Mire, Bozja crkva koja ima istinu - je pozvana da kao takva propoveda jevandjelje, a ne da to cini sa onima koji tu istinu nemaju.
Zamisli da su apostoli u vreme prve crkve pozvali Jevreje ili neke mnogobosce da zajedno idu da propovedaju neku tamo novozavetnu istinu.
Hristos i apostoli na vise mesta upucuju na jedinstvo, ali ne na jedinstvo u razlicitosti - sto je ideja ekumenizma, vec na jedinstvo u veri, u zivotu, u misli ili ideologiji, a to vidimo iz reci Hrista i apostola koji recimo kazu "BUDITE JEDNOMISLENI, I BICE JEDNO STADO I JEDAN PASTIR, JEDAN GOSPOD - JEDNA VERA - JEDNO KRSTENJE... itd"
Za crkvu postoje u ovom svetu samo dve kategorije, i one predstavljaju dve realnosti na zemlji, nebesku, i zemaljsku.
Slicno kao belo i crno.
To su:
NEBESKA
1. CRKVA BOZJA KOJA IMA ISTINU O SPASENJU U ISUSU HRISTU, I KOJOJ JE DATA BOZANSKA MISIJA EVANGELIZIRANJA SVETA U CILJU PRIPREME ZA HRISTOV DRUGI DOLAZAK U SLAVI.
ZEMALJSKA
2. OSTATAK SVETA KOJI PODRAZUMEVA SVE DRUGE LJUDE, BILO VERSKI ILI NE VERSKI OPREDELJENI.
Dakle, postoje samo dva stada, Hristovo, i sa druge strane ovaj svet u vlasti neprijatelja, ili dva puta - uzan i sirok, ( sto su i biblijske definicije ).
Hristos kaze da on zeli da bude "JEDNO STADO, I JEDAN PASTIR"ali u kontekstu gore opisanog jedinstva u veri, zivotu, misli ili ideologiji.
A tu misiju obavlja Bozja crkva, propovedajuci, i pozivajuci svet da postane deo jednog - Hristovog stada.
To Mire nije iskljucivost, vec biblijski princip.
Ponavljam, sve sto si napisao stoji, i slasem se.
Ne treba pisati protiv drugih ako to nekoga vredja, ne treba napadati niciju u crkvu, osobe..itd.
Treba iznositi svoja uverenja.
I sam znas da to jeste malo teze, jer ako ja kulturno i u duhu vere recimo iznesem odredjenu istinu koju ima moja crkva, i pocnem da je dokazujem biblijom, uvek ce se naci neko da osudjuje i moju crkvu, i Ellen White, i ko zna koga - za to sto sam izneo.
Ja recimo nikada nisam citirao Ellen White da bi dokazivao ucenje Adventisticke crkve, vec samo iskljucivo ono sto smwtram ispravnim na osnovu biblije, i biblijske stihove u kontekstu.
A eto, ovde se niko nicim i ne bavi, osim sto napada i Adventisticku crkvu, i Ellen White..itd.
Zasto ako ja nikoga ne napadam niti imam tu nameru.
Razlog je, sto ljudi nemaju smisao pisanja na osnovu biblije, vec im je iskljucivi cilj da nekoga napadaju i da diskredituju druge.
Jovan Prezviter je recimo u tome najposteniji.
On je iznosio samo svoja uverenja koja smatra ispravnim.
A sta su na to cinili Stvarnoslap i DarthShone.
Samo su na Jovanove reci upucivali osude tipa "TI SI ANTIHRIST, KLANJATELJ PLAGIJATORICE, ADVENTISTI OVAKVI I ONAKVI, PIONIRI ADVENTIZMA OVO I ONO.. itd.
Dakle, ja mogu Mire da do krajnjih granica budem tolerantan, i da ni ne pisem na forumu bilo sta ( sto je i najbolje ), ali da li ce to i drugi uciniti.
Nece.
Nastavice sa napadima.
A oni su tvoje stado, pa ti vidi sta ces sa njima po tom pitanju.
Jer ja sam najmanji problem ovde.
Ili se udruzi, ili ogradi.
A vidim da oni ne slusaju ni tvoje savete.