Idolopoklonstvo - što je i primjeri

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
zar je istina kada piše neprosti ljudi?

Nije sve sto pise u bibliji rec Bozja, nesto je i rec ljudska!

Jel to mijenja značenje? Hoćeš da kažeš pisali jedno, a mislili suprotno?

Nisu oni pisali ono sto ne misle, nego nisu vodili racuna o terminologiji. Biblija se sluzi narodskim jezikom, i ne mozes je bukvalizovati! Na primer pise u bibliji i da "sunce zalazi" pa neces to bukvalno shvatiti, nego su se ljudi tako izrazavali!

Ne nego mislimo da je telo duh. Mislimo da su to duhovi.
Ne bi me cudilo da ti tako mislis, kao sto mislis i za dusu, ti mislis da je to telo jer se covek prost tako izrazio!

Ovo ću da prosledim svima

Samo se ti ismejavaj, gore po tebe..

Da bi dokazao da je formalizam kod mene moraš dati objašnjenje koje ima smisla.

Eno objasnio, ti mislis kad u bibliji pise da "sunce zalazi" da ono stvarno zalazi, kao sto mislis i kad neko kaze "ubio sam 1000 dusa" da je on stvarno ubijao duse!

Teski si bukvalista i formalista!

Kada ti kažeš besmislicu ja te osporim Biblijom

Ti nista osporio nisi, jer ti stihovi su kontradiktorni onom sto je Hristos rekao da covek ne moze ubiti dusu! Zato oni i nisu mislili bukvalno, a u NZ duse su svesne i odlaze u pakao!

Vašeg lažnog boga ovdje razotkrivam.

Ti se boris protiv Hrista i apostola koji su ucili da dusa postoji van tela!

Ja sam ubjeđen da ti nećeš od vas niko, ali to meni ništa ne znači, meni je bitno za mene i moje.

Tebi je jedino do tebe i tvojih i stalo!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tebi je jedino do tebe i tvojih i stalo!

Pa tako je isto njegov "duh proroštva" i izmislila onu njenu budalaštinu "istražni postupak" jer se prepala za sudbinu svoje dece nakon što je poverovala da je spasenje prestalo 22.10.1844.

I upravo to je samo još jedan dokaz da je ona i njeni samo jedna grupa samozvanih proroka, lažnih objava i ljudskih umotvorina.

Zamisli bilo kog od proroka, onih pravih da objavu menjaju po osećanjima? To u Svetom Pismu naći nećeš. Nigde nećeš naći sem kod "proroka" lažnih bogova.

PS. Takav ti je bio i Muamed, njemu je kao i Ellen, njegov "alah" menjao objavu kako bi se Muamedu svidelo....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa tako je isto njegov "duh proroštva" i izmislila onu njenu budalaštinu "istražni postupak" jer se prepala za sudbinu svoje dece nakon što je poverovala da je spasenje prestalo 22.10.1844.

I upravo to je samo još jedan dokaz da je ona i njeni samo jedna grupa samozvanih proroka, lažnih objava i ljudskih umotvorina.

Zamisli bilo kog od proroka, onih pravih da objavu menjaju po osećanjima? To u Svetom Pismu naći nećeš. Nigde nećeš naći sem kod "proroka" lažnih bogova.

PS. Takav ti je bio i Muamed, njemu je kao i Ellen, njegov "alah" menjao objavu kako bi se Muamedu svidelo....

Brate, na zalost mi ovde imamo posla sa ljudima koje su drugi zaglupeli, napravili ih budalama, a oni su na to pristali svojevoljno, jer im se svidelo da im mlataraju biblijom i golicaju usi.

Posto crkvu ne priznaju za autoritet, morali su naci drugi, pa ga traze u sebi samima ili propovednicima, pa im je cak i njihova pamet postala bog. A vise im se svidja nezavisnost nego podloznost, pa su se pobunili i protiv vlastitih autoriteta! Nemaju poniznosti, a djavo bas takve i uvlaci u sekte i daje im ono sto zele.. Neki od njih u ovo sve iskreno i veruju, a neki su oholi i bezobrazni.

One koji su iskreni, Bog ce ih spasiti i pokazati im pravi put..

Ja se plasim da je Tripo bezobrazan, duboko bezobrazan, a da nije onda je zaglupljen. I nece mu Bog suditi po tome da li je on prevaren, nego pre svega koliko je milosti i ljubavi pokazivao prema drugima i da li je govorio iz srca sa dobrom namerom!

