Hriscanstvo u Rusko-Nato ratu

Za koga navijate u najnovijem ratu?

• Za Ukrajinu i Nato pakt

Votes: 0 0,0%
  • Za Rusiju i njene saveznike

Votes: 3 27,3%
  • Za OUN jer samo UN moze da dnese Miri i Sigurnost

• Za onog ko daje vise para i ostalog

Votes: 1 9,1%
  • Za Kinu

• Za neutralne

Votes: 1 9,1%
  • Za Isusa Hrista i Bozje carstvo

Votes: 6 54,5%

• Total voters
    11
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465

Antikrist, Rusija i apokalipsa​

Patrijarh Kiril i Aleksandar Dugin vjeruju kako je Vladimir Putin katechon, svojevrsni borac protiv antikrista. No stajući na njegovu stranu, stali su uz antikrista​

Iako se predstavlja zaštitnikom kršćanstva, Putin zapravo djeluje poganski, a ono što Kiril i Dugin u ovome kontekstu proglašuju kršćanstvom zapravo je poganstvo zaodjeveno u privid kršćanstva. Agresijom na Ukrajinu iznevjereni su visoki etički standardi koje su pred Rusiju postavljali nekadašnji zagovornici ruske posebnosti poput spomenutog Solovjova ili Nikolaja Berdjajeva; suvremena Rusija, dakle, nije iznevjerila samo univerzalne kršćanske vrijednosti, nego čak i vrijednosti onih koji su je također vidjeli “trećim Rimom” i svojevrsnim katechonom, ali s posve drukčijim sadržajem. Ako pak neki zapadnjaci neskloni moralnom rasapu suvremenih Europe i SAD-a drže da će Rusija ovim ratom nekako izgnati postkršćanske tendencije današnjeg Zapada, odgovoriti im treba Isusovim riječima: “Kako može Sotona Sotonu izgoniti?” (Mk 3, 23).

“Po plodovima ćete ih njihovima prepoznati.” Kakvi su, onda, Putinovi – pa i Kirilovi, kao i Duginovi – plodovi? Laž, smrt i obmana, sukladno, između ostalog, različitim biblijskim opisima đavoljih osobina. Laž se očituje u “službenim” uzrocima ruske invazije, a đavao je “otac laži” (Iv 8, 44). Smrt se očituje u proizvoljnim masakrima diljem Ukrajine, a đavao je “čovjekoubojica od početka” (Iv 8, 44). Obmana se očituje u samopredstavljanju Putina zaštitnikom kršćanstva dok djeluje krajnje protukršćanski – a Sotona se “prerušuje u anđela svjetla” (2 Kor 11, 14). I Putin i Dugin, ali i Kiril, propagirajući tri teze koje objedinjuje katechon, ispostavljaju se, dakle, “lažnim prorocima”. Svaka od tih teza napola je istinita, pa njihova opsjenarska narav leži u onome što se prešućuje: da, ovaj rat ima i globalnu dimenziju, ali je primarno rat Rusije i Ukrajine. Da, suvremeni Zapad pokazuje antikristovske tendencije, ali riječ je samo o dijelu duboko podijeljenog Zapada, a ne o vrijednosnom monolitu – i, s druge strane, antikristovske tendencije osim Zapada demonstrira i sama Rusija. No kakvo onda zrnce istine postoji u tezi o Rusiji kao katechonu?

Međutim, ipak postoji jedan način na koji Rusija može biti katechon; onaj prema kojemu – a zagovara ga, primjerice, Giorgio Agamben – katechon nije eksponent dobra koji zauzdava zlo, nego element svojevrsnog pluralizma zla koji onemogućuje uobličenje zla u samo jednom od svojih pojavnih oblika. Prema takvom tumačenju, Duginova protuslovna želja za pobjedom onoga u čemu vidi katechona s jedne, te ubrzavanjem apokalipse, s druge strane, postaje manje protuslovnom. Ako katechon nije Kristova, već antikristova sila, tada su Dugin, Kiril i Putin doista zauzeli katechonsku stranu – bježeći od Zapada kao “kraljevstva antikrista”, pobjegli su antikristu Istoka u zagrljaj.

