Hitlerovi rođendani i orgijanja subotara

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Niko ne treba nikog da napada ili pise o tudjem ucenju u negativnom smislu, vec ako nesto i pomene - da to bude u duhu tolerancije
A zasto bi se uopste pominjalo to da je crkva kurva - bludnica! Zasto bi, i cemu to sluzi? To ne privlaci ljude, to je odbojno i odvratno!

Moras shvatiti da se takve stvari ne govore javno, bila teologija ili ne! To je za privatan razgovor, pod odredjenim uslovima, i to kada si siguran da tvoje misljenje nece izazvati negativnu reakciju.. To su nase privatne nesuglasice i u duhu blagosti se resavaju unutar Hriscanskog korpusa.. A na forumu se to zloupotrebljava i govori javno da bi se izazvala negativna reakcija i sukobi! Sta vise to ide u prilog protivnicima Hriscanstva i vise je u interesu dajvola koji zeli da se mi svadjamo, nego u intersu Boga koji zeli da se objavi Hristos!

A ovo se ne tice spasenja uopste, to pitanje jel crkva bludnica ili ne, pa zasto bi se to potenciralo? Zar se vas teoloski stav ne moze izneti i bez tog potenciranja da smo mi 'bludnica'? Takvi sukobi samo stvaraju ruznu sliku o Hriscanstvu koje je posvadjano, a to steti svima! I to treba izbeci!

Ja na primer nemam potrebu da vas oznacim laznom crkvom, da bi time istako svoju. Ili zar ti ne mislis da sam ja kao pravoslavac mogao napasti katolike sa tvrdnjom da su sekta?

Ono o cemu treba da se govori jeste o Hristu, o lepim mislima koje nadahnjuju, o uskladjenosti sa biblijom, a ne o stvarima koje se i ne ticu spasenja!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ucenje o bludnici je jedno od ucenja biblije, i svako bi to ucenje trebao da spozna, koga predstavlja biblijska bludnica, da bi se zastitio od prevara.

Da nije tako, ni Hristos to ne bi otkrio Jovanu, a ovaj to zapisao u otkrivenju.

Dakle, ljudima se ta istina treba otkriti, i u kontekstu biblije objasniti.
A iskreni koji spoznaju tu istinu, ako im je stalo do spasenja, oni ce je prihvatiti, i izaci iz te institucije, ili crkve, jer Hristos sam na to poziva "IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ DA SE NE POMESATE U GREHE NJEZINE, JER GRESI NJEZINI DOPRESE DO NEBA"

Ako se to nekome ne svidja, pa sta vernik koji iznosi ovu istinu ima s tim.

To bi znacilo - da su i Hristos i apostoli trebali da prekinu da propovedaju, jer se Jevrejima to nije svidelo.

Naravno, ne treba ljude tuci cekicem po glavi sa tom istinom, i osudjivati pojedince, grupe "vi ste sekta, otpad, bludnica..itd"

Vec ako se pokrene ta tema po nuznoj potrebi, izneti biblijske i istorijske cinjenice.

Naravno, sredisnja tema koju treba propovedati je spasenje u Hristu.

Ali sve treba da bude uredno i u duhu vere.

Ja skoro nikad ne pisem o prorocanstvima otkrivenja, pa ni o bludnici, osim kad odgovaram na neke tvrdnje protivnika, i pripisivanja svega i svacega.

Sto se mene tice - ja ne moram da pisem o nicemu, jer nemam tu opsesiju.

Novu temu koju sam pokrenuo o Rimokatolickoj crkvi, i Hristovoj crkvi 1 veka, upravo je bio odgovor na Stvarnoslapove teme u kojima napada Adventiste i Ellen White.

Tako da odnosi na forumu zavise od drugih, a ne od mene.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ili zar ti ne mislis da sam ja kao pravoslavac mogao napasti katolike sa tvrdnjom da su sekta?

Mogao si, ali to ne bi moglo da se protumači kao napad, nego pre svega kao zamerka, nastala iz nepoznavanja činjenica... jer verovanja su nam ista. Ne smatramo Hrista stvorenjem, Trojstvo nam nije skup članova - bića... Marija nam je Bogorodica a ne samo obična žena .... u Euharistiji nam je stvarna prisutnost Hristova...

Jednostavno, čak su i Fotijeve zamerke, bile i ostale to, samo to, zamerke a ne optužbe...

Ja na primer nemam potrebu da vas oznacim laznom crkvom, da bi time istako svoju.

Nemaš, zaista nemaš, jer tvoja je Crkva zaista Crkva, dok SDA CRKVA NIJE. I to se svima mora ponavljati.. Niti su sledbenici SDA Hrišćani, ma šta oni tvrdili i koliko god da se osećaju "povređenima"...

Hrist Crkve Njegove (bez obzira da li se radi o Istoku ili Zapadu) nije "Hrist" američkih kultova i sekti.

