Hriscanstvo u Rusko-Nato ratu

Za koga navijate u najnovijem ratu?

• Za Ukrajinu i Nato pakt

Votes: 0 0,0%
  • Za Rusiju i njene saveznike

Votes: 3 27,3%
  • Za OUN jer samo UN moze da dnese Miri i Sigurnost

• Za onog ko daje vise para i ostalog

Votes: 1 9,1%
  • Za Kinu

• Za neutralne

Votes: 1 9,1%
  • Za Isusa Hrista i Bozje carstvo

Votes: 6 54,5%

• Total voters
    11
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bog je 1 i Trojstvo. Šta je tu problem. (19.11.2022., 6.55 h)

Pa ja i ne vejrujem u Trojstvo, (19.11.2022., 16.12 h)

Evo koliko sam glupan.

Što je ovdje problem i o kakvom se 'glupnjaštvu' radi? Očito je, čovjek je teško opsjednut i pod vlašću je sotone. A opsjednuće je takvog stupnja da je potpuno ostao bez razuma i sposobnosti kontakta sa stvarnošću.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A sam prihvataš suštinu njegove nauke "pod mačo bato".

Satanisti se trebaju leciti, pa ako ne prihvate Bozju poruku, onda se moraju deportovati. Ja ne kazem da ih treba tuci i zlostavljati, to nisam rekao. Govorio sam figurativno. "Pod mac bato", a to nije doslovno da ces ti nekoga probosti macem, vec mac predstavlja Bozju rec! Ali sta da ti pricam kada ti sve shvatas doslovno, ti si formalista..

Zato ja dajem sve van foruma, a ne vi

Ja samo kazem da si ti ranije lepo pisao na forumu, opsirno argumentovano, a sada tvoje reci ne vrede nista, jer ne raspravljas argumentima, samo neke grupe pominjes..

Onda bi trebao prvo tvoje nacional klerike što pozivaju na rušenje džamija i slično.

Pa i njih naravno, i njih treba kazniti. Ne mozes ti siriti mrznju a nazivati se Hriscaninom. Naravno da bih i takve zaustavio. Pa ne podrzavam ja da se kamenuju dzamije ni adventisticke crkve!

Samo u slobodi se vidi pravo stanje u ljudima. Pa vi ste veći licemjeri od satanista, predstavljate se kao hrišćanska crkva, a pozivate na zlo.

Ja govorim o pravim Hriscanskim vrednostima, pravi Hriscani nece podrzavati zlo ni u kom obliku. Pogotovo nece u ime verskih sloboda omoguciti satanistima da setaju ulicama i zlostavljaju decu.. To se mora spreciti na svaki moguci nacin.. Ja nisam adventiste stavio u istu kateogoriju sa satanistima, vec sam govorio o oatrascenim pojedincima koji napadaju, i njih bih sankcionisao, kao sto bih i ostrascene pojedince iz pravoslavne crkve koji napadaju adventiste i sve druge.. Pre neki dan je samozvani strucnjak za sekte na pinku pricao protiv adventista, kao devojka je htela da se ubije zato sto je dosla u kotakt sa adventistima. Taj lik mora da odgovara za te lazi!

Naravno da je pogrešna jer je suština njihove nauke breme koje su ljudima stavili.

To sto se oni ne pridrzavaju uputstava lekara - Hrista, ne znaci da nemaju istinu. Imaju je zapisanu, pa je se ne pridrzavaju.. A pravi Hriscanin nece gledati na ta ljudska pravila, sledice ucenje Isusa Hrista, koje je istinito.

To si izmislio, ko je ovdje iznio našu nauku na prostački način.

Kao da ste u nekoj kafani a ne na religioznom forumu. Cast izuzecima. Ne moze se istina iznositi pljuvanjem, satanizovanjem drugih vera. Prvo se izvines sagovorniku, na lep nacin mu das do znanja da ga ne mrzis, da on shvati da mu zelis dobro, a ne kao grom iz vedra neba "vi ste satane, vi ste sinovi djavola i papa je djavo,", to je kontraproduktivno, izaziva negativne reakcije, to je uvreda verskih osecaja i izaziva odbojnost!

Ali to nije duh advent. crkve nego odluka pojedinaca. A kod vas je duh. Jer sama PC navodi ljude na zlo.

To su tvoje predrasude i pogresno sagledavanje.. Crkva ne uci ratu i ne huska na rat, upravo to rade pojedinci kod vas i nas..

Po čemu drugo bi se vidjelo.

Vidi se po nauci, da li je uskladjena sa Pismom..

Molim te da mi od sada Pismom dokazujes, a ne Rodovima.

Meni rodovi nista ne znace. Vi imate rodove, a u nauci ste suprotstavljeni! Dakle, istinitost nauke se ne meri rodovima! Kad bi to tako bilo, vi bi onda svi imali istu nauku!

Zašto lažeš, ko je rekao da mi svi imamo rodove?

Pa jel nemate? Hoces reci da ti jedini imas Rodove?

Naravno da im je pogrešna nauka jer su uz tu nauku dodali besmislice.

Lljudske nauke nisu Pismo! Ljudske nauke su samo tumacenje Pisma. I ne mozes ti zato reci da oni nemaju istinu posto su dodali dodatna pravila..

Pravila nisu ni obavezna!

Jok ne truje, Nikanor širio mržnju između Srba i Hrvata 91. godine, Pok. Amfilohije pravdao ubijanje muslimana. Kačavenda podržavao rušenje džamija, sam prisustvovao rušenju džamija.

To nije zvanicno ucenje crkve, dakle ne truje crkva nacionalizmom! Truju pojedinci, i takve treba proterati i osuditi. To je moj stav!

On nije član HAC.

Nije izbacen ni Laodikeja ni Jovan ni Kainos.. Vi ste svi clanovi crkve..

Bog je 1 i Trojstvo. Šta je tu problem.

Ti si rekao da Bog nije Trojstvo a clan si crkve! Nisi se u Trojstvo ni krstio..

Laodikeja nije član HAC, isključen je davno.

Nije on iskljucen! A i da jeste, eto ti si clan, pa ne prihvatas Trojstvo. Jovan je takodje clan pa ne prihvata Trojstvo, cak zastupa gledista da se moraju drzati svi jevrejski praznici.. To nije ucenje crkve..

Ako su vasi RODOVI merilo istinitosti nauke, vi bi svi trebali da imatie identicnu nauku.Medjutim NEMATE!

Miroslav u kontradikciji sam sa sobom.

Kontradikcija je u tvom umu. Moras mnogo vise da istrazujes da bi bio u stanju da shvatis.. Ako hoces da shvatis, ali predrasude te u tome koce..

Posto sam ja izneo vase kontradikcije, ti iznosis nase , misleci da je napad najbolja odbrana. Ne, nije napad najbolja odbrana. Vi imate Rodove a nije vam identicna nauka! Zar nisu RODOVI merilo istinitosti necije nauke?

Pa ja i ne vejrujem u Trojstvo, ja vjerujem da se Bog Otac pokazao u još dvije osobe Isusa i Duha Svetog.

Evo dokaza! Ti imas RODOVE, ali nauka ti je suprotna adventizmu! Pa kako onda rodovima mozemo ocenjivati istinitost nauke?

Adventisticka crkva uci jedno a ti tvrdis drugo.. Ali i jedni i drugi imate RODOVE!

Ovo samo dokazuje da se ne moze RODOVIMA ocenjivati istinitost ucenja!

