Hitlerovi rođendani i orgijanja subotara

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sad smo se uverili da Stvarnoslap laze, jer on tvrdi kako je Ellen White napisala "DA JE SOTONA ZAPOSEO ISUSOV I BOZJI PRESTO"

On sam sebe demantuje i uskace sebi u stomak, jer prvo citira Ellen White gde ona pise jedno, a on posle tvrdi drugo.

Da vidimo:

Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio.
Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem.
U njemu je bilo svjetla i mnogo sile, ali bez slatke ljubavi, radosti i mira. Sotonin je cilj bio da ih zadrži u zabludi, da povrati i prevari Božju djecu. (Ellen White, Rani spisi-Kraj 2300 dana ).

Dakle, ne pise da je sotona okupirao Bozji presto, vec da se pojavio kod prestola.

Da Stvarnoslap poznaje pismo, on bi znao da u starom zavetu pise - da je Sotona dolazio pred presto Bozji.

U knjizi o Jovu postoji takav tekst koji kaze "JEDNOM DODJOSE SINOVI BOZJI DA SE POKLONE PRED BOGOM, A S NJIMA DODJE I SOTONA.
I RECE BOG SOTONI..." itd.

Dakle, sotona ima pristup k nebu.

Stvarnoslap je dakle veciti lazov i Izvrtac.

Da ne govorim o drugim njegovim izvrtanjima reci Ellen White, koja sam ja sve oborio vise puta.

Ali lazov i izvrtac ponwvlja ko papagaj.

A o bibliji ni da ( sto se kaze ), bekne.

On i ne moze da citira bibliju, jer njega biblija ni ne interesuje, niti je sustinski poznaje.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hoćeš reći, ono što je poučavala Ellen White naprosto je od Boga. Odbaciti Ellen White i njena svjedočanstva znači odbaciti Boga, i svrstati se na stranu sotone. :):) OK, tako ti misliš i vjeruješ.

Ono što je od Boga, na to mislim. To je smisao onoga što Pismo uči. I u slučaju da neko odbaci Boga njemu je Sotona zaseo na presto..hajdemo dalje..da ne maltretiramo temu...odgovorih ti u vezi ovog citata Elen Vajt..na šta misli...u duhovnom smislu ko odbaci Boga on prima Sotonu na presto...to je ta "prisutnost" u tom metaforičkom smislu. Sada da se ne zadržavamo dalje...kada je odgovoreno na šta je mislila.

Idemo dalje...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kad je već tako, što je od Ellen White to je od Boga, kako ocjenjuješ njeno vjerovanje i naučavanje da je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo vrijeme spasenja za grešnike (teorija zatvorenih vrata). I čitavih sedam godina proročica naučavaše ovu strašnu bogohulu (sve do 1951.). Zato te ponovo pitam - kako bi od Boga mogla dolaziti ovakva bogohula???

Ako možeš citiraj je detaljnije..da vidimo tačno šta kaže.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ono što je od Boga, na to msilim. To je smisao onoga što Pismo uči. I u slučaju da neko odbaci Boga njemu je Sotona zaseo na presto..hajdemo dalje..da ne maltretiramo temu...odgovorih ti u vezi ovog citata Elen Vajt..na šta misli...u duhovnom smislu ko odbaci Boga on prima Sotonu na presto...to je ta "prisutnost" u tom metaforičkom smislu. Sada da se ne zadržavamo dalje...kada je odgovoreno na šta je mislila.

Idemo dalje...

Kad je već tako, što je od Ellen White to je od Boga, kako ocjenjuješ njeno vjerovanje i naučavanje da je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo vrijeme spasenja za grešnike (teorija zatvorenih vrata). I čitavih sedam godina proročica naučavaše ovu strašnu bogohulu (sve do 1951.). Zato te ponovo pitam - kako bi od Boga mogla dolaziti ovakva bogohula??? :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako možeš citiraj je detaljnije..da vidimo tačno šta kaže.

Evanđelje (Radosna vijest) = Bog je svoga Sina žrtvovao za spasenje svih grešnika.

Antievanđelje = "S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo da vidimo detaljnije...jer treba uvek videti detljno kada su ovkvi da kažemo citati gde se vrlo lako može doneti pogrešan zaključak. Jer ako je tako mislila onda čemu propoved narednih 7 godina itd...zar ne bi bilo čudno da Elen Vajt i pokret adventista i dalje propoveda a već sve završeno. Pa zato nam treba kontkekst.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Antievanđelje = "S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Hvala.

Pa evo sam prosudi..."ja sam verovala"...ona kaže da je takav utisak imala. Ali ona ne kaže da je to tako i bilo...ona ne kaže da je tada iko tako naučavao već da je ona verovala verovatno pod utiskom velikog razočarenja. Ona čak tu ne kaže ni da je naučavala to..ona je intimno u svojim mislima mislila "kao" da je Bog tako trebao učiniti ali ne kaže da je tako i bilo. Njeni lični utisci nikoga nisu poveli u takvo verovanje..ako daš primetiti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo da vidimo detaljnije...jer treba uvek videti detljno kada su ovkvi da kažemo citati gde se vrlo lako može doneti pogrešan zaključak. Jer ako je tako mislila onda čemu propoved narednih 7 godina itd...zar ne bi bilo čudno da Elen Vajt i pokret adventista i dalje propoveda a već sve završeno. Pa zato nam treba kontkekst.

Nisu uopće propovijedali izvan svojih adventisričkih krugova - malih adventističkih stada. :);)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa evo sam prosudi..."ja sam verovala"...ona kaže da je takav utisak imala.

I vjerovala i naučavala. :):) Samo đavlini može pasti na pamet da ljude uvjerava kako je Isus prestao spašavati grešnike.

Evanđelje (Radosna vijest) = Bog je svoga Sina žrtvovao za spasenjesvih grešnika.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I vjerovala i naučavala. :):)Samo đavlini može pasti na pamet da ljude uvjerava kako je Isus prestao spašavati grešnike.

Evanđelje (Radosna vijest) = Bog je svoga Sina žrtvovao za spasenjesvih grešnika.

Ne bih rekao jer se pokret nije širio...prilazili su pokretu mnogi...zar ne? Možeš li kasti da se ni jedan jedini čovek nije obratio u pokret od 1844 do 1851? :)

Natrag