Idolopoklonstvo - što je i primjeri

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tvoj nivo rasprave je nivo deteta od 4 godine. Nisi sazreo, nikad i neces! Glavno da drugima pripisujes svoje stanje.

Vaše stanje vidimo po vašim djelima. Najgora u svemu, od korupcije, razvoda brakova, nezdravog načina života, psovanja Boga, psovanja svega.

Cak te je i tvoj guru - Kainos nazvao neozbiljnim.

Baš me briga, nisam ja ti koji od ljudi praviš idola i paziš šta će oni da kažu o tebi jer ih obožavaš.

Dakle psujete Boga, a klanjate se idolima, onda vam Bog spali idole i idolopokloničke hramove.

Ili ih potopi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Svaka ti cast, ti si drugi Tripo!

Dobar glas daleko se čuje, zao još i dalje.

Kada si već pomenuo deklarativne pripadnike, Crkva, ona prava, ne one koje za sebe tvrde da su "Crkva" ne busa se u grudi oko broja vernika i oko sastava istih. Bulažnjenja oko "savršenosti" i brojnosti, svojstvena su sektama, posebno onim nastalim na Milerovom kalkulisanju. Da ne govorim o tome da "savršenost" zvuči tako katarski, a oni behu dualisti. Uz to, kako je ovo tema o Idolopoklonstvu, već je ko zna koliko puta rečeno da pod jedan oni koji nas optužuju za idolopoklonstvo i ne znaju šta je idolopoklonstvo, niti poznaju jezike na kojima je Biblija pisana da bi na prvom mestu i mogli da definišu isto.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mire, oni argumenata i nemaju.

Zato ste pobjegli sa biblijskih tema i otvorili svoje pljuvačke teme.

Sad te ne zanimaju deklarativni pripadnici a kad hoces da dokazes da imamo "zle rodove" onda ubrajas i deklarativne pripadnike u broj!?

Opet naš arg. kada je zlo na Zapadu, eto kakvi su protest. a kada je dobro, a to je posljedica nečeg drugog. Nije to plod reformacije.

E jeste plod reformacije, zato što su kod vas svi narodi nazadni, a kod nas svi napredni.

Gleda se globalna slika, vi obožavate predmete i ljude, a reformc. je nastala na protivljenju tome.

Kod vas su ti deklarativni najgori rod dali i to deklarativni istinski pripadnici, a oni formalno deklarativni su dali bolji rod.

Dobro je napisao Ivo A. najviše zlih lica se može vidjeti oko manastira i tekija.

Ivo Andrić je pisao još 1920. godine:

"Kod vas asketi ne izvlače ljubav iz svoje askeze, nego mržnju na sladostrasnike; trezvenjaci mrze one koji piju, a u pijanicama se javlja ubilačka mržnja na ceo svet. Oni koji veruju i vole smrtno mrze one koji ne veruju ili one koji drugačije veruju i drugo vole. I, na žalost, često se glavni deo njihove vere i njihove ljubavi troši u toj mržnji. Najviše zlih i mračnih lica može čovek sresti oko bogomolja, manastira i tekija."

Po istraživanju Filozofskog f. u BG najgore su se pokazali oni koji su ubijeđeni pravoslavci i katolici i koji se drže učenja svoje crkve.

Dakle ovi što tvrde da su pravi vjernici svoje crkve.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ma ovog Tripa treba ignorisati ponasa se kao malo dete, svadja se oko igracke. Zar ne vidis da se igra s nama? Prosto ignore i cao..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ma ovog Tripa treba ignorisati ponasa se kao malo dete, svadja se oko igracke. Zar ne vidis da se igra s nama? Prosto ignore i cao..

Ali se ne može istina promijeniti.

U KC se obožavaju stepenice i staze kuda su navodno prošli Isus i Marija, to imamo u Vatikanu svete stepenice i u Međugorju svete staze.

Ljudi klečeći idu po njima, a to je odlika hinudizma da se ljubi tlo ili da se tuda ide kuda je prošao guru.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Treba tako sa svima njima, osim sa Jovanom, i onda ćao. Ako se pitaš zašto, zato što su veverica, laodikeja, pa i marko postali idolopoklonici "genija".

A otvorili ste temu za ment. pražnjenje kada sam ja Marka pozvao na ovo isto. Kakvi ste vi licemjeri.

Obožavate teritorije zato vam je Bog uništio idolopokloničmu imp. Vizantiju i ovoj tvojoj braći po pljuvanju adventista oduzeo Kosovo.

Baš me briga hoćete li me blokirati.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U KC se obožavaju stepenice i staze kuda su navodno prošli Isus i Marija, to imamo u Vatikanu svete stepenice
Obozavali su po tebi i ubruse apostola Pavla! Pise u bibliji da su ih nosili i stavljali na bolesnike. Ako su ubrusi "sveti" sto ne bi bile i stepenice?

Koje gluposti ti pises to je strasno, ti sam sebe ismejavas ovde..
Treba tako sa svima njima, osim sa Jovanom, i onda ćao. Ako se pitaš zašto, zato što su veverica, laodikeja, pa i marko postali idolopoklonici "genija".
Nije Marko takav, ovi ostali jesu.. To treba na ignore. Za njega je najveca kazna ignore. Videces kako ce onda prestati da nas pljuje, on uziva da maltretira ljude. A moguce da ce u nedostatku neprijatelja naci zrtvu medju adventistima. To je takav mentalni sklop.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nije Marko takav, ovi ostali jesu.. To treba na ignore. Za njega je najveca kazna ignore. Videces kako ce onda prestati da nas pljuje, on uziva da maltretira ljude. A moguce da ce u nedostatku neprijatelja naci zrtvu medju adventistima. To je takav mentalni sklop.

Nije takav? Možda. Nemam nameru da prosuđujem, neka dela i reči govore sami za sebe. Ovi drugi jesu idolopoklonici, dvostruki. Klanjajnje liku i delu žene mrtve već 104 godine, iskrivljenom tumačenju Pisama, zdravi život i ostalo, a ponajviše "sam sebi sam Bog", dovoljan su razlog za ignore. Hoće li ih njihov "bog" ostaviti na miru? Neće, okrenuće se protiv njih, jer svako delovanje sa takvima dolazi na naplatu.

Ps. Laodikeja beše otvorio onu temu o Štabu dezinformacija? E sada je on u njemu doslovno. Jer "genija" su zaposeli besovi... a znamo dobro ko se tako naziva, kome je to jedno od imena. To beše onaj koga je u svojim pisanijima već pomenuta pominjala više nego li samog Isusa.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Obozavali su po tebi i ubruse apostola Pavla!

hoćeš reći da bi ti volio da su obožavali. Opet svoje idolopoklonstvo pripisuješ meni.

Pise u bibliji da su ih nosili i stavljali na bolesnike.

A gdje bio to princip u Bibliji? Što vi niste stavili svete ubruse i sveto blato u crkvu, nego ste samo probrali ono što vam odg.?

Ako su ubrusi "sveti" sto ne bi bile i stepenice?

Zato vam Bog spaljuje sve što obožavate, da vam pokaže da je samo On svet.

Koje gluposti ti pises to je strasno, ti sam sebe ismejavas ovde..

Znam ja da je za tebe razumna nauka glupost i smijurija.

Više ne spominješ onaj arg. "Mi ne smatramo da su oni bogovi".

Zeznuo te stih za trbuh.

Natrag