Hristovo hiljadugodišnje carstvo ili milenijum

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Sledeće uporište onih koji zagovaraju da će zemlja u milenijumu biti pusta je u 4-oj glavi Jeremije pa bih da se držimo teme i zajedno čitamo šta piše i vidimo kako fiks ideje ne podržavaju proroci pod uslovom da im se veruje.
Problem je u Pismu što je napisano da će se javiti MNOGI lažni i stavljeno u muškom rodu tako da slobodno prodefilova na hiljade žena proročica koje imaju kolone sledbenika što ih slede a kud idu po Pismu se vidi da li za Bogom ili ženom.

Proroci i proročice onih što ih ima mnoštvo na isti princip rade a to je istrgnuti citat i njime potkrepiti svoju priču bez obzira da li taj citat ima veze sa njihovom idejom. U ovom slučaju je ,proročica-vesnik, videla i istrgla samo 3 stiha a sve pre i posle pogazila.
Evo da vidimo praktično kako se kvari reč Božija a šta zapravo govori istinski prorok Jeremija.

Jeremija 4 glava , molim pratite u Pismu stihove.
Gospod se obraća IZRAILJU kao naciji koju je izdvoio i vodio davši im zapovesti upozoravajući ih da su zastranili i da treba da mu se vrate.
2-3 stih govore opet IZRAILJU i njihovoj teritoriji da seju a Bog će blagosloviti.
4 stih opet se direktno obraća IZRAILJU da obrežu -promene srca svoja da nebi naišao gnjev Božiji NA NJIH jer ga ne slušaju.

5 opet poziv JUDEJCIMA I NJIHOVOJ TERITORIJI da se okupe.
6 stih opet ih Bog upozorava da će na IZRAILJA dovesti vojsku sa severa koja će učiniti veliku pogibao u zemlji IZRAEL.
7 stih govori ko je ljuti narod koji dolazi da satre ZEMLJU IZRAEL i naglašava da U TOJ ZEMLJI IZRAEL nikog neće biti.
8 upozorenje ISTOM narodu da poste jer se još Bog gnevi na njih
9 stih govori o slabosti koja će snaći careve silne tvrdovrate i biće u čudu svi šta ih snalazi.
10 Bog im je obećao mir a mač ih stiže jer se okrenuše od Boga i idoše za idolima.

11 -13 stih se opet bavi Judejcima i sudom nad njima i nema reči o pustoj zemlji ni o paganskom zatiranju jer sa njima ne učini zavet već sa Jevrejima.
14 stih poziva isti narod i grad da se pokaju jer bi bili pošteđeni.
15 nagoveštaj stizanja zla na teritoriju IZRAELA i opet nema od početka do sad ni reči o pustoj kugli niti paganima, pratimo dalje o kome se ovde konstantno govori.
16 opet upozorenje na opasnost za JUDEJCE a ne za svet niti kuglu zemaljsku.
17-18 Bog obrazlaže zašto šalje sud na Izrael.
19-20 govori o stradanju koje snalazi IZRAELA kojeg sve vreme opominje.
21-22 Bog ponovo govori razlog kazne i onda će da opisuje u narednim stihovima kako posle bitke i odvođenja Izrailja u ropstvo izgleda NJIHOVA-IZRELOVA ZEMLJA
E proročica baš odatle uzima 3 stiha i više ne jer sve ostalo govori imenujući a ovde nema imena i mi se pravimo da ne znamo o kome sve vreme ide priča i onda teta lepo citira:
23-26
,,Pogledah na zemlju a gle bez obličja je i pusta; i na nebo, a svjetlosti njegove nema. Pogledah na gore, a gle, tresu se i svi humovi drmaju se. Pogledah, a gle, nema čovjeka, i sve ptice nebeske odletjele.,,

Eto ga, dogma gotova..zemlja pusta jer Hrist bio i ostala pustoš...???
Ovako, Ovaj gore opis je u priči koja kako do tih stihova tako i posle ISKLJUČIVO govori o zemlji IZRAEL a to ćemo dalje videti.
Naima Pismo govori da će PTICE biti pozvane na gozbu na kraju a na ovome ,kraju, NEMA PTICA ko lagi koza ili rog?
Opustošena Izrelova zemlja i prorok opisuje svoju zemlju kako će izgledati posle vojne sile sa severa koja ih je pobila i odvela mnoge u ropstvo zbog ne pokajanja.
I sad idemo dalje.
27 stih ,,Jer ovako govori Gospod:sva će zemlja opustjeti;ALI NEĆU SASVIJEM ZATRTI,,
Kako to pusta ali nije sasvim...pa Bog zatire zemlju Izrael ali će ostaviti delove koji neće biti zatrti a ne kugla zemaljska.

Molim vas čitajte dalje redom stihove gde Bog kaže da je namislio da ih kazni i nije odustao jer se ne pokajaše. Govori zašto je to uradio KĆERI SIONSKOJ koju napadoše severne vojske zbog ne pokajanja.

JE_LE__NA JELENA simpatična pesmica i ne pogrešiva kao papa.

Ako vidite negde pustu kuglu na milenijum javite jer je ni ovde ne videh.Idemo redom da rušimo Jelenine stubove izgrađene na hipotetičkoj visoko bujnoj mašti.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Da,bas tako
Jeremija je govorio o pustoj Judeji 70 godina,a otkrivenje govori o pozivu pticama da jedu meso careva i vojnika koji su se okrenuli protiv isusa Hrista.
na zemlji ce biti pobijeni svi zlikovci kao i njihovi poltroni .Zato Bog i govori svome narodu DA SE ODVOJI OD NJIH dok ne bude kasno.
Oni koji su odvojeni bice spaseni i u toku 1000 godina isusove vladavine,pretvarace je u raj.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Momce sta bi sa tih 4 dolaska Hrista mene to bas jako interesuje da mi taksativno to nabrojis.Nije valjda da ne mozes?

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pa znaš da momče ne može nabrojati bez takse ništa a kad budem završavao sa ovom temom i demantima postavljene teme a dotle....malo treba sačekati a pre toga držim se teme i demanta iste a kad postaviš temu o Hristovom dolasku onda možemo samo o tome.
Ali pošto ispunjavam i muzičke želje na kraju kad se bude onaj sažeti deo priče koju na početku rekoh u detalje potkrepljivao Pismom onda ćemo se sresti i sa dolaskom Isusovim NA OBLACIMA a posle i SILAZAK.

Dotle da ti ne bude dosadno reci mi nešto o Melhisedeku jer ti ova tema nije zanimljiva za razliku od mene jer se istina mora braniti od dogmi zato ja imam posla.
Možeš slobodno o čemu želiš a ja ću lagano o temi.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
pa sem trebunjana u stilu trla baba lan da joj prodje dan ja ne vidoh nista sto demantuje uvodni text,koji je postavljen.Znaci da bi mogao da bar pokusas da se bavis ovom temom moras prvo uvodni text da demantujes,a ti to jos uvek nisi ucino iz prostog razloga jer ne mozes.Nije te cika Miroljub poucio izgleda u vezi te teme

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
To sam čekao da čujem, nikako nisam umeo da formulišem kako se zove posao koji je baba Jelena radila sa lanom i sa sledbenicima...sad znam.
Miroljub....neki rođak...čiji?Kojoj verskoj grupaciji pripada?
Samo da te podsetim da si se ponovo udaljio od teme a prolaze ti proročki tekstovi o milenijumu kao carstvu...ah, da treba to i videti.

Želiš čuti demant, pa naravno oni prolaze i biće ih još a onda zbog dioptrije pastiraću tvoj svaki pasus i postaviti nasuprot Pismu da vidimo kako Jeca stoji...a dotle slobodno ćaskamo...da li si tretirao bube na krompiru? Kako je rodila boranija?

Dodato posle 21 Sati 46 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Dobro, da skratimo.
Jelena kaže da će zemlja biti pusta...ali onda se predomišlja i u Vel. borbi sebe demantuje kako će ipak biti pusta ali će imati stanovnike...da to je logično kad je nešto pusto da tamo nekog ima. Ko bi tamo mogao biti...sotona i njegovi anđeli kađe ista i onda zna šta on misli i oseća pa kaže (nije smešno): ,,1000 god. će sotona LUTAJUĆI opustošenom zemljom ,MORATI da gleda posledice svoje pobune protiv Božijeg zakona. ZA SVE OVO VREME (hiljadarka)ON ĆE STRAŠNO PATITI.,,

Sad lepo otvorite 20-tu glavu Otk. i iscepajte je jer tamo pogrešno piše da će satana biti vezan u lance i bačen dole u bezdan i nad njim da će biti zatvoreno ....to ne važi!
Dotični je zapravo slobodni šetač koji se GORKO KAJE (kako samo puno emocija u jednoj reči?)i onda posle tih 1000 god. on pokajan sedi mirno i više ne čini zlo ...NE; NE! Pokajao se GORKO. Nemože svako biti prorok, a proročica ni pogotovo i još tako moćna da je sledi mnoštvo iako postoji uski put.

Dobro, idemo sad da vidimo šta nam se nudi na jelovniku i ko je kuvarica:

Hristovo hiljadugodišnje carstvo ili milenijum

,,Kad bude po drugi put došao, Isus neće uspostaviti svoje carstvo, već će to učiniti posle hiljadu godina, kad se nebeski grad, Novi Jerusalim, bude spustio na Zemlju. Isus će prilikom svog Drugog dolaska ispuniti obećanje koje je dao svojim učenicima uoči odlaska sa Zemlje: „Mnogi su stanovi u kući Oca moga. A da nije tako, kazao bih vam. Idem da vam pripravim mesto; i kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja." (Jovan 14:2,3.) Hristos će prilikom svog dolaska uzeti verne na Nebo, i oni će sa Hristom carovati na Nebu hiljadu godina(Otkrivenje 20:4).,,

Vidite NEMA sad carstvo...ne, ne vi bi odmah carstvo Isusovo a gde je prvo satanino na hiljadarku? nemože tako valjda se zna redosled ko prvi vlada u milenijumu.Postoje 4 Dolaska našeg Gospoda:
1.Došao je kao jagnje da uzme grehe sveta.
2. Doći će kao Gospod nad vojskama da gazi u kaci gneva
3. Doći će na oblacima da podigne u poslednjoj trubi mrtve i žive preobrazi i sretnu se na oblacima.
4. Doći će po završetku večere i primanja zvanja i titula sa svetima i STATI na goru Maslinsku da uspostavi milenijumsko carstvo.

Ako ima neko da mu ove osnovne istine nisu poznate neka pita daću mu citate iz Pisma za svaku tačku, mislim da takvih ovde nama ali ko zna...

Otk. 20. 4 govori (nije smešno) da mrtvi ustaju gore na nebu jer su tamo i umrli i tamo su podignuti pa tamo odmah i caruju...vajlda je tako...ili nije?
Kako piše kod vas ...da li se predhodna 3 stiha odnose na događaje na zemlji ili na nebu i posle tog stiha takođe radnja ide...gde dole ili gore?

Jelena velemajstor, čupni malo ovde čupni malo onde i čorbica gotova.
A šta ćemo sa navedenim citatima...ništa zapaliti jer je Jeca rekla da je pusto i što da slušamo proroke kad imamo proroičicu??? I to ne običnu.

Sad nudimo dijalog pa idemo dalje da vidimo šta je na trpezi, nije valjda opet štap sa šargarepom?
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2011
Poruka
2
Miroljub čini mi se ne da Jelenu ni za živu glavu, ona se začudo uklapa u njegovu priču. Njena priča deluje vrlo kompaktno, sve je nekako uklopljeno da može da bude logično,jer su jedno Mesijansko carstvo proglasili uslovnim (trebalo je ali se nije desilo) i to joj daje mogućnost da "briše" pola Biblije i onoga što su pisali proroci, to je bilo uslovno... Sad ko to prihvati prihvati, ovde je pitanje može li se to prihvatiti s obzirom na zdrav razum i čitav biblijski kontekst. Može ukoliko razmišljamo kao papa, da je Hrist ukinuo SZ veru i uspostavio neku novu, i novi Izrael i sve novo. Da li je tako nek svako sam vidi. Bespredmetno je ovde navoditi tekstove gde se govori o (za Jelenu) uslovnim i neostvarenim i završenim stvarima, i o narodu čije je ime preuzeo neki drugi narod. Jeca je posavila čitav sistem koji podržava njenu priču i kad se on prihvati onda je sve u redu, zar ne nikeprodaja

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pozdrav svim sagovornicima i čitaocima.