Hrist Crkve Njegove je BOG, ADONAI ELOHIM, YHWH, "Hrist" američkih sekti i kultova je stvorenje, arhanđeo, ćata, čistač, neko ko ne zna šta govori, iluzija, drug "član", jedan od "velikodostojnika"....

Doslovno, ma šta oni tvrdili, ma koliko kmečali o tome da su "progonjeni", "uvređeni" i tome slično HRIŠĆANI NISU

I zato, a ne zbog njhog namernog napadanja i vređanja (koje čine samo da bi svoju sektu, koven, prikazali kao "crkvu") sa subotarima, svedocima nekakvog "jehove" i njima sličnima nema razgovora o Bogu, Hristu, bilo kojim verskim temama.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A zasto bi se uopste pominjalo to da je crkva kurva - bludnica! Zasto bi, i cemu to sluzi?

Subotarska sekta, koja sada broji nešto preko 20 milijuna članova, nestala bi u tri mjeseca kada bi odlučila iz svojih vjerovanja izbaciti obvezu širenja vijesti trojice anđela (gdje spada propovjedanje da je Kristova Crkva Bludnica) i kada bi svoje članove počela poučavati kako je to bila zablda i greška i njihovim vjerovanjima.

Da, baš kako rekoh, u nekoliko tjedana, ili najmanje godinu dana, subotarska sekta bi naprosto nestala, "otopila bi se" kao što se otapa slučajni snijeg u svibnj. Naime, subotarsku sektu na životu pravo održava njezino parazitiranje na priči o Kristovoj Crkvi Bludnici. Kad bi taj svoj korijen prerezala parazitiranju bi bio kraj, doslovni kraj.

A da sm u pravu, eno posvjedoči i Laodikeja u postu odmah iza ovoga tvoga posta. Pa ću ga citirati:

Ucenje o bludnici je jedno od ucenja biblije, ...

Ipak postoji i samo je jedna stvar u kojoj se ja slažem s Laodikejom - Ljudima Istinu treba otkrivati.

A dvije notorne istine, činjenice, jesu:

1. Kristova Crkva naprosto nije mogla otpasti i postati Kurva,
jer bi to značilo da je Isus najprokletiji lažov,

2. Subotarska sekta je zaista začeta i rođena na orgijalštima polovicom 40-tih godina 19. stoljeća. Dokaz za to su svjedočenja 39 svjedoka na suđenju iz ožujka 1845. godine.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ucenje o bludnici je jedno od ucenja biblije, i svako bi to ucenje trebao da spozna, koga predstavlja biblijska bludnica, da bi se zastitio od prevara.

Da nije tako, ni Hristos to ne bi otkrio Jovanu, a ovaj to zapisao u otkrivenju.

A iskreni koji spoznaju tu istinu, ako im je stalo do spasenja, oni ce je prihvatiti, i izaci iz te institucije, ili crkve, jer Hristos sam na to poziva "IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ DA SE NE POMESATE U GREHE NJEZINE, JER GRESI NJEZINI DOPRESE DO NEBA"

Ako se to nekome ne svidja, pa sta vernik koji iznosi ovu istinu ima s tim.

To bi znacilo - da su i Hristos i apostoli trebali da prekinu da propovedaju, jer se Jevrejima to nije svidelo.

Naravno, ne treba ljude tuci cekicem po glavi sa tom istinom, i osudjivati pojedince, grupe "vi ste sekta, otpad, bludnica..itd"

Vec ako se pokrene ta tema po nuznoj potrebi, izneti biblijske i istorijske cinjenice.

Naravno, sredisnja tema koju treba propovedati je spasenje u Hristu.

Ali sve treba da bude uredno i u duhu vere.

Ja skoro nikad ne pisem o prorocanstvima otkrivenja, pa ni o bludnici, osim kad odgovaram na neke tvrdnje protivnika, i pripisivanja svega i svacega.

Sto se mene tice - ja ne moram da pisem o nicemu, jer nemam tu opsesiju.

Novu temu koju sam pokrenuo o Rimokatolickoj crkvi, i Hristovoj crkvi 1 veka, upravo je bio odgovor na Stvarnoslapove teme u kojima napada Adventiste i Ellen White.

Tako da odnosi na forumu zavise od drugih, a ne od mene.

Sve se može izneti u formi koja neće vređati na ličnom planu. Previše je ličnih napada sasvim nepotrebnih.

Ma kraju kažem sve može imati drugačiju formu i u neslaganjima. Važno je izneti svoj stav i svoje razumevanje tekstova i izneti argumentaciju za to. Sasvim dovoljno. Sve ostalo u poređenju sa tim prepoznaće se i svrstaće se na mesto koje sama Biblija nemenjuje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sta vredi moje i Miretovo lepo pisanje i usaglasavanje stavova o nevredjanju i nepisanju protiv drugih, kada eto ovaj Stvarnoslap nastavlja u tom stilu, laganjem, i vredjanjem.

I kazi ti meni - kako da covek onda ne uzvrati, tako sto ce pisati istinu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ipak postoji i samo je jedna stvar u kojoj se ja slažem s Laodikejom - Ljudima Istinu treba otkrivati.

2. Subotarska sekta je zaista začeta i rođena na orgijalštima polovicom 40-tih godina 19. stoljeća. Dokaz za to su svjedočenja 39 svjedoka na suđenju iz ožujka 1845. godine.

Kao prvo, Rimokatolicka crkva nije Hristova crkva.

Hristova crkva je nastala u Jerusalimu pedeset dana nakon Hristovog vaskrsenja, i osnovali su je apostoli od obracenih Jevreja.
A njeno sediste je bilo u gradu Jerusalimu.

Sa apostolom Pavlom - jevandjelje je pocelo da se propoveda i van Jerusalima i Izraela, i tako su osnivane lokalne crkve sirom tada poznatog sveta, pa i u Rimu.

U vreme ustanka Jevreja protiv Rima polovinom 2 veka, pod vodstvom Simona Bar Kohbe - Rim je ugusio ovaj ustanak, i nastalo je opste progonstvo Jevreja.

Zabranjeno im je ispovedanje vere, svetkovanje subote, itd, i to progonstvo zahvatilo je i Hriscansku crkvu.

Da bi opstala - lokalna crkva u Rimu i pojedine u Aleksandriji - odricu se svega sto bi ih povezalo sa Jevrejima.

Uvode nedelju Rimski dan posvecen bogu sunca, i mnogobozacke elemente.

Time ova crkva dozivljava otpad od prve Hristove crkve, i kasnije uz pomoc mnogobozackog Rima preuzima vlast nad ostalim crkvama.
Konstantin je zakonski legalizuje, a Justinijan joj daje Rim kao mesto verske i svetivne vladavine, sto joj omogucava da progoni one koji je nisu prihvatali kao verski autoritet, niti su zeleli da se odreknu svoje vere zasnovane na pismu.

Sto se tice Adventisticke crkve - u otkrivenju se spominje sedam crkava, koje deluju u sedam istorijskih razdoblja, a koje predstavljaju prvu Hristovu crkvu 1 veka, ali u razlicitim vremenima i okolnostima u istoriji.

Poslednja od ovih crkava ili razdoblja u kojem ona deluje - je Laodikejska crkva, crkva poslednjednjeg vremena, i to je po otkrivenju Jovanovom crkva koja nastaje na nenaseljenom tlu sredinom 19 veka, odnosno - u Sjedinjenim americkim drzavama, od ljudi koji su prebegli u ovu zemlju slobode, i tamo nasli slobodu od progonstva.

Sto se tice orgijalista, pre bi se reklo da su to bila Rimokatolicka orgijalista, gde je tokom cele istorije, pa i danas u novije vreme - Rimokatolicka crkva bila leglo zlocina, kurvarstva, pedofilije, homoseksualizma..itd.. koje su kolektivno na celu sa rukovodstvom u Vatikanu upraznjavale i pape, i biskupi, i kardinali, i svestenici, i casne sestre, o cemu svedoce i sudovi, i istorija i istorijski dokumenti, i svedoce i zrtve.

Zao mi je iskrenih Katolika, ali Bog i rec Bozja, i svedocanstvo istorijskog konteksta je autoritet, pa princip je da na tome izgradjujemo svoju veru i misljenje, a ne na ljudskim misljenjima pokrenutim mrznjom prema drugima koji veruju drugacije..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sta vredi moje i Miretovo lepo pisanje i usaglasavanje stavova o nevredjanju i nepisanju protiv drugih, kada eto ovaj Stvarnoslap nastavlja u tom stilu, laganjem, i vredjanjem.

I kazi ti meni - kako da covek onda ne uzvrati, tako sto ce pisati istinu.

Ne treba se ugledati na loše primere. Nema uzvraćanja..jer time se kvari lepota onoga što se iznosi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mora se odgoviriti kontra argumentima, i razotkriti laz.

Oni to i ocekuju da se ne dgovori, i da nastave u nedogled.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da, baš kako rekoh, u nekoliko tjedana, ili najmanje godinu dana, subotarska sekta bi naprosto nestala, "otopila bi se" kao što se otapa slučajni snijeg u svibnj. Naime, subotarsku sektu na životu pravo održava njezino parazitiranje na priči o Kristovoj Crkvi Bludnici. Kad bi taj svoj korijen prerezala parazitiranju bi bio kraj, doslovni kraj.

Tu istu budalaštinu o Crkvi bludnci, ponavljaju i braća im po Mileru klanjaoci NE BIĆA, "jehove".. i oni bi se isto tako "otopili" kada bi prestali da prenose "poruku" trojice anđela.

Ljudima Istinu treba otkrivati.

Uvek i na svakom mestu.

Sve "denominacije" nastale u american "revival" su začete i rođene na orgijalištima. Sve...

Seti se samo Mormona i njihovog dozvoljavanja poligamije, ili nebrojenih "denominacija", navodno "Bible Christians", čijim je sledbenicima dozvoljeno da se venčavaju u srodstvu....

Natrag