- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Ne kritikuj
Ne dira proročicu. Ne diraj proročicu.
Ne bih rekao jer se pokret nije širio...prilazili su pokretu mnogi...zar ne? Možeš li kasti da se ni jedan jedini čovek nije obratio u pokret od 1844 do 1851?
Čitavih šest godina, brojkama i slovima - 0, NULA.
"Gotovo deset godina rad je bio ograničen na okupljanje onih koji su prihvatili poruku prvog anđela." (Review and Herald, 7. rujna 1916.)
Uostalom sve tvrdnje koji si naveo s kraja 40-tih u kontekstu onoga što je rekla 74-te se mogu razumeti tako da su "Vrata zatvorena" za grešnike u svetu koji nisu želeli da prime istinu u srcu. Vrata su uvek zatvorena za takve. Ali za one koji žele za njih ima još vremena.
Koju nezahvalnu ulogu je đavlina tebi namjenio, baš te žalim. Moraš braniti bogohunicu, plagijatoricu i lažljvicu. A da laže "k'o kučka", evo dokaza:
1. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)
2. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)
3. "Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White)
A onda, dva i pol desetljeća nakon ovih bogohulnosti, vjerujući da su joj sljedbenici (polu)imbecili i da neće uočiti, lažljivica stupa na scenu i "uzvikuje":
Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen. Nikada nisam ni u kojem slučaju koristila taj jezik prema bilo kome, koliko god bio grešan. Uvijek sam opominjala one koji su koristili ove oštre izraze." (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)
--------------------
Dakle, nakon što su ona i muž joj James White "klistirali sve njezine spise", koje je objavila u časopisima "A Word to the Little Flock" i "Present Truth" do 1851. godine, nadajući se da joj "sljedbenici poluimbelici" neće uopće laž registrirati, proročica se 1874. godine "penje na binu" i uzvikuje: Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen.