Idolopoklonstvo - što je i primjeri

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Samo se ti bavi sa mnom dok vam se oduzimaju idoli. Naravno duhovni bednici se hrane tuđim grehom.

A kako da se ne bavimo tobom kada ti nasrces na nas i nasu licnost i nasu crkvu? Ti mislis da mozes da se bavis tudjom licnoscu i gresima a da se tvoja licnost ne dovede u pitanje?

I kad smo ispitali tvoju licnost, videli smo da si ti sve samo ne besprekoran. Sto bi morao biti s obzirom na optuzbe, jer samo svetac moze uzeti kamenje u ruke! A ti to nisi!

Dobro si rekao, duhovni bednici se hrane tudjim grehom, (kao i fariseji sto su hvatali kamenje). To si ti!

1 Mojsijeva 2: 7 Jehova Bog je stvorio čoveka od zemaljskog praha i udahnuo mu u nozdrve dah života,

i čovek je postao živa duša

"A dusa je telu U KRVI" kaze tekst, sto pokazuje da 'nije sam covek dusa' on IMA DUSU!

Kada se kaze da je "postao ziva dusa", samo ti hoce reci da je DUSA U NJEMU OZIVELA!

Naime, pre nego je Bog stvorio coveku dusu ona nije ni postojala!

Cak je i Ilija je molio "Gospode Bože moj, neka se povrati u dete dusa njegova" (1. car. 17:21) ---> sto pokazuje da je 'dusa van tela' i da nije sam 'covek dusa'!

.....

Sto se tice 'duha' on je treca komponenta (nasa licnost) i on se vraca Bogu nakon smrti! I nije to nikakva 'energija', jer mu se u tom slucaju ne bi ni vracala! Pa nije Bog elektrana da mu se vraca 'struja'!

Hristos kada umire kaze - "Oce u ruke tvoje PREDAJEM DUH SVOJ!". I apostol Stefan umiruci govori "Gospode Isuse PRIMI DUH MOJ!" ---> zar svi ovi mole da im Bog primi 'struju' nazad, koju mu oni salju???

Svasta! Vi totalne gluposti pisete!

Sto rece Slap, treba da nabavis bibliju koja ima i Novi Zavet! A ni Stari nisi razumela.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
"A dusa je telu U KRVI" kaze tekst, sto pokazuje da 'nije sam covek dusa' on IMA DUSU!

To ne osporava druge tekstove jer nema kontradikcije u Bibliji. Duša znači čovjek ili se odnosi na čovjeka.

Pošto čovjek ima krv ili znači život. Praktično rečeno je da je u krvi ŽIVOT, a ne da DUŠA nije čovjek.

Jao majko mila ovo razm. nemaju ni djeca u OŠ mala djeca. Da je potvrda nečeg automatski negacija nečeg drugog.

Cak je i Ilija je molio "Gospode Bože moj, neka se povrati u dete dusa njegova" (1. car. 17:21) ---> sto pokazuje da je 'dusa van tela' i da nije sam 'covek dusa'!

Tačnije rečeno da dijete oživi. A ne da je iz njega izašla duhovna osoba.

Sto se tice 'duha' on je treca komponenta (nasa licnost) i on se vraca Bogu nakon smrti! I nije to nikakva 'energija', jer mu se u tom slucaju ne bi ni vracala! Pa nije Bog elektrana da mu se vraca 'struja'!

Kako nije energija ako stoji da svi imaju ISTI DUH, dakle svi imaju nešto isto što ih čini živim.

Pa nije Bog elektrana da mu se vraca 'struja'!

Naravno da jeste, po tvojoj izopačenoj slici Boga On nema silu i energiju.

Hristos kada umire kaze - "Oce u ruke tvoje PREDAJEM DUH SVOJ!". I apostol Stefan umiruci govori "Gospode Isuse PRIMI DUH MOJ!" ---> zar svi ovi mole da im Bog primi 'struju' nazad, koju mu oni salju???

I kako to dokazuje da je On dao osobu duha Kaspera?

Sto rece Slap, treba da nabavis bibliju koja ima i Novi Zavet! A ni Stari nisi razumela.

