Hriscanstvo u Rusko-Nato ratu

Za koga navijate u najnovijem ratu?

• Za Ukrajinu i Nato pakt

Votes: 0 0,0%
  • Za Rusiju i njene saveznike

Votes: 3 27,3%
  • Za OUN jer samo UN moze da dnese Miri i Sigurnost

• Za onog ko daje vise para i ostalog

Votes: 1 9,1%
  • Za Kinu

• Za neutralne

Votes: 1 9,1%
  • Za Isusa Hrista i Bozje carstvo

Votes: 6 54,5%

• Total voters
    11
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dobro si rekao nema veze sa Hrišćsnstvom, ali ima sa Pravoslavljem.

Sta to mene zanima, rekao sam da nisu svi koji se tako nazivaju zaista Hriscani. Ne mozes ti kriviti lekara ako se pacijent ne pridrzava njegovih uputstava. Ne mozes kriviti ni Hrista ako se ljudi ne pridrzavaju njegovih saveta..

Ako cemo tako generalizovati, onda su svi Hriscani zlo zla na ovom svetu, jer su najgori od svih religija! Ne samo pravoslavni.. A to sto su adventisti malo bolji po rodovima, to opet ne dokazuje mnogo, jer nisu ni najbolji! A i manja su zajednica, manje ljudi pa se onda stice takav utisak.. I kod Jehovinih Svedoka se stice utisak, a ono katastrofa.. Imas i kod istocnjackih religija isto, gurue koji su preplavljeni ljubavlju, pa trebamo li njima ici?

Dakle, to sto ti hoces da ovde naruzis pravoslavlje i sve druge, a uzdignes adventizam, to je tvoja licna neobjektivnost..

Niti ovo biblijski stoji, jer Hristos nije govorio da rodovima merimo "zajednice" vec ljude, tj. "pojedince!" Proveri, lepo ti pise za pojedince, ako se neko izdaje za ucitelja i proroka da ga time meris, a ne za zajednice .. Zato je posle i rekao "sve sto vam fariseji kazu drzite i tvorite, ali kako oni rade ne radite i vi, jer oni govore a ne cine".. Dakle, za pojedince je on govorio, a ne za zajednice!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne mozes ti kriviti lekara ako se pacijent ne pridrzava njegovih uputstava.

Kod vas su i oni krivi jer navode ljude na zlo. Proklinju, pravdaju zlo, šire mržnju prema drugima.

A to sto su adventisti malo bolji po rodovima, to opet ne dokazuje mnogo, jer nisu ni najbolji!

Po tvom kriterijumu. Ali kod nas nije duh crkve zao, kao kod vas. Dakle HAC govori ispravno, a na ljudima je da li će to usvojiti ili ne.

Dakle, to sto ti hoces da ovde naruzis pravoslavlje i sve druge,

Vaša djela dovoljno govore kakvi ste u većini.

Niti ovo biblijski stoji, jer Hristos nije govorio da rodovima merimo "zajednice" vec ljude, tj. "pojedince!"

Pa šta je zajednica nego skup pojedinaca.

"sve sto vam fariseji kazu drzite i tvorite, ali kako oni rade ne radite i vi, jer oni govore a ne cine".

Pa vi ste gori od njih, vi i ne govorite ispravno. A tek što ne držite.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vaša djela dovoljno govore kakvi ste u većini.

Sta mene briga kakav je pop, ako ja nisam takav? Sta mene briga i adventisticki pastor kakav je ako ja nisam?

Ja sam lepo objasnio pa ne slusas. Nije Hristos rekao da po rodovima ocenjujemo zajednice.. Za fariseje je rekao da su "od oca djavola" i da su "licemeri" i "okreceni grobovi".. Ali je na kraju rekao "sve sto vam kazu drzite i tvorite"... Dakle nije farisejsko ucenje bilo od djavola jer su im vodje bile takve..

Zato ne mozes ti po rodovima ocenjivati zajednice! Nije ni Hristos to radio, niti je celu farisejsku zajednicu osudio kao laznu zato sto su vodje bile zle! Ne mozes ni ti pravoslavnu crkvu osuditi, zato sto su vodje takve!

Hristos nije ucio da rodovima ocenjujemo zajednice, vec pojedince! Dakle, ako neko sebe predstavlja "prorokom" a zivi nemoralno to znaci da ga ne trebamo slusati! To je govorio, a ne o zajednicama!