"Zakon i svedocanstvo trazite" - To je merilo!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ovo nije samo ukrajinsko-ruski rat vec svetski rat u povoju,bas kao sto je poceo II svetski rat u kome nisu ucestvovale ni USA ni Amerika nego se tek posle par godina prikljucile....
U ovom ratu Zapad aktivno naoruzava Ukrajinske vojnike sa ruskim ili Nato oruzjem uz svesrdnu logisticku podrsku..Poenta je da Nato pakt ispituje snagu Rusije preko ovoga rata,i tako testiraju svoje naoruzanje i taktike....
Inace gradjanski rat u Ukrajini koji je zapoceo 2014 pretvorio se u medjudrzavni rat,a preti da postane i pravi svetski ,ali od toga nece nista biti jer ne moze biti pobednika....Dal ce se rat prosiriti na jos neku zemlju,nebitno,ali gospoda ce sesti i dogovoriti se preko UN u koje se svi zaklinju i proglasiti MIR i Sigurnost za sve na zemlji i tek tada ce doci opsta pogibao na sve na zemlji jer ce poceti sa unistenjem lazne religije ,a zavrsiti se sa Armagedonom,kada Bog Jehova preko svog Kralja Isusa Hrista bude unistio sve ljudske vladavine.
A to vreme ce trajati ,trajati kao sto pise u Bibliji,a da se ti dani ne skrate ,niko ne bi preziveo,ali Bog ce skratiti te dane radi svojih izabranih...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Priprema za Hristov 2 dolazak treba da bude prioritet u ovom vremenu.

Mi nismo pozvani da se svrstavamo na ni jednu politicku opciju.

Jer sve zemaljske vlasti se bore za zemaljska carstva.

PROBUDITE SE LJUDI

Gospod Isus Hristos je jednom prilikom govoreci o znacima kraja istorije sveta i njegovog drugog dolaska u slavi - izgovorio sledece reci "Tako i vi kad vidite ovo da se zbiva, znajte da je blizu carstvo Božije" ( jevandjelje po Luki 21. 31 ).

Mi danas zivimo u vremenu koje biblija opisuje kao vreme posletka, u kome se svakodnevno naocigled celog sveta odigravaju poslednji dogadjaji svetske istorije - koji upravo predstavljaju ispunjenje znakova opisanih u bibliji, koji prethode kraju istorije sveta i Hristovom drugom dolasku u slavi.

Oni koji studiozno proucavaju biblijska prorocanstva koja govore o kraju, posebno ona iz knjige proroka Danila, Otkrivenja Jovanovog, i Isusovog eshatoloskog govora zapisanog u Jevandjelju po Mateju 24 poglavlju u kome je ukazao na znake kraja i svog drugog dolaska u slavi - ne mogu a da ne vide da su se vecina ovih prorocanstava i znakova u velikoj meri vec ispunili.

Ako pogledamo samo poslednju deceniju - videcemo kontinuirane dogadjaje u vidu sve ucestalijih i razornijih prirodnih katastrofa na raznim krajevima planete zemlje, zemljotresa, poplava, pozara izazvanih ekstremno visokim temeraturama, i slicno.
Poslednji od ovih dogadjaja je skorasnji zemljotres u Italiji, koji se osetio u sloveniji, Hrvatskoj, i Bosni.

Svet danas svakodnevno u kontinuitetu sa ovim pomenutim dogadjajima pogadjaju i druge katastrofe, od kojih je pandemija Korona virusa koja je 2020 godine zadesila covecanstvo, i do danas odnela na hiljade ljudskih zivota.
A odmah zatim kao po nekom planski kreiranom redosledu - ove 2022 godine odpoceo veliki ratni sukob izmedju Rusije i Ukraine, koji preti da preraste u globalni svetski rat, i to nuklearnim oruzjem za masovno unistenje, koje bi ako se upotrebi dovelo do katastrofalnih posledica po covecanstvo, i zivot na planeti zemlji.

Medjutim, ono sto je najveca tragedija ovog poslednjeg vremena u kome zivimo - to je duhovna smrt covecanstva, na sta je ukazao i sam Gospod Isus Hristos kada je rekao opisujuci znake posletka " I što će se bezakonje umnožiti, ohladneće ljubav mnogih" ( jevandjelje po Mateju 24. 12 ).

Covecanstvo je ovim pomenutim porastom bezakonja i zahladjenjem ljubavi o kojima Isus govori - stvorilo globalnu klimu u kojoj su zivotinjski principi grabljenja u cilju zadovoljenja cisto telesnih zelja i poriva, kao i sebicnost i egoizam, pohlepa i mrznja coveka prema coveku - zauzeli prvo mesto u covekovom zivotu, i postali osnovni pokretaci svih ljudskih misli i dela.

Govoreci o onima koji se formalno nazivaju Hristovim imenom, i medju njima je zavladalo jedno opste lose duhovno stanje - koje preti da ih odvuce u ponor bez dna, stanje koje biblija opisuje kao "duhovna mlakost" u kojoj ovi takozvani Hriscani zive zivotom jedne bezbrizne lagodne uljuljkanosti, praktikujuci pritom religiju prazne forme i legalizma - koji iskljucuju bilo kakvu istinsku zrtvu, i principe pravog biblijskog predanja i posvecenja.

Ovakvo stanje Isus verni i istiniti svedok upravo opisuje u poruci Laodikejskoj crkvi zapisanoj u otkrivenju Jovanovom 3 poglavlju "I anđelu laodikijske crkve napiši: Tako govori Amin, Svedok Verni i Istiniti, Početak stvorenja Božijeg:
Znam tvoja dela da nisi ni studen ni vruć.
O da si studen ili vruć!
Tako, budući mlak, i nisi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojih.
Jer govoriš: Bogat sam, i obogatio sam se, i ništa ne potrebujem; a ne znaš da si ti nesrećan, i nevoljan, i siromah, i slep, i go" ( otkrivenje Jovanovo 3. 14 - 17 ).

To je stanje koje je Isus na drugom mestu opisao i recima "A on odgovarajući reče im: dobro je prorokovao Isaija za vas licemjere, kao što je pisano: ovi ljudi usnama me poštuju, a srce njihovo daleko stoji od mene" ( jevandjelje po Marku 7. 6 ).

Ono se moze opisati i kao stanje opsteg neznanja o sustinskim istinama spasenja, i o tome sta je prava priroda vere, predanja, i posvecenja, i kako se oni iskustveno ostvaruju.

Najvecu odgovornost zbog ovakvog loseg stanja nose oni koji se danas nazivaju propovednicima i uciteljima Bozje crkve, kojima su upravo upucene sledece biblijske reci "Izgibe moj narod, jer je bez znanja; kad si ti odbacio znanje, i ja ću tebe odbaciti da mi ne vršiš službe svešteničke; kad si zaboravio Boga svog, i ja ću zaboraviti sinove tvoje.
Što se više množiše, to mi više grešiše; slavu njihovu pretvoriću u sramotu.
Od greha naroda mog hrane se, i lakome se na bezakonje njihovo.
Zato će biti svešteniku kao narodu; pohodiću ga za puteve njegove i platiću mu za dela njegova" ( knjiga proroka Osije 4. 6 - 9 ).

U odnosu na sve ove gore opisane znakove posletka koji se danas pokazuju na planeti zemlji u svetskim okvirima, svako od nas treba da se licno zapita - kakvi su moja vera i posvecenje u ovom trenutku, i sta Bog trazi od mene da uradim kako bih zauzeo vise stanoviste, i postigao visi nivo predanja i posvecenja, i spreman docekao kraj istorije sveta i Hristov drugi dolazak u slavi.

Kao pripadnici Bozjeg naroda zapitajmo se - da li je nasa sluzba Bogu potpuna, da li su nase molitve iskrene, i da li one cine da putem njih primamo svakotrenutacno izlivanje sile Svetog Duha - koji iz trenutka u trenutak zeli putem posvecenja da obnovi nasu palu gresnu prirodu, i stvori od nas i u nama jednog novog savrsenog coveka, koji ce uzrasti u veri i posvecenju u visini mere rasta Hristova.

Bog zeljno ocekuje od nas da se probudimo, i da dopustimo da nas obasja svetlost njegove slave koja dopire iz Svetinje gde Hristos rasirenih ruku posreduje za nas pred Ocem zaslugama svoje prolivene krvi na krstu, kako bi mi primajuci tu svetlost potom je dalje prenosili svetu koji umire u tami greha, i kako bi i svet spoznao svoga Gospoda i njegovu milost i ljubav, i obratio se celim srcem Bogu.

