Hitlerovi rođendani i orgijanja subotara

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ti trebas da kritiku smeris ka Stvarnoslapu i DarthShoneu, jer njima je iskljucivi cilj da pisu protiv nekog.

A ja se sve slazem sa tobom u svemu, ali ne i u tome da mi treba zajedno da propovedamo, jer Adventisti i tadicionalisti nemaju niceg zajednickog.

I to je duh ekumenizma i kompromisa.

Treba smiriti tenzije, mozemo podeliti hleb, odelo, i zivotne potrebe, ali - sto se tice Vere, tu nema kompromisa.

Ti si iskljuciv kao i oni, u tome je osnovni problem. Rekao sam gore i za njih pa nisi procitao! Vidi sta sam Jovanu napisao..

A ja se sve slazem sa tobom u svemu, ali ne i u tome da mi treba zajedno da propovedamo, jer Adventisti i tadicionalisti nemaju niceg zajednickog.

I to je duh ekumenizma i kompromisa.
Gideoniti nisu ekumenisti. Sastoje se od pojedinaca i poslovnih ljudi iz raznih crkava. Oni dele i stampaju biblije tj. sire evandjelje na taj nacin, a ljudi se opredeljuju prema onom sto su procitali i biraju sebi crkvu kasnije! Ni jedna crkva se ne potencira!

Isto moze i na ovom forumu..
Na kraju to tvoji adventisti vec odavno rade!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pokazite toleranciju, uvazite katolike i pravoslavce a ne da ih paganizujete i na noz docekujete! Isto vazi i sa suorotne strane..

Ovde se uopšte ne radi o toleranciji.

Nudim vam mir i toleranciju, da objavljujemo evandjelje zajedno (do mere gde se slazemo), a ne nekakve paganstine i osude vikanja da potenciramo?

Bilo bi lepo, ali nažalost nije moguće. Ne zato što ja tako kažem, ili bilo ko drugi, nego zato što ni jedan od kultova nastalih u američkom "revival"-u nema evanđelje.

Hrist u koga mi verujemo i čije evanđelje bi smo trebali da naveštavamo, nije isto što i "Hrist" koga propagiraju svedoci "jehove", koga propagiraju Laodikeja, Marko, Tripo, Kainos, Jovan.

Shodno tome, ni evanđelje koje pomenuti propovedaju, evanđelje nije.

Prihvatanje i tolerancija, zarad nekakvog mira u kući, takvog "evanđelja" je nemoguća misija.

Dakle, zovi me i fundamentalistom (iako to nisam, jer da jesam, skakao bih po braći sa Istoka - Pravoslavnima, jer ne priznaju primat pape) ali ja kao Hrišćanin ne mogu biti tolerantan prema nekome ko Boga prikazuje lažovom, stvorenjem, niti mogu da prihvatim i dozvolim da Hrišćanstvo predstavljaju oni koji Hrišćani nisu.

Tolerisanjem subotarskog, "jehovističkog" i inog sektaškog lupetanja, tolerisanjem i zvanjem "evanđeljem" njihovih blasfemija (jer zaboga imamo dodirnih tačaka - pominjemo Hrista i Bibliju) prikazalo bi nas kao "mlake", kao relativiste, kao nekoga ko dozvoljava da mu se bližnji zavede. I možda najvažnije:

Boga bi smo prikazali lažovom, nekim ko ne zna šta govori. Jer ne može biti više istina.

Ili bi možda da dozvolimo da oni predstavljaju Hrišćanstvo, da trpimo da nas napadaju (mi jesmo pozvani da poradi Hrista trpimo uvrede i ponižavanja, ponavljam poradi Hrista, ne poradi subote, kupusa, ili nekakvog "jehove" ili Pisma) ali to ne znači da prevarantima, vukovima u jagnjećoj koži, treba dozvoliti da iskrivljuju Istinu.

Uostalom, Pismo je jasno da jasnije ne može biti, kanoni Svetih Vaseljenskih Sabora su jasni da jasniji ne mogu biti.

