Hriscanstvo u Rusko-Nato ratu

Za koga navijate u najnovijem ratu?

• Za Ukrajinu i Nato pakt

Votes: 0 0,0%
  • Za Rusiju i njene saveznike

Votes: 3 27,3%
  • Za OUN jer samo UN moze da dnese Miri i Sigurnost

• Za onog ko daje vise para i ostalog

Votes: 1 9,1%
  • Za Kinu

• Za neutralne

Votes: 1 9,1%
  • Za Isusa Hrista i Bozje carstvo

Votes: 6 54,5%

• Total voters
    11
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Baš tako, adventisti su u pravu i kada se s Bogom ne slažu. Pa ako oni nešto i pogriješe, nisu krivi oni, kriv je Bog.

Laodikeja ce sada reci da se Bog predomislio, da je to Bog dao uslovno prorocanstvo..

Najbolji primjer za ovo je "napad Ellen White na Boga", kada je ona za Millerovu pogrešku računanja datuma 'optužila Boga', koji je, kako kaže Ellen White, "svojom rukom zaklonio Milleru neke brojke, pa je Miller zbog toga pogriješio u računanju datuma". :ludd/: Jesi li čuo za ovo?

Jesam, ajd Miler sto je racunao, to vec znamo, ali nisam znao da je Laodikeja prorekao datum Hristovog drugog dolaska. Iznenadio me s ovim..

Zar ne pise da niko ne zna dan i cas?
I zar nije rekla i EGW da crkva vise nikada nece biti vezana za odredjeni datum???

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jesam, ajd Miler sto je racunao, to vec znamo, ali nisam znao da je Laodikeja prorekao datum Hristovog drugog dolaska. Iznenadio me s ovim..

Zar ne pise da niko ne zna dan i cas?
I zar nije rekla i EGW da crkva vise nikada nece biti vezana za odredjeni datum???

I ne samo ovo. Adventisti su, kako bi kompromitirali Charlesa Russella i njegovo računanje datuma Isusova dolaska povezali izravno sa sotonom, 1916. godine ovako deklarirali:

Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Pazi ovo - kada je datum Isusova dolaska računao Miller, Ellen White je ustvrdila: Adventni pokret 1840.-1844. bio je veličanstvena manifestacija Božje sile." (Ellen White, Velika borba), a 70 godina kasnije, kada to isto čini Charles Russell adventisti tvrde da je to manifestacija sotone, sotonino djelo. :)

P.S. Naravno, sotonino djelo je i u slučaju Millerova 1844. i u slučaju Russellova 1914. računanja Isusova dolaska nazemlju.

P.S.S. A Laodikeja, prema njemu Isus vidljivo na oblacima dolazi 7 decembra 2022. (za 19 dana), pa što misliš o kakvoj se manifestaciji radi u njegovom slučaju?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
P.S.S. A Laodikeja, prema njemu Isus vidljivo na oblacima dolazi 7 decembra 2022. (za 19 dana), pa što misliš o kakvoj se manifestaciji radi u njegovom slučaju?

Nije mu se ostvarilo ni prethodno sto je rekao, sada je vec novembar, a on je rekao da ce se sam Bog sa neba objaviti pre toga..

Kako ce to opravdati? I EGW je rekla da je to racunanje sotonska rabota?

Pa hoce li sad priznati? Ne verujem! Pre ce Boga optuziti da je on kriv..

Cija je to manifestacija? Pa ako mu stvarno neko govori, onda je suprotna strana..

Adventisti su, kako bi kompromitirali Charlesa Russella i njegovo računanje datuma Isusova dolaska povezali izravno sa sotonom, 1916.

On je njihovim nadahnucem i izracunao 1875. cini mi se , i on je bio adventista, kako su se tada izjasnjavali. Zato je i saradjivao sa jednim adventistom na izdavanju casopisa - "KULA STRAZARA I OBJAVA HRISTOVE PRISUTNOSTI".. (u vreme razocarenja, mnogi su trazili gde je Milerova greska i on je zakljucio da je HRISTOS IPAK NEVIDLJIVO DOSAO). Posle su se razisli, jer se taj adventista priklonio gledistu Elen White o svetinji, a Russel je ostao dosledan ranije recenom.. Kasnije je pomerio datum na 1914.

Zato Jehovini Svedoci i dan danas imaju 1914.. A tu vezu sa adventistima oni kriju, pa vernici ne poznaju odakle im nauka o 1914. i da za to treba da zahvale adventistima..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A ja sam pisao protiv njega i njegovih pristalica koji su svi nacionalisti.

A sam prihvataš suštinu njegove nauke "pod mačo bato".

A ti si isto postao neozbiljan, dok si pre lepo pisao.. Zasto?

Zato ja dajem tvoju nauku van foruma, a ti ne daješ moju.

