Hitlerovi rođendani i orgijanja subotara

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Krenimo odmah. :)

Kako vi EGWisti objašnjavate tvrdnju Ellen White da je na prijestolje, koje je Isus na nebu napustio "preseljavajući" k Ocu u jesen 1844., zasjeo "glavom i bradom" sam sotona?

Ne znam, ti bolje znaš..kao dobar adventni znalac.

Ako je ona tako rekla da vidimo gde to kaže..

Isusov presto nije niko uzeo niti može. A služba u Svetinjama je još staro nazarenslo verovanje...Pavle govori o tome.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Naravno, Isus je ustao sa odredjenog mesta, i otisao, a tada se tu prikrao sotona, i prevario one koji su odbacili svetlost o Isusivoj posrednickoj sluzbi.

Tu ona ne kaze da je to bio presto Bozji pored Oca, vec neko drugo mesto, mozda u Svetinji, jer u bibliji pise "da je sotona imao pristup do samog Bozjeg prestola"

Ako laže koza, ne laže rog. :) Pogledajmo sada nekoliko citata iz jednog "viđenja" koje je sama Ellen White nazvala "Kraj 2300 dana":

Vidjela sam prijestolje i na njemu Oca i Sina. Promatrala sam Isusovo lice i divila se Njegovoj umilnosti. Oca nisam mogla vidjeti jer Ga je zaklanjao oblak blještave svjetlosti. Upitala sam Isusa je li Njegov Otac tijelom sličan Njemu. Potvrdio je da jest, ali Ga nisam mogla vidjeti jer, rekao je: „Kad bi samo jednom vidjela Njegovu slavu, ne bi ostala živa.“ Pred prijestoljem sam ugledala adventni narod – Crkvu i svijet. Vidjela sam dvije skupine: jednu koja je skrušeno klečala pred prijestoljem, duboko zainteresiranu, dok je druga stajala nezainteresirano i ravnodušno.

Vidjela sam kako Otac ustaje sa svojeg prijestolja i u ognjenim kolima odlazi u Svetinju nad svetinjama iza zastora i sjeda. Zatim je Isus ustao s prijestolja i većina onih koji su klečali ustala je s njim. .... Zatim su do mjesta gdje se Isus nalazio došla kola od oblaka, s kotačima kao ognjeni plamen, okružena anđelima. Stupio je u kola i bio prenesen u Svetinju nad svetinjama gdje je sjedio Otac. .... Oni koji su ustali s Isusom vjerom su Mu se obratili u Svetinji nad svetinjama i molili: „Oče moj, daj nam svojega Duha.“ Tada bi ih Isus nadahnuo Svetim Duhom.

Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem. U njemu je bilo svjetla i mnogo sile, ali bez slatke ljubavi, radosti i mira. Sotonin je cilj bio da ih zadrži u zabludi, da povrati i prevari Božju djecu.
(Ellen White, Rani spisi-Kraj 2300 dana)
----------------------------

Kao što vidite, Ellen White je zaista tvrdila i naučavla da je na prijestolje, na kojem su sjedili i Otac i Sin sve do 22.10.1844., nakon Isusova preseljenja k Ocu 22.10.1844. to prijestolje zaposjeo sotona.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ako laže koza, ne laže rog. :) Pogledajmo sada nekoliko citata iz jednog "viđenja" koje je sama Ellen White nazvala "Kraj 2300 dana":

Vidjela sam prijestolje i na njemu Oca i Sina. Promatrala sam Isusovo lice i divila se Njegovoj umilnosti. Oca nisam mogla vidjeti jer Ga je zaklanjao oblak blještave svjetlosti. Upitala sam Isusa je li Njegov Otac tijelom sličan Njemu. Potvrdio je da jest, ali Ga nisam mogla vidjeti jer, rekao je: „Kad bi samo jednom vidjela Njegovu slavu, ne bi ostala živa.“ Pred prijestoljem sam ugledala adventni narod – Crkvu i svijet. Vidjela sam dvije skupine: jednu koja je skrušeno klečala pred prijestoljem, duboko zainteresiranu, dok je druga stajala nezainteresirano i ravnodušno.

Vidjela sam kako Otac ustaje sa svojeg prijestolja i u ognjenim kolima odlazi u Svetinju nad svetinjama iza zastora i sjeda. Zatim je Isus ustao s prijestolja i većina onih koji su klečali ustala je s njim. .... Zatim su do mjesta gdje se Isus nalazio došla kola od oblaka, s kotačima kao ognjeni plamen, okružena anđelima. Stupio je u kola i bio prenesen u Svetinju nad svetinjama gdje je sjedio Otac. .... Oni koji su ustali s Isusom vjerom su Mu se obratili u Svetinji nad svetinjama i molili: „Oče moj, daj nam svojega Duha.“ Tada bi ih Isus nadahnuo Svetim Duhom.

Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem. U njemu je bilo svjetla i mnogo sile, ali bez slatke ljubavi, radosti i mira. Sotonin je cilj bio da ih zadrži u zabludi, da povrati i prevari Božju djecu.
(Ellen White, Rani spisi-Kraj 2300 dana)

Da li misliš da je ovo bukvalno sve..u smislu da narod stoji kod prestola? Ako je to bukvalno onda je i ovo drugo. Ali gde je narod? Na zemlji, jel tako? Da li si razmišljao da je ovo "metafora" koja govori o "prisutnosti" u duhovnom smislu?

