Pozdrav učesnicima.
Pa ako ćemo uslovljavati jedan drugog šta iz Pisma sme da se koristi kao dokaz koji govori o temi a tema je MILENIJUM onda bi bilo lepše reći:,,dozvoljeno je razmišljti samo kao ja inače ste nepoželjni na ovoj temi,,
Meni je CELO Pismo validno i stoga će poslužiti kao celina u demantu reči jedne žene mada nema njenih citata ali su citati svrstani po njenoj idejizato ću koristiti sve što je od Boga u borbiprotiv dogme za koju tvdim da nije po Pismu a vreme će pokazati i naravno da ći nikeprodaja demantovati sve što navedem pa ću se ja pokazati kao neznalica i onda se nemaš zašt sikirati....samo se opusti.
Još nisam ni počeo pisati o temi a već nemože ovo nije ono....pusti prvo da čuješ pa onda demantuj.
A o USLOVNIM proročanstvia ćemo posebno jer se Jezekiljin i Isaijin opis prepliću a ima tu i drugih koje ću navesti.
Ako imaš želju pre nego počnem navedi taj stih koji govori da je ceo opis hrama i sveg zapisanog važio u prošlosti ida je USLOVLJEN kao i to da je važio samo za Jevreje i onaj detalj da će voda teći u zagađeno more i koje je more tad bilo zagađeno pa ćeš ljubanodozvoliti posle toga tvom bratu da konačno postavi malo veći tekst sa citatima i verujem da mi uvaženi urednici neće obrisati tekst zato što je po Pismu.
Unapred zahvalan urednicima na toleranciji prema svakom učesniku.
Bog vas blagslovio.
Dodato posle 22 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Nikeprodaja kaže:
,,Kad bude po drugi put došao, Isus neće uspostaviti svoje carstvo, već će to učiniti posle hiljadu godina, kad se nebeski grad, Novi Jerusalim, bude spustio na Zemlju. Isus će prilikom svog Drugog dolaska ispuniti obećanje koje je dao svojim učenicima uoči odlaska sa Zemlje: „Mnogi su stanovi u kući Oca moga. A da nije tako, kazao bih vam. Idem da vam pripravim mesto; i kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja." (Jovan 14:2,3.) Hristos će prilikom svog dolaska uzeti verne na Nebo, i oni će sa Hristom carovati na Nebu hiljadu godina(Otkrivenje 20:4).
Ovde imamo lep idejni plan JGV o tome kad će gde biti carstvo i naravno citat iz Pisma i sve je ,savršeno,, ideja potvrđena...a da li je?
Pre nego postavim Biblijske poruke napaviću kratki osvrt na serviranu dogmu.
U navedenom Otk. 20. 4 se ne navodi gde caruju i to je samo ideja da se dešava na nebu jer je ceo opis vaskrsenja na zemlji ili ih možda na nebu vaskrsava.
Kažeš gore u markiranom da Isus sad NEĆE uspostaviti carstvo već TEK kad se nebeski Jerusalem SPUSTI na ZEMLJU.
Dakle nema na zemlji carstva dok ne bude Jerusalem na zemlji i onda važna izjava ,,prilikom svog Drugog dolaska ispuniti obećanje,,
Isus je već jednom bio ako se ne varam a sledeći put dolazi a oblacima po verne a TREĆI PUT staje nogom na zemlju a ČETVRTI put se spusta Jerusalem nebeski bar u mom Pismu tako piše.
Dakle tek kad bude Jerusalim -stanovi spremni uzima verne sebi i to je sad kao što kažeš.
Ovo želim da imamo kao dokaz za kasnije citate koje ću postaviti da možemo videti gde se carstvo odvija i kako to sve ide, neka ovo stoji kao argument jer će trebati.
Dodato posle 56 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Pošto je već napomenuta duga hajde da zajedno čujemo šta Bog reče u vezi zemlje a vezano za temu:
,,Otsele dokle BUDE ZEMLJE, neće NESTAJATI SJETVE NI ŽETVE, studeni ni vrućine, ljeta ni zime, dana ni noći.,, I Moj. 8. 22
Bog obećava da dok god bude ZEMLJE neće nestajati SJETVE ni ŽETVE. Ako uzmemo da će ZEMLJA 1000 godina biti pusta bez stanovnika onda ova Božija izjava nije tačna. ,,DOKLE BUDE ZEMLJE,, da je rekao dokle bude ljudi onda je to druga priča ali reče dokle bude ZEMLJE neće nestajati setve ni žetve.
Sad možemo reći vetar i insekti mogu oprašiti biljke i seme razneti pa setva na taj način postoji ali ko će da ŽANJE? Zemlja pusta i nema žetelaca a Bog kaže da će biti žetve dok god bude zemlje.Da je rekao biće roda OK ali biće žetve jer je žetva zbog ljudi a ako će zemlja biti 1000 pusta čemu hrana i ko žanje?
I zašto bi se uopšte vraćali posle 1000 godina na zemlju kad im gore lepo i navikli se ...da li po kazni? Koji je razlog da Bog ostavi zemlju pustu milenijum?
Ovo je uvod za razmišljanje.
Neko može reći da nije tako pozivajući se na neke stihove zato bih želeo da vidimo o čemu ti stihovi govore:
II PETROVA 3. 10 Ali će doći dan Gospodnji kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i djela što su na njoj izgorjeće.
3:11 Kad će se dakle ovo sve raskopati, kakovijem treba vama biti u svetom življenju i pobožnosti,
Ovde se ne pominje NESTANAK zemlje već izgaranje dela ljudskih koja behu idoli ljudima poput građevina i sl. sve što čoveka odvaja od Boga izgoreće ali ZEMLJA STOJI.
Ako bi prihvatio da je sad zemlja nestala IZGORELA kao papir pa šta je onda pusto 1000god???
Gde i iz čega se onda dižu ljudi u drugom vaskrsenju kad zemlje nema???
Na čemu se odvija sud i gde stoje pakao i smrt i gehena kad nema zemlje ...ili Bog ponovo stvara zemlju da bi to sve ponovo postavio na njoj pa je opet preobrazio....?
Ako je ponovo stvarao zemlju onda ona nema mora a piše da more dade svoje mrtvace...i da ne idemou nedogled jer je neozbiljno postavljati takva pitanja ali je potreba zbog ne ozbiljne hipoteze jedne žene sa par prijatelja.
Voleo bih da čujem odgovore na ova pitanja ako je već zemlja pusta i izgorela pa da krenemo ozbiljnije posle ovog malog uvoda.
Pozdrav.