Kraj je vrlo blizu, da li smo svesni toga.

Molimo se Gospodu da nam da tu svest ako je nemamo, i veru da u ovim poslednjim danima potrazimo utociste u njemu.
Jer covekova jedina sigurnost i pribeziste u svetu koji ide ka kraju je u Bogu, jer Bozja rec kaze "I svet prolazi i zelja njegova, a koji tvori volju Bozju ostaje doveka ( 1 poslanica Jovanova 2. 17 ).

Amin!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Priprema za Hristov 2 dolazak treba da bude prioritet u ovom vremenu.
Evo, kopiraj ovo pa odnesi Adventistima.

Poslednji dogadjaji svetske istorije odpocinju 21 marta 2021, i trajace do 22 oktobra 2022 godine, i u tom periodu ce se Bog objaviti covecanstvu, i pozvati ga da se obrati i pripremi za Hristov drugi dolazak u slavi.

22 oktobra 2022 godine Isus zavrsava Prvosvestenicku posrednicku sluzbu u Svetinji nad Svetinjama, prestaje vreme Bozje milosti, i odpocinje izlivanje sedam poslednjih zala na one koji odbace ovaj poslednji licni Bozji poziv, koje ce trajati 40 dana i noci.

Posle 40 dana i noci, prvog decembra 2022 godine, zavrsava se izlivanje sedam poslednjih zala, i odpocinje sedam dana tisine.

Sedmog decembra 2022 godine - Isus se pojavljuje na oblacima nebeskim u sili i slavi sa hiljadama Svetih andjela

Amin!
------------
Kopirao sam i daću na grupi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To isto i Miroljub kaže. Kod Marića u emisiji.

A sta je on pogresno rekao? Zar ne treba leciti te ljude? Ti ljudi su hodajuca tempirana bomba.. Zar treba nekog da uhvate i zrtvuju na ulici? I Martin Luter je takve progonio, to nije protiv adventistickog ucenja, ni protiv Hriscanstva.. Posao vlasti je da zastiti zdravlje i zivot naroda, zato i postoje da sankcionisu ovakve bolesne devijacije, a ne da ih podrzavaju..

Eno sta se sada desava sa balencijadom, satanizam na sve strane u americi, u jednu skolu su uveli pored veronauke i teologiju satane, pa uce decu da je satana bog.. Uveli su i obdanista za LGBT parove. I to se sada dozvoljava, jer to je demokratija..

To Martin Luter nije dozvoljavao..

Ne mozes se pravdati mojim toboze kontradikcijama..

Opet se nisi udostojio da odgovoris, kako to da vi svi imate RODOVE a ucite suprotnu nauku! Jedni ste drugima suprotstavljeni!

Ovo samo dokazuje da se ne moze RODOVIMA ocenjivati istinitost ucenja!

Evo, kopiraj ovo pa odnesi Adventistima.

Poslednji dogadjaji svetske istorije odpocinju 21 marta 2021, i trajace do 22 oktobra 2022 godine, i u tom periodu ce se Bog objaviti covecanstvu, i pozvati ga da se obrati i pripremi za Hristov drugi dolazak u slavi.

22 oktobra 2022 godine Isus zavrsava Prvosvestenicku posrednicku sluzbu u Svetinji nad Svetinjama, prestaje vreme Bozje milosti, i odpocinje izlivanje sedam poslednjih zala na one koji odbace ovaj poslednji licni Bozji poziv, koje ce trajati 40 dana i noci.

Posle 40 dana i noci, prvog decembra 2022 godine, zavrsava se izlivanje sedam poslednjih zala, i odpocinje sedam dana tisine.

Sedmog decembra 2022 godine - Isus se pojavljuje na oblacima nebeskim u sili i slavi sa hiljadama Svetih andjela

Amin!
------------
Kopirao sam i daću na grupi.

Ali Laodikeja ima RODOVE, pa to znaci da mu je nauka istinita! :)

Neces ti priznati da se rodovima ne moze ocenjivati nauka, srusilo bi ti se sve..

Poslednja izmena:
Natrag