Hitlerovi rođendani i orgijanja subotara

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja upravo imam želju propovedati Isusa i drugim verama...a sećaš se kako sam ovde ocrnjen što sam tražio upravo način da doprem do srca drugih veroispoesti ne samo hrišćanskih.

Ja se najbolje sjećam kako sam ja dočekao tvoju ideju i kako sam na nju reagirao, kada si predložio da muslimanima "propovjedamo Isusa koji je njima prihvatljiv - Isusa koji je samo čovjek". I opet ću potpuno jednako reagirati na svaki tvoj ovakav prijedlog.

Ima ovde mrzitelja recimo islama..i to da ime usta zepene kada se pomene nešto u vezi islama. Ja se zato slažem da sa svakim trebamo da tražimo sponu i jezik tolerancije.

Ja ti lijepo rekoh za što i na što se pjenim.

Mi kao hrišćani trebamo uživati u istraživanju Pisma i pokazivati neove poglede i razumevanja..samo tako ćemo napredovati i u svojoj veri. I taj segment naše vere je ovde ocrnjen..ko uzme Pismo i počne iznositi tumačenja odmah je ocrnjen..[/QUOTE]

Sveti Pavao takvima reče: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pojavio se Moderator.

Videcemo da li ce ovi ovde za to mariti.

Cisto sumnjam.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja se najbolje sjećam kako sam ja dočekao tvoju ideju i kako sam na nju reagirao, kada si predložio da muslimanima "propovjedamo Isusa koji je njima prihvatljiv - Isusa koji je samo čovjek". I opet ću potpuno jednako reagirati na svaki tvoj ovakav prijedlog.

Ne možemo im odmah reći da im je Muhamed-pedofil recimo ili secikesa(niti je to 100% tačno)....hoćemo im tako propovedati jevanđelje? Da li je to najbolji metod...?

Uzgred i kod samih muslimana ima raznih tumačenja Kurana...kroz hadise...i trebamo im pokazati da neki hadisi ne interpretiraju Kuran kako treba. Tako ćemo lakše uspostaviti komunikaciju te im pomoći da u samom Kuranu uvide da je Biblija tačna a ne iskrivljena. Kada to uradimo imamo mogućnosti da im propovedamo iz Biblije...tako se radi za Hrista.

A kritikovati im sve i Muhameda i Kuran...nije niti zdravo niti korisno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne možemo im odmah reći da im je Muhamed-pedofil recimo ili secikesa(niti je to 100% tačno)....hoćemo im tako propovedati jevanđelje? Da li je to najbolji metod...?

Ali možete katolicima (i pravoslavnima) reći da im je Crkva Kurva.

Pa pošto si već citirao valda znaš šta si citirao? :). Ja rekoh da znaš..pošto si juče rekao kako si sve sam istražio i sve znaš. Da li je tako baš?

Točno, sve sam sam istražio i došao do onoga što već rekoh. Ako ti hoćeš problematizirati moju tvrdnju, izvoli, dokaži i meni i svima drugima ovdje da am lagao kada sam ustvrdio da ste čitavih sedam godina (1844. - 1851.) vjerovali i naučavali a je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike. A grešnici su bili svi, čitavi svijet, osim "Adventnog naroda" - malog stada.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nisam znao da psi lazu, povedite racuna o pisanju i bez direktnih uvreda uvreda clanova.

Psi na žalost mnogih koji ih ne podnose (ja ih obožavam), za razliku od ljudi ne lažu.

Ps. Od kada je moguće uvrediti nekoga ko je mrtav već 116 godina? Naime, Slap je to uputio na račun osobe mtve 116 godina, a koja je o gle čuda zaista izvrtala istinu o čemu je Slap i iznosio dokaze.

Dakle, ni jedan član nije direktno uvređen.

Jedini način da spasite "proročicu koja je govorila u drkosti" (Pnz 18,22), jeste da uvjerite moderatora kako je iznošenje istine o njoj govor mržnje.

Danas je svugde, na svakom mestu istina proglašena govorom mržnje....

Ps. Tužakanje moderatoru, samo pokazuje i dokazuje ko su adventisti. Ništa drugo.

Ali možete katolicima (i pravoslavnima) reći da im je Crkva Kurva.

Ah, pa to se podrazumeva. Isto kao što njihova "braća" iz domaje im "gatarine", svakoga smeju da nazivaju pogrdnim imenima, ali čim se neko usudi da im saspe, argumentovano saspe istinu u lice, sledi kmečanje o "govoru mržnje"....

