Hitlerovi rođendani i orgijanja subotara

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Za Ellen White, i sve njene sljedbenike u to vrijeme, svi koji nisu prihvatili vijest prvog anđela, da je Isus 22.10.1844. preseljavao k Ocu u Svetinju nad svetinjama, jesu "pokvareni svijet", i za njih je Isus prestao posredovati 22.10.1844 . i za njih je tada završilo vrijeme pokajanja i spasenja. :) :) :)

A dokaz da su "proročica i 40 razbojnika" vjerovali da je 22.10.1844. završilo vrijeme spasenja za sve ljude, osim za "Adventni naod" - malo stado, najbolje oslikava već pominjani tekst,, pa ga evo opet.

"Gotovo deset godina rad je bio ograničen na okupljanje onih koji su prihvatili poruku prvog anđela." (Review and Herald, 7. rujna 1916.)

Logično, zašto se mučiti oko onih koje je i "Bog otpisao 22.10.1844." :cool:

Nisi razumeo baš potpuno. Naravno da oni koji nisu prihvatili vest bili su zatvoreni za razumevanje iste. Ali to ne znači da neće biti spaseni na kraju. Stvar zahteva mnogo veći kapacitet razumevanja za koji ti nemaš ni volje ni mogućnosti. Ali ako se otvoriš u razumevanju i želiš otvoriće ti se vrata razumevanja.

Kažem stvar je slojevita...jedno je Ellen Vajt i kontekst njenog ispravnog razumevanja, drugo su pioniri i njihovo lično razumevanje a treće je interpretacija određenih kasnijih naratora u Adventizmu kako same Elen Vajt tako i pionira. Kao što vidiš, kompleksno samo po se sebi a još pod četiri kada neko uzme ovlaš da to razmatra i pod 5 ima već unapred predrasude i želju da opovrgava pa ti sada vidi koliko je složeno...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ove tekstove tumačiš u tom uskom smislu bez konteksta.

Molim sve koji ovdje dolaze da ništa ne tumače, pogotovo nemojte tumačiti "u uskom smislu bez konteksta" :));)) Znate, Jovanu je zlo kada mu netko tumači proročicu. Zato, samo čitajte, samo čitajte ovo što je "baba Jela" napisala.

S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti

A ceo tekst:

Са својом браћом и сестрама, након времена које је протекло у четрдесет и четвртој години, веровала сам да више неће бити грешника. Али никада нисам имала визију да се више грешници неће обратити."Letter 2, 1874. Ellen White to J. N. Loughborough from Battle Creek, Michigan in August 24, 1874. As reprinted in Selected Messages volume 1, page 74; chapter

Pa sada treba videti šta je ispravnije..ceo tekst ili samo deo.

Ovo me podseća na citiranje Ignjacija Antiohijskog iz poslanice Magnežanima...uža verzija i šira verzija u glavi 9 imaju sasvim drugu konotaciju :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa sada treba videti šta je ispravnije..ceo tekst ili samo deo.

Ovo me podseća na citiranje Ignjacija Antiohijskog iz poslanice Magnežanima...uža verzija i šira verzija u glavi 9 imaju sasvim drugu konotaciju :)

Ne. Ovdje je riječ o dva potpuno različita teksta. Dakle, proročica naprosto laže, evo dokaza:

1. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo."(Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

2. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

3. "Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White)

A onda, dva i pol desetljeća nakon ovih bogohulnosti, vjerujući da su joj sljedbenici (polu)imbecili i da neće uočiti, lažljivica stupa na scenu i "uzvikuje":

Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen. Nikada nisam ni u kojem slučaju koristila taj jezik prema bilo kome, koliko god bio grešan. Uvijek sam opominjala one koji su koristili ove oštre izraze." (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)
--------------------
:) Dakle, nakon što su ona i muž joj James White "klistirali sve njezine spise", koje je objavila u časopisima "A Word to the Little Flock" i "Present Truth" do 1851. godine, nadajući se da joj "sljedbenici poluimbelici" neće uopće laž registrirati, proročica se 1874. godine "penje na binu" i uzvikuje: Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Jovane.

Sto ocekujes od neozbiljne osobe kojoj je jedini cilj da se sprda i izigrava - da razumski, parlamentarno o necemu diskutuje.

Covek sa umom jedanaestogodisnjaka i ne moze drugacije da se ponasa i da pise.

To je um karakteristican za klinacke navijace lokalnog kluba, zickarose po bioskopima 80 -ih i 90 - ih godina, gluvarose po autobusima, sutirace bacene konzerve na ulici, dripce koji u gradu pipaju zene za zadnjicu pa pobegnu, itd..itd..

Nemoj ocekivati da ce on na tvoje odgovore odgovarati parlamentarno i u duhu vere.
Jer on jedva ceka da se da neki odgovor, da bi on moga da se nasladjuje sprdanjem, jer to trazi njegov neozbiljni klinacki poriv.

Eto, ja mu recimo dam odgovor o cemu Ellen White tu govori, a on se ni ne osvrce.

Pa sad ti meni kazi, da li je to ispunjenje Hristovih reci koji je rekao "NE BACAJTE BISERE PRED SVINJE, DA IH NE POGAZE NOGAMA SVOJIM"

Naravno.

Samo sto je kod njega u pitanju jos nesto, a to je ludilo mozga.

To je definitivno.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne. Ovdje je riječ o dva potpuno različita teksta. Dakle, proročica naprosto laže, evo dokaza:

A ceo tekst:

Са својом браћом и сестрама, након времена које је протекло у четрдесет и четвртој години, веровала сам да више неће бити грешника. Али никада нисам имала визију да се више грешници неће обратити."Letter 2, 1874. Ellen White to J. N. Loughborough from Battle Creek, Michigan in August 24, 1874. As reprinted in Selected Messages volume 1, page 74; chapter

Evo..šta kaže. Dovoljno je čuti nju..ona valda je pisala. Ti bi da citiraš nju ali da je ne pištaš šta je mislila..pa nemože. Prednost ipak ima soba koju citiraš. Kada budemo tebe citirali tražiću da ti sam kažeš šta si rekao...neću pitati Laodikeju ili Mireta..već tebe. Tako ispštuj ti Elen Vajt... :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo..šta kaže. Dovoljno je čuti nju..ona valda je pisala. Ti bi da citiraš nju ali da je ne pištaš šta je mislila..pa nemože. Prednost ipak ima soba koju citiraš. Kada budemo tebe citirali tražiću da ti sam kažeš šta si rekao...neću pitati Laodikeju ili Mireta..već tebe. Tako ispštuj ti Elen Vajt... :)

Slažem se, samo citirajmo:

S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti,...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

;)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Verovala je, i ona, i njeni roditelji, i pripadnici drugih crkava, i Katolici... jer je Miler propovedao da tada Hristos dolazi, a po bibliji - kada Hristos dodje, pre toga prestaje vreme milosti.

I sta sad imas s tim.

Sta si ti tu dokazao.

Natrag