A sam prihvataš suštinu njegove nauke "pod mačo bato".
Satanisti se trebaju leciti, pa ako ne prihvate Bozju poruku, onda se moraju deportovati. Ja ne kazem da ih treba tuci i zlostavljati, to nisam rekao. Govorio sam figurativno. "Pod mac bato", a to nije doslovno da ces ti nekoga probosti macem, vec mac predstavlja Bozju rec! Ali sta da ti pricam kada ti sve shvatas doslovno, ti si formalista..
Zato ja dajem sve van foruma, a ne vi
Ja samo kazem da si ti ranije lepo pisao na forumu, opsirno argumentovano, a sada tvoje reci ne vrede nista, jer ne raspravljas argumentima, samo neke grupe pominjes..
Onda bi trebao prvo tvoje nacional klerike što pozivaju na rušenje džamija i slično.
Pa i njih naravno, i njih treba kazniti. Ne mozes ti siriti mrznju a nazivati se Hriscaninom. Naravno da bih i takve zaustavio. Pa ne podrzavam ja da se kamenuju dzamije ni adventisticke crkve!
Samo u slobodi se vidi pravo stanje u ljudima. Pa vi ste veći licemjeri od satanista, predstavljate se kao hrišćanska crkva, a pozivate na zlo.
Ja govorim o pravim Hriscanskim vrednostima, pravi Hriscani nece podrzavati zlo ni u kom obliku. Pogotovo nece u ime verskih sloboda omoguciti satanistima da setaju ulicama i zlostavljaju decu.. To se mora spreciti na svaki moguci nacin.. Ja nisam adventiste stavio u istu kateogoriju sa satanistima, vec sam govorio o oatrascenim pojedincima koji napadaju, i njih bih sankcionisao, kao sto bih i ostrascene pojedince iz pravoslavne crkve koji napadaju adventiste i sve druge.. Pre neki dan je samozvani strucnjak za sekte na pinku pricao protiv adventista, kao devojka je htela da se ubije zato sto je dosla u kotakt sa adventistima. Taj lik mora da odgovara za te lazi!
Naravno da je pogrešna jer je suština njihove nauke breme koje su ljudima stavili.
To sto se oni ne pridrzavaju uputstava lekara - Hrista, ne znaci da nemaju istinu. Imaju je zapisanu, pa je se ne pridrzavaju.. A pravi Hriscanin nece gledati na ta ljudska pravila, sledice ucenje Isusa Hrista, koje je istinito.
To si izmislio, ko je ovdje iznio našu nauku na prostački način.
Kao da ste u nekoj kafani a ne na religioznom forumu. Cast izuzecima. Ne moze se istina iznositi pljuvanjem, satanizovanjem drugih vera. Prvo se izvines sagovorniku, na lep nacin mu das do znanja da ga ne mrzis, da on shvati da mu zelis dobro, a ne kao grom iz vedra neba "vi ste satane, vi ste sinovi djavola i papa je djavo,", to je kontraproduktivno, izaziva negativne reakcije, to je uvreda verskih osecaja i izaziva odbojnost!
Ali to nije duh advent. crkve nego odluka pojedinaca. A kod vas je duh. Jer sama PC navodi ljude na zlo.
To su tvoje predrasude i pogresno sagledavanje.. Crkva ne uci ratu i ne huska na rat, upravo to rade pojedinci kod vas i nas..
Po čemu drugo bi se vidjelo.
Vidi se po nauci, da li je uskladjena sa Pismom..
Molim te da mi od sada Pismom dokazujes, a ne Rodovima.
Meni rodovi nista ne znace. Vi imate rodove, a u nauci ste suprotstavljeni! Dakle, istinitost nauke se ne meri rodovima! Kad bi to tako bilo, vi bi onda svi imali istu nauku!
Zašto lažeš, ko je rekao da mi svi imamo rodove?
Pa jel nemate? Hoces reci da ti jedini imas Rodove?
Naravno da im je pogrešna nauka jer su uz tu nauku dodali besmislice.
Lljudske nauke nisu Pismo! Ljudske nauke su samo tumacenje Pisma. I ne mozes ti zato reci da oni nemaju istinu posto su dodali dodatna pravila..
Pravila nisu ni obavezna!
Jok ne truje, Nikanor širio mržnju između Srba i Hrvata 91. godine, Pok. Amfilohije pravdao ubijanje muslimana. Kačavenda podržavao rušenje džamija, sam prisustvovao rušenju džamija.
To nije zvanicno ucenje crkve, dakle ne truje crkva nacionalizmom! Truju pojedinci, i takve treba proterati i osuditi. To je moj stav!
Nije izbacen ni Laodikeja ni Jovan ni Kainos.. Vi ste svi clanovi crkve..
Bog je 1 i Trojstvo. Šta je tu problem.
Ti si rekao da Bog nije Trojstvo a clan si crkve! Nisi se u Trojstvo ni krstio..
Laodikeja nije član HAC, isključen je davno.
Nije on iskljucen! A i da jeste, eto ti si clan, pa ne prihvatas Trojstvo. Jovan je takodje clan pa ne prihvata Trojstvo, cak zastupa gledista da se moraju drzati svi jevrejski praznici.. To nije ucenje crkve..
Ako su vasi RODOVI merilo istinitosti nauke, vi bi svi trebali da imatie identicnu nauku.Medjutim NEMATE!
Miroslav u kontradikciji sam sa sobom.
Kontradikcija je u tvom umu. Moras mnogo vise da istrazujes da bi bio u stanju da shvatis.. Ako hoces da shvatis, ali predrasude te u tome koce..
Posto sam ja izneo vase kontradikcije, ti iznosis nase , misleci da je napad najbolja odbrana. Ne, nije napad najbolja odbrana. Vi imate Rodove a nije vam identicna nauka! Zar nisu RODOVI merilo istinitosti necije nauke?
Pa ja i ne vejrujem u Trojstvo, ja vjerujem da se Bog Otac pokazao u još dvije osobe Isusa i Duha Svetog.
Evo dokaza! Ti imas RODOVE, ali nauka ti je suprotna adventizmu! Pa kako onda rodovima mozemo ocenjivati istinitost nauke?
Adventisticka crkva uci jedno a ti tvrdis drugo.. Ali i jedni i drugi imate RODOVE!
Ovo samo dokazuje da se ne moze RODOVIMA ocenjivati istinitost ucenja!
"Zakon i svedocanstvo trazite" - To je merilo!