Ujedno, gde je Toma? Gde je Servius? Gde je Taramana? Nema ih. Od Hrišćana na ovom forumu imamo samo Slapa, tebe, Antoniju... a svi vi, uključuući tu i mene gubimo i vreme i nerve raspravljajući se sa subotarskim nasrtljivcima uz sporadične upade zabludelih sledbenika psihopate Miroljuba Petrovića...

Shvataš li sada zašto Slap reaguje, zašto ja reagujem?

Na koji način predstaviti Hrišćanstvo, kada na svaki post o istom, iskaču gore navedeni da šire svoju blasfemiju? Neko napiše nešto o monasima sa Atosa, uleću odmah da "subotare" i "biblišu"....

Ne, ponavljam, Ne i sto puta ne. Sa njima nema mira.

Nikada i nigde.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A onaj prethodni citat? :)..onaj pravi..onaj na koj sam mislio?

Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo.", Present Truth, Avgust 1849.

:):) Hvala ti Jovane na ovom tekstu, kao tvom doprinosu i dokazu da je Ellen White zaista vjerovala i naučavala da je 22.10.1844. završilo vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika. Još jednom, hvala ti do neba. :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovde se uopšte ne radi o toleranciji.

Bilo bi lepo, ali nažalost nije moguće. Ne zato što ja tako kažem, ili bilo ko drugi, nego zato što ni jedan od kultova nastalih u američkom "revival"-u nema evanđelje.

Hrist u koga mi verujemo i čije evanđelje bi smo trebali da naveštavamo, nije isto što i "Hrist" koga propagiraju svedoci "jehove", koga propagiraju Laodikeja, Marko, Tripo, Kainos, Jovan.

Shodno tome, ni evanđelje koje pomenuti propovedaju, evanđelje nije.

Prihvatanje i tolerancija, zarad nekakvog mira u kući, takvog "evanđelja" je nemoguća misija.

Dakle, zovi me i fundamentalistom (iako to nisam, jer da jesam, skakao bih po braći sa Istoka - Pravoslavnima, jer ne priznaju primat pape) ali ja kao Hrišćanin ne mogu biti tolerantan prema nekome ko Boga prikazuje lažovom, stvorenjem, niti mogu da prihvatim i dozvolim da Hrišćanstvo predstavljaju oni koji Hrišćani nisu.

Tolerisanjem subotarskog, "jehovističkog" i inog sektaškog lupetanja, tolerisanjem i zvanjem "evanđeljem" njihovih blasfemija (jer zaboga imamo dodirnih tačaka - pominjemo Hrista i Bibliju) prikazalo bi nas kao "mlake", kao relativiste, kao nekoga ko dozvoljava da mu se bližnji zavede. I možda najvažnije:

Boga bi smo prikazali lažovom, nekim ko ne zna šta govori. Jer ne može biti više istina.

Ili bi možda da dozvolimo da oni predstavljaju Hrišćanstvo, da trpimo da nas napadaju (mi jesmo pozvani da poradi Hrista trpimo uvrede i ponižavanja, ponavljam poradi Hrista, ne poradi subote, kupusa, ili nekakvog "jehove" ili Pisma) ali to ne znači da prevarantima, vukovima u jagnjećoj koži, treba dozvoliti da iskrivljuju Istinu.

Uostalom, Pismo je jasno da jasnije ne može biti, kanoni Svetih Vaseljenskih Sabora su jasni da jasniji ne mogu biti.

Ujedno, gde je Toma? Gde je Servius? Gde je Taramana? Nema ih. Od Hrišćana na ovom forumu imamo samo Slapa, tebe, Antoniju... a svi vi, uključuući tu i mene gubimo i vreme i nerve raspravljajući se sa subotarskim nasrtljivcima uz sporadične upade zabludelih sledbenika psihopate Miroljuba Petrovića...

Shvataš li sada zašto Slap reaguje, zašto ja reagujem?

