš odbraniti svoje arg. na ovim
Nije tacno, vec se ti bavis drugima, pa onda moraju i drugi da se bave tobom! Ne mozes ti druge psiholoski da ocenjujes (kvalifikujes), a onda ocekujes da ti budes izuzet!

Naravno da će vam uzeti idole.

I tebi ce se oduzeti razum (idol) u kojeg si se uzdao, pa ce se pokazati nistavnim na sudu, a ti ces bices posramljen, ne vise od ljudi vec od Boga.

Vaša idolatrija ikona je taman kao i kod proždrljivaca što obožavaju trbuh.

Tvoja idolatrija je jos gora od toga. Cak i alkoholicar koji se bori sa zaviscu bice spasen jer se borio, a ti koji gajis ponos i velicas svoj um (obozavas ga) neces! Jer to je greh kao i sotone!

pa sa tim stavom oni su dokazali da ne shvataju. Kao i sa proslavom rođendana.

Dokazali su da shvataju u svojoj literaturi, samo ti nisi citao ili namerno izvrces. A bice da je namerno, jer to radis i nama.

Proslava rodjendana je bas proslava coveka, odnosno idolatrija! (ne mora biti ali vecinom jeste, i zato oni ne slave).

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Proslava rodjendana je bas proslava coveka, odnosno idolatrija! (ne mora biti ali vecinom jeste, i zato oni ne slave).

Rođendane svojoj deci, bližnjima ne slave ni EGWisti... pa opet se ne može reći da ni EGWisti ni Raselovci nisu idolatri.

Ps. Ja za razliku od mnogih, nemam nikakvog razloga da laviram između Milerita koji se nalaze u svađi oko primata nad nakaradnim i bogohulnim "bibličararenjem" i shodno tome i jedni i drugi su mi sektaški otpadnici čije prakse i verovanja (posebno verovanja) nikako ne zaslužuju da budu branjena ni pred kim.

Dakle, ako se sektaši međusobno napadaju, ne treba stajati na stranu ni jednoj od "sukobljenih" strana, samo zato što jednu od njih recimo napada neko ko i nas napada.

Shvati, oni se svađaju za primat svojih bogohulnosti, nizašta drugo i spremni su da se u svemu slože kada treba napasti one koji ne slede njihove sotonske blasfemije, složni su kada treba napasti Crkvu. Uostalom, o tome govori i činjenica da EGWisti citiraju Raselovavčki "prevod" "Biblije"

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Jeremija 10:
2 Ovako veli Gospod: Ne učite se putu kojim idu narodi, i od znaka nebeskih ne plašite se, jer se od njih plaše narodi.
3 Jer su uredbe u naroda taština, jer seku drvo u šumi, delo ruku umetničkih sekirom;
4 Srebrom i zlatom ukrašuju ga, klinima i čekićima utvrđuju ga da se ne pomiče;
5 Stoje pravo kao palme, ne govore; treba ih nositi, jer ne mogu ići; ne boj ih se, jer ne mogu zla učiniti, a ne mogu ni dobra učiniti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zato vam je dao da obozavate svoj vlastiti um, ili tudji, dao vam je ucitelje da vam "golicaju usi"!

Baš suprotno, paganska crkva koja ne uči zakon golica svojim vernicima uši, da mogu da slobodno krše zakon.

Dok HAC uči zakon, a to baš nije golicanje ušiju, zato i jesi otišao iz HAC tamo gde će ti pričati priču koja ti godi.

Opet besmisleno koment. samo radi komentara, čisto radi forme, ajd nek nešto pričaš.

A ti si sebi bog, vrednujes svoj um iznad svega, nisi li govorio kako si ti "kapacitet" a mi nismo?

Zato ces biti prepusten sam sebi (nece te Hristos zastupati), i merom kojom si merio druge, odmerice ti, a na kraju i oduzeti "dinar koji ti je dao"!

zato jeste ruglo i podsmeh jer stalno imate raskole i svađu. Čak vam se i katolici smeju, svi vam se smeju. Iako ste za žaljenje.

Na glupo pitanje dobijes glup odgovor!

opet formalno iznosiš stavove, a nisi u stanju da dokažeš zašto je glupo.

A ti si svestan da nisi postavio pitanje na razumljiv nacin!

I opet forma.

Nije tacno, vec se ti bavis drugima, pa onda moraju i drugi da se bave tobom! Ne mozes ti druge psiholoski da ocenjujes (kvalifikujes), a onda ocekujes da ti budes izuzet!

Naravno da mogu.

I tebi ce se oduzeti razum (idol) u kojeg si se uzdao, pa ce se pokazati nistavnim na sudu, a ti ces bices posramljen, ne vise od ljudi vec od Boga.

Vama se uzimju idoli, a ne nama, mi ih nemamo. Opet kopiraš moje arg. kada nemaš svojih.

Tvoja idolatrija je jos gora od toga. Cak i alkoholicar koji se bori sa zaviscu bice spasen jer se borio, a ti koji gajis ponos i velicas svoj um (obozavas ga) neces! Jer to je greh kao i sotone!

Pa pre će Bog pogledati ateiste nego vas lažne vernike.

