U tvojim recima se jedino mozete prepoznati VI.
O cemu ti? Dokazao sam biblijom da crkva nije bezgresna! Bas naprotiv tvoje insistiranje na savrsenosti nije znak raspoznavanja prave Bozje Crkve, i to je najobicnija izmisljotina.
A ti sad vidis u tome nas, a vas ne?
Boze me sacuvaj!
Kako govore protiv abortusa gde njihovi vernici imaju najveci % abortusa.
Lepo!
Nije katolik onaj koji je to formalno samo po imenu, vec onaj koji zivi po ucenju svoje crkve! Ne mozes ti u vernike ubrajati one koji se samo izjasnjavaju katolicima a zive nemoralno!
Nadalje, ne mozes kriviti lekara sto se pacijent ne pridrzava njegovih uputstava!
Tako ne mozes kriviti ni crkvu!
Ako crkva uci protiv abortusa onda uci, ne mozes reci da ne uci!
Druga stvar je sto je po pitanju pouke i sama crkva postala neaktivna. A Hristos je to i prorekao. Vec sam ti naveo stih iz biblije gde pise kako su cak i "mudre device zaspale" i posustale!
Trebas to shvatiti u svetlu biblije!
Te optuzbe za nemoral, su cinili i fariseji, prema svima onima koji nisu bili od njihove sekte. A Isus im je to zamerao. Govorili su - 'vidi kako su svi gresni a mi smo sveti'! Njihov naziv farisej zapravo i znaci 'svetac'! A tako i vi mislite da morate biti sveti, i kako cete se po tome raspoznati..
To je velika greska!
Hristova crkva u 1. veku se nije sastojala od svetaca, bas naprotiv. Ona je bila ispunjena nesavrsenim i gresnim ljudima. Seti se Jude, Petra i ostalih ucenika, svi su ga oni izdali! O ostalima da i ne govorim. Medjutim on je uprkos tome, svima njima pokazivao ljubav do kraja..
Tako trebamo i mi!
Zato se nasa crkva ne stidi nijednog gresnika, i prima svakoga, u nadi da ce se pokajati. Crkva ne odbacuje nikoga i ne tera od sebe, zato i ne ispisuje nikoga iz knjige, jer ni Hristos ih ne bi oterao.. Mozda se jednom vrate Bogu..
A ti trebas napraviti razliku izmedju onih koji su katolici po imenu i onih koji su to po delima..