Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
A zasto bi se uopste pominjalo to da je crkva kurva - bludnica! Zasto bi, i cemu to sluzi? To ne privlaci ljude, to je odbojno i odvratno!Niko ne treba nikog da napada ili pise o tudjem ucenju u negativnom smislu, vec ako nesto i pomene - da to bude u duhu tolerancije
Moras shvatiti da se takve stvari ne govore javno, bila teologija ili ne! To je za privatan razgovor, pod odredjenim uslovima, i to kada si siguran da tvoje misljenje nece izazvati negativnu reakciju.. To su nase privatne nesuglasice i u duhu blagosti se resavaju unutar Hriscanskog korpusa.. A na forumu se to zloupotrebljava i govori javno da bi se izazvala negativna reakcija i sukobi! Sta vise to ide u prilog protivnicima Hriscanstva i vise je u interesu dajvola koji zeli da se mi svadjamo, nego u intersu Boga koji zeli da se objavi Hristos!
A ovo se ne tice spasenja uopste, to pitanje jel crkva bludnica ili ne, pa zasto bi se to potenciralo? Zar se vas teoloski stav ne moze izneti i bez tog potenciranja da smo mi 'bludnica'? Takvi sukobi samo stvaraju ruznu sliku o Hriscanstvu koje je posvadjano, a to steti svima! I to treba izbeci!
Ja na primer nemam potrebu da vas oznacim laznom crkvom, da bi time istako svoju. Ili zar ti ne mislis da sam ja kao pravoslavac mogao napasti katolike sa tvrdnjom da su sekta?
Ono o cemu treba da se govori jeste o Hristu, o lepim mislima koje nadahnjuju, o uskladjenosti sa biblijom, a ne o stvarima koje se i ne ticu spasenja!
Poslednja izmena: