Idolopoklonstvo - što je i primjeri

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti si bog samom sebi, uzmi pa napiši svoju Bibliju ili nadahni Slapa i Darta da ti budu pisci.

Ponavljaš besmislice, bog Mire napiši svoju Bibliju.

Pazi "mudraca". Preuzeo Bibliju od Kristove crkve koju naziva Kurvom, a kršćanima poručuje da sebi pišu novu Bibliju. Da Bog sačuva.

Zato ja širim vaše arg. da svi vide. Ajd vi probajte moje, osim ako ih ne bi sjeckali.

Ja tvoje ne širim, stavit ću ih u svoju knjigu. ;)

P.S. Junačino, je li i tebe Isus oslijepio kao i Pavla.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pazi "mudraca". Preuzeo Bibliju od Kristove crkve koju naziva Kurvom

Da vaša je zato ste je zabranjivali, stvarno bili katolici pisci Biblije oni jeli svinjče i nisu držali subotu.

od Kristove crkve koju naziva Kurvom,

I to majka Kurva, ona glavna što je i sada kurva i drži bordel sa ostalim kurvama i ima ćerke kurve koje se isto kurvaju kao i Majka.

a kršćanima poručuje da sebi pišu novu Bibliju. Da Bog sačuva.

Pa vama očigledno treba nova Biblija pošto vam ova ne odgovara.

Ja tvoje ne širim, stavit ću ih u svoju knjigu.

Džabe ako ne širiš. Ovo tvoje će svi da vide.

P.S. Junačino, je li i tebe Isus oslijepio kao i Pavla.

Jeste, a tebe nije kao Kaifu.

Onolili idol iznad Rija a dole samo rafali iz pušaka.

Čuj stari pravosl. su se počeli uzimati idoli, a vama ne trebaju toliko ste destruktivni da ste sami sebi kazna.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da vaša je zato ste je zabranjivali, stvarno bili katolici pisci Biblije oni jeli svinjče i nisu držali subotu.

Da, Biblija pripada Crkvi. A Crkva ju je čuvala od skrnavitelja, kao što ste i vi koji se s Biblijom izrugujete. Zamislite, naučavanje jedne bogohulnice proglasiti jedinim nepogrešivim tumačem Biblije.

I to majka Kurva, ona glavna što je i sada kurva i drži bordel sa ostalim kurvama i ima ćerke kurve koje se isto kurvaju kao i Majka.

Bijesan si, zbog čega? Razgolićen do kraja?

Pa vama očigledno treba nova Biblija pošto vam ova ne odgovara.

A tko je to rekao? Ti?

Onolili idol iznad Rija a dole samo rafali iz pušaka.

Čuj stari pravosl. su se počeli uzimati idoli, a vama ne trebaju toliko ste destruktivni da ste sami sebi kazna.

Duhovno đubretarenje, rekao bi akademik Miloš.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Da, Biblija pripada Crkvi.

Pripada i vama samo u negativ. smislu.

A Crkva ju je čuvala od skrnavitelja,

I zato ste napredovali u favele i kartele.

kao što ste i vi koji se s Biblijom izrugujete.

Tamo gdje Biblija bila čitana tamo sada svi dolaze po blagoslove.

Zamislite, naučavanje jedne bogohulnice proglasiti jedinim nepogrešivim tumačem Biblije.

Dokazano sa 2-3 rečenice, na 100.000 stranica.

Što se projektuješ, obažavaš svoju Kurvu. Ajd može se čovek i zaljubiti u kruvu i misliti da je poštena.

A tko je to rekao? Ti?

Vaši arg.

Samo konstatujem stanje u favelama i kartelima.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ja tvoje ne širim, stavit ću ih u svoju knjigu. ;)

Knjigu kojoj je tema šta? Patologija čekalaca sedmog dana? Ili bogohulnosti sektaša?

Pazi "mudraca". Preuzeo Bibliju od Kristove crkve koju naziva Kurvom, a kršćanima poručuje da sebi pišu novu Bibliju. Da Bog sačuva.

Mudrac? Da, da, mudrac koji je prihvatio blasfemije i budalaštine žene udarene u glavu kao istinu.

Ne treba nama nova Biblija,Mi imamo svoju, svoje čedo. Uostalom nije Crkva pisala nekakvu novu Bibliju, nego su to uradile sinagoge Satane, SDA i JW, kćeri lažovčine Milera i njegovog antievanđelja.

Nije Crkva pisala NEw World Translation, i Clear Word...

Da, Biblija pripada Crkvi. A Crkva ju je čuvala od skrnavitelja, kao što ste i vi koji se s Biblijom izrugujete. Zamislite, naučavanje jedne bogohulnice proglasiti jedinim nepogrešivim tumačem Biblije.

Upravo tako. Ali to ovim nedokazanim hereticima i apostatama smeta, jer ne mogu da blasfemije i budalaštine udarene u glavu bogohulnice prodaj kao istinu.

Još nije, kada bude bio razgloićen do kraja, do kostiju, tada će leteti perje, jer takvi kao on drugačije od svog oca ne umeju da reaguju.

A tko je to rekao? Ti?

Mnogo on, oni sebi dozvoljava. Mnogo. Pa tako i ovo.

Gore je od toga. Radi se o "duhovnom klozetarstvu" ili duhovnoj koprofagiji

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pripada i vama samo u negativ. smislu.

I zato ste napredovali u favele i kartele.

Tamo gdje Biblija bila čitana tamo sada svi dolaze po blagoslove.

Dokazano sa 2-3 rečenice, na 100.000 stranica.

Što se projektuješ, obažavaš svoju Kurvu. Ajd može se čovek i zaljubiti u kruvu i misliti da je poštena.

Vaši arg.

Samo konstatujem stanje u favelama i kartelima.

Stanje nepromijenjeno, duhovno đubretarenje.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
To ne osporava druge tekstove jer nema kontradikcije u Bibliji. Duša znači čovjek ili se odnosi na čovjeka.
Krv nije život. Krv je još uvijek u čovjekovu tijelu, a čovjek umro. :) Dakle, kad čovjek umre, ne ističe mu krv iz tijela, nego se čovjek "dijeli sa dušom". Besmrtna duša izlazi iz smrtnog tijela.

Ajmo malo razmisliti , ma molim vas pogledajte i samo malo razmislite, što i na kakav način i u kojim okolnostima je razbojnik s desne strane Isusa prepoznao kak Boga ,i imao zadnje snage da ukori svoga kolegu preko kazavši mu: "Zar se ne bojiš Boga ni ti, koji si pod istom osudom?"
On uviđa da Isus nema u sebi mržnje prema nikome, uviđa da ih Isus unatoč svemu ljubi, i tada shvaća da je on doista viši od njih, da je on taj pravi Kralj! Zato ga i prijateljski zamoli"Isuse sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje".
Vidite, vrlo je važno ovdje primjetiti da nije rekao , spasi me , nego "sjeti me se". I stvarno Isus ne ostaje dužan na ovu iskenu gestu i kaže mu: "Zaista tebi kažem:danas ćeš biti samnom u raju!" Eto to je naš Isus,to je naš Bog, Bog koji prašta i ljubi unatoč svemu!

Unatoč svemu Jehovisti ,i Adventisti ne vjeruju Isusu .
Oni misle daje Isus pogrešijo , kad je rekao još danas , jer je trpijo velke muke na križu , i nije znao što priča , razbojnik još spava u grobu .

Mene doimaju Augustinova razmatranja koja kažu: "Tri su čovjeka na križu. Jedan koji spašava, drugi to spasenje prima, treći koji ga prezire. Ista im je sudbina - smrt, ali svaki umire iz drugoga razloga.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dakle, tekst kaze "DA JE ZIVOT TELA U KRVI, JER JE KRV IZVOR ZIVOTA"

Nema govora o nikakvoj bestelesnoj dusi koja je navodno u krvi.

Svi prevodioci se slazu, da je DUSA TELU U KRVI! NIJE SAM COVEK DUSA!

A to sto se pominju i izrazi "zivot, zivo bice", to je zbog slobode prevodioca koji je ubacio u tekst i poneku svoju rec, za koju je smatrao da pojasnjava taj termin! To se zovu 'slobodni prevodi'. U 'doslovnim prevodima' pak, ti izrazi ne postoje!

Nigde to u bibliji ne stoji, vec "COVEK POSTA DUSA ZIVA" a drugi prevodi kazu "POSTA ZIVO BICE"

Prevodioci imaju slobodu dodati po koju rec i prema svom shvatanju! Tako su dodali izraz "ZIVO BICE" iako ne pise tako u izvornom tekstu! Ne mozes ti zloupotrebljavati slobodu prevodica!

Dalje.. Kada biblija kaze "covek posta dusa ziva" - to pokazuje da pre toga dusa nije bila ziva, vec neziva. Sto samo po sebi implicira da dusa ne moze biti SAM ZIVOT jer moze biti i MRTVA!

Druga stvar, ti i u svakodnevnom govoru mozes reci 'covek posta bolestan', a time ne tvrdis da je 'sam covek bolest', vec da je BOLEST U NJEMU! Isto tako i kada kaze 'covek posta dusa ziva' ne misli se da je on sam dusa!

A da je tako vidimo u sirem kontekstu biblije, jer to potvrdjuju i ostali stihovi! Dva od njih sam ti naveo!

Izraz Dusa je ekvivalent ZIVOG COVEKA, a ne bestelesne tvari u njemu.

To ti tvrdis, ali vidimo da nije tako po brojnim tekstovima gde se tvrdi da je DUSA U COVEKU!

Cak je i Pavle u Novim Zavetu rekao, kada je decak pao sa sprata:

"Ne bunite se, jer je DUSA njegova JOS U NJEMU"! (Dela 20:10). Nije 'on sam dusa' vec IMA DUSU U SEBI! A to je u skladu sa Starim Zvetom!

Ilija u Starom Zavetu kaze isto:

"Neka se povrati u dete duša njegova“. (1. Car. 17:21)

To na kraju govori i Mojsije:

A kad se RASTAVLJAŠE S DUŠOM te umiraše — nazva ga Venonija“. (1.Moj. 35:18)

"Dusa je telu U KRVI" (3.Moj 17:11)

Da vidimo druge prevode:

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

"Nato se pruži triput nad dječakom i pomoli se glasno Gospodu: "Gospode, Bože moj, daj ipak da se život dječakov opet vrati u njega!"
I Gospod usliši vapaj Ilijin.
Život dječakov vrati se opet u njega, i posta živ"

Rekao sam, previdioci dodaju izraze za koje oni smatraju da opisuju sta je dusa! I to se zovu 'slobodni prevodi', a postoje i doslovni prevodi gde ovakvi termini ne postoje, kao sto ih nema ni u izvornom tekstu! Ovde stoji termin DUSA a ne ZIVOT!

Vi zloupotrebljavate slobodu prevodioca!

Mire, ti cas kazes da se Bogu kao bestelesna tvar vraca Dusa, a cas duh

To ide zajedno. Duh i Dusa ne postoje odvojeno!

Duh je nasa licnost tj. um, a Dusa je podloga, i neka vrsta duhovnog tela. To dvoje ne postoji odvojeno! Zato se cesto i zamenjuju jedno s drugim, kako u bibliji tako i u nasoj teologiji!

Takodje, ovde kazes da je Isus rekao da u ruke predaje bestelesni duh, a ranije si tvrdio da je on sisao u dubinu zemlje.

Nikad ja nisam tvrdio da je on sisao u dubinu zemlje!

Na onom svetu ne postoje fizicke lokacije kao kod nas! Izjaviti za nekog da se vratio Ocu ili da je otisao u Sheol, sa naseg stanovista vremena i prostora ima logike ali kod Boga nema. Biblija kaze "ko ce me sakriti od lica tvojega, da odem u Sheol onde si..". Bog je svuda!

"Kad bi na nj okrenuo srce svoje, uzeo bi k sebi duh njegov i dihanje njegovo;
Izginulo bi svako tijelo, i čovjek bi se povratio u prah"

Naravno, zato sto nam je Bog dao duh i on moze i da ga oduzme!

Piše u smislu, nije Biblija pisana za tvoj formalni nivo razm.

Ti nista drugo ne umes nego da vredjas licnost i onda se ljutis kad ti neko kaze da si ti ovakav ili onakav.

Znači da je živ čovjek duša.

Ako sam izjavio da je 'covek postao bolestan' da li to znaci da sam rekao da je 'sam covek bolest'?

Naravno da ne znaci, vec je bolest U NJEMU!

Isto tako izjaviti da je covek 'postao ziva dusa', ne znaci da je on doslovno dusa!

Totalne budalastine pisete..

Ma da ne piše to u Solomonu, tumačiš Bibliju kroz svoje pokvarene motive i srce. I kroz nauku pravoslavne nacionalne crkve.

Naravno da ne pise! Svi filozofi su oduvek u zivotu videli samo besmisao. Pa tako i Solomun kao najveci od svih filozofa, je krenuo od te ljudske besmislene filozofije i kretao se ka visoj Bozanskoj! On je posmatrao zivot kroz oci obicnog coveka, ateiste! A oni su smatrali da nema nista posle smrti, da je tu kraj, da duh ne odlazi ka Bogu, da nema vaskrsenja itd.. To su sve misljenja ateista i on je to ponavljao, ali je na kraju zakljucio da je sve to isprazna filozofija!

Radi se o nacinu pisanja (o stilu), a vas problem je sto vi Solomuna i njemu slicne biblijske pisce uopste ne razumete i njihove reci izvrcete i zloupotrebljavate!

Znači negiraš Solomona. On je dao svoje mišljenje, a ne ateista koji nisu ni postojali tada, ni pagana koji su vjerovali kao i vi.

Nemas ti blage veze sa zivotom! Ti tvrdis da si studirao filozofiju, a vidi se da pojma nemas! Kad bi ti znao filozofiju znao bi da svi filozofi isticu besmisao ljudskog zivota! Razgovor s tobom je cisto gibljenje vremena!

Obavezno kopiram i šaljem dalje.

Zato ja širim vaše arg. da svi vide. Ajd vi probajte moje, osim ako ih ne bi sjeckali.

Tvoji postovi su obican "drek"! To ne bi ni pas pojeo. Toliko je bljutavo i providno ono sto pises, da svi vide da si jadan, i kao licnost i teoloski. A nisam ja zao covek da te ismejavam i sirim tvoju sramotu, ali ti jesi, i zato molim te ne uporedjuj me sa sobom!

Poslednja izmena:
Natrag