Konteskt to pokazuje:

"Čuvajte se od lažnih proroka, koji dolaze k vama u odelu ovčijem, a unutra su vuci grabljivi. Po rodovima njihovim poznaćete ih. Eda li se bere s trnja groždje, ili s čička smokve? Tako svako drvo dobro rodove dobre radja, a zlo drvo rodove zle radja. Ne može drvo dobro rodova zlih radjati, ni drvo zlo rodova dobrih radjati."

Dakle ne govori o zajednicama, a ti promasujes smisao, najvise zato sto si prepun predrasuda..

Pa šta je zajednica nego skup pojedinaca.

Fariseji su bili vecinom licemeri, zlo zla.. Pa ipak to nije znacilo da je njihovo ucenje lazno! Promasujes smisao, pun si predrasuda i zato ti se ne da da vidis... Ne govori on o zajednicama!

Pa vi ste gori od njih, vi i ne govorite ispravno.

Ako je ucenje zajednice pogresno to se dokazuje pismom, a ne rodovima. Vodje mogu ciniti zlo a ucenje im biti ispravno.. Tako je i bilo kod fariseja. Hristos je rekao za njih: "Oni govore (ispravno) a ne cine".

Proklinju, pravdaju zlo, šire mržnju prema drugima.

I fariseji su proklinjali i sirili mrznju, pa to nije znacilo da je njihova religija lazna! Ne znaci ni za bilo koju drugu. Ako crkvene vodje u globalu cine zlo, to ne znaci da je njihovo ucenje lazno! Oni ga se samo ne pridrzavaju!

Zato se istinitost ucenja meri pismom i samo pismom! Osim u slucaju kada se radi o proroku, pa se ne moze pismom proveriti, onda se gledaju rodovi! Tacka.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sta mene briga kakav je pop, ako ja nisam takav? Sta mene briga i adventisticki pastor kakav je ako ja nisam?

Ti si Miroljubov slljedbenik. Što se vidi po ovoj izjavi. A Miroljub je pravoslavni ajatolah.

Bog mrzi versku slobodu, slobodan si ti da verujes u satanu, al to ces da platis zivotom - "pod mac bato". Ne odma jel imas vremena da se pokajes, ali kasnije ako se ne pokajes, umires!
Ja bi obnovio Teokratiju, i sve vas poslao na prevaspitavanje, pa ako i tad budete nastavili da nazivate crkvu "paganskom" misionarite i po nalogu sekti i zapada idete protiv sopstvenog naroda i trujete njegovo zdravlje, poslao bi vas u jednom pravcu odakle ste i dosli, pa tamo pricajte sta hocete u americi!
Prema vama blazi tretman, jel ispovedate Hrista (navodno) [mozete vi verovati malo drugacije ali bez nametanja drugima i nazivanja crkve "paganskom", takvi se deportuju, previse ste postali agresivni, bili bi mirni ko bubice], a satanistima smrtna kazna ako se ne odreknu djavola, obnovio bi sve zakone Izraela!
Kakva bre verska sloboda, slobodu je izmislio satana, da bi lakse rasirio satanizam!!!

Za fariseje je rekao da su "od oca djavola" i da su "licemeri" i "okreceni grobovi".. Ali je na kraju rekao "sve sto vam kazu drzite i tvorite"... Dakle nije farisejsko ucenje bilo od djavola jer su im vodje bile takve..

Naravno da jeste od đavola jer su nametnuli čitav niz propisa što je Isus raskrinkao.

Zato ne mozes ti po rodovima ocenjivati zajednice!

Naravno da se može što je napisao Jakov.

Nije ni Hristos to radio, niti je celu farisejsku zajednicu osudio kao laznu zato sto su vodje bile zle!

Ko je rekao da ih je sve takve predstavio. I ko kaže da ste vi svi zli. Zato ne iznosi besmislice.

Izneseš sam nešto što niko nije rekao, a onda kažeš eto nismo svi takvi.

Hristos nije ucio da rodovima ocenjujemo zajednice, vec pojedince!

Šta je zajednica nego skup pojedinaca. Moram tebi formalisti da istaknem zajednica u globalu, a ne bukvalno svaki član.

Fariseji su bili vecinom licemeri, zlo zla.. Pa ipak to nije znacilo da je njihovo ucenje lazno!

Naravno da je značilo zlo jer su uveli propise i nametnuli breme na ljude, pa je Isus to posebno otkrio. Što vidimo po raspravi o suboti, fariseji su uveli da ne smiješ ništa u rukama nositi ako je subota, što je besmisleno samo po sebi.

Promasujes smisao, pun si predrasuda i zato ti se ne da da vidis... Ne govori on o zajednicama!

Naravno da ću govoriti o zajednicama. Ko vam je kriv ratujete međusobno, korupcija, kriminal. To su vaši raodovi, većine. Dakle PC nije od Boga.

I fariseji su proklinjali i sirili mrznju

Kao i vi. Zato Jevreji i Srbi imaju sličnu istoriju stradanja.

pa to nije znacilo da je njihova religija lazna!

Naravno da je lažna.

Ne znaci ni za bilo koju drugu.

Kao i vaša. Što se vidi po trovanju ljudi, duhovnom, a onda rodovi ratova, razdora.

Ako crkvene vodje u globalu cine zlo, to ne znaci da je njihovo ucenje lazno!

To uglavnom ide zajedno. Ne mora uvijek, ali uglavnom ide. Kod vas je u globalu, a kod nas pojedinačno. Jer HAC ne truje ljude nacionalizmom, gordošću itd. pa ko je otrovan to je do njega.

Zato se istinitost ucenja meri pismom i samo pismom!

To mi kažemo, a ne vi. Vi stavljate tradiciju iznad Pisma. Zato jeste tu gdje ste, a to vidimo u vijestima posebno.

Osim u slucaju kada se radi o proroku, pa se ne moze pismom proveriti, onda se gledaju rodovi! Tacka.

Za svakog je merilo rod. Za svakog čovjeka. A pošto nije moguće da mi bukvalno vidimo svakog pojedinca kao što Bog vidi, mi vidimo u globalu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti si Miroljubov slljedbenik. Što se vidi po ovoj izjavi. A Miroljub je pravoslavni ajatolah.

Miroljub mozda ima 20% dobrih stvari i to iz vremena dok je jos bio adventista, dok je zastupao kreacionizam. A ja sam pisao protiv njega i njegovih pristalica koji su svi nacionalisti. On je spoj judaizma adventizma i pravoslavlja, ne zna ni on sta je. Postao je neozbiljan zadnjih par godina, strasno je koliko se glupira. A ti si isto postao neozbiljan, dok si pre lepo pisao.. Zasto?

Bog mrzi versku slobodu, slobodan si ti da verujes u satanu, al to ces da platis zivotom - "pod mac bato". Ne odma jel imas vremena da se pokajes, ali kasnije ako se ne pokajes, umires!
Ja bi obnovio Teokratiju, i sve vas poslao na prevaspitavanje, pa ako i tad budete nastavili da nazivate crkvu "paganskom" misionarite i po nalogu sekti i zapada idete protiv sopstvenog naroda i trujete njegovo zdravlje, poslao bi vas u jednom pravcu odakle ste i dosli, pa tamo pricajte sta hocete u americi!

Ja nikada nisam rekao da adventiste treba "pod mac bato", to sam govorio za sataniste. Svaka normalna drzava ce sankcionisati takvu vrstu ponasanja, jer ako neko predstavlja opasnost za drustvo i hoce da zrtvuje decu, takav ne treba da hoda ulicom. I to nije "teokratija" to je normalna uredjena drzava, koja ne dozvoljava da se ispolje negativnosti, dok svaku normalnu i pozitivnu veru podrzava. I vi treba da to podrzite, a ne da pricate o nekakvim verskim slobodama koje su i za vestice i sataniste. Oni ne smeju da imaju slobode i prava kao sto imaju normalne vere. Martin Luter je to isto ucio i prognio je fanatike i sataniste.

Objasni mi sta je tu lose?

Prema vama blazi tretman, jel ispovedate Hrista (navodno) [mozete vi verovati malo drugacije ali bez nametanja drugima i nazivanja crkve "paganskom", takvi se deportuju, previse ste postali agresivni, bili bi mirni ko bubice

To se ne odnosi na adventiste vec na odredjene osobe na forumu. To sam vec objasnio. Generalno adventisti su dobri ljudi, koji ne napadaju nikoga, ali postoje i ostrasceni ljudi koji to rade.. Takvima je vera pomutila razum.

Vera ne izaziva uvek pozitivna osecanja, i zavisi kako je pojedinac shvati. Neki su umislili da je Hriscanstvo poziv na rat protiv neistomisljenika, i da su im svi drugi Hriscani protivnici, umesto da shvate da je Hriscanstvo rat protiv samoga sebe. Takvi su pali na ispitu vere i ponasanja, oni ne zasluzuju da im se daje ikakav publicitet.

Tacno, takve treba proterati ili sankcionisati da ne truju i druge!

poslao bi vas u jednom pravcu odakle ste i dosli, pa tamo pricajte sta hocete u americi!

Tako je! Vase ucenje se moze izneti na uljudan i kulturan nacin, mnoge stvari se mogu zameriti ali ne prostacki i bezobrazno kao sto vecina ovde radi. Pravi adventisti se uvek izvinu kada moraju da ukazu na neke probleme i oni ne vrse psihicku torturu nad drugima kao sto vecina na forumu radi. Zato i imamo rat, sto se dozvoljava govor mrznje, sto su ljudi povredjeni verskom mrznjom..

Kad bi svi bili uljudni, ne bi bilo problema, ali ostrasceni ovo ne shvataju..

Ne mozes ti besnu zivotinju umiriti tako sto je tuces, vec joj moras na lep nacin pokazati da joj zelis dobro, ponudis joj hranu i pokazes da ne predstavljas za nju opasnost, pa ce ti se na kraju sama pribliziti. Na kraju ces je pripitomiti, ne smes da je tuces.. Valjda i sam znas. Ne moze covek koji nekom zeli dobro, da se ovako ponasa..

Mnogi su krenuli prilicno agresivno, bez izvinjenja i dobre volje, samo batina i udri.. Pa kakvo je to Hriscanstvo? Takvi ne zasluzuju da im se daje publicitet.. A to ukljucuje i Miroljuba, koji je pozvao da se adventisti tuku!

Dakle, ja nisam iskljuciv kao sto mislis. Miroljuba bih takodje proterao, i svakoga onog ko zasluzuje..

Naravno da jeste od đavola jer su nametnuli čitav niz propisa što je Isus raskrinkao.

Oni su nametali teske propise koje niko drugi nije mogao da odrzi, da bi sebe uzdigli, i svoj ego. To ne znaci da im je nauka bila pogresna, vec su oni drugima namerno otezavali iz obesti, da bi sebe uzdigli..

Dakle, po rodovima se vidi da su oni bili zli prema drugim ljudima, ali su opet imali istinu zapisanu u knjigama.

Znaci, nije Isus osudio celokupnu nauku i zajednicu (bilo je tu i dobrih ljudi), vec njihovu zlocu, sto su drugima namerno otezavali. Oni su nametali propise koje ni sami nisu mogli da odrze, samo su se pretvarali da ih drze, da bi u ocima drugih ispali pravedni.

To cine i neki svestenici danas, monasi.. Ljudima otezavaju i namecu propise, a sami ih ne drze. To ne znaci da imaju pogresnu nauku.. Nije ni za fariseje znacilo da imaju pogresnu nauku.

Zato je Isus govorio, da takve ljudske prakse izbegavamo, i ljude merimo po njihovim delima. Nije mislio da time ocenjujemo celokupnu nauku jedne zajednice, vec ljude.. Zato i kaze - "sve sto vam kazu fariseji drzite i tvorite, ali kako oni cine ne cinite i vi, jer govore a ne cine", "vezu bremena teska i nezgodna za nosenje, a sami nece svojim prstom da ih prihvate". To im je zamerao, sto su dodavali ljudske propise, a ne da nisu imali ispravnu nauku.

To je i danas slucaj sa pravoslavnom crkvom..

Ti si promasio smisao recenog..

Šta je zajednica nego skup pojedinaca. Moram tebi formalisti da istaknem zajednica u globalu, a ne bukvalno svaki član.

Neka su i svi fariseji bili zli (a nisu), kakve to veze ima sa njihovom naukom? Kako ti po rodovima pojedinaca ocenjujes nauku zajednice?

Ne mozes nikako!

To sto su oni "dodavali ljudske propise", ne znaci da im je nauka bila lazna, vec su je oni izvrnuli!

Tako i danas imas Talmud, pa Talmud nije biblija! To su tumacenja rabina, i ljudska dometanja! A sustinski kada se pogleda, svi ti propisi nisu cak ni pogresni, nego su preterivanja, sto su zeleli da u tanka crevca propisu ljudima kako da se ponasaju u odredjenim situacijama, kao da ljudi nemaju savest, pa treba neko da im govori sta da rade u mali milion situacija. To nije nista drugo nego preterivanje i legalizam, a pogresna nauka opet nije.

