Ako laže koza, ne laže rog.
Pogledajmo sada nekoliko citata iz jednog "viđenja" koje je sama Ellen White nazvala "
Kraj 2300 dana":
Vidjela sam prijestolje i na njemu Oca i Sina. Promatrala sam Isusovo lice i divila se Njegovoj umilnosti. Oca nisam mogla vidjeti jer Ga je zaklanjao oblak blještave svjetlosti. Upitala sam Isusa je li Njegov Otac tijelom sličan Njemu. Potvrdio je da jest, ali Ga nisam mogla vidjeti jer, rekao je: „Kad bi samo jednom vidjela Njegovu slavu, ne bi ostala živa.“ Pred prijestoljem sam ugledala adventni narod – Crkvu i svijet. Vidjela sam dvije skupine: jednu koja je skrušeno klečala pred prijestoljem, duboko zainteresiranu, dok je druga stajala nezainteresirano i ravnodušno.
Vidjela sam kako Otac ustaje sa svojeg prijestolja i u ognjenim kolima odlazi u Svetinju nad svetinjama iza zastora i sjeda. Zatim je Isus ustao s prijestolja i većina onih koji su klečali ustala je s njim. .... Zatim su do mjesta gdje se Isus nalazio došla kola od oblaka, s kotačima kao ognjeni plamen, okružena anđelima. Stupio je u kola i bio prenesen u Svetinju nad svetinjama gdje je sjedio Otac. .... Oni koji su ustali s Isusom vjerom su Mu se obratili u Svetinji nad svetinjama i molili: „Oče moj, daj nam svojega Duha.“ Tada bi ih Isus nadahnuo Svetim Duhom.
Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem. U njemu je bilo svjetla i mnogo sile, ali bez slatke ljubavi, radosti i mira. Sotonin je cilj bio da ih zadrži u zabludi, da povrati i prevari Božju djecu. (Ellen White, Rani spisi-
Kraj 2300 dana)