Nastavio bih pregled ponuđenih elemenata sa trpeze Jelene Bele da vidimo da li su zdravstveno ispravni za konzumiranje:

,,1. Hristov drugi dolazak.
F „Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli. Jer će sam Gospod sa zapovešću, s glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s Neba: i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre." (1.Solunjanima 4:15,16; vidi: Jevrejima 9:28.),,

Pavle lepo objašnjavada nije tad bilo sveopšte vaskrsenje kao što su neki tad učili već da je ono u budućnosti i da će mrtvi pravednici prvi ustati a potom živi verni biti u trenuću oka preobraženi. Kad se to dešava? Onog momenta kad Gospod u POSLEDNJOJ trubi zatrubi na vaskrsenje (ovde je potrebno zapaziti da postoje trube koje anđeli trube i stižu zla a posebno ide truba kad se vaskrsava).

Da li je tu nešto izostavljeno a pre toga se dešava? Naravno da jeste zato postoji Otkrivenje jer Paja nije govorio o svim detaljima pre već samo o vaskrsenju ali Otk. se bavi preciznije svakim segmentom zato ćemo videti šta nedostaje na trpezi.
Molim čitajte Otk. 19. 11-21 i vidite ko je ta osoba na konju koja je reč Božija i car nad carevima i gazi kacu i haljina mu je krvava a ima palicu gvozdenu?
U vezi sa gore navedenim stihovima čitajte Otk. 14. 14-20 tu se vidi ko je gospodar od žetve i od kace i šta predhodi Njegovom dolasku.
Molim vas još pročitajte Isaiju 63.1-4 jer se tu pojašnjava slika u vezi gornjih navoda.

Pre nego dođe do vaskrsenja slede trube i razračunavanje sa nevernima gde se i armagedonska bitka vidi a TEK potom dolazi truba za susret NA OBLACIMA. Možda se neko može zapitati koja je sad tolika važnost da se i ovaj deo napomene pre vaskrsenja?
Važno je zato što u svemu tom razračunavanju NEĆE svi biti pobijeni koji dođu u Jerusalem na boj i onda to stvara problem dogmi jer onda ne može ići priča o pustoj zemlji u milenijumu.
Niti će svi stanovnici sveta biti pobijeni jer će oni dolaziti (njihovi predstavnici) svake godine na poklonjenje.

,,3.Živi nepokajani slavom Hristovog dolaska biće uništeni.
F „I kako je bilo u vreme Nojevo onako će biti u dane Sina Čovečijega: jeđahu, pijahu, ženjahu se, udavahu se do onoga dana kad Noje uđe u kovčeg, i dođe potop i pogubi sve. Tako kao što bi u dane Lotove: jeđahu, pijahu, kupovahu, prodavahu, sađahu, zidahu; a u dan kad iziđe Lot iz Sodoma, udari oganj i sumpor iz neba i pogubi sve. Tako će biti i u onaj dan kad će se javiti Sin Čovečiji." (Luka 17:26–30.)

Pogledajte pažljivo kako se govori o IZNENADNOM dolasku Gospodnjem pa stoga ide poređenje sa doba Nojevim a ne zbog TOTALNOG uništenja jer ni tad NISU SVI uništeni.
Lot je živeo u Sodomu i Bog je IZVEO Lota a buntovne ognjem uništio. Sad, da li ide potop ili oganj...ili mač?

Ako mač kakve onda ima veze potop i oganj...pa to je poređenje o sudu koji će stići i da će za neverne to biti iznenada. Ni ovde ne govori da će DANAS SVE uništiti već govori kako je bilo tad sa gradom i zemljom a za zadnju bitku čitali smo gore i tamo je sukob sa PROTIVNICIMA KAO VOJSKOM koja se okupila.
Dakle nema govora o totalnom uništenju stanovništva zemlje.

Ovde bih pitao sledbenike Jelenine otkud ono MNOŠTVO naroda posle milenijuma a još nije bilo vaskrsenje?
Bog reče da posle života ide plata a to je smrt za pobunu i onda SUD.
Kod Jece to ide drugačije, pošto je zemlja pusta Bog prvo sve vaskrsava po smrti i oni se okupljaju na Jerusalim u boj sa narodom Božijim koji NEMA PREVORNICA i živi BEZ STRAHA i tad SILAZI OGANJ sa neba na te buntovne to im je druga smrt a onda ih ponovo diže na sud i onda u treću smrt....Jelenče bre....kad ga ona začini to ti je.