Na zalost, ja kod njega nikakvu ljubav i dobru nameru jos nisam video, mozda gresim! Ali od njega nista jos lepo nismo culi, samo osude, uvrede, napdanja, optuzbe, laganja.. I to pokazuje svu bedu ljudsku!

Ako neko zeli da vidi koliko covek moze nisko pasti, dovoljno je da pogleda na njega, on se ne ustrucava cak ni svoje da laze! Kainosa je lagao da je on Milos Bogdanovic! A ovamo tvrdi da mu je "stalo do njegovih"?

Pa nije njemu stalo ni do njegovih, vec do njega samoga! On pokusava svojim delovanjem da 'zaradi spasenje', jer misli da se revnoscu skupljaju bodovi ili je prosto ohol i bezobrazan i namerno laze, sto je jos gore, jer time sebe pravi bogom..

I tako on sebe lazno predstavlja 'autoritetom', 'poznavaocem biblije', izmislja da je profesor! Time druge dovodi u zabludu!

A onaj koji ne sprovodi u delo ono sto uci, nije nikakav poznavalac, i nista bolji od ateiste..

Po svemu sudeci brate to je on, a ja se nadam da gresim! Od srca mu zelim da se spasi!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Polako, sve ćemo mi riješiti. :)

1. Mrtva tijela se polažu u doslovan grob, a to nije šeol, sama si gore ustvrdila.

2. U prijašnjem postu si ustvrdila: Šeol je mjesto na koje ljudi odlaze kada umru.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Vrlo jednostavno pitanje: Ako ljudi nemaju besmrtnu dušu, a mrtva ljudska tijela se sahranjuju u doslovan grob, što onda odlazi u šeol kada ljudi umru, kako ti sama gore ustvrdi!?!?!?
Hocemo razresicemo :)
Nemaju besmrtnu dusu...
Da li znas sta se desava kada covek umre...
Evo sta kaze Biblija

1 Mojsijeva 2: 7 Jehova Bog je stvorio čoveka od zemaljskog praha i udahnuo mu u nozdrve dah života,

i čovek je postao živa duša.

Pise covek je postao dusa a ne da ima dusu. Dusa je sastavni deo coveka.

Dakle telo + duh = dusha

Dah ili duh

Dakle, kao što je telo bez duha* mrtvo, tako je i vera bez dela mrtva. (Jakov 2:26)

dalje

Biblija kaze da kad osoba umre, ‘duh se vraca k Bogu, koji ga je dao’ (Propovjednik 12:7)

Tada se prah vraća u zemlju, gdje je i bio, a duh* se vraća pravome Bogu, koji ga je dao.

Dakle Bog daje duh - zivotnu snagu, coveku, da bi mogao da zivi.

...............................................................

Šeol“ kao transkripciju hebrejskog izraza šeol, „Had“ za grčki izraz adis i „Gehena“ za grčki izraz gena.
Šeol“ je isto što i „Had“ (Psalam 16:10; Dela apostolska 2:27).

Biblija jasno navodi da se i Šeol i Had odnose na opšti grob čovečanstva i da su povezani sa smrću, a ne sa životom (Psalam 89:49; Otkrivenje 20:13).
Pismo nadalje ukazuje da je putem uskrsenja moguć povratak iz tog opšteg groba (Jov 14:13; Dela apostolska 2:31).

Za razliku od toga, ne postoji nada za povratak onih koji odu u Gehenu, i nigde se ne govori da je duša tamo u svesnom stanju (Matej 10:28).

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Vrijeme je da vam se oduzmu idoli.
Dali si to imao novo osvedočenje :mig:

Ja sam ubjeđen da ti nećeš od vas niko, ali to meni ništa ne znači, meni je bitno za mene i moje.
Zar Bog bijaše razapet i umre samo za Adventiste sedmog dana ? Iako naovom svjetu ima preko sedam milijardi ljudi , i svi vjeruju da ima neki oblik života poslje smrti , osim vas Adventista ,i Jehovni svjedoka , koji vas u svjetu ima tek nekoliko milijona , izgleda da vaš Anđeo umro džaba :)

Nismo lijepo pisali o Ellen White, a to je hula na Duha Svetog. Kaže li tko protiv Oca ili Sina, oprostit će mu se. Ali onome tko što kaže protiv Jelene neće se oprostiti nikada, ni u ovom ni u budućem svijetu.
Hoćeš reći da Jelena ima duh (Dušu) , pa oni vjeruju da nemaju dušu , nego je samo tjelo , kad rikneš nemate više Alija :roll:

Tamu si odabrao, tama će te i dočekati. Hoćeš li vapiti i moljakati, ili po svom običaju pokušavati da pravom Bogu dokazuješ svoju "pravednost" mlatarajući Mu nakaradno tumačenom Biblijom pred nosem, to ćeš ti lično videti.