Ja nikada nisam rekao da adventiste treba "pod mac bato", to sam govorio za sataniste.

Onda bi trebao prvo tvoje nacional klerike što pozivaju na rušenje džamija i slično.

I vi treba da to podrzite, a ne da pricate o nekakvim verskim slobodama koje su i za vestice i sataniste. Oni ne smeju da imaju slobode i prava kao sto imaju normalne vere. Martin Luter je to isto ucio i prognio je fanatike i sataniste.

Objasni mi sta je tu lose?

Samo u slobodi se vidi pravo stanje u ljudima. Pa vi ste veći licemjeri od satanista, predstavljate se kao hrišćanska crkva, a pozivate na zlo.

Sustinski je nauka ispravna, dakle ti ne mozes reci da je nauka pogresna, ni u jednom segmentu. Samo je njihovo dodavanje ljudskih propisa tu pogresno!

Naravno da je pogrešna jer je suština njihove nauke breme koje su ljudima stavili.

Tako je! Vase ucenje se moze izneti na uljudan i kulturan nacin, mnoge stvari se mogu zameriti ali ne prostacki i bezobrazno kao sto vecina ovde radi.

To si izmislio, ko je ovdje iznio našu nauku na prostački način.

Pa i adventisti ratuju medjusobno, u zadnjem ratu SFRJ su ratovali i podelile se adventistocke crkve zbog netrpeljivosti srpska i hrvatska, bilo je svasta da ne pricam.. To ne znaci da je nauka lazna..

Ali to nije duh advent. crkve nego odluka pojedinaca. A kod vas je duh. Jer sama PC navodi ljude na zlo.

To tvoje insistiranje na rodovima je toliko pogresno, ali si ti slep pa ne vidis.

Po čemu drugo bi se vidjelo.

Ali svi imate RODOVE!

Zašto lažeš, ko je rekao da mi svi imamo rodove?

Oni su nametali teske propise koje niko drugi nije mogao da odrzi, da bi sebe uzdigli, i svoj ego. To ne znaci da im je nauka bila pogresna, vec su oni drugima namerno otezavali iz obesti, da bi sebe uzdigli..

Naravno da im je pogrešna nauka jer su uz tu nauku dodali besmislice. Isto važi i za PC đta vrijedi pozivanje na ljubi neprijatelje svoje, kada se pozivaju ljudi u rat, u spaljivanje džamija itd.

Pa ni pravoslavna ne truje.

Jok ne truje, Nikanor širio mržnju između Srba i Hrvata 91. godine, Pok. Amfilohije pravdao ubijanje muslimana. Kačavenda podržavao rušenje džamija, sam prisustvovao rušenju džamija.

On nije član HAC.

Bog je Trojstvo i nije, Elen White je ucila Trojstvo i nije, Isus je doslovni Bozji Sin i nije, Bog ce delo zavrsiti i nece, piramidologija je po bibliji i nije, mladina mora da se drzi i ne mora, svinjsko meso moze i ne sme, Isus je bozanske prirode i nije, abortus moze i ne sme, adventisticka crkva je pala i nije, Jehova je vazno ime i nije, krstenje u ime Isusa mora i ne mora, zivimo u poslednjim danima i ne zivimo, Bog ce doci do 2030 i nece..

Zato ja dajem sve van foruma, a ne vi. Ko je od advent. rekao da će Isus doći do 2030. nije niko.

Bog je 1 i Trojstvo. Šta je tu problem.

Stvarno? Eto nisam znao, sad sam prosvetljen. Znaci imamo jos 20 dana..

Laodikeja nije član HAC, isključen je davno.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Bog je Trojstvo i nije,

Miroslav u kontradikciji sam sa sobom.

Mire kaže 3.
Pravi se distinkcija i razdvaja se "Duh , Dusa i telo" u bibliji, jer imas tri komponente.

Mire kaže 2.

mire000 said:

TELO + DUH = DUSA!

I sa Adrijanom u kontradikciji.

Adrian

Дакле:

дух + душа + тело = човек

Никако:

дух + тело = душа

Nelsim said:

Telo i duh ne cine dusu, dusa je treci komponent.

I Nelsim negira Mireta.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bog je 1 i Trojstvo. Šta je tu problem.