Ko sme danas reci da je judaizam djavolska nauka? Pa niko od vas, jer bi onda i Hriscanstvo bilo!

Zato ne pricaj ovde gluposti!

Fariseji o kojima govorimo, su rabini danas i nista se promenilo nije. Oni veruju i dalje kao pre 2000 godina. A nije Bog odbacio njihovu nauku koja je lazna, vec rabine sto Hrista nisu priznali, i zbog toga je nacinio novu crkvu. To je jedini razlog.

Dakle, rabini su bili zli, a ne nauka!

Isto je sa pravoslavljem, ti ne mozes reci da je zbog ponasanja svestenika ta nauka lazna, i da zato sto je se oni ne pridrzavaju i domecu ljudske propise, celokupna nauka pogresna!

Naravno da je značilo zlo jer su uveli propise i nametnuli breme na ljude, pa je Isus to posebno otkrio. Što vidimo po raspravi o suboti, fariseji su uveli da ne smiješ ništa u rukama nositi ako je subota, što je besmisleno samo po sebi.

Pa to se ne tice nauke, kao da je nauka o drzanju subote pogresna! Nije nauka o drzanju subote bila pogresna, vec njihovo tumacenje, sto su u tanka crevca ljudima odredjivali subotom sta smeju a sta ne.

Sustinski je nauka ispravna, dakle ti ne mozes reci da je nauka pogresna, ni u jednom segmentu. Samo je njihovo dodavanje ljudskih propisa tu pogresno!

Dakle, nisu fariseji imali pogresnu nauku, oni su samo preterivali u zahtevima..

Pa i dan danas imas fanatike u adventistickoj crkvi, koji nece ni autobusom da se voze subotom da ne bi platili kartu, niti hranu da kupe, pa to ne znaci da im je nauka lazna, a ipak ponasaju se kao fariseji!

Zato se rodovima ne ocenjuje nauka! Pojedinci mogu i preterivati, ali to ne znaci da je nauka u sustini pogresna!

Opet nemas izgovora da gledanjem na necije ponasanje osudis nauku. Ne procenjuje se po ponasanju pojedinca, vec po tome da li je to zapisano u bibliji!

Naravno da ću govoriti o zajednicama. Ko vam je kriv ratujete međusobno, korupcija, kriminal. To su vaši raodovi, većine. Dakle PC nije od Boga.

Kakve veze ima sta pojedinci rade ako crkva ne uci ratu? Pa i adventisti ratuju medjusobno, u zadnjem ratu SFRJ su ratovali i podelile se adventistocke crkve zbog netrpeljivosti srpska i hrvatska, bilo je svasta da ne pricam.. To ne znaci da je nauka lazna..

To tvoje insistiranje na rodovima je toliko pogresno, ali si ti slep pa ne vidis.

Evo recimo, svi ste vi fini ovde i imate lepe rodove, i Jovan, i Marko, Laodikeja i Kainos.. da ne nabrajam, a svima vam je nauka suprotna. Pa kako to nauka suprotna, a imate divne rodove? Pa zar ne bi trebala onda nauka da vam je ista?

Znaci, ne meri se ispravnost nauke rodovima, to tako ne ide!

To uglavnom ide zajedno. Ne mora uvijek, ali uglavnom ide

Vidis kako si kontradiktoran, ne mora uvek, ali kod nas mora i nauka biti lazna cim su rodovi losi, posto ti imas predrasude..

Ali ja tebe sad pitam, pa se ti udostoji da mi odgovoris:

Kako to da ste vi svi DIVNI i imate RODOVE, a nauka vam suprotna? Kako to? Zar ne bi trebala onda nauka da vam bude ista?

Ne moze biti Bog Trojstvo i nije Trojstvo, ne moze biti da treba da se drzi mladina i ne treba, ne moze biti da je crkva pala i nije i ne moze biti piramidologija dozvoljena i nije..

Ali svi imate RODOVE!

Bas ovo pokazuje, da se rodovima ne moze ocenjivati istinitost ucenja!

Kod vas je u globalu, a kod nas pojedinačno.

Kazem, predrasude imas. To je nista drugo nego predrasuda..

Jer HAC ne truje ljude nacionalizmom, gordošću itd. pa ko je otrovan to je do njega.

