Hitlerovi rođendani i orgijanja subotara

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

;) Ne dira proročicu. ;) Ne diraj proročicu.

Ne bih rekao jer se pokret nije širio...prilazili su pokretu mnogi...zar ne? Možeš li kasti da se ni jedan jedini čovek nije obratio u pokret od 1844 do 1851? :)

Čitavih šest godina, brojkama i slovima - 0, NULA. :roll::);)

"Gotovo deset godina rad je bio ograničen na okupljanje onih koji su prihvatili poruku prvog anđela."
(Review and Herald, 7. rujna 1916.)

Uostalom sve tvrdnje koji si naveo s kraja 40-tih u kontekstu onoga što je rekla 74-te se mogu razumeti tako da su "Vrata zatvorena" za grešnike u svetu koji nisu želeli da prime istinu u srcu. Vrata su uvek zatvorena za takve. Ali za one koji žele za njih ima još vremena.

Koju nezahvalnu ulogu je đavlina tebi namjenio, baš te žalim. Moraš braniti bogohunicu, plagijatoricu i lažljvicu. A da laže "k'o kučka", evo dokaza:

1. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

2. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

3. "Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White)

A onda, dva i pol desetljeća nakon ovih bogohulnosti, vjerujući da su joj sljedbenici (polu)imbecili i da neće uočiti, lažljivica stupa na scenu i "uzvikuje":

Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen. Nikada nisam ni u kojem slučaju koristila taj jezik prema bilo kome, koliko god bio grešan. Uvijek sam opominjala one koji su koristili ove oštre izraze." (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)
--------------------
:) Dakle, nakon što su ona i muž joj James White "klistirali sve njezine spise", koje je objavila u časopisima "A Word to the Little Flock" i "Present Truth" do 1851. godine, nadajući se da joj "sljedbenici poluimbelici" neće uopće laž registrirati, proročica se 1874. godine "penje na binu" i uzvikuje: Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, nakon što su ona i muž joj James White "klistirali sve njezine spise", koje je objavila u časopisima "A Word to the Little Flock" i "Present Truth" do 1851. godine, nadajući se da joj "sljedbenici poluimbelici" neće uopće laž registrirati, proročica se 1874. godine "penje na binu" i uzvikuje: Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen.

Hahaha...

A sada zamisli Sv.Apostola Pavla, kako se penje na "govornicu" i "uzvikuje": " Nikada nisam rekao da je Krist Bog, niti sam rekao da su shabati, obrezanje, mlađaci, prvine, desetci, blagdani sjen, niti sam prokleo one koji su se na Mojsija pozivali"...

Ili zamisli očeve Crkve kako u glas negiraju Trojstvo....

Naravno, to se nikada nije dogodilo, niti će se dogoditi, jer Crkva je kao Bog koji joj je Glava, kao i Krist, Ista jučer, danas i sutra, te ne naučava promenjlivost i blasfemije.

Sa druge strane, ovi gnostički u lažima i orgijanju nastali i ne mogu drugačije nego da laž, lažlju održavaju i brane.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
;) Ne dira proročicu. ;) Ne diraj proročicu.

Čitavih šest godina, brojkama i slovima - 0, NULA. :roll::);)

"Gotovo deset godina rad je bio ograničen na okupljanje onih koji su prihvatili poruku prvog anđela."
(Review and Herald, 7. rujna 1916.)

Koju nezahvalnu ulogu je đavlina tebi namjenio, baš te žalim. Moraš braniti bogohunicu, plagijatoricu i lažljvicu. A da laže "k'o kučka", evo dokaza:

1. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

2. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

3. "Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White)

A onda, dva i pol desetljeća nakon ovih bogohulnosti, vjerujući da su joj sljedbenici (polu)imbecili i da neće uočiti, lažljivica stupa na scenu i "uzvikuje":

Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen. Nikada nisam ni u kojem slučaju koristila taj jezik prema bilo kome, koliko god bio grešan. Uvijek sam opominjala one koji su koristili ove oštre izraze." (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)
--------------------
:) Dakle, nakon što su ona i muž joj James White "klistirali sve njezine spise", koje je objavila u časopisima "A Word to the Little Flock" i "Present Truth" do 1851. godine, nadajući se da joj "sljedbenici poluimbelici" neće uopće laž registrirati, proročica se 1874. godine "penje na binu" i uzvikuje: Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen.

Poštuj odgovor...nema potreba za "divljim" napadima jer kao što rekoh...ima odgovor....dala ga je sama. I u skladu je sa onim što je pisano 40-tih. Nikakav problem za razumeti i povezati.

A što ti nisi našao taj njin citat :). Nego bez tog citata njene reči tumačiš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Poštuj odgovor...nema potreba za "divljim" napadima jer kao što rekoh...ima odgovor....dala ga je sama.

Ima odgovor, ali u odgovoru "laže k'o kučka". U odgovoru 1974. kaže - Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen ..... :);)

A što ti nisi našao taj njin citat :). Nego bez tog citata njene reči tumačiš.

Jesi li ti "normalan"? Ne da nisam našao njen citat, nego sam našao tri i otavio ih. :) Evo ti ih opet:

1. „Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

2. "Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White, Present Truth, ožujak 1850)

3. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)
----------------------
Pogledajte godine - 1849., 1850. i 1851.) proročica još uvijek vjeruje i piše da je vrijeme spasenja za grešnike završilo 22.10.1844.

:cool:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ima odgovor, ali u odgovoru "laže k'o kučka". U odgovoru 1974. kaže - Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen ..... :);)

Jesi li ti "normalan"? Ne da nisam našao njen citat, nego sam našao tri i otavio ih. :) Evo ti ih opet:

1. „Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

2. "Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White, Present Truth, ožujak 1850)

3. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)
----------------------
Pogledajte godine - 1849., 1850. i 1851.) proročica još uvijek vjeruje i piše da je vrijeme spasenja za grešnike završilo 22.10.1844.

:cool:

Ja sam te pitao što nisi dao citat gde ona objašnjava tačno da nikada nije tvrdila da su vrata za grešnike zatvorena i da nije naučavala da su zatvorena...to sam te pitao...nisi to citirao dok prvi ja nisam naveo...ti bi ostavio bez njenog svedočanstva o tome navodeći samo ove stohove koji ti odgovaraju misleći da neko neće naći naći i ovaj demanti.

E kad sam ti citirao(pa nemaš više izbora) onda si udario kontru kako ona sada pak laže.

E to sam te pitao...što odmah nisi citirao kod ne i demanti?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap nema pojma ni o cemu, ili zna pa prikriva kontekst.

Znaci, Ellen White sa jedne strane govori o vremenu kada je Miler propovedao da Hristos dolazi, i da prestaje vreme milosti.
I ona govori da je u to vreme u to verovala sa svojim roditeljima, i pripadnicima drugih crkava, cak i Katolicima.

Sa druge strane, ona kasnije govori o onima koji su odbacili svetlost o Isusovoj posrednickoj sluzbi, da oni nisu mogli biti spaseni, jer su ostali iza zatvorenih vrata Svetinje, a u Svetinju nad Svetinjama gde Isus posreduje - nisu hteli da udju.

Dakle, za takve Isus jeste prestao posredovati u Svetinji, i zatvorio je vrata, ali oni su se mogli spasiti da su usli sa Hristom u Svetinju nad Svetinjama.
Ali su oni odbacili ovu Isusovu sluzbu.

Dakle, Isus nije prestao posredovati za gresnike u svakom slucaju, vec je to prestao u prvom odeljku ili Svetinji, i odpoceo sluzbu u drugom odeljku ili Svetinji nad Svetinjama.
I oni koji su ovo odbacili, Isus za njih nije mogao posredovati.

Na kraju, Stvarnoslap ne poznaje biblijsku Tipologiju zemaljske Svetinje i sluzbe u njoj, u odnosu na nebesku.

I zato i sramoti samog sebe, i ne smeje se Adventistima, vec samome sebi, i ako toga nije ni svestan.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Da, mi kojima "elohim ovog sveta" (Samael) nije zatvorio oči, vidimo šta je njegova miljenica pisala.

Njeni, oni koji nju slede, ne vide, jer oči im pokriva "koprena" umotvorina žene čije je mentalno stanje koristio i iskoristio (dobrano "iskoristio") (otac)James White.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja sam te pitao što nisi dao citat gde ona objašnjava tačno da nikada nije tvrdila da su vrata za grešnike zatvorena i da nije naučavala da su zatvorena...

Dao sam taj citat, "jelenašiću", bar dvadesetak puta na ovom forumu. :)

E kad sam ti citirao(pa nemaš više izbora) onda si udario kontru kako ona sada pak laže.

Naravno da laže, "k'o kučka". 1849., 1850. i 1851. piše - "vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo", "Isus je ustao 1844. zatvorio vrata i povukao se od njih", "pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio ... ne može biti opravdan našim molitvama", a ona 1874. piše - Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen ..... :);)

E to sam te pitao...što odmah nisi citirao kod ne i demanti?

Nije ona ništa demantirala, nego je lagala. Htjela je 1874. demantirati da je takvo što ikada napisala, a ja ti iz njenih spisa citarah tekst koji dokazuje da je pisala. :)

Za sve subotare, kao nagradu, priložit ću ovdje i skenirani tekst iz originalnih časopisa, samo da uhvatim malo vremena. :cool:

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dao sam taj citat, "jelenašiću", bar dvadesetak puta na ovom forumu. :)

Naravno da laže, "k'o kučka". 1849., 1850. i 1851. piše - "vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo", "Isus je ustao 1844. zatvorio vrata i povukao se od njih", "pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio ... ne može biti opravdan našim molitvama", a ona 1874. piše - Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen ..... :);)

Nije ona ništa demantirala, nego je lagala. Htjela je 1874. demantirati da je takvo što ikada napisala, a ja ti iz njenih spisa citarah tekst koji dokazuje da je pisala. :)

Za sve subotare, kao nagradu, priložit ću ovdje i skenirani tekst iz originalnih časopisa, samo da uhvatim malo vremena. :cool:

Ali njeni spisi koje si citirao ne odaju to što ti pričaš. Oni ne govore bezuslovno o zatvanju vrata za sve već za one koji ne žele da se kaju.
Tekst treba ispravno razumeti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali njeni spisi koje si citirao ne odaju to što ti pričaš. Oni ne govore bezuslovno o zatvanju vrata za sve već za one koji ne žele da se kaju.

Za Ellen White, i sve njene sljedbenike u to vrijeme, svi koji nisu prihvatili vijest prvog anđela, da je Isus 22.10.1844. preseljavao k Ocu u Svetinju nad svetinjama, jesu "pokvareni svijet", i za njih je Isus prestao posredovati 22.10.1844 . i za njih je tada završilo vrijeme pokajanja i spasenja. :) :) :)

A dokaz da su "proročica i 40 razbojnika" vjerovali da je 22.10.1844. završilo vrijeme spasenja za sve ljude, osim za "Adventni naod" - malo stado, najbolje oslikava već pominjani tekst,, pa ga evo opet.

"Gotovo deset godina rad je bio ograničen na okupljanje onih koji su prihvatili poruku prvog anđela." (Review and Herald, 7. rujna 1916.)

Logično, zašto se mučiti oko onih koje je i "Bog otpisao 22.10.1844." :cool:

Poslednja izmena:
Natrag