Uzeće vam se idoli. A jedva se spasiste raskola u samoj SPC.

Naravno da ćeš se baviti sa mnom u vidu popljuvavanja, pošto ono što se dešava kod vas je dokaz da niste apostolska crkva.

Dokazali su da shvataju u svojoj literaturi, samo ti nisi citao ili namerno izvrces. A bice da je namerno, jer to radis i nama.

dokazali su da samo formalno shvataju stihove Biblije kao i vi. U Bibliji nema dodatnih objašnjenja psihološkog afekta idolatrije.

I ubistvo deteta je zločin, zavisi iz kog motiva, zato imamo Isusa Navina, a imamo i koljače dece iz mržnje.

Opet dokazuješ da nemaš pojma o motivima i da ne znaš da sve zavisi od njih. Kao ni JS koji misle da je forma ponašanja dokaz nečega.

A ne pokretači na ponašanje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Rođendane svojoj deci, bližnjima ne slave ni EGWisti... pa opet se ne može reći da ni EGWisti ni Raselovci nisu idolatri.

Adventisti slave rodjendane..

Opet besmisleno koment. samo radi komentara, čisto radi forme, ajd nek nešto pričaš.

Naravno, da te spamujem!

Baš suprotno, paganska crkva koja ne uči zakon golica svojim vernicima uši, da mogu da slobodno krše zakon.
Crkva uci Hristovom zakonu!
Nabavi Novi Zavet, ti si jos u starom!

Dok HAC uči zakon, a to baš nije golicanje ušiju, zato i jesi otišao iz HAC tamo gde će ti pričati priču koja ti godi.
Veca je zrtva ici od vrata do vrata ko J. S. i trpeti ponizavanja i ismejavanja, nego drzati subotu!

Ja sam isao, a ti nisi to u stanju!
Ni sad ne radis nista za Boga!

zato jeste ruglo i podsmeh jer stalno imate raskole i svađu. Čak vam se i katolici smeju, svi vam se smeju. Iako ste za žaljenje.
Ti obozavas kad se neko nekome smeje, rugac si! Kao sto je biblija i prorekla..

Pa pre će Bog pogledati ateiste nego vas lažne vernike.
Pre ce pogledati Jehovine Svedoke, nego vas licemere! Sve babe vam sede po crkvama jer ne rade pa mogu drzati subotu, inace ne bi!

Vama se uzimju idoli, a ne nama, mi ih nemamo.
Tebi je dao idola tvoj razum, da ga obozavas. Svakom se daje ono sto hoce, ne oduzima se, da se pokazu njegova dela!

A jedva se spasiste raskola u samoj SPC.
Govori clan sekte koja se podelila na hiljadu manjih sekti.. Kojima licemerne babe vode crkvu! I ciji se pastori tuku za poziciju pa ih policija razdvaja!

Naravno da ćeš se baviti sa mnom u vidu popljuvavanja, pošto ono što se dešava kod vas je dokaz da niste apostolska crkva
Naravno da cu se baviti tobom kad se ti bavis drugima, ne mozes ti biti izuzet! A dela su ti nikakva!

U Bibliji nema dodatnih objašnjenja psihološkog afekta idolatrije.
Ali zato je poslao tebe prosvetitelja da nam pojasnis! Dokaz da obozavas svoj vlastiti um! Nikom nije otkrio ni u bibliji nije otkrio, ali je tebi otkrio!

I ubistvo deteta je zločin, zavisi iz kog motiva, zato imamo Isusa Navina, a imamo i koljače dece iz mržnje.
I upravo je vas motiv zao kada branite ubistva da bi odbranili crkvu! Normalni adventisti ovo osudjuju! Opet dokaz kakvi ste, o motivima pricaju oni ciji su motivi pokvareni!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Psalam 106:
36 Stadoše služiti idolima njihovim, i oni im biše zamka.
37 Sinove svoje i kćeri svoje prinosiše na žrtvu đavolima
38 Prolivaše krv pravu; krv sinova svojih i kćeri svojih, koje prinošahu na žrtvu idolima hananskim, i oskvrni se zemlja krvnim delima.
39 Oskvrniše sebe delima svojim, i činiše preljubu postupanjem svojim.
Sta mislite da li su idoli hananski najgori od svih,a da su idoli drugih naroda mnogo bolji od hananskih???

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Što je bitno kome pripadaju hramovi, ako se u njima vernici mole jednom Bogu koji je na Nebesima?! Evo ni na ulice ne mogu svi da stanu, a hramovi im inače zvrje poluprazni. Ulice ne pripadaju SPC, pa im opet ništa ne brani da na njima vrše službu Bogu, pa što bi ih omelo da vrše službu i dalje u istim hramovima, čak i ako zvanično hramovi ne pripadaju SPC? Da li su danas ulice na kojima protestuju više svete od hramova u kojima su se vekovima molili oni i njihovi preci? Šta ti vredi da dobiješ svoj molitveni hram, a da u borbi za taj hram oskrnaviš hram svoga tela i duše, uvređenom verskom gordošću, ponositošću i mržnjom?!

Natrag