Hitlerovi rođendani i orgijanja subotara

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Na tvoju žalost, uzaludno se nadaš. Sve ovo činim svojom voljo i odlukom, vidio sam cijele tekstove i nisam zaveden ničijim manipulacijama. Sve sam sam i temeljito istražio, i došao do neoborivih dokaza da se radi o notornoj bogohulnici kada je riječ o Ellen White.

Video si ceo tekst a citirao si samo jedan pasus van konteksta. A što nam nisi citirao ceo tekst ovako kao ja? Ako si znao za taj tekst? Otvoreno hoćeš reći da si ga izostavio da bi promenio smisao tekstu i onome što je Vajt rekla?:oops: Znaš da je to veoma, veoma nezahvalo što radiš? Ja mislim da je bolje da nisi znao za tekst? Ako si znao znači svesno si nas obmanuo a ovaj tekst....

Kažem veoma nezahvalno..dobro.

Uzgred videsmo da Elen Vajt jeste upravu kada negira da je ikada govorila da je vreme mislosti isteklo u bilo kom vremenu za koje joj se možda moglo pripisati. Ona je upravu. Nikada to nije rekla.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
U nakani da obrane "proročicu Jelenu", tvrdeći da ona nikada nije vjerovala i naučavala da je 22.10.1844. završilo vrijeme za obraćenje grešnika, EGWisti sami je napraviše lažljivicom. Jer sama Ellen White priznade: "S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ..."

Zašto svesno opet i ovaj citat izvrćeš...kada je upravo kako sam naveo i rekla baš u tom citatu da nikda nije tvrdila da je govorila da je vreme mislosti isteklo? Čemu sada opet ponavljanje izvrtanja datog teksta?

Са својом браћом и сестрама, након времена које је протекло у четрдесет и четвртој години, веровала сам да више неће бити грешника. Али никада нисам имала визију да се више грешници неће обратити."Letter 2, 1874. Ellen White to J. N. Loughborough from Battle Creek, Michigan in August 24, 1874. As reprinted in Selected Messages volume 1, page 74; chapter

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zašto svesno opet i ovaj citat izvrćeš...kada je upravo kako sam naveo i rekla baš u tom citatu da nikda nije tvrdila da je govorila da je vreme mislosti isteklo? Čemu sada opet ponavljanje izvrtanja datog teksta?

A tko je ovo dolje tvrdio? Je li tvoja strina, ako nije Ellen White?

1. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo."(Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

2. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

3. "Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Šta ti kažeš za onaj tekst? Da li smo sada za onaj tekst razjasnili?

Dakle, ne govori o 1849 već o vremenu sedam poslednjih zala. Jesi video to...?

Jel moram opet da ga citiram?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja ću citirati. :)

Neko vrijeme nakon razočaranja 1844., zajedno s adventnim narodom, vjerovala sam da su vrata milosti zauvijek zatvorena za svijet. (Ellen White, Selected Maessage vol I.)

A onaj prethodni citat? :)..onaj pravi..onaj na koj sam mislio?

Seti se...kontekst je važan...i ovaj tekst koji sada navodiš treba razumeti u kontestu onog koji sam ja naveo. Hajde da navedemo opet:

"Satana je pokušavao svojom umešnosti da ih održi u poziciji u kojoj su se nalazili, sve dok se pečat nije otvorio a narod Božiji bio zaštićen i oni su onda, bez zaklona od gorućeg Božijeg gneva, ostali nezaštićeni u toku sedam poslednjih zala. Bog je počeo da navlači svoju zaštitu nad svojim narodom i vrlo brzo će on biti navučen na sve koji će imati sklonište u dan klanja. Bog će raditi preko svoga naroda a i Sotoni će biti dozvoljeno da radi takođe. Videla sam misteriozne uzdahe i čudesa kako se povećavaju u laži i kako se šire. Lažne reforme koje su mi bile pokazane , nisu bile preobrazbe iz greške u istinu, već iz lošeg u gore; jer oni koji su propovedali preobražaj srca, bili su obmotani religioznom odećom koja je prikrivala bezakonje neobraćenog zlog srca, da bi prevarila Božiji narod ali kada bi se videla njihova srca, ona bi bila crna kao i uvek. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo.", Present Truth, Avgust 1849.

A ovaj tvoj novi ćemo ćemo sutra detaljnije. Bože zdravlja. Mirna noć i miran san.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je moj Jovane.

Vidis kako se lepo moze dokazati da neko vadi citate iz konteksta da bi prevario one koji ne poznaju o cemu je Ellen White pisala.

Stvarnoslap to konstantno cini, ne samo u ovom slucaju, vec i sa drugim citatima Ellen White.

Hvala Bogu sto ima onih koji obelodanjuju lazi poput ovih Stvarnoslapovih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vec ako se pokrene ta tema po nuznoj potrebi, izneti biblijske i istorijske cinjenice.

Ko pokrece tu temu? Nisam je ja pokrenuo.. I nije nuzno pokretati!

Zamisli da ja idem okolo i pricam kako ste vi satanisticko masonka tvorevina i da vam je EGW vestica? Jel to lepo slusati? Vi ste skocili nakon sto je Taramana nazvao Elen White "vesticom". Uvredili ste ste naravno!

Zar je to lepo? Jel to teologija?

Teologija je ucenje o Bogu, to je dobra vest o Hristu a ne ucenje o adventistima, katolicima i sta ti ja znam kojekakvim sukobima!

Zar ne mozemo svi lepo da se slozimo i objavimo evandjelje ljudima, a ostavimo njima neka odluce u koju crkvu zele ici i koja im se vise svidja?

Ima dovoljno informacija i van foruma o adventistima, pa ih tamo preusmerite neka procitaju koje su razlike izmedju nas i vas. Ako su zainteresovani onda ih krstite..

Vi na ovaj nacin samo kvarite sliku o sebi, jer predstavljate sebe kao navalentne i netolerantne, kao da zelite da odvucete sve ucenike za sobom..

Ne moze tako, vec zarad mira se mora nesto i precutati i napraviti kompromis. Niko ne trazi da se vi odreknete svojeg ucenja, vec da o tome govorite negde na prikladnijem mestu. To je u vasoj crkvi ili na vasem forumu. A ovde pokazite toleranciju i postovanje, prema onima koji kao i vi zele propovedati Hrista i zadobiti ucenike. Niste vi jedini pa da preotimate..

Mozda si cuo za Gideonite, i to je princip koji ja zelim primeniti na forumu.. To itekako funkcionise!

Zar ne mozemo svi na forumu da se slozimo?

Nudim vam mir i toleranciju, da objavljujemo evandjelje zajedno (do mere gde se slazemo), a ne nekakve paganstine i osude vikanja da potenciramo?

Pokazite da imate dobru volju..

Naravno, sredisnja tema koju treba propovedati je spasenje u Hristu.

Zasto onda ne zelis da propovedamo samo evandjelje, i da ostavimo na stranu pricu o tome cija je crkva prava?

To mozete vi objasniti zainteresovanim pojedincima privatno, a ovde hajde da pricamo o onome sto nas spaja, to je nauka u Hristu i spasenju, to je evandjelje..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve se može izneti u formi koja neće vređati na ličnom planu. Previše je ličnih napada sasvim nepotrebnih.

Ma kraju kažem sve može imati drugačiju formu i u neslaganjima. Važno je izneti svoj stav i svoje razumevanje tekstova i izneti argumentaciju za to. Sasvim dovoljno. Sve ostalo u poređenju sa tim prepoznaće se i svrstaće se na mesto koje sama Biblija nemenjuje.
Ne moraju uopste da se potenciraju crkve. To je uzrok problema, jer ja moju crkvu isticem kao jedinu pravu, a vi svoju. Ne trebaju ljudi da se opredeljuju prema crkvama, vec njihovo opredeljenje treba da bude Hristos.

Takodje, ne mogu ja da insistiram samo na Hriscanstvu kao ispravnom putu, vec mogu jedino da ukazem na razloge zasto je Hriscanstvo pozeljno..

U suprotnom ovo postaje sta? Hriscanski forum? Nije ovo Hriscanski forum, niti je ovaj forum vlasnistvo jedne crkve pa da ona brani sve druge poglede!

Dakle ovde mora da postoji tolerancija i da se zabrani iskljucivost!

Ne mogu ja insistirati da je moj pogled jedini ispravan. Ja mogu samo da ukazujem zasto je on pozeljan, a na ljudima je da se opredele..

Ja mislim da vi i ne razumete sta znaci tolerancija i sloboda veroispovedanja. Ako smo slobodu izabrali, ne mozemo nekog hindusa docekati na noz. To je sramotno raditi, a upravo je to ono sto se radi! To se radi prema svima jednako, prema hindusima, budistima, katolicima, pravoslavcima.. Svi se docekivaju na noz od nekolicine koja je zavladala ovim forumom. Zato svi i napustaju ovaj forum!

Dosta vise sa tim!

Pokazite toleranciju, uvazite katolike i pravoslavce a ne da ih paganizujete i na noz docekujete! Isto vazi i sa suorotne strane..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ti trebas da kritiku smeris ka Stvarnoslapu i DarthShoneu, jer njima je iskljucivi cilj da pisu protiv nekog.

A ja se sve slazem sa tobom u svemu, ali ne i u tome da mi treba zajedno da propovedamo, jer Adventisti i tadicionalisti nemaju niceg zajednickog.

I to je duh ekumenizma i kompromisa.

Treba smiriti tenzije, mozemo podeliti hleb, odelo, i zivotne potrebe, ali - sto se tice Vere, tu nema kompromisa.

Natrag