Matija Štahan
I jedni i drugi su pod vlascu Sotone,Djavola. On ih je i jedne i druge toliko zbunio da su i jedni i drugi apsolutno svesni da su samo oni u pravu,a ovi drugi da su neprijatelji. Poenta je da se maske polako skidaju.Tako zapadni politicari kao i Ukrajinski priznaju da im je Mirovni sporazum u Minsku nakon drzavnog puca u Ukrajini sluzio samo da bolje naoruzaju Ukrajinu za rat protiv Rusije da bi je podelili i porobili. U svakom slucaju Biblija pise da ce u poslednjim danima dva cara jedan napasti drugoga a da ce mu ovaj zestoko odgovoriti i da ce na kraju propasti. Provokacije Nato pakta su ogromne,a na vrhuncu bezobrazluka su bili kad su rasturili Jugoslaviju,oteli Srbiji Kosovo,razorili Avganistan,Irak,Libiju i Siriju,unistili celu Afriku,pa su resili preko Ukrajine da ratuju sa Rusijom da je iscrpe i ljudski i materijalno i oruzano..Sve su sporazume lazljivo dogovorili i samo je bilo ptanje trenutka kad ce da udare na Rusiju i Kinu u svojim suludim ambicijama. Tako da pravi Hriscani zbog svoje neutralnosti trpe po zatvorima i u Kini i Rusiji,a i u Ukrajini pokusavaju da ih nasilno mobilisu tako da nisu nista bolji od Rusa i Kineza... Naravno ovo je realnost. Pitajmo se sto nato pakt nista nije ucinio za ove porusene zemlje Srbiju,Avganistan,Libiju,Irak,Siriju...sem sto sprema nove napade na njih.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
I ti si pod vlašću đavla, jer napadnutim Ukrajincima ne bi dopustio da se brane.
Ako sam ja pod vlascu Djavola,dal je i Isus bio pod vlascu Djavola kad je kazao svojim ucenicima
CRO Matthew 10:23 »Kad vas stanu progoniti u jednom gradu, bježite u drugi. Zaista, kažem vam, nećete obići gradova izraelskih prije nego što dođe Sin Čovječji.« (Matt. 10:23 CRO)
Ili su pod vlascu Sotone oni koji teraju Hriscane da se biju sa bracom???

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako sam ja pod vlascu Djavola,dal je i Isus bio pod vlascu Djavola kad je kazao svojim ucenicima

I ovo Isus reče svojim učenicima:

Iv 15,13: Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.

Dakle, da, jesi ti pod vlašću đavla, jer učiš potpuno suprotno Isusu. Isus kaže, branite svoje prijatelje, branite svoju obitelj, branite svoju djecu, napadnu li ih krvoloci, pa i ako život svoj budete budete morali položiti bit će to čin najveće ljubavi koju čovjek može iskazati za drugoga, bližnjega.

P.S. Srami se, promicatelju sotonskih nauka.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
I ovo Isus reče svojim učenicima:

Iv 15,13: Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.

Dakle, da, jesi ti pod vlašću đavla, jer učiš potpuno suprotno Isusu. Isus kaže, branite svoje prijatelje, branite svoju obitelj, branite svoju djecu, napadnu li ih krvoloci, pa i ako život svoj budete budete morali položiti bit će to čin najveće ljubavi koju čovjek može iskazati za drugoga, bližnjega.

P.S. Srami se, promicatelju sotonskih nauka.
Može se pomoći i na drugi nači osim puške....zato je veliki katolik Mel Gibson i napravio film o adventisti Desmondu Dosu, koji nije htio uzeti pušku u ruke, ali je dobio Medal of Honor, najveću počast od predsjednika za veliko dostignuće....pogodi slape kako se zvao film...bilo bi dobro da ga pogledaš....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Može se pomoći i na drugi nači osim puške....zato je veliki katolik Mel Gibson i napravio film o adventisti Desmondu Dosu, koji nije htio uzeti pušku u ruke, ali je dobio Medal of Honor, najveću počast od predsjednika za veliko dostignuće....pogodi slape kako se zvao film...bilo bi dobro da ga pogledaš....