Dodato posle 41 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

,,4. Svi pravednici biće uzeti na Nebo.
F „Jer će sam Gospod sa zapovešću, s glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s Neba: i mrtvi u Hristu uskrsnuće najpre, a potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na Nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti." (1.Solunjanima 4:16,17; vidi: Jovan 14:1–3.),,

Ova tačka se ponavlja kao druga i četvrta ali nema veze nek je više na broju.
Ako se ovde želelo naglasiti da će pravednici biti na nebu to je tačno ali postoji MNOŠTVO naroda od svih kolena i postoji 144000 od SAMO 12 kolena Jakovljevih i onda uzmemo 7 glavu da vidimo istinitost broja i potomstva koje se poimenično nabraja a onda 14 glavu Otk. da vidimo osobine tih devica muških jer nije svima dato da to budu niti su svi otkupljeni sa zemlje. Otvaramo 22 gl. Otk. i čitamo prva 4 stiha i vidimo istu stvar a to je (u sedmoj glavi se pečet stavlja na čelo 144000 u 14 glavi se potvrđuje da na čelu nose ime Oca a u 22 vidimo ko služi Ocu jer je opet vidan pečat na čelu)

Mnoštvo ide zajedno sa 144000 na oblacima i 144000 ostaju gore u gradu Jerusalemu ceo milenijum i sa gradom će sići tad trajno a mnoštvo će sići posle večere i primanja carskih i SVEŠTENIČKIH zvanja (važno primetiti da nije više jedan sveštenik a veoma je važno znati zašto)
silaze na zemlju sa Isusom u pratnji 144000 koji se po uspostavljanju carstva na zemlji sa Isusom vraćaju Ocu.
(ovde je veoma zanimljivo ko će po vaskrsenju biti knez u Jerusalemu i ulaziti u hram ..javite)

E dalje na trpezi nema ništa postavljeno uzneti verni a zemlja pusta a ko je čitao citate od ranije mogao se uveriti da zemlja NIJE pusta u milenijumu zato samo stoje čačkalice na stolu.

Da vidimo po večeri i primanju kruna šta sledi:
Zaharija 14-ta glava čitajte lagano i pažljivo jer je samo armagedonski sakup bio eliminisan u gaženju kace kao i njihovi predvodnici a sad je razračunavanje sa ostatkom. Da bi videli da ovo nije posle milenijuma kad mora više nema već pre milenijuma kad mora ima čitamo 8-mi stih i akcenat treba staviti na 16-ti stih gde se govori da oni što OSTANU a došli su u boj na Jerusalem ipak će se pokoriti i dolaziti da praznuje praznik oslobođenja.

Vidite dragi čitaoci da će ostati naroda koji će prihvatiti novo carstvo u kojem će dugo živeti ali im srce neće biti obrezano zato će Bog dozvoliti da u izobilju se namnože i na kraju kad napune zemlju za milenijum kao mnoštvo ponovo sa oslobođenim varalicom krenu u boj jer im srca nisu promenjena i tek tad će umreti-biti pobijeni a onda sud. Nema tri smrti...Jelena!

Uvek se lako prepoznaju sluge Božije jer piše da se ne mogu služiti 2 gospodara i Jeca stvarno ostavi baš nešto imanja svojim potomcima kao prava sluškinja....?
Njena izjava da crkva nije humanitarna ustanova da hrani gladne i odeva gole je sasvim u saglasnosti sa Isusovim rečima u Mateju kad Isus razlučuje jer da je crkva davala šta bi ostalo njenim potomcima?

Za detoksikaciju od ovakvih jela preporučujem samo Pismo a ostalo DODATO i ODUZETO kao i one knjige u Pajino vreme za potpalu.
Komentar, pa idemo dalje.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Niki slobodno komentariši da bi mogli nastaviti, nemoj da pomislim da si odustao od Jelenine hipoteze.
Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Lepa bajka aili biblijski nepotkrepljena

Dakle bajka, ali gle cuda opet si ostala bez komentara. Ponovicu samo vec pomenute Biblijke stihove a ti gospodjo ih meni protumaci, ja Bibliju neznam. Ti ces me nauciti da bi zaradila rucak. Svidja mi se kako JS uz stih da i lepo obijasnjenje, mozes li i ti isto tako? pozdrav.

Postanak 8:22
Isaja 6:11-13
Otkrivenje 7:9
Otkrivenje 14:1
Marko 10:37-40

Natrag