Bukvalizam kod tebe je baš prisutan..koliko vidim.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kao što vidite, Ellen White je zaista tvrdila i naučavla da je na prijestolje, na kojem su sjedili i Otac i Sin sve do 22.10.1844., nakon Isusova preseljenja k Ocu 22.10.1844. to prijestolje zaposjeo sotona.

Vidimo mi i mnogo više, mnogo više...

Ona ne samo da je tu hulu naučavala, nego i mnogo gore stvati.

Vidjela sam prijestolje i na njemu Oca i Sina. Promatrala sam Isusovo lice i divila se Njegovoj umilnosti. Oca nisam mogla vidjeti jer Ga je zaklanjao oblak blještave svjetlosti. Upitala sam Isusa je li Njegov Otac tijelom sličan Njemu. Potvrdio je da jest, ali Ga nisam mogla vidjeti jer, rekao je: „Kad bi samo jednom vidjela Njegovu slavu, ne bi ostala živa.“

U kakvom je ovo njeno "pripovedanje" u skladu sa:

I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
– slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca – pun milosti i istine.

i sa ovim:

Boga nitko nikada ne vidje:
Jedinorođenac – Bog –
koji je u krilu Očevu,
on ga obznani.

A tek sa ovim:

Ja sam Put i Istina i Život:
nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
7 Da ste upoznali mene,
i Oca biste moga upoznali.
Od sada ga i poznajete
i vidjeli ste ga.«

Kaže mu Filip: »Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!« 9 Nato će mu Isus: »Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?«
»Tko je vidio mene, vidio je i Oca.

NIkakvom.

Još je manje u skladu sa onim što je sv. Ivan apostol i evanđelista video u Apokalipsi. Naime, nema nekakvih prestolja ispred "svetinje", niti ima više od jednog prestolja.....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da li misliš da je ovo bukvalno sve..u smislu da narod stoji kod prestola? Ako je to bukvalno onda je i ovo drugo. Ali gde je narod? Na zemlji, jel tako? Da li si razmišljao da je ovo "metafora" koja govori o "prisutnosti" u duhovnom smislu?

Bukvalizam kod tebe je baš prisutan..koliko vidim.

Bukvalno ili metaforički, svejedno, gore je riječ o strašnoj bogohulnosti. Kako će to sotona preuzeti Isusovo prijetolje, fizički ili duhovno, bukvalno ili metaforički?? :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bukvalno ili metaforički, svejedno

Pa nije..upravo tu i jeste ključ razumevanja. Jer narod na zemlji? U duhovnom smislu narodu koji nije bio veran Sotona je "zaseo" umesto Hrista. Upravo se to događa sa svima koji odbace Hrista. Oni možda misle da im je Hristos vodič ali taj "presto" je zauzeo Sotona a oni ne znaju.

Znači, sve se ovo odnosi na zemlju...oni koji misle da su sa Hristom a nisu:

"...i hule onih koji govore da su Jevreji, a nisu, nego zbornica sotonina", Otkrivenje 2,9....

"..tako da će on sesti u crkvi Božijoj pokazujći sebe da je Bog", 2. Solunjanima 2,4

Kao što vidiš...itekako Sotona može "sesti" na najsvetije mesto...i prevariti da misle da je to zapravo Bog....ništa što nije u skladu sa Pismom je u onome što Elen Vajt tvoj omljeni pisac kaže.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa nije..upravo tu i jeste ključ razumevanja. Jer narod na zemlji? U duhovnom smislu narodu koji nije bio veran Sotona je "zaseo" umesto Hrista. Upravo se to događa sa svima koji odbace Hrista. Oni možda misle da im je Hristos vodič ali taj "presto" je zauzeo Sotona a oni ne znaju.

A razdjelnica, tko je prihvatio Krista a tko prešao pod vlast sotone, jeste prihvaćanje ili ne prihvaćanje svjedočanstava Ellen White? Slažeš li u ovome sa svojom proročicom? :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A razdjelnica, tko je prihvatio Krista a tko prešao pod vlast sotone, jeste prihvaćanje ili ne prihvaćanje svjedočanstava Ellen White? Slažeš li u ovome sa svojom proročicom?

Ona ovde govori o pouci koju je Bog dao svom narodu tada. No, oni koji odbace pouku od Boga svakao staju na stranu Sotone. To je uvek bilo..ko odbaci poruku za njegovoo vreme odbacio je Boga.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ona ovde govori o pouci koju je Bog dao svom narodu tada. No, oni koji odbace pouku od Boga svakao staju na stranu Sotone. To je uvek bilo..ko odbaci poruku za njegovoo vreme odbacio je Boga.

Hoćeš reći, ono što je poučavala Ellen White naprosto je od Boga. Odbaciti Ellen White i njena svjedočanstva znači odbaciti Boga, i svrstati se na stranu sotone. :):) OK, tako ti misliš i vjeruješ.

Kad je već tako, što je od Ellen White to je od Boga, kako ocjenjuješ njeno vjerovanje i naučavanje da je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo vrijeme spasenja za grešnike (teorija zatvorenih vrata). I čitavih sedam godina proročica naučavaše ovu strašnu bogohulu (sve do 1951.). Zato te ponovo pitam - kako bi od Boga mogla dolaziti ovakva bogohula??? :)

Poslednja izmena:
Natrag