Hoćeš reći da Bog nije dovoljno istine dao u SZ pa je morao da da NZ.

Taj slapov arg. sam svima poslao, ma pokidali se ljudi od smijeha.

Zato ja šaljem vaše arg. a vi ne smijete naše.
Jer imaju smisla.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A kako da se ne bavimo tobom kada ti nasrces na nas i nasu licnost i nasu crkvu? Ti mislis da mozes da se bavis tudjom licnoscu i gresima a da se tvoja licnost ne dovede u pitanje?

I kad smo ispitali tvoju licnost, videli smo da si ti sve samo ne besprekoran. Sto bi morao biti s obzirom na optuzbe, jer samo svetac moze uzeti kamenje u ruke! A ti to nisi!

Dobro si rekao, duhovni bednici se hrane tudjim grehom, (kao i fariseji sto su hvatali kamenje). To si ti!

On u svojoj narcisoidnosti i želi da se ljudi bave njegovom ličnošću, ali ne na taj način. Nije se naime nadao da će neko početi da ga analizira i nalazi kontradikcije.

Očekivao je naime da će se svi "klanjati" njegovom "autoritetu" (koji nema) i udovoljavati njegovom egu.

Naravno, dskusija i jeste otišla u tom pravcu, jer EGWistima se argumentima ne može ništa dokazati, oni naime argumente ne priznaju. Video si i sam, SvetimPismom im rasturaš nakaradu od "teologije", oni i dalje teraju po svome. I upravo se tu i nalazi razlog zašto se rasprava i svela na ovakav nivo.

Naime, na koji način nekome ko je ubeđen da je u pravu, ko ne priznaje argumente i ko želi da njegova bude poslednja, pokazati da greši? Dekonstrukcijom njegovog "verovanja", samih osnova istog.

I šta se dobija kao rezultat?

Rasprava koja prelazi na lični nivo, jer akoliti kulta "duha proroštva" tako uvek i reaguju kada im se udovolji zahtevu da se Biblijom opovrgava njihova "teologjja".

Kako Biblija i te kako negira zaumne bogohulnosti njihovog kulta, kako zaista postoje dokazi o kontradikcijama i bogohulnostima "duha proroštva", oni kreću sa odbranom u vidu papagajskog optuživanja drugih da su formalisti, da ne shvataju Pisama i tako dalje i tako dalje iz arsenala američkog sektaštva.

Na koji način odgovoriti takvima? Dekonstrukcijom njihovog "tumačenja", vere same.

I tu sledi pljuvanje, prozivanje i ostalo što radi onaj kome si odgovarao. Tako se svi oni ponašaju. Sektaški nasrtljivo i oholo. Cilj im je naime da potpuno ostrakuju i ućutkaju sagovornika i tu ne biraju sredstva. (zavere za uklajanje sa foruma, prikazivanje sagovornika kao nemoralnog, tužakanja, i možda najvažnije od svega igranje na evanđeosku poruku, onu o zabrani prosuđivanja, da ne govorim o kletvama, pretnjama kaznom Božijom, i deljenju epiteta tipa: sotone, zveri, ovakvi i onakvi)

Te gluposti koje ova dva Mileritska kulta propovedaju su proizvod "prosvetiteljstva" i materijalizma, a upravo u tim, pojedincima tako dragim "filozofijama" čovek i jeste "mašina" (u ovom slučaju kondenzator) a "bog" (ako uopšte i veruju u njega) ne samo kompjuter, nego i nešto mnogo gluplje. Naime, oni i nisu svesni (nadam se da nisu, jer u protivnom i te kako služe satani) da Boga predstavljaju kao "punjač" na koji su prikačena Njegova stvorenja.

Novi Zavet? Mire, pa oni bi samo da mogu isti ako ne izbacili iz Svetog Pisma, ono barem ponovo napisali da služi njihovoj "teolgiji". Njima, Mileritiskim kultistima, Stari je Zavet važniji, jači i još uvek važi. Tu svoju blasfemiju oni još i pojačavaju time što Stari Zavet tumače po ključu onih koji jezike na kojima je isti pisan ne poznaju.

Nadam se da ti je poznato kako Hebreji, rabii posebno gledaju na ove kultiste. Smatraju ih bleferima i neznalicama. I to ne zato što rabini prisvajaju Boga, nego zato što ovi kultisti govore i propovedaju blasfemije i budalaštine.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pošto čovjek ima krv ili znači život.

Krv nije život. Krv je još uvijek u čovjekovu tijelu, a čovjek umro. :) Dakle, kad čovjek umre, ne ističe mu krv iz tijela, nego se čovjek "dijeli sa dušom". Besmrtna duša izlazi iz smrtnog tijela.

Kako nije energija ako stoji da svi imaju ISTI DUH, dakle svi imaju nešto isto što ih čini živim.

Bog. Bog sve čini živim, a ne energija. Kakvo bezbožništvo rađa EGWizam, Bože sačuvaj.

Pa nije Bog elektrana da mu se vraca 'struja'!

Bože sačuvaj. Evo ga propagira "boga New age-a". Boga koji je energija!?!?!? Ne pada jabuka daleko od drveta. Jelena je stara "njuejdžerica".

Isus je to rekao.

Taj slapov arg. sam svima poslao, ma pokidali se ljudi od smijeha.

Čega se pametan stidi, tomu se budala kida od smijeha. ;)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pošto čovjek ima krv ili znači život. Praktično rečeno je da je u krvi ŽIVOT, a ne da DUŠA nije čovjek.

Gde pise u bibliji tim recima da je "dusa zivot"?

Kaze da "covek postade DUSA ZIVA"!
Znaci imas i NEZIVU DUSU, sto samo po sebi implicira da 'dusa nije sama po sebi zivot' jer moze biti i MRTVA!

Tvoja teologija je dno dna!

Tačnije rečeno da dijete oživi. A ne da je iz njega izašla duhovna osoba.

Pise da je DUSA IZASLA IZ TELA I DA SE VRACA! Sto je u skladu sa Novim Zavetom! Isto kao sto pise i da je 'DUSA U KRVI" a ne da je sam covek dusa - telo! Vec on IMA DUSU U SEBI!

To tvoje razvodnjavanje ne pali, jer kada se posmatra u celini zajedno sa Novim zavetom jasno je da dusa 'nije sam covek'!

Kako nije energija ako stoji da svi imaju ISTI DUH, dakle svi imaju nešto isto što ih čini živim

Ne pise da imaju 'Isti Duh' (to ateisti kazu, da svima isto biva i stoci i ljudima i da im isti duh, a biblija ne). Kad bi bio isti Duh, ne bi ga Isus nazvao DUH MOJ isto kao sto je i Stefan rekao za svoj - PRIMI DUH MOJ!

Dakle, to je LICNO TVOJ DUH a ne neki 'univerzalni duh' ili pokretacka energija!

Bogu ne treba 'struja' on je ima sasvim dovoljno kod sebe. Nije ti Bog elektrana da mu se vraca struja!

A ako mu se i vraca onda mora da mu se vrati i struja zivotinja, a pise da mu se 'duh stoke ne vraca'!

Ispade tvoj Bog gadljiv na struju zivotinje!

Naravno, punina istine je u Isusu Hristu, u Novom a ne u Starom Zavetu. Punina istine je od njih bila sakrivena kaze Pavle!

Tvoje poznavanje biblije je nula!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bože sačuvaj. Evo ga propagira "boga New age-a". Boga koji je energija!?!?!? Ne pada jabuka daleko od drveta. Jelena je stara "njuejdžerica".

Ona ne samo da je njuejdžerica pre nju ejdža, nego je i preteča istog. Uostalom, njuejdžerstvo je i veganstvo, i "zdrav život" i ostalo što propagiraju njeni vernici.

Ps. Sada će da ti odgovori tako što će koristiti isihaističko pominjanje "energija" da bi ti "zapušio" usta i potvrdio svoju blasfemiju.

Naravno, punina istine je u Isusu Hristu, u Novom a ne u Starom Zavetu. Punina istine je od njih bila sakrivena kaze Pavle!