Jedino što je sigurno, spavati nećeš, ni u kakvom Hard Disku... Uopšte spavati nećeš.
Dobro veliš neće se naspavat , u nikakvom har disku (grobu) , njega će dočekati sa vilama 1579156001558.png

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hocemo razresicemo :)
Nemaju besmrtnu dusu...
Da li znas sta se desava kada covek umre...
Evo sta kaze Biblija

1 Mojsijeva 2: 7 Jehova Bog je stvorio čoveka od zemaljskog praha i udahnuo mu u nozdrve dah života,

Biblija kaze da kad osoba umre, ‘duh se vraca k Bogu, koji ga je dao’ (Propovjednik 12:7)

Tada se prah vraća u zemlju, gdje je i bio, a duh* se vraća pravome Bogu, koji ga je dao.

Izgleda da ti, isto kao i tripo, nemaš Bibliju koja ima i Novi zavjet? :)

Tada se prah se vraća u zemlju, gdje je i bio, a duh* se vraća pravome Bogu, koji ga je dao.

Aaaaaa, tako dakle. I Bog je u šeolu. :) Prah (tijelo) ide u grob, a duh odlazi Bogu u šeol. Ovo je posve novi moment, raspitat ću se malo.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Dali si to imao novo osvedočenje

To nije teško previdjeti, piše u Bibliji, a vidi se po dešavanjima.

Iako naovom svjetu ima preko sedam milijardi ljudi , i svi vjeruju da ima neki oblik života poslje smrti , osim vas Adventista ,i Jehovni svjedoka , koji vas u svjetu ima tek nekoliko milijona , izgleda da vaš Anđeo umro džaba

Kakav arg. u vrijeme Noje je bilo samo 8 vjernih. Pričaš besmislice.

Pazi ovo većina je mjerilo. Pa ovo je baš ludost. Po tebi Noje nije bio u pravu, kao ni Lot.

Stvarno nimalo ne razm. dok ovdje iznosiš svoje stavove.

Ja se plasim da je Tripo bezobrazan, duboko bezobrazan, a da nije onda je zaglupljen. I nece mu Bog suditi po tome da li je on prevaren, nego pre svega koliko je milosti i ljubavi pokazivao prema drugima i da li je govorio iz srca sa dobrom namerom!

Samo se ti bavi sa mnom dok vam se oduzimaju idoli. Naravno duhovni bednici se hrane tuđim grehom.

Ako neko zeli da vidi koliko covek moze nisko pasti, dovoljno je da pogleda na njega, on se ne ustrucava cak ni svoje da laze! Kainosa je lagao da je on Milos Bogdanovic! A ovamo tvrdi da mu je "stalo do njegovih"?

Pa nije njemu stalo ni do njegovih, vec do njega samoga! On pokusava svojim delovanjem da 'zaradi spasenje', jer misli da se revnoscu skupljaju bodovi ili je prosto ohol i bezobrazan i namerno laze, sto je jos gore, jer time sebe pravi bogom..

I tako on sebe lazno predstavlja 'autoritetom', 'poznavaocem biblije', izmislja da je profesor! Time druge dovodi u zabludu!

A onaj koji ne sprovodi u delo ono sto uci, nije nikakav poznavalac, i nista bolji od ateiste..

Po svemu sudeci brate to je on, a ja se nadam da gresim! Od srca mu zelim da se spasi!

Duhovna beda.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Naravno duhovni bednici se hrane tuđim grehom.

Optužbe koje se iznose na račun drugih pojedinaca i drugih crkava mogu biti ispravne, i zato na suptilan način pružati grešniku izgovor za njegovo "duhovno đubretarstvo". Ali, bavljenje zlom čoveka uzdiže samo psihički, dok ga duhovno još dublje unižava jer, čovek se preobražava u ono što gleda. (Miloš Bogdanović, Zašto mnoštvo verskih zajednica)

Natrag