Nema problema Bog, ali problem je tvoj zbog toga što tebe u vlasti drži đavlina, preko duha Jezavelje Ellen White. Evo ovako:

25 Razloga Zasto Ne treba Verovati u Trojstvo ili Trojedinog Boga!

1. Zasto sto je to direktan prestup Bozje prve zapovesti.
2. Zato sto je ZIVOT VECNI da poznaju pravog Boga - Oca i koga je on poslao, Isusa Hrista". Jovan 17:1-3
3. Zato sto je doktrina Trojstva OMEGA OTPAD - prorokovano od Ellen G. White
4. Zato sto Doktrina Trojstva se odrice HRISTA da je DOSLOVNI Sin Bozji (On je Bog Sin koji igra samo "ulogu" sina) Niti je Otac, Otac, niti je Sin, Sin, niti je Sv. Duh - Duh, nego su to TRI BOGA koji igraju uloge (Oca, Sina i Sv. Duha) .
5. Zato sto je VATIKAN ovu doktinu predlozio Adventistickom vodstvu 1962-5 godine na Vatican II satanku kako bi nasa crkva mogla biti clan svetskog saveza crkava.
6. Zato sto doktrina Trojedinog Boga unistava licnost pravog istinitog Boga, unistava licnost Hrista, umanjuje njegovu zrtvu, umanjuje ljubav Ocevu, i doktrina je djavola.
7. Zato sto sva hvala, cast i slava, pripada samo OCU I SINU. "“Samo Otac i Sin trebaju biti uzvišeni” {The Youth’s Instructor, July 7, 1898 par. 2}
8. Zato sto je Doktrina Trojstva Hula na pravog Boga - Oca.
9. Zato sto zena koja sedi na zveri puna je imena hulnih (Otkrivenje 17 glava). Kao sto su: "Holy Trinity" - hulno ime protiv pravog i istinitog Boga.
10. Zato sto je Doktrina Trojstva centralna doktrina Katolicke Crkve.
“Misterija trojstva je centralna doktrina katoličke vere. Na njoj su izgrađena ostala učenja crkve.” (Priručnik za Katolike Danas, str. 11).
11. Zato sto nepostoji Biblijsko Trojstvo nego samo Paganstvo Trojstvo. Trojstvo nema veze sa Biblijom.
12. Zato sto Doktrina Trojstva unistava sve Adventisticke temelje koji su i pioniri zajedno sa EGW postavili tako cvrsto ispiracijom Bozjeg Duha (a ne Boga Duha) gde EGW kaze: "...Ni jedno slovo ne sme biti uklonjeno iz onoga što je Gospod ustanovio.... Gde ćemo naći sigurnost osim u istinama koje Gospod daje poslednjih 50 godina.“ {E. G. Vajt, Rivju i Herald, 25. Maj, 1905}
13. Zato sto EGW jasno kaze da sa odbacivanjem pravog Boga (Oca) svoj temelj gradimo na pesku,
14. Zato sto prava Bozja crkva izgradjena je na temelju i steni Hristu, na temelju da je "Hrist sin Boga zivoga"
15. Zato sto Elle G. White NIKADA nije verovala u Trojstvo ili Trojedinog Boga.
16. Zato sto postoje MNOGA dokumenta kao recimo pisma iz 1932g '39,'40-tih od njih neka upucena predsedniku Generalne Konferencije Koja pokazuju da nasi pioniri ukljucujuci i EGW nisu verovali u Trojedinog Boga sve dok "pametne" "pijane" vodje od vina Vavilonskog nisu ovu doktrinu izglasali tek 1980g.
17. Zato sto sa doktrinom Trojstva nikada necemo razumeti Plan Spasenja " Jer Bogu tako omilje svet da je Sina Svojega Jedinorodnog dao..." Jovan 3:16
18. Zato sto sa doktrinom Trojstva nikada necemo razumeti "Opravdanje Verom" i "Hrist Nasa Pravednost". Sta zapravo znaci biti "Nanovo Rodjen" i "Hrist u nama nad slave" "pobeda nad grehom" "Zapecacenje"....mnoge ostale vazne stvari.
19. Zato sto je doktrina Trojstva uci da postoji dva Spasitelja. Jedan koji je navodno kao umro a nije mogao da umre (Bog Sin), i drugi navodno "Bog Duh Sveti" koji treba da vas zapecati, a bez zapecacenja nema NIKOME Spasenja. Veci spasitelj ispada taj neki Bog Duh Sv. od Hrista.
20. Zato sto po doktrini Trojstva, Bog Sveti Duh je otac Hristu a ne Bog Otac, jer Marija bese osenjena od Duha Svetoga.
21. Zato sto sve sto je stvoreno dolazi od Oca kroz Sina
22. Zato sto je Hrist nas JEDINI Utesitelj i nema drugog kao on.
23. Zato sto najpouzdanija prorocka rec nema ni jedan citat koji spominje Bog Sin, Bog Sv. Duh. Trojedini Bog, Trinity, Isus nije sin, Isus samo igra ulogu sina....
24. Zato sto najpouzdanija proroca rec nema ni jedan cita koji kaze: Tri licnosti U Bozanstvu, ili Tri licnosti Jednog Boga.
25. Zato sto Biblija ima stotine citata da je Isus Hrist Sin Bozji.

Natrag