Idolopoklonstvo - što je i primjeri

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Toliki molebani za spas svetinja, ali Bog neće ni da čuje.

"Ko odvraća uho svoje da ne čuje Zakona i molitva je njegova mrska"

Sada i Makedonci hoće svoju crkvu i zvanično, već su se otcjepili od SPC.

Nijednu jedinu molitvu im Bog nije ispunio sa molebana. Nijednu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Toliki molebani za spas svetinja, ali Bog neće ni da čuje.

"Ko odvraća uho svoje da ne čuje Zakona i molitva je njegova mrska"

Sada i Makedonci hoće svoju crkvu i zvanično, već su se otcjepili od SPC.

Nijednu jedinu molitvu im Bog nije ispunio sa molebana. Nijednu.

Optužbe koje se iznose na račun drugih pojedinaca i drugih crkava mogu biti ispravne, i zato na suptilan način pružati grešniku izgovor za njegovo "duhovno đubretarstvo". Ali, bavljenje zlom čoveka uzdiže samo psihički, dok ga duhovno još dublje unižava jer, čovek se preobražava u ono što gleda. (Miloš Bogdanović, Zašto mnoštvo verskih zajednica)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Optužbe koje se iznose na račun drugih pojedinaca i drugih crkava mogu biti ispravne, i zato na suptilan način pružati grešniku izgovor za njegovo "duhovno đubretarstvo". Ali, bavljenje zlom čoveka uzdiže samo psihički, dok ga duhovno još dublje unižava jer, čovek se preobražava u ono što gleda. (Miloš Bogdanović, Zašto mnoštvo verskih zajednica)

Pitam se od koga li je "akademik" bez dana akademskog staža pokupio tu filozofiju? No, on nije tema, nego njegov "angelus" ovde na forumu i njegovi diletantski pokušaji da svoje "verovanje" nametne kao ispravno, oholim propovedanjem laži.

Nikada ni "akademik", ni njegov "angelus" neće shvatiti da ono što propagiraju, u šta veruju, niti je Evanđelje, niti je od Boga. Uostalom, sve i da žele da shvate, tama im oči pokriva, tama koju su sami odabrali, jer "svetlost" "Prosvetitelja" - Lučonoše im je "ušima" i "očima" draga.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kakvo im je srce takvo je i ono što obožavaju.

Oskrnavili mošti kneza Lazara

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne pobijam.
Jednostavno sheol i hades nije pakao.
Vec mesto na koje ljudi odlaze kada umru..

Zasto bi jevreji izmisljali neko mesto gde odlaze svi umrli ako to nije doslovno mesto, ako u dusu ne veruju? Zasto bi to mesto (grob) mistifikovali? Pricas kojestarije!

Oni jesu verovali u dusu, ne da je "sam covek dusa" to su izmisljotine! Pogledaj malo sta judaizam uci, pa onda u svetlu biblije proveri da li je tako. Sve se uklapa.

Sve jedno kako cemo to definisati
Umrli su u memoriji Boga.
a ne u doslovnom grobu.

I moja baba u mom secanju, pa je ne mogu po secanju vratiti! Niti moze Bog! Zato mora da postoji nesto sto opstaje nakon smrti, neka komponenta. Jer ako po secanju vracas, ti onda pravis klona i to nije ista osoba. Ono sto vi verujete je zapravo 'ponovno stvaranje' a ne 'vracanje u zivot istog tela', sto vaskrsenje u stvari i jeste!

Upravo zbog nemogucnosti da vratis coveka po secanju, jevreji su verovali u ono sto vi nazivate "sveopsti grob covecanstva" a nazivali su ga SHEOL ili "carstvo mrtvih" - "podzemlje". Cak se i Samuilo javlja iz SHEOLA. Vi ignorisete bibliju.

A na ostalo mi nisi ni odgovorila osim na ovo. Ti moras biti iskrena sama sa sobom, necu ja tebe da ubedjujem ni u sta, niti da se nastavljam, kazem ti za tvoje dobro, da sama proveris..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zasto bi jevreji izmisljali neko mesto gde odlaze svi umrli ako to nije doslovno mesto, ako u dusu ne veruju?

Zašto su onda pisali duh za vjetar?

ne da je "sam covek dusa" to su izmisljotine!

Postanak 46,18 To su bili potomci Zilpe, koju je Laban darovao svojoj kćeri Lei. Ona je tako rodila Jakovu šesnaest duša

Postanak 46,27 I k tome dva sina Josipova što su mu se rodila u Egiptu. Prema tome, sve čeljadi Jakovljeva doma što se naseli u Egiptu bijaše sedamdeset duša

Izlazak 1,5 U svemu Jakovljevih potomaka bijaše sedamdeset duša. A Josip je već bio u Egiptu

Brojevi 31,35 a ljudskih duša - žena koje nisu poznale muškarca - bijaše u svemu trideset i dvije tisuće.

Brojevi 31,40 Ljudskih je duša bilo šesnaest tisuća, a njihov ujam za Jahvu trideset i dvije osobe.

Brojevi 31,46 a ljudskih duša šesnaest tisuća

Djela apostolska 27,22 Sada vas pak opominjem: razvedrite se jer ni živa duša između vas neće stradati, nego samo lađa.

Djela apostolska 27,37 A svih nas je u lađi bilo dvjesta sedamdeset i šest duša.

Rimljanima 13,1 Svaka duša neka se podlaže vlastima nad sobom. Jer nema vlasti doli od Boga: koje postoje, od Boga su postavljene

Vi ignorisete bibliju.

Ma da

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
1. Jednostavno sheol i hades nije pakao.
2. Vec mesto na koje ljudi odlaze kada umru..
3. Umrli su u memoriji Boga.
4. a ne u doslovnom grobu.

U rečenicama broj 1. i 2. tvrdiš: Ljudi kad umru odlaze u šeol - po tebi grob.

U rečenici broj 4. tvrdiš: Umrli nisu u grobu.

Ti mene jučer optuži da te vrijeđam, a ti ovdje izvrijeđa samu sebe. Pazi se u buduće.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
U rečenicama broj 1. i 2. tvrdiš: Ljudi kad umru odlaze u šeol - po tebi grob.

U rečenici broj 4. tvrdiš: Umrli nisu u grobu.

Ti mene jučer optuži da te vrijeđam, a ti ovdje izvrijeđa samu sebe. Pazi se u buduće.
to nije vredjanje
nego ti ne razumes
objasnila sam sta znaci sheol ne doslovan grob
ne bih da se stalno ponavljam

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
to nije vredjanje
nego ti ne razumes
objasnila sam sta znaci sheol ne doslovan grob
ne bih da se stalno ponavljam

Polako, sve ćemo mi riješiti. :)

1. Mrtva tijela se polažu u doslovan grob, a to nije šeol, sama si gore ustvrdila.

2. U prijašnjem postu si ustvrdila: Šeol je mjesto na koje ljudi odlaze kada umru.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Vrlo jednostavno pitanje: Ako ljudi nemaju besmrtnu dušu, a mrtva ljudska tijela se sahranjuju u doslovan grob, što onda odlazi u šeol kada ljudi umru, kako ti sama gore ustvrdi!?!?!?

Natrag