Njegovo poznavanje Svetog Pisma, uostalom kao i svih EGWista, je u dubokom minusu. Da su iole poznavali Bibliju, ne bi poverovali prevarantu Mileru i "razoranim" pioneers.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Nemoj tako. Tripo je u svemu ravan svetom Pavlu. Evo, uvjeri se:

Tripo, to je sotonska nauka, da pobije zasebne uloge koje licnosti Bozanstvaobavljaju u korist coveka.

Tvoja je odluka da li ces slusati rec Bozju, ili sebe samoga.

Ja imam potpuno osvedocenje od Gospoda po ovom pitanju.

a brat mu uzvraća:

Imam i ja lično i to je bio Isus. Imam veliko iskustvo i svjedočanstvo ništa manje nego Pavle.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nemoj tako. Tripo je u svemu ravan svetom Pavlu. Evo, uvjeri se:

Prorok po "utakmicama" pominje "Božanstvo" (da da, EGWIstički termin, jer im je Jedan Bog a tri ipostasa neshvatljiv i nije u skladu sa "teologijom" anđela sa zlatnim kreditnim karticama. Ujedno pokriva i one koji u Trojstvo i ne veruju, ali se zato klanjaju jednoj i jedinoj Ellen Gould Harmon White) i tvrdi da ima "potpuno svedočenje" od "Gospoda" dok mu brat po "duhu proroštva" tvrdi kako mu je Isus lično ostavio poruku.

Da nije opasno i žalosno, bilo bi smešno.

Obojici se u stvari javljala njihova EGWizmom posednuta podsvest, uz malu pomoć palog serafa (šaptača "prorocima" iz polja konoplje i citiralac "Pisama")

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Mire, dobro poznavanje biblije je ovde nuzno.

Da vidimo druge prevode:

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

"Jer život tijela u krvi je, i samo vam je na žrtveniku dopuštam na pomirenje za duše vaše; krv naime pribavlja pomirenje, jer je život u njoj"

Bible in Basic English (BBE):

"For the
life of the flesh is in its blood; and I have given it to you on the altar to take away your sin: for it is the blood which makes free from sin because of the life in it"

Dakle, tekst kaze "DA JE ZIVOT TELA U KRVI, JER JE KRV IZVOR ZIVOTA"

Nema govora o nikakvoj bestelesnoj dusi koja je navodno u krvi.

Kada se kaze da je "postao ziva dusa", samo ti hoce reci da je DUSA U NJEMU OZIVELA!

Naime, pre nego je Bog stvorio coveku dusu ona nije ni postojala!

Nigde to u bibliji ne stoji, vec "COVEK POSTA DUSA ZIVA" a drugi prevodi kazu "POSTA ZIVO BICE"

Izraz Dusa je ekvivalent ZIVOG COVEKA, a ne bestelesne tvari u njemu.

Da vidimo druge prevode:

"Nato se pruži triput nad dječakom i pomoli se glasno Gospodu: "Gospode, Bože moj, daj ipak da se život dječakov opet vrati u njega!"
I Gospod usliši vapaj Ilijin.
Život dječakov vrati se opet u njega, i posta živ"

Bible in Basic English (BBE):

"And stretching herself out on the child three times, he made his prayer to the Lord, saying, O Lord my God, be pleased to let this child's life come back to him again.
And the Lord gave ear to the voice of Elijah, and the child's spirit came into him again, and he came back to
life"

Dakle, rec je o zivotu, a ne o bestelesnoj dusi unutar coveka.

Mire, ti cas kazes da se Bogu kao bestelesna tvar vraca Dusa, a cas duh.
Takodje, ovde kazes da je Isus rekao da u ruke predaje bestelesni duh, a ranije si tvrdio da je on sisao u dubinu zemlje.

To su uocljive kontradikcije.

Dakle, Isus u kontekstu biblije nije Ocu predao bestelesni Duh, vec zivot koji neki prevodioci prevode sa duh.

Duh je ekvivalent zivota, i taj duh je bezlicna Bozja sila koja dolazi iz Bozje nutrine i ozivljava svu tvorevinu.

