Hristovo hiljadugodišnje carstvo ili milenijum

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Baš čudno, kako da ne piše da je zemlja (kugla)pusta milenijum a carstvo i palica nad neznabožcima nema.
Ićemo mi dalje samo čekam odgovor na one citate iz Pisma da se demantuju i objasni svaki citat šta zapravo to znači jer ja kao laik verujem pisanom zbog Isusovih reči (jest naivno) ali ima nas i takvih kojima nije sve bajka već sve istina što piše.
Sad ću valjda čuti demant onih proročkih citata pa da idemo u teže gradivo po istoj temi.

Ili ću možda opet samo čuti:,,To ne piše,, jer je to ipak dubokomisaoni zaključak u koji je mnogo truda uloženo a sve ono citirano sam ja izmislio jer to nigde ne piše u glavi već u Pismu.
Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Ma tako je, kako ono bese 4 Hristova dolaska po Pismu jel da? ;)
Malcice si se zabrojao ali nema veze nstavi dobro ti ide u tome,mozda izbrojis jos neki ;)

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za nikeprodaju
Da li mislis gde pise o 1000 godina Hristove vladavine???
Ako mislis na 1000 godisnju Hristovu vladavinu ,Evo ti neki stihovi koji govore o tome
Naprimer;
to pise u otkrivenju 20:4,-9
И видео сам престоле. Онима што су сели на њих дато је да суде. Видео сам душе оних који су погубљени зато што су сведочили за Исуса и зато што су говорили о Богу, оних који се нису поклонили ни звери ни њеном лику и који нису примили жиг на чело ни на руку. Они су оживели и владали као краљеви с Христом хиљаду година. 5 (Остали мртви нису оживели док се није навршило хиљаду година.) То је прво ускрсење. 6 Срећан је и свет свако ко има удео у првом ускрсењу. Над њима друга смрт нема власти, него ће бити Божји и Христови свештеници и владаће као краљеви с Христом хиљаду година.
7 А кад се наврши хиљаду година, Сатана ће бити пуштен из своје тамнице, 8 па ће изаћи да заводи народе на четири краја земље, Гога и Магога, да их сакупи за рат. А биће их као морског песка.
Pogledajmo koliko samo daleko Biblija daje prorocanstva.Cak i sta ce se desiti nakon te 1000godisnje vladavine isusa Hrista.
Sta mislis da li je mozda POCELA?,ili ce tek poceti???

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Ma tako je, kako ono bese 4 Hristova dolaska po Pismu jel da? ;)
Malcice si se zabrojao ali nema veze nstavi dobro ti ide u tome,mozda izbrojis jos neki ;)
To još uvek nije odgovor niti demant citata već traženje izgovora i skretanje sa teme.
Kad čujem demant onih citata taksativno onda ću polako opisati sve pojave Mesije u svim službama iako to nije tema milenijuma, valjda treba da ti je stalo do temea ne da igramo nabacivanja raznih stvari samo da ne govorimo o temi.
Čekaću još pa nastavljam sa sledećim citatima a ima ih...a sve u službi pokazivanja da je proročka reč od Boga i da važi.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Ja jos uvodni text.Nabacao si nesto z brda z dola pri tome postavio 101 pitanje,nigde nikavih dokaza o 4 Hristova dolaska,kao ni o tome da je sav zakon vazeci,ali bitno je da ponavljas jedno te isto tako mozda i postane argument jel da?Ono po principu 100 puta izrecena laz postaje istina

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
U pravu si temu si postavio s brda s dola i ugradio komad dogme koji tone na hiptotetičkoj lađi tete Jelene.
Ono što sam citirao iz Pisma slobodno prokomentariši i taksativno demantuj da bih video koliki procenat ozbiljnosti ima u učenju tetinih teza.
Lakši zadatak nisam mogao dati a kad uradiš taj idemo na sledeći po istoj temi i smeo bih se kaditi mada to ne radim da odgovor neću dobiti a pogotovo ne analizu navedenih reči u citatima jer to teta ne podržava bez obzira kako piše u Pismu a kad ona kaže onda i recitacija ide istim tonom i rečima.
Šteta, Bog dao svima razum i svoju reč ali ljudi više vole za čovekom i to ti je.
Još uvek čekam odgovor na citirani tekst a svih mojih par pitanja zaboravi, samo na citat daj kompletan odgovor i videću da vernik brani veru ma kakva bila.
Slušam.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Nemam ja sta da odbarnim,jer nista nisi ni osporio momce.Nego daj prvo da vidimo iz Pisma 4 Hristova dolaska to je glavna teza.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pozdrav Nikiju.
Pa NIJE gavna teza Isusov dolazak jer ti to nije tema ,samo da te podsetim.
Ja ću se ipak držati teme bez skretanja i nastaviti sa Biblijskim ciatima koji govore da zemlja NEĆE biti pusta 1000 god. Ako si saglasan da neće biti pusta onda izbriši temu jer je kontradiktorna sa citatima a ako nisi saglasan sa pisanom rečju onda imaš priliku da demantuješ navedene citate prošle i buduće ali, opet tvrdim da to nećeš učiniti...neznam zašto ali nećeš valjda iz učtivosti.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Samo ti nabroji 4 Hristova dolaska i pokazi mi redolaed dogadjaja a ne ko svraka da skaces po Bibliji ksko se tebi svidja da bi napravio svoju neku konstrukciju

Natrag