Dvostruki standardi i klasičan, rekao bih školski primer licemerja.

Istovetno ću i ja reagovati na svaki takav pokušaj. Ponavljam, ako išta ne podnosim to je politička korektnost, posebno ako se ista koristi da bi se nametnule blasfemije.

Sveti Pavao takvima reče: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet.

Upravo tako. Anathema

Doslovno i nimalo politički korektno: Nema drugog (novog) evanđelja. Svako ko tako uči, propoveda je anatema.

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
17.766
Psi na žalost mnogih koji ih ne podnose (ja ih obožavam), za razliku od ljudi ne lažu.

Ps. Od kada je moguće uvrediti nekoga ko je mrtav već 116 godina? Naime, Slap je to uputio na račun osobe mtve 116 godina, a koja je o gle čuda zaista izvrtala istinu o čemu je Slap i iznosio dokaze.

Dakle, ni jedan član nije direktno uvređen.

Danas je svugde, na svakom mestu istina proglašena govorom mržnje....

Ps. Tužakanje moderatoru, samo pokazuje i dokazuje ko su adventisti. Ništa drugo.

Ah, pa to se podrazumeva. Isto kao što njihova "braća" iz domaje im "gatarine", svakoga smeju da nazivaju pogrdnim imenima, ali čim se neko usudi da im saspe, argumentovano saspe istinu u lice, sledi kmečanje o "govoru mržnje"....

Dvostruki standardi i klasičan, rekao bih školski primer licemerja.

Istovetno ću i ja reagovati na svaki takav pokušaj. Ponavljam, ako išta ne podnosim to je politička korektnost, posebno ako se ista koristi da bi se nametnule blasfemije.

Upravo tako. Anathema

Doslovno i nimalo politički korektno: Nema drugog (novog) evanđelja. Svako ko tako uči, propoveda je anatema.
Ja sam napisao uopsteno za vredjanje i skrenuo paznju na pisanje.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Točno, sve sam sam istražio i došao do onoga što već rekoh. Ako ti hoćeš problematizirati moju tvrdnju, izvoli, dokaži i meni i svima drugima ovdje da am lagao kada sam ustvrdio da ste čitavih sedam godina (1844. - 1851.) vjerovali i naučavali a je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike. A grešnici su bili svi, čitavi svijet, osim "Adventnog naroda" - malog stada.

Evo nema problema. Da čujemo samu Elen Vajt šta kaže po tim pitanju :)..istražih i nađoh ovo:

"Neko vrijeme nakon razočaranja 1844. godine mislila sam, kao što su to smatrali svi adventisti, da su vrata milosti zauvijek zatvorena za svijet. Taj sam stav usvojila prije nego što sam dobila svoje prvo viđenje. Svjetlost koju mi je Bog dao bila je ono što je ispravilo našu zabludu i osposobilo nas da uvidimo pravu istinu. {1SM 63.1} "

Evo šta ona kaže tačno. Ona jeste smatrala da su vrata neba zatvorena nakon 1844. ali je priznala da je to bila zabluda u koju je verovala..i to je promenila. Ali koliko je trajalo to? Ona kaže samo do prve vizije. Tu prvu viziju je imala u decembru 1844. Tada je kaže ispravila zabludu. Dakle ta zabluda za koju i ona sama kaže da je bila zabluda je držala lično do prvog viđenja...i to je bilo od oktobra 1844 do decembra 1844..samo tri meseca.

Tri meseca a ne sedam godina kako ti kažeš:

"Ako ti hoćeš problematizirati moju tvrdnju, izvoli, dokaži i meni i svima drugima ovdje da am lagao kada sam ustvrdio da ste čitavih sedam godina (1844. - 1851.) vjerovali i naučavali".

U vreme od 1845 do 1851 to više nisu verovali kada se radi o svetu i grešnicima u svetu.

Ne znam ako si istražio sve kako kažeš kako ti ovaj dodatak na rečenicu nije pao napamet da staviš? Ista rečenica samo citat posle ovog koji si naveo :). Opet kažem..vidiš koliko je kontekst važan i citirati potpuno tekst a ne selektivno. :) On upravo pokazuje(taj dodatak koji nisi naveo) da to nisu verovali do 1851.

Poslednja izmena:
Natrag