Hristov Zakon ili Deset Zapovesti (Tora)? Subota VS Nedelja?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Свеје то последица жеље да се буде "изабран", тако многи желе да су Јевреји како би ту подсвесну патњу испунили. Јер онда си посебан, Бог те је изабрао међу свимнародима.

Upravo taj ponos je njih i privukao, oni su izabrani a svi drugi su djavoli.. Oni su Bozji narod svi ostali su pagani.

Tripo raspoznaje srce a Laodikeja je prorok..

Da kako da ne!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Пази шта је написао:

Bog nije ušao u bilo kakav duhovni počinak u subotnji dan, već fizički od svog rada, i taj primer je dao i nama.

...и онда ја не ваљам. Сад ће ударити по нама како ми радимо ово или оно.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, u četvrtoj zapovesti jasno piše razlog:

"Сјећај се дана од одмора да га светкујеш
Шест дана ради, и свршуј све послове своје
А седми је дан одмор Господу Богу твојему; тада немој радити ниједнога посла, ни ти, ни син твој, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни живинче твоје, ни странац који је међу вратима твојим.

Јер је за шест дана створио Господ небо и земљу, море и што је год у њима; а
у седми дан почину; зато је благословио Господ дан од одмора и посветио га"
( 2 Mojsijeva 20. 8 - 11 )

Ne pise tako u izvornom tekstu, vec stoji:

"PA I GOSPOD JE ZA SEST DANA STVORIO NEBO I ZEMLJU..."

To nije "razlog", to je samo "primer"!

Htelo se reci eto i Gospod je odmorio pa koliko onda vise vama ljudima treba odmor..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Пази шта је написао:

Bog nije ušao u bilo kakav duhovni počinak u subotnji dan, već fizički od svog rada, i taj primer je dao i nama.

...и онда ја не ваљам. Сад ће ударити по нама како ми радимо ово или оно.

Sad ce reci da on to nije rekao.
Znas kakvi su oni, nece priznati gresku jel su nepogresivi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, opet seckas smisao mojih reci.

Bog se ne umara, ja to nisam ni napisao, vec onako kako biblija i navodi "DA JE SEST DANA STVARAO, A SEDMI POCINUO"

Pocinuo ne da bi se odmorio, vec zato sto je to bio dan u kome je uzivao u svom stvaralackom delu, nakon stvaranja, i taj dan odvojio da se ljudi secaju na stvaranje i da je on njihov tvorac.

Covek u grehu se umara, savrsen ne, samo si zaboravio - da smisao subote nije samo odmor ili pocivanje od rada, vec secanje da je Bog tvorac, i slavljenje njega kao tvorca.

Adam se u pocetku nije umarao, ali je radio i odrzavao zemlju sest dana, a sedmi je pocinuo, ne da bi se odmorio od umora, vec da bi to vreme posvetio tvorcu, i secanju na stvaranje.

Kada je doziveo pad - uz slavljenje, aspekt odmora mu je bio vise potreban.

Nemoguce je diskutovati sa ljudima koji su potpuno odbacili rec Bozju, koji izvrcu tudje reci, i na svaku rec skacu iz grma u grm, samo da izbegnu biblijsku istinu.

Sve sto sam do sada napisao - ostajem pri tome, i ne odstupam ni pedalj.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Bog se ne umara, ja to nisam ni napisao, vec onako kako biblija i navodi "DA JE SEST DANA STVARAO, A SEDMI POCINUO"

Pocinuo ne da bi se odmorio, vec zato sto je to bio dan u kome je uzivao u svom stvaralackom delu, nakon stvaranja, i taj dan odvojio da se ljudi secaju na stvaranje i da je on njihov tvorac.

Sad ce reci da on to nije rekao.
Znas kakvi su oni, nece priznati gresku jel su nepogresivi.

И потврђује оно што си рекао да ће урадити.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

TACNO, fiyicki od svog rada, ili dela stvaranja.
ALI, ja nigde nisam napisao "DA SE UMORIO"

tako da su sva gornja svedocanstva protiv mene lazna, i obucena duhom pakosti.

Evo ponovo.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Evo ponovo.

A oni nečasno izvrću tvoje riječi jer bi oni voljeli da ti zastupaš zabludu kao i oni.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Ја нисам пакостан, једноставно немаш среће да шириш тако лако твоје глупости на овом форуму као на другим. Пази, Бог се одмара физички (!!!) од Свог рада, али се није уморио. И онда сам ја пакостан? Ти си се погубио начисто.

Говорио си да ти је Господ јавио да си изабран да просветиш Србију, а колико ја видим ти постајеш добар кандидат за неку институцију. Сад рачунаш неке године од рођења "пророка" из Америке и свог рођења, ту исто видиш "Божији знак". Све дубље тонеш и бојим се да крајњи резултат неће бити добар.

Време је да се "спустиш на земљу" мало и да скромније приступиш вери и обраћању јавности. Ипак, и ово је место где људи читају, а ти глумиш Милана Тарота или видовиту Зорку, Клеопатру,...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Adam se u pocetku nije umarao, ali je radio i odrzavao zemlju sest dana, a sedmi je pocinuo, ne da bi se odmorio od umora, vec da bi to vreme posvetio tvorcu, i secanju na stvaranje.

Hristos kaze da je: "subota zbog coveka", dakle "zbog njega", a ne radi 'secanja na stvaranje' ili sta ti ja znam.

Ovo te obara ko nista!

I Pavle to potvrdjuje u Jevrejima govoreci o obecanoj zemlji kao o "mestu pocinka" , jer je razumeo da je subota data zato da bi se "jevreji odmorili od ropstva" i "teskog posla" kojim su u egiptu bili izlozeni!

To potvrdjuje i 4. zapovest ponovljenih zakona govoreci da je razlog za subotu "odmor od ropstva", a prethodnu verziju ste izvrnuli, vec sam pokazao kako..

Dakle, subota nije data adamu, jel nije za njom ni imao potrebe!

Tekst kaze: "sa znojem lica jesces hleb", tek nakon sto je adam pao u greh, pre toga on se "nije umarao"!

Subota ima smisla samo za palog coveka, "radi njegovih potreba" a ne obratno, to je Hristos rekao!

Zato je subota kod Pavla "simbol" "pocinka u obecanoj zemlji" i "simbol" "pocinka u Hristu od greha"!!!

Zato se ona i drzi srcem i duhom!

Natrag