Pa ni pravoslavna ne truje. To sto ti kazes da truje nacionalizmom i gordoscu, to su tvoje predrasude.. Ima svestenika i kma pojedinaca koji to rade, ali ucenje crkve nije takvo...

A ako cemo o nacionalizmu, jevreji su tu najgori...

To mi kažemo, a ne vi. Vi stavljate tradiciju iznad Pisma. Zato jeste

Pa ti nista drugo i ne radis nego samo citas vesti. Zato si i zatrovan tim predrasudama..

Ja sam lepo rekao PISMOM, a ti ne dokazujes pismom, vec rodovima, sto nije merilo raspoznavanja zajednica u bibliji. To je merilo za proroke koji tvrde da su nadahnuti, jer proroke mi ne mozemo drugacije ocenjivati osim po ponasanju. Za njih ne vazi procena pisma, jer oni ne uce nista, oni proricu buducnost.. Zato je rekao po rodovima, i kontekst ovo lepo govori ali ti izvrces..

Za svakog je merilo rod. Za svakog čovjeka

Pa fino, onda ste ti - Jovan Laodikeja, Kainos, Pavle, Marko svi u pravu - jer imate RODOVE.

Znaci, Bog jeste Trojstvo i nije, Bog ce zavrsiti delo i nece, crkva je pala i nije, piramidologija je dozvoljena i nije itd..

Pa kad bi ja tako merio vasim rodovima, totalno bi se pogubio, jer ne bih znao sta je istina!

mi vidimo u globalu

Evo u globalu i na forumu ja vidim da vi imate RODOVE! Znaci svima vam je ISPRAVNA NAUKA --->

Bog je Trojstvo i nije, Elen White je ucila Trojstvo i nije, Isus je doslovni Bozji Sin i nije, Bog ce delo zavrsiti i nece, piramidologija je po bibliji i nije, mladina mora da se drzi i ne mora, svinjsko meso moze i ne sme, Isus je bozanske prirode i nije, abortus moze i ne sme, adventisticka crkva je pala i nije, Jehova je vazno ime i nije, krstenje u ime Isusa mora i ne mora, zivimo u poslednjim danima i ne zivimo, Bog ce doci do 2030 i nece..

Pa svaka vama cast!

Ovo jos nije nista, koliko je gluposti van foruma i po crkvi.. Dakle, svi ste vi izgleda sveci po RODOVIMA a nauka vam suprotna!

I onda tvrdis da trebamo RODOVIMA DA OCENJUJEMO NECIJU NAUKU?

PA KATASTROFA!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kakve tridesete, Isus dolazi za točno 20 dana - 7.12.2022. Vidi:

Stvarno? Eto nisam znao, sad sam prosvetljen. Znaci imamo jos 20 dana..

I sta ce on reci ako se to ne dogodi, reci ce da se Bog predomislio i da je to bilo uslovno prorocanstvo..

Bas svi oni pricaju suprotno, a opet imaju RODOVE, i to niko ne spori, verovatno su dobri ljudi. Ali ako cemo po njihovim rodovima ocenjivati nauku, onda bi svi oni trebali da su u pravu!

U pravu je i Laodikeja koji kaze da Isus dolazi za 20 dana i Jovan koji mu se suprotstavlja, uci da Isus nije bozanske prirode, da trebamo drzati judejske praznike i Tripo je u pravu sto se Laodikeji suprotavlja, i Marko koji govori da Bog jeste Trojstvo i svima njima udara kontru i Kainos je u pravu kada kaze da je Isus Bozji doslovni Sin..

Verovatno je sve ovo nekako istina, jer po RODOVIMA se vidi da imaju istinitu nauku.. Ali mi smo izgleda ludi sto u svemu tome ne vidimo nikakav sklad..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Verovatno je sve ovo nekako istina, jer po RODOVIMA se vidi da imaju istinitu nauku.. Ali mi smo izgleda ludi sto u svemu tome ne vidimo nikakav sklad..

Baš tako, adventisti su u pravu i kada se s Bogom ne slažu. Pa ako oni nešto i pogriješe, nisu krivi oni, kriv je Bog. Najbolji primjer za ovo je "napad Ellen White na Boga", kada je ona za Millerovu pogrešku računanja datuma 'optužila Boga', koji je, kako kaže Ellen White, "svojom rukom zaklonio Milleru neke brojke, pa je Miller zbog toga pogriješio u računanju datuma". :ludd/: Jesi li čuo za ovo?

Natrag