Danicic / Karadjic

"Kad bi na nj okrenuo srce svoje, uzeo bi k sebi duh njegov i dihanje njegovo;
Izginulo bi svako tijelo, i čovjek bi se povratio u prah"

"Kad bi samo mislio na samoga sebe, kad bi uzeo natrag svoj duh i svoj dah.
Preminulo bi najednom svako tijelo,
čovjek bi se opet vratio u prah. ( knjiga o Jovu 34. 14 )

Amin!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Gde pise u bibliji tim recima da je "dusa zivot"?

Piše u smislu, nije Biblija pisana za tvoj formalni nivo razm.

Kaze da "covek postade DUSA ZIVA"!

Znači da je živ čovjek duša. A nije duh.

Znaci imas i NEZIVU DUSU, sto samo po sebi implicira da 'dusa nije sama po sebi zivot' jer moze biti i MRTVA!

Neživa duša nije duh, niti duhovna osoba. Nije sama po sebi život nego znači život. Ispustio dušu znači umro, a ne ispustio duha Kaspera pa sada živi kao duh.

Tvoja teologija je dno dna!

Šta ćeš kada ne možeš osporiti Bibliju.

Ne pise da imaju 'Isti Duh'

Ma da ne piše to u Solomonu, tumačiš Bibliju kroz svoje pokvarene motive i srce. I kroz nauku pravoslavne nacionalne crkve.

(to ateisti kazu, da svima isto biva i stoci i ljudima i da im isti duh, a biblija ne).

To kaže Biblije ateista tada nije ni bilo svi su bili vjernici pagani ili pravi Božji vjernici.

I pagani su vjerovali što i vi pravosl.

Kad bi bio isti Duh,

Znači negiraš Solomona. On je dao svoje mišljenje, a ne ateista koji nisu ni postojali tada, ni pagana koji su vjerovali kao i vi.

ne bi ga Isus nazvao DUH MOJ

Opet formalizam, nazvao ga je Svojim jer je izašao iz Njega, a ne zato što nije ISTI.

isto kao sto je i Stefan rekao za svoj - PRIMI DUH MOJ!

Isto.

Bogu ne treba 'struja' on je ima sasvim dovoljno kod sebe.

Što onda prima duh životni koji jeste struja? Ti si bog samom sebi, uzmi pa napiši svoju Bibliju ili nadahni Slapa i Darta da ti budu pisci.

Nije ti Bog elektrana da mu se vraca struja!

I elektrana i oganj i vjetar i ljubav. Naravno da tvoj formalni um ne shvata to. Ima tu kombinacije bezobrazluka i formalizma.

A ako mu se i vraca onda mora da mu se vrati i struja zivotinja, a pise da mu se 'duh stoke ne vraca'!

To nije čak ni napisano jer se to ne zna, niti je bitno za duh stoke, a to jeste isti duh. Po tvojoj nakaradnoj nauci ispada da stoka ima zagrobni život samo ne idu gore.

Ti si poistovjetio duh životni sa duhom svetim, ako je ono što izlazi živi duh čovjeka osoba, onda ti učiš o preegzistenciji ljudskih duša.

Platonovo učenje upotpunosti. Znači da je ušla osoba, ako osoba izlazi. E ne može nije ušla osoba, a izlazi duhovna osoba.

Ono što je ušlo to opet izlazi.

Eto kako upadaš u zamku a to je kada učiš pagansku nauku. Konfuzija ili zbrka.

Ponavljaš besmislice, bog Mire napiši svoju Bibliju. Kakvi su vam izgovori vidjeli smo, ma Solomon bio u depresiji, on to piše ateistima, nisu oni znali istinu.

Tvoj lažni bog uči zagorbni život, lažni bogovi.

Naravno, punina istine je u Isusu Hristu,

To ne osporava moju tvrdnju da je punina istine u SZ.

u Novom a ne u Starom Zavetu.

Obavezno kopiram i šaljem dalje.

Punina istine je od njih bila sakrivena kaze Pavle!

Zar si postao Pavle?

Zato ja širim vaše arg. da svi vide. Ajd vi probajte moje, osim ako ih ne bi sjeckali.

Natrag