Da su svi Ukrajinci koncem veljače htjeli biti bolničari, Rusi bi ih što pobili, što poklali što silovali, potpuno zbrisali s lica zemlje. Čini se da bi se ti ovome jako veselio.

Ovo je najuzvišenija žrtva, veće od ove nema, poučava nas Isus:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Slap dokazuje da je na strani satanista dekadentnog Zapada oličenog u NATO-u koji iz mržnje prema Rusiji gura Ukrajince da ginu.

Tu nema nikakve ljubavi, tu je pokretač mržnja. Ne daju oni glavu iz ljubavi prema Bogu i tim ljudima.

Rusija nije nikakva prosvjećujuća sila prema Zapadu jer su dekadenti i jedni i drugi.

Rusija je bič Božiji za dekadentni Zapad, kao što je bio Novuhodonosor za Judeju.

Da su svi Ukrajinci koncem veljače htjeli biti bolničari, Rusi bi ih što pobili,

Zato iznosi ovakve besmislice. Finska i Švedska isto žele u NATO, ali ne ugrožavaju Rusiju zato Bog i ne dozvoljava da oni trpe posljedice

jer oni nisu toliko dekadentni kao Ukrajinci, mislim većina naravno, ne svi.

Zašto Rusija ne napadne Finsku isto ima veliku granicu sa tom državom.

Jednostavno Bog ne dozvoljava da se to desi Fincima jer su ipak puno bolji. Nisu zaslužili.

Dok ovi jesu zaslužili.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zašto Rusija ne napadne Finsku isto ima veliku granicu sa tom državom.

Jednostavno Bog ne dozvoljava da se to desi Fincima jer su ipak puno bolji. Nisu zaslužili.

Dok ovi jesu zaslužili.

Zaista teški bolesnik. Duhovni đubretar, rekao bi ti brat subotar 'akademik' Miloš Bogdanović.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slap dokazuje da je na strani satanista dekadentnog Zapada oličenog u NATO-u koji iz mržnje prema Rusiji gura Ukrajince da ginu.

Duhovni đubretaru, krivo si informiran. Rusi raketiraju Ukrajince i Ukrajinu i ruske rakete ubijaju Ukrajince i razaraju Ukrajinu.

A tko je na strani "satanista dekadentnog Zapada", ti ili ja, najbolje govori činjenica da im ti, i danas i ovdje, "nudiš gu*zice", a što ja mislim o vama protestantskom zapadnom otpadu (izmetu) Kristove crkve, napisao sam stotine i tisuće rečenica ovdje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zaista teški bolesnik.

Tvoje prostačko i primitivno izražavanje dokazuje kakvo ti je srce.

Duhovni đubretar, rekao bi ti brat subotar 'akademik' Miloš Bogdanović.

Mi ne koristimo takve proste riječi.

Duhovni đubretaru, krivo si informiran. Rusi raketiraju Ukrajince i Ukrajinu i ruske rakete ubijaju Ukrajince i razaraju Ukrajinu.

I oni napadaju Ruse u Donbasu. Dakle zaslužili su.

A tko je na strani "satanista dekadentnog Zapada", ti ili ja, najbolje govori činjenica da im ti, i danas i ovdje, "nudiš gu*zice",

Tvoje riječi upućene meni, govore o tebi.

a što ja mislim o vama protestantskom zapadnom otpadu (izmetu)

I takvi su bolji od papskih otpalih država koje nikada nisu bile prosvijećene. Eno pokolja u Rimu, pa pokolji u Gvatemali, Kolumbiji, Hondurasu.

napisao sam stotine i tisuće rečenica ovdje.

Šta vrijedi kada psuješ, dakle došao si da se ment. prazniš. Ne može i gorko i slatko iz istog izvora.

Realno nisi ništa iznosio osim popljuvavanja EGV, adventista.

Natrag