Na koji način predstaviti Hrišćanstvo, kada na svaki post o istom, iskaču gore navedeni da šire svoju blasfemiju? Neko napiše nešto o monasima sa Atosa, uleću odmah da "subotare" i "biblišu"....

Ne, ponavljam, Ne i sto puta ne. Sa njima nema mira.

Nikada i nigde.

Ja postujem tvoj stav, ali smatram da je moguce sa njima saradjivati..

Ucenici su inace Hristu rekli: "videsmo jednog gde tvojim imenom izgoni demone i branismo mu jer ne ide za nama. A Hristos im rece: ne branite mu, jer nema tog koji moze mojim imenom izgoniti demone i odmah posle toga zlo govoriti o meni"

Dakle, onog koji hoce biti Hristov i naziva se Hristov ne treba da negiramo, treba da ga prihvatimo i pruzimo mu ruku, ako on to zeli..

Sto se tice laznog ucenja, niko ne govori da trebamo nesto prihvatiti, treba da saradjujemo u onome oko cega se slazemo.. Samo kad bi oni prestali da insistiraju na dokazivanju svoje crkve i poricanju nase i poceli da dokazuju Hrista i propovedaju njega. Na zalost mislim da se to nece desiti..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja postujem tvoj stav, ali smatram da je moguce sa njima saradjivati..

Ucenici su inace Hristu rekli: "videsmo jednog gde tvojim imenom izgoni demone i branismo mu jer ne ide za nama. A Hristos im rece: ne branite mu, jer nema tog koji moze mojim imenom izgoniti demone i odmah posle toga zlo govoriti o meni"

Taman ti fali naredna rečenica iz biblijskog teksta koji si naveo, a ona glasi: Tko nije protiv nas, za nas je. A adventisti sedmog dana, po svojim vlastitim vjerovanjima, imaju misiju biti protiv Kristove Crkve, i oni to to jesu od svoga rođenja do dana današnjeg. Oni Kristovu Crkvu nazivaju "Bludnicom iz Otkrivenja" i pozivaju kršćane da ju napuste.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne moraju uopste da se potenciraju crkve. To je uzrok problema, jer ja moju crkvu isticem kao jedinu pravu, a vi svoju. Ne trebaju ljudi da se opredeljuju prema crkvama, vec njihovo opredeljenje treba da bude Hristos.

Takodje, ne mogu ja da insistiram samo na Hriscanstvu kao ispravnom putu, vec mogu jedino da ukazem na razloge zasto je Hriscanstvo pozeljno..

U suprotnom ovo postaje sta? Hriscanski forum? Nije ovo Hriscanski forum, niti je ovaj forum vlasnistvo jedne crkve pa da ona brani sve druge poglede!

Dakle ovde mora da postoji tolerancija i da se zabrani iskljucivost!

Ne mogu ja insistirati da je moj pogled jedini ispravan. Ja mogu samo da ukazujem zasto je on pozeljan, a na ljudima je da se opredele..

Ja mislim da vi i ne razumete sta znaci tolerancija i sloboda veroispovedanja. Ako smo slobodu izabrali, ne mozemo nekog hindusa docekati na noz. To je sramotno raditi, a upravo je to ono sto se radi! To se radi prema svima jednako, prema hindusima, budistima, katolicima, pravoslavcima.. Svi se docekivaju na noz od nekolicine koja je zavladala ovim forumom. Zato svi i napustaju ovaj forum!

Dosta vise sa tim!

Pokazite toleranciju, uvazite katolike i pravoslavce a ne da ih paganizujete i na noz docekujete! Isto vazi i sa suorotne strane..

Ja upravo imam želju propovedati Isusa i drugim verama...a sećaš se kako sam ovde ocrnjen što sam tražio upravo način da doprem do srca drugih veroispoesti ne samo hrišćanskih. Ima ovde mrzitelja recimo islama..i to da ime usta zepene kada se pomene nešto u vezi islama. Ja se zato slažem da sa svakim trebamo da tražimo sponu i jezik tolerancije.

