Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ma jok nisu!Nisu sjenke nego dvije kamene ploče koje je dobio Mojsije.
Ne postoje dokazi u bibliji da su deset zapovesti "TIPOS"ili predslika, jer da je tako, onda mi mozemo da ih krsimo.
"Ako je pak služba smrti, slovima urezana u kamenje, bila tako slavna da sinovi Izrailjevi nisu mogli da pogledaju u Mojsijevo lice zbog prolaznog sjaja njegovoga lica,Kako da ne bude još slavnija služba Duha?
Jer ako je slavna bila služba koja donosi osudu, mnogo je obilnija u slavi služba koja donosi pravednost.
U tom pogledu nije stvarno proslavljeno ono što je bilo proslavljeno - zbog prevelike slave Novoga saveza.
Jer ako je bilo slavno ono što PRESTAJE , onda je još slavnije ono što OSTAJE." (2.Kor. 3)
U bibliji postoji DVE vrste zakona.
1. DESET ZAPOVESTI koje je Bog zapisao svojim prstom na dve kamene ploce, koje je Mojsije stavio u kovceg zaveta.
2. OBREDNI - CEREMONIJALNI ZAKON koji je bio vezan za sluzbu u Svetinji, kao i odredkjeni praznici, koje je Mojsije napisao u knjigu koja je bila stavljena pored kovcega zaveta.
Možda grešim ali nekako verujem da je služenje osobama oko nas - lek protiv idolopoklonstva.
"Oče, konačno sam dosegao smirenje, smirenje onakvo kakvo je i Gospod Hristos imao!"
"Dete, Bog ti dobro dao, dugo se nismo čuli ... Kako si zaključio da si dosegao Hristov "nivo" smirenja"?
"Evo me na mostu i gledam čoveka u reci kako se davi jer ne ume da pliva, i poptuno sam smiren! Ni uplašen, ni uzbudjen ... ništa!!"
"Dete drago, nisi ti postao smiren, ti si postao - djavo!"
Jaoo haha, svaka ti cast, evo oborio si me valjam se po podu od smeha..Tvoja je nauka toliko jadna da je mogu osporiti sa jednom jedinom rečenicom.
Ovo si dao samo da bi dokazao da subota ne važi, a važi za 9 zapov.
I osporen si.