Ne pobijam.
Jednostavno sheol i hades nije pakao.
Vec mesto na koje ljudi odlaze kada umru..
Zasto bi jevreji izmisljali neko mesto gde odlaze svi umrli ako to nije doslovno mesto, ako u dusu ne veruju? Zasto bi to mesto (grob) mistifikovali? Pricas kojestarije!
Oni jesu verovali u dusu, ne da je "sam covek dusa" to su izmisljotine! Pogledaj malo sta judaizam uci, pa onda u svetlu biblije proveri da li je tako. Sve se uklapa.
Sve jedno kako cemo to definisati
Umrli su u memoriji Boga.
a ne u doslovnom grobu.
I moja baba u mom secanju, pa je ne mogu po secanju vratiti! Niti moze Bog! Zato mora da postoji nesto sto opstaje nakon smrti, neka komponenta. Jer ako po secanju vracas, ti onda pravis klona i to nije ista osoba. Ono sto vi verujete je zapravo 'ponovno stvaranje' a ne 'vracanje u zivot istog tela', sto vaskrsenje u stvari i jeste!
Upravo zbog nemogucnosti da vratis coveka po secanju, jevreji su verovali u ono sto vi nazivate "sveopsti grob covecanstva" a nazivali su ga SHEOL ili "carstvo mrtvih" - "podzemlje". Cak se i Samuilo javlja iz SHEOLA. Vi ignorisete bibliju.
A na ostalo mi nisi ni odgovorila osim na ovo. Ti moras biti iskrena sama sa sobom, necu ja tebe da ubedjujem ni u sta, niti da se nastavljam, kazem ti za tvoje dobro, da sama proveris..