Naravno, možemo iznositi svoje poglede na veru drugih..ali ne treba to da nam je u fgokusu već pre svega predsaviti svoju veru. On najbolje. Mi kao hrišćani trebamo uživati u istraživanju Pisma i pokazivati neove poglede i razumevanja..samo tako ćemo napredovati i u svojoj veri. I taj segment naše vere je ovde ocrnjen..ko uzme Pismo i počne iznositi tumačenja odmah je ocrnjen.

Zato ja se slažem sa tobom da trebamo iznositi istine koje smatramo tačnim ali da trebamo ujedno tražiti spone i zajedništvo sa svima koliko možemo.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Taman ti fali naredna rečenica iz biblijskog teksta koji si naveo, a ona glasi: Tko nije protiv nas, za nas je. A adventisti sedmog dana, po svojim vlastitim vjerovanjima, imaju misiju biti protiv Kristove Crkve, i oni to to jesu od svoga rođenja do dana današnjeg. Oni Kristovu Crkvu nazivaju "Bludnicom iz Otkrivenja" i pozivaju kršćane da ju napuste.

Uz sve to, kontekst datog Biblijskog, tačnije Sveto PIsamskog citata je jasan. Radilo se o primeru nekoga ko nije u Crkvi, ali snagom svoje vere u Krista izgoni zloduhe, a ne o nekome ko ne veruje da je Krist Bog (tačnije ni sam ne zna u šta veruje) i ko pljuje po apostolima.

Uostalom, koje to demone izgone subotari? Preciznije u čije ime veruju? U Kristovo? Neće biti, jer Krist nije ćata, čistač, "easy rider", nije lažov, i nije Mihael.... a sve to za Krista tvrde subotarski sledbenici žene udarene u glavu kamenom "mudrosti"...

Dakle, ponavljam. Sa subotarima, "jehovinim" svedocima, svakim ko Isusa smatra stvorenjem, NEMA DIJALOGA.

Sto se tice laznog ucenja, niko ne govori da trebamo nesto prihvatiti, treba da saradjujemo u onome oko cega se slazemo..

A u čemu se to mi sa njima slažemo?

U čemu brate?

U čemu kada je njima Hrist stvorenje? (Jovan se "ubi" dokazujući to... ) U čemu kada im je Euharistija,dakle ono što je stub i pečat kojim se Hristovi poznaju, samo "simbol" ? U čemu kada im je Bogorodica samo običa žena? U čemu kada za njih sveci ne postoje?

U čemu da se složimo kada im je eshatologija gnostičko materijalistička.. U čemu?

Nemamo mi ništa zajedničko sa njima, Ništa, ponavljam ništa.

Najgore od svega po njih, pogubljene duše koje poverovaše lažljivoj "proročici", nemaju oni ništa zajedničko ni sa muhamedancima, niti sa hebrejima.

Lebde u limbu, u ništavilu...

I posle treba da tolerišemo takve? Da dozvolimo da zavode ljude lažno se predstavljajući, jer zaboga "pominju Hrista"....

Pa brate, i muhamedanci pominju Hrista, pa Hrišćani nisu, i ne tvrde da su to.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, Bozja crkva koja ima istinu - je pozvana da kao takva propoveda jevandjelje, a ne da to cini sa onima koji tu istinu nemaju.

Zamisli da su apostoli u vreme prve crkve pozvali Jevreje ili neke mnogobosce da zajedno idu da propovedaju neku tamo novozavetnu istinu.

Hristos i apostoli na vise mesta upucuju na jedinstvo, ali ne na jedinstvo u razlicitosti - sto je ideja ekumenizma, vec na jedinstvo u veri, u zivotu, u misli ili ideologiji, a to vidimo iz reci Hrista i apostola koji recimo kazu "BUDITE JEDNOMISLENI, I BICE JEDNO STADO I JEDAN PASTIR, JEDAN GOSPOD - JEDNA VERA - JEDNO KRSTENJE... itd"

Za crkvu postoje u ovom svetu samo dve kategorije, i one predstavljaju dve realnosti na zemlji, nebesku, i zemaljsku.
Slicno kao belo i crno.

