Hitlerovi rođendani i orgijanja subotara

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne treba se ugledati na loše primere. Nema uzvraćanja..jer time se kvari lepota onoga što se iznosi.

Uzvratio bi ti, ali čime? Ja sam naveo sudski zapisnik (1845. godine) iz kojeg je posve razvidno da su okupljanja vaših adventističkih pionira u to vrijeme bila notorna orgijanja. Eto, orgijališta su rodilište vaše subotarske sekte.

A možete li vi subotari dokazati da su apostoli na dan Pedesetnice toliko orgijali s nekakvim ženama, da im se počeo pričinjati Sveti Duh kojega su onda "podvalili" i do dana današnjeg podvaljuju naivnim i imbecilnim kršćanima?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Uzvratio bi ti, ali čime? Ja sam naveo sudski zapisnik (1845. godine) iz kojeg je posve razvidno da su okupljanja vaših adventističkih pionira u to vrijeme bila notorna orgijanja. Eto, orgijališta su rodilište vaše subotarske sekte.

A možete li vi subotari dokazati da su apostoli na dan Pedesetnice toliko orgijali s nekakvim ženama, da im se počeo pričinjati Sveti Duh kojega su onda "podvalili" i do dana današnjeg podvaljuju naivnim i imbecilnim kršćanima?

Vidi, to nema veze sa verskim temama. Ja bih ostao na verskim temama a ne tračarijam iz privatnog života. Jer to uopšte je irelevantno naspram onome da li neko propagira nauku iz Pisma ili ne.

Nadam se da ovo možeš razumeti.

To je isto kao i ono što rekoh nekima da se ne bavimo stvarima koja su irelevantna za diskusiju. Nazvati nečiju crkvu bludnicom Vavilona ne govori o tome da neko želi da sa pripadnikom te crkve diskutuje već da želi sebe da uzdigne. I zato to nije relevantno u diskusiji a ovo tvoje je takođe irelevantno za "dokaz" da nečija vera nije ispravna.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap laze.

Eto, on koristeci neki pojedinacni slucaj da je neko tamo u Adventistickoj crkvi ucinio preljubilu, zeli da prikaze kako je to bila masovna pojava u celom Adventizmu.

On ne odgovara zasto su se njegove pape i svestenici tokom cele istorije kurvali, pedofilisali, itd.

Pisci istorije idu do te mere, da su Rimokatolicku crkvu nazivali nista manje nego bordel, ili javna kuca.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vidi, to nema veze sa verskim temama. Ja bih ostao na verskim temama a ne tračarijam iz privatnog života.

OK, neka bude po tvojoj volji. :) Samo, najprije ćeš izjaviti kako tebi uopće ne smeta što je adventistička sekta začeta i rođena u orgijama, :) i onda ćemo nas dvojica nataviti na"vjerkim"temama".

Jer to uopšte je irelevantno naspram onome da li neko propagira nauku iz Pisma ili ne.

Meni je ipak jako važno da apotoli koji u osnovali moju Crkvu nisu orgijali na dan ilaska Duha Svetog. ;)

Nadam se da ovo možeš razumeti.

Sve ja mogu razumijeti. Samo ti izjavi da - "boli tebe neka stvar što u pioniri subotari orgijali".

Nazvati nečiju crkvu bludnicom Vavilona ne govori o tome da neko želi da sa pripadnikom te crkve diskutuje već da želi sebe da uzdigne. I zato to nije relevantno u diskusiji a ovo tvoje je takođe irelevantno za "dokaz" da nečija vera nije ispravna.

Zar tebe tvoja "proročica plagijatorica" EGW upravo ne obvezuje da moju Crkvu nazivaš Kurvom, a mene kurvinim sinom? Citirat ću ti točno iz njenih knjiga, pa da vidiš. :):)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Malo sutra to mogu dokazati. Uostalom, ne mogu dokazati ni jednu jedinu svoju tvrdnju.

Ni jednu jedinu.

Hoćeš primer?

Tvrdnju da je Kršćanima obavezno sleđenje "zakona Mojsijevog", kao i tvrdnju da Isus ništa novo nije doneo, ilustruju Isusovim rečima: ""Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. 18Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude." Mt 5,17-19

I kao i u svemu, ovi nasrtljivi u orgijalištu rođeni, ne vide kontekst.

A kontekst je da Isus ne kaže da će Zakon i Proroci (Tanakh i Ketubim) ostati večno, nego da će ih ISPUNITI. Uostalom, to i govori kada kaže da se ni jedan potezić iz Tanakha neće proći dok se sve ne dogodi.

Šta da se dogodi? Ispunjenje proročasntva? Proročanstva o kome?

Njemu.

Da li se dogodilo?

Za Njegove, za one koji u Njega veruju, DOGODILO SE.

Dakle?

Tanakh i Ketubim se mogu promeniti.

I promenjeni su.

Novi Zavet je na snazi i tako će ostati dok On ponovo ne dođe.

Upravo zato Sv. Apostol Pavle, (tačnije Duh Sveti kroz njega) govori da su shabati, mlađaci, prvine, desetci, čitav Tanakh samo senka i da je uzalud sleđenje istih.

Jer, ako se isti slede, onda za one koji ih slede Krist još došao nije, niti su se Tanakh i Ketubim ispunili.

Dakle, ne veruju u Krista, niti Njemu veruju.

I kako se onda Kršćanima zvati mogu? Nikako.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
OK, neka bude po tvojoj volji. :) Samo, najprije ćeš izjaviti kako tebi uopće ne smeta što je adventistička sekta začeta i rođena u orgijama, :) i onda ćemo nas dvojica nataviti na"vjerkim"temama".

Tema nije vezana za doktrinu crkve. To dakle je skretanje sa teme.

Meni je ipak jako važno da apotoli koji u osnovali moju Crkvu nisu orgijali na dan ilaska Duha Svetog.

Opet kao i obično, temu odvlačiš u drugom pravcu. Ja znam da ti želiš da odgovoriš nekom drugom možda..ali taj način vašeg razgovora ne treba da primenjuješ na druge. Ne fascinira ono što je nepovezano sa religijom.

Sve ja mogu razumijeti. Samo ti izjavi da - "boli tebe neka stvar što u pioniri subotari orgijali".

Ni tebe ne briga šta je ko radio...već da skreneš temu.

Zar tebe tvoja "proročica plagijatorica" EGW upravo ne obvezuje da moju Crkvu nazivaš Kurvom, a mene kurvinim sinom? Citirat ću ti točno iz njenih knjiga, pa da vidiš. :)

Ipak ne treba da se mešaš u ono što ne razumeš...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tema nije vezana za doktrinu crkve. To dakle je skretanje sa teme.

Tema je o orgijanju subotarke sekte. Dakle, baš je prava tema da deklariraš kako te boli "neka stvar" što su pioniri subotari orgijali.

Ipak ne treba da se mešaš u ono što ne razumeš...

Razumijemo to nas obojica. Tebe Jelena obvezuje da moju Crkvu nazivaš Kurvom a mene kurvinim sinom, a ti to ne bi htio ovdje javno priznati. OK, priznao ti to ili ne, nas obojica znamo da je tako.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kao prvo, Rimokatolicka crkva nije Hristova crkva.

Hristova crkva je nastala u Jerusalimu pedeset dana nakon Hristovog vaskrsenja, i osnovali su je apostoli od obracenih Jevreja.
A njeno sediste je bilo u gradu Jerusalimu.

Sa apostolom Pavlom - jevandjelje je pocelo da se propoveda i van Jerusalima i Izraela, i tako su osnivane lokalne crkve sirom tada poznatog sveta, pa i u Rimu.

U vreme ustanka Jevreja protiv Rima polovinom 2 veka, pod vodstvom Simona Bar Kohbe - Rim je ugusio ovaj ustanak, i nastalo je opste progonstvo Jevreja.

Zabranjeno im je ispovedanje vere, svetkovanje subote, itd, i to progonstvo zahvatilo je i Hriscansku crkvu.

Da bi opstala - lokalna crkva u Rimu i pojedine u Aleksandriji - odricu se svega sto bi ih povezalo sa Jevrejima.

Uvode nedelju Rimski dan posvecen bogu sunca, i mnogobozacke elemente.

Time ova crkva dozivljava otpad od prve Hristove crkve, i kasnije uz pomoc mnogobozackog Rima preuzima vlast nad ostalim crkvama.
Konstantin je zakonski legalizuje, a Justinijan joj daje Rim kao mesto verske i svetivne vladavine, sto joj omogucava da progoni one koji je nisu prihvatali kao verski autoritet, niti su zeleli da se odreknu svoje vere zasnovane na pismu.

Sto se tice Adventisticke crkve - u otkrivenju se spominje sedam crkava, koje deluju u sedam istorijskih razdoblja, a koje predstavljaju prvu Hristovu crkvu 1 veka, ali u razlicitim vremenima i okolnostima u istoriji.

Poslednja od ovih crkava ili razdoblja u kojem ona deluje - je Laodikejska crkva, crkva poslednjednjeg vremena, i to je po otkrivenju Jovanovom crkva koja nastaje na nenaseljenom tlu sredinom 19 veka, odnosno - u Sjedinjenim americkim drzavama, od ljudi koji su prebegli u ovu zemlju slobode, i tamo nasli slobodu od progonstva.

Sto se tice orgijalista, pre bi se reklo da su to bila Rimokatolicka orgijalista, gde je tokom cele istorije, pa i danas u novije vreme - Rimokatolicka crkva bila leglo zlocina, kurvarstva, pedofilije, homoseksualizma..itd.. koje su kolektivno na celu sa rukovodstvom u Vatikanu upraznjavale i pape, i biskupi, i kardinali, i svestenici, i casne sestre, o cemu svedoce i sudovi, i istorija i istorijski dokumenti, i svedoce i zrtve.

Zao mi je iskrenih Katolika, ali Bog i rec Bozja, i svedocanstvo istorijskog konteksta je autoritet, pa princip je da na tome izgradjujemo svoju veru i misljenje, a ne na ljudskim misljenjima pokrenutim mrznjom prema drugima koji veruju drugacije..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tema je o orgijanju subotarke sekte. Dakle, baš je prava tema da deklariraš kako te boli "neka stvar" što su pioniri subotari orgijali.

Razumijemo to nas obojica. Tebe Jelena obvezuje da moju Crkvu nazivaš Kurvom a mene kurvinim sinom, a ti to ne bi htio ovdje javno priznati. OK, priznao ti to ili ne, nas obojica znamo da je tako.

Ne, ovo je klasično skretanje sa teme. Ako misliš da ću da trošim dragoceno vreme u tračarenju i tobožnjem argumentovanju protiv...ne naravno.

Samo hoću da razumeš da zajednica vernih i biblijske istine su jedno a pojedinci bilo koje zajednice su drugo.

Nadam se da razumeš...jedno sa drugim veze nema.

A ovo drugo...mene obavezuje jedino Reč Božija da je iznosim. Iznošenje istine mnogo je dragocenije od puke kritike drugoga. Čuo si i Mireta...i on misli kao i ja. Ugleda se na Mireta...iako se ne slažemo u pogledu mnogih stvari dogme ipak ne želimo da ponižavamo jedni druge već da diskutujemo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, ovo je klasično skretanje sa teme. Ako misliš da ću da trošim dragoceno vreme u tračarenju i tobožnjem argumentovanju protiv...ne naravno.

I ja ti savjetujem da ne trošiš vrijeme na to. Samo kažeš - "boli me 'ona stvar' što su pioniri adventizma orgijali, meni to uopće ne smeta" - i nas dvojica prelazimo na "vjerske" teme. :)

A ovo drugo...mene obavezuje jedino Reč Božija da je iznosim. Iznošenje istine mnogo je dragocenije od puke kritike drugoga.

Na koju itinu ti misliš? Na ono tvoje da zemaljki Isus nema nikakve veze niti s križem, niti sa žrtvom niti s krvlju!?!?!?

Čuo si i Mireta...i on misli kao i ja. Ugleda se na Mireta...iako se ne slažemo u pogledu mnogih stvari dogme ipak ne želimo da ponižavamo jedni druge već da diskutujemo.

Jei li ti sve pročitao što ti je mire napisao? Hoćeš li da ti ga citiram? :)

Natrag