Hitlerovi rođendani i orgijanja subotara

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znači predao si se...čim ne smeš da uzmeš u razmatranje citat od Batlera gde je dao objašnjenje....

A što ne citiraš sve...nego samo selektovno? Što ne smeš da citiraš od Batlera sve? :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo još: :)

Antievanđelje:

S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte,
ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti,...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

A što citiraš pogrešno i nepotuno Elen Vajt..ovaj citat ovako glasi:

Са својом браћом и сестрама, након времена које је протекло у четрдесет и четвртој години, веровала сам да више неће бити грешника. Али никада нисам имала визију да се више грешници неће обратити."Letter 2, 1874. Ellen White to J. N. Loughborough from Battle Creek, Michigan in August 24, 1874. As reprinted in Selected Messages volume 1, page 74; chapter

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Elen Vajt citiraš iskrivljeno i nepotpuno dok Batlera samo nepotpuno? Što to?

A zašto ti navodiš Jelenin citat u kojem ona sama sebe lažljivicom pravi?

Vidi što je naučavala i pisala, a ti navodiš citat u kojem ona to niječe. :)

1. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo."(Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

2. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

3. "Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A zašto ti navodiš Jelenin citat u kojem ona sama sebe lažljivicom pravi?

Ne, nego ti ne možeš da podneseš da ona ima drugačije mišljenje od tvog :).

Vidi što je naučavala i pisala, a ti navodiš citat u kojem ona to niječe. :)

1. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo."(Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

Za koga...možeš li ovaj citat da nastaviš? Evo recimo šta stoji pre i posle tog citata? Možeš li značilo bi.

2. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. ... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

Ovde smo već rekli da se odnosi na svet..pokvaren svet. Svet koji je otpao od Boga.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, nego ti ne možeš da podneseš da ona ima drugačije mišljenje od tvog :).

Problem je što Jelena ima mišljenje suprotno od svoga.

Neću ja iznositi svoje mišljenje nego samo Jelenine citate. :)

Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen. Nikada nisam ni u kojem slučaju koristila taj jezik prema bilo kome, koliko god bio grešan. Uvijek sam opominjala one koji su koristili ove oštre izraze." (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

1. "Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth, 1849.)

2. "Uzbuđenja i lažne reformacije ne mogu nas danas pokolebati, jer znamo da je gospodar kuće ustao 1844. i zatvorio vrata prvog stana nebeskog Šatora, i sada mi dakako očekujemo da će oni ići sa svojim ovcama tražiti Gospodina, ali ga neće naći; on se sam povukao (iza zavjese) od njih. Gospodin mi je pokazao da je snaga koja je s njima puka ljudska moć, a ne Božja." (Ellen White, Present Truth, 1850. god.)

3. "Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio.Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo još: :)

Antievanđelje:

S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte,
ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti,...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Neko vrijeme nakon razočaranja 1844., zajedno s adventnim narodom, vjerovala sam da su vrata milosti zauvijek zatvorena za svijet. (Ellen White, Selected Maessage vol I.)

Evanđelje (Radosna vijest) = Bog je svoga Sina žrtvovao za spasenjesvih grešnika.

Ili da sumiramo, shall we?

Čitavo bogohuljenje, čitava laž čekalaca okupljenih u američkim kukurizištima i poljima konoplje je samo to, hula i laž.

Jer:

Preskače i negira Isusove reči: "Ja sam sa vama u sve dane do svršetka sveta", čime Ga prikazuje lažovom.

Zašto?

Zato što svet nije prestao da postoji 1844, dakle, neko laže.

Laže li Isus koji svojima, onima koji Ga Bogom priznaju i u Njega se uzdaju, obećava da ih neće napustiti sve do kraja (konca, svršetka) sveta? Ili laže, lažu oni koji tvrde da je Isus te 1844 doslovno napustio sve?

Dakle, da li je svet prestao da postoji 1844?

Nije.

Shodno tome, ko onda laže?

Bog koji je sa onima koji se u Njega uzdaju sve do svršetka sveta (svet ponavljam nije prestao da postoji)?

Ili lažu oni koji tvrde da je Bog napustio svoje?

Odgovor je jasan da jasniji ne može biti.

Put, Istina i Život ne laže. Svet još uvek postoji i Bog ne odustaje od Svoje SLIKE NA ZEMLJI, ne odustaje od čoveka.

Dakle bez imalo skrupula, bez imalo obzira prema bilo kome, odgovor je sledeći:

Ellen Gould Harmon White, njeni sledbenici, čitav kult JE LAŽ, na lažima nastao, lažima održavan i živi laž.

SDA je anticrkva, kult, i sinagoga oca laži.

I nikakva mentalna i lingivistička gimnastika tu činjenicu ne može, niti će promeniti.

Problem je što Jelena ima mišljenje suprotno od svoga.

Ona nikada i nije znala šta govori. Nikada.

Ps. A mi trebamo da slušamo i raspravljamo sa sledbenicima osobe koja nije znala šta govori... Trebamo da poverujemo da je kult koji su ona i "pioneers" izgradili okupljajući "razočarane" naivčine koje poverovaše MIlleru nekakav "ostatak" i nosilac "nove" poruke?

Treba li da Krista Boga odbacimo i poverujemo nekakvom "Kristu" ćati, čistaču? Trebamo li da Krista koji je rekao "Ja sam sa vama u sve dane do svršetka sveta" zamenimo nekakvim "kristom" koji čas jeste, čas nije?

Treba li da nas o veri i Bogu uče gatare što gataju iz dimenzija paganskog spomenika ljudskom egu, utakmica, loto brojeva? Treba da li nas o Bogu uče nastavnici OTO sa Cetinja i nadrilekari iz Gornjeg Milanovca (sledbenici žene koja nije znala šta govori)?

Odgovor na sva ova pitanja je NE.

Ali, Bog nam ne da odustanemo. Jer nismo mi u pitanju, nego nebrojene duše naših bližnjih, nebrojene duše onih koji su meta ovih sledbenika laži.

I zato.

Neka činjenice govore. A one i te kako pokazuju ko je bila žena koja nije znala šta govori, ko je i šta je kult koji sebe lažno predstavlja kao "kršćanski".

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

1. "Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth, 1849.)

Vidi..da si pročitao prethodna tri pasusa razumeo bi o čemu Elan Vajt govori. Za koga nema više milosti? Za koga se više ne treba moliti? Evo čuj sada dobro o kome Elen Vajt govori tačno..čujmo svi:

"Satana je pokušavao svojom umešnosti da ih održi u poziciji u kojoj su se nalazili, sve dok se pečat nije otvorio a narod Božiji bio zaštićen i oni su onda, bez zaklona od gorućeg Božijeg gneva, ostali nezaštićeni u toku sedam poslednjih zala. Bog je počeo da navlači svoju zaštitu nad svojim narodom i vrlo brzo će on biti navučen na sve koji će imati sklonište u dan klanja. Bog će raditi preko svoga naroda a i Sotoni će biti dozvoljeno da radi takođe. Videla sam misteriozne uzdahe i čudesa kako se povećavaju u laži i kako se šire. Lažne reforme koje su mi bile pokazane , nisu bile preobrazbe iz greške u istinu, već iz lošeg u gore; jer oni koji su propovedali preobražaj srca, bili su obmotani religioznom odećom koja je prikrivala bezakonje neobraćenog zlog srca, da bi prevarila Božiji narod ali kada bi se videla njihova srca, ona bi bila crna kao i uvek. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo.", Present Truth, Avgust 1849.

O kome Elen Vajt priča ovde da je pogledala i videla da je vreme njihovog spasenja prošlo? Ona govori o onima koji u vreme sedam poslednjih zala ostanu van Božije zaštite..oni od naroda Božijega koji su pravili kompromise i naravno ovi koji su činili lažna čudesa..da bi prevarili. Njihova srca su kolebljiva, neobraćena i crna.

U tom trenutku više neće biti moguće spasenje tim dušama....U VREME SEDAM POSLEDNJIH ZALA. Ona ovde ne govori o vremeu iz 1849 ili 1844..itd...Ona govori o vremenu sedam poslednjih zala. Ona u viziji vidi ove događaje poslednjih dana i kaže šta je videla. Ali za to vreme..ne za 1849.

Nadam se da si najpre video zašto je potreban kontekst i šta je kontekst. Zašto ja na tome insistiram? Ovo je školski primer šta znači biti u zabludi kada se citati izvuku iz kontesta i zatim citiraju i plasiraju tako da zavedu.

Ja se samo nadam da ovo nisu uradio namerno...nadam se..da nisi video ceo tekst i nadam se da si i ti zaveden citiranjem drugih tekstova. Sve drugo je toliko strašno ako si znao za ovo a plasirao da zaista ne postoji opravdanje za ovakvo delo. Kažem nadam se da nisi ovo uradio svesno i namerno.

Ali je dobro da vide svi kako se radi sa tekstovima Elen Vajt ili tekstsvima Pisma kada se vrši izvrtanje istine.

Gospod neka nam da mudrosti i razuma.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja se samo nadam da ovo nisu uradio namerno...nadam se..da nisi video ceo tekst i nadam se da si i ti zaveden citiranjem drugih tekstova.

Na tvoju žalost, uzaludno se nadaš. Sve ovo činim svojom slobodnom voljom i odlukom, vidio sam cijele tekstove i nisam zaveden ničijim manipulacijama. Sve sam sam i temeljito istražio, i došao do neoborivih dokaza da se radi o notornoj bogohulnici kada je riječ o Ellen White. O tome da je i "literarni kradljivac" posve je jasno.

Ono što sam već pisao su naprosto činjenice. Dakle, Ellen White, i ostali pioniri ASD, vjerovali su i naučavali kako se "nakon 22.10.1844. grešnici više ne mogu obratiti i spasiti". Ovo svjedoči i sama Ellen White.

Vidjeli smo kako su Ellen White i pioniri ASD naučavali tzv "teoriju zatvorenih vrata". Prema toj teoriji, 22.10.1844. "zatvorena su vrata", "Isus je prestao posredovati za grešnike" i 22.10.1844. "završilo je vrijeme pokajanja za grešnike". Također smo vidjeli kako su to naučavali čitavih sedam godine (sve do 1851.), a nakon toga mijenjaju naučavanje. Istovremeno s promjenom ovog bogohulnog naučavanja, Ellen i James White izdaju zbirku spisa koje je Ellen White prije 1851. objavljivala u časopisima "A Word to the Little Flock" i "Present Truth", pod imenom "Experience and Views", a kasnija izdanja ponavljat će se pod adventistima puno poznatijim imenom "Rani spisi". Sve dijelove iz spisa Ellen White, koji su govorili o "zatvaranju vrata", o tome kako je "Bog odbacio pokvareni svijet" i kako je u listopadu 1844. "završilo vrijeme pokajanja za grešnike", Ellen i James White izbacili su u izdanju iz 1851. i svim kasnijim izdanjima. Učinili su to da sakriju sramotno i bogohulno naučavanje Ellen White, nadajući se da budući naraštaji adventista to nikada neće ni saznati. Na nesreću Jelene i Jamesa, a na sreću istine, ipak je bilo ljudi koji su primjetili tu promjenu i naprosto nisu mogli sve to prešutjeti. Nakon što su počele kolati priče, i nakon što je "vrag odnio šalu", morala se oglasiti i sama Ellen White. Evo kako Ellen White odgovara na primjedbe o njenom bogohulnom naučavanju kako je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike:

"U strahu od Boga, ovime svjedočim da optužbe Grant-a Miles-a, gospođe Burdick i drugih objavljene u "Crisis" nisu istinite. Izjave u odnosu na moje stavove u četrdeset i četvrtoj su lažne. S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ali ja nikada nisam imala vizijuda se grešnici više neće moći obratiti. Jasno i slobodno izjavljujem da nitko nikada nije čuo da kažem ili pročitao iz mojih pisanih izjava nešto što bi opravdalo ove optužbe koje su izrečene protiv mene po ovom pitanju.

"
Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen. Nikada nisam ni u kojem slučaju koristila taj jezik prema bilo kome, koliko god bio grešan. Uvijek sam opominjala one koji su koristili ove oštre izraze." ( Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Primjetite ovo!?: "ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti" Zašto Ellen White ovo priznaje? Iz vrlo jednostavnog razloga. Ellen White ovo piše 1874. godine. Još je uvijek mnoštvo živih svjedoka koji točno znaju što su Ellen White i pioniri ASD naučavali neko vrijeme nakon listopada 1844., i naprosto mora priznati. Kontraproduktivno bi bilo da to zaniječe, jer bi se ljudima otvoreno pokazala lažljivicom.

A ovo!?: "ali ja nikada nisam imala viziju da se grešnici više neće moći obratiti" .... "Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen." A zašto ovo niječe? Zašto niječe da je ovakvo što pisala, kad smo i mi ovdje vidjeli i uvjerili se da je to pisala? Opet iz vrlo jednostavnog razloga. Prošlo je gotovo 25 godina od kada su ona i James White "pročistili" njene spise, i ona se nada da je vrijeme učinilo svoje. Na njezinu nesreću, a na sreću istine, postojali su ljudi koji su sačuvali originalne brojeve časopisa "A Word to the Little Flock" i "Present Truth", tako da danas svaki istinoljubivi čovjek može sam vidjeti tko je i što je "proročica Ellen White". Godine 1874. (stara 47 godina) ljudima "u oči gleda" i laže: "Nikada nisam izjavila ili napisala da je svijet bio osuđen ili odbačen."

Kao što vidimo, Laodikejina i mirina obrana proročice pretvorila se u svoju ironiju. Braneći "proročicu Jelenu", kako nije nikada vjerovala i naučavala da se nakon 22.10.1844. grešnici više ne mogu obratiti i spasiti, oni sami

U nakani da obrane "proročicu Jelenu", tvrdeći da ona nikada nije vjerovala i naučavala da je 22.10.1844. završilo vrijeme za obraćenje grešnika, EGWisti sami je napraviše lažljivicom. Jer sama Ellen White priznade: "S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ..."

Natrag