Od kada je pootvrda nečega negacije svega drugog, može biti samo negacija suprotnog, ne negacija neke druge potvrde.
Ti ne znas ni sta si rekao!
Lepo pise da je "Dusa telu
U KRVI"!
Dakle covek
IMA DUSU!
Ovo ću da kopiram, ako nije postao duša, onda po tebi morao da je postao duh.
Ko kaze da je postao duh?
A sta ti drugo umes nego da se ismejavas?
Ako je u njemu znači da je on bolestan.
Pa nije on bolest, pametnice , vec je bolest u njemu!
Kada kazemo "covek je postao bolestan" ne znaci da je on 'sam bolest'! Tako i kad kazemo da je covek "postao dusa", ne znaci da je on sam dusa, vec je ona u njemu!
Ovo je tvoj nivo razm. nije kurva nego je starleta, nije šija nego je vrat. Nije govno no se pas posro.
Evo kako si prost..
Pa misliš da si nešto posebno pametan i da si nekome nešto osporio ako si napisao nije lopov nego kontroverzni biznismen.
Ne mislim ja nista o sebi, ali ti mislis mnogo o sebi, ti si najpametniji! Ti si filozof, muzikolog, geolog, biolog, psiholog.. pekar lekar apotekar, sve si, ali malo sutra!
, upravo je suprotno, da su prevodioci iz tradicionalnih crkava ubacivali izraze kao sto su DUSA, PAKAO.. itd.. dok u originalu ne postoji.
Jel tebi dobro? Ja sad treba da uzimam izvorni tekst da ti dokazujem da tamo gde si citirao "zivot" stoji dusa? O Boze s kim ja razgovaram, pa ti najosnovnije stvari ne znas.
Tako ne postoji DUSA U KRVI, vec ZIVOT JE U KRVI.
Svuda pise DUSA , a ti mozes samo da sanjas!
Dakle, to je odraz zivog, ziv covek je dusa.
A biblija kaze suprotno da je u krvi dusa!
Biblija kaze da je ziv covek dusa "I POSTA COVEK DUSA ZIVA"
Kao sto "posta covek bolestan" pa nije "on bolest"!
Uhvatili se jednog stiha i njim dokazuju a svi ostali kazu da je dusa u telu! Vec sam objasnio detaljno, necu da se ponavljam!
Isto je Mire.
Svuda u tim tekstovima stoji izraz ZIVOT.
"Neka se dete vrati u zivot“. (1. Car. 17:21)
„A kad se RASTAVLJAŠE SA ZIVOTOM te umiraše — nazva ga Venonija“. (1.Moj. 35:18)
"ZIVOT je telu U KRVI" (3.Moj 17:11)
Aha, da da.. Mozda manipulacijom prevoda stoji "zivot"! Ako koristimo vas recept razvodnjavanja gde gledamo poreklo reci.
Pa poreklo reci nema veze sa njenim stvarnim znacenjem u recenicnom sklopu!
Pojma nemate o lingvistici, a strucnjaci se pravite.
Ovo je potpuno nebiblijski, jer stvaranje kaze "I STVORI BOG COVEKA OD PRAHA ZEMALJSKOG, i UDAHNU MU DH ZIVOTNI, I POSTA COVEK DUSA ZIVA"
Dakle, pominju se dva elementa od kojih je nastao treci, odnosno covek je oziveo.
Pa nije ti Gospod davao recept za stvaranje coveka, vec govori uopsteno! Hoces da ti navede sve tri komponente, a mozda da ti da i skicu kako se covek sklapa?
Tvrdio si da je sisao u podzemlje da navodno propoveda umrlima.
Kakvo bre podzemlje, nikad to nisam rekao, nije pakao u utrobi zemlje pobogu!
Govorimo o Isusu nakon smrti.
Prvo kazes u podzemlje, a sada na nebo kod Oca.
Moras biti nacisto s tim.
Sto mi nameces ono sto nisam rekao?
On uzima svoju silu zivota, i tekst kaze kada bi svu tu silu povukao sa zemlje, sve bi odjednom izdahnulo.
To je univerzalna sila zivota koja dolazi iz nutrine Boga, a ne bestelesni duhovi ili duse umrlih.
Duh i jeste univerzalna pokretacka sila, kao sto je i krv u telu, i deli se tako, ali svaka osoba ima i svoju krv i svoj duh! To je licno tvoj duh! Ti nista ne razumes, nazalost!