To su:

NEBESKA

1. CRKVA BOZJA KOJA IMA ISTINU O SPASENJU U ISUSU HRISTU, I KOJOJ JE DATA BOZANSKA MISIJA EVANGELIZIRANJA SVETA U CILJU PRIPREME ZA HRISTOV DRUGI DOLAZAK U SLAVI.

ZEMALJSKA

2. OSTATAK SVETA KOJI PODRAZUMEVA SVE DRUGE LJUDE, BILO VERSKI ILI NE VERSKI OPREDELJENI.

Dakle, postoje samo dva stada, Hristovo, i sa druge strane ovaj svet u vlasti neprijatelja, ili dva puta - uzan i sirok, ( sto su i biblijske definicije ).

Hristos kaze da on zeli da bude "JEDNO STADO, I JEDAN PASTIR"ali u kontekstu gore opisanog jedinstva u veri, zivotu, misli ili ideologiji.

A tu misiju obavlja Bozja crkva, propovedajuci, i pozivajuci svet da postane deo jednog - Hristovog stada.

To Mire nije iskljucivost, vec biblijski princip.

Ponavljam, sve sto si napisao stoji, i slasem se.
Ne treba pisati protiv drugih ako to nekoga vredja, ne treba napadati niciju u crkvu, osobe..itd.

Treba iznositi svoja uverenja.

I sam znas da to jeste malo teze, jer ako ja kulturno i u duhu vere recimo iznesem odredjenu istinu koju ima moja crkva, i pocnem da je dokazujem biblijom, uvek ce se naci neko da osudjuje i moju crkvu, i Ellen White, i ko zna koga - za to sto sam izneo.

Ja recimo nikada nisam citirao Ellen White da bi dokazivao ucenje Adventisticke crkve, vec samo iskljucivo ono sto smwtram ispravnim na osnovu biblije, i biblijske stihove u kontekstu.

A eto, ovde se niko nicim i ne bavi, osim sto napada i Adventisticku crkvu, i Ellen White..itd.

Zasto ako ja nikoga ne napadam niti imam tu nameru.

Razlog je, sto ljudi nemaju smisao pisanja na osnovu biblije, vec im je iskljucivi cilj da nekoga napadaju i da diskredituju druge.

Jovan Prezviter je recimo u tome najposteniji.

On je iznosio samo svoja uverenja koja smatra ispravnim.
A sta su na to cinili Stvarnoslap i DarthShone.
Samo su na Jovanove reci upucivali osude tipa "TI SI ANTIHRIST, KLANJATELJ PLAGIJATORICE, ADVENTISTI OVAKVI I ONAKVI, PIONIRI ADVENTIZMA OVO I ONO.. itd.

Dakle, ja mogu Mire da do krajnjih granica budem tolerantan, i da ni ne pisem na forumu bilo sta ( sto je i najbolje ), ali da li ce to i drugi uciniti.

Nece.

Nastavice sa napadima.
A oni su tvoje stado, pa ti vidi sta ces sa njima po tom pitanju.
Jer ja sam najmanji problem ovde.
Ili se udruzi, ili ogradi.

A vidim da oni ne slusaju ni tvoje savete.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Neko vrijeme nakon razočaranja 1844., zajedno s adventnim narodom, vjerovala sam da su vrata milosti zauvijek zatvorena za svijet. (Ellen White, Selected Maessage vol I.)

Dragi naš, da li bi mogao kontekstirati ove tekstove..znaš već..napred koji citat i nazad koji citat... :). Da vidimo detaljnije...i ako bi nam tačno dao uput u vezi Selected Maessage Vol I-da li je to u ovom delu: Section 1—The Light on Our Pathway?

Natrag