Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
n3m3sis nema potrebe vaditi bateriju, svaka ploča ima clear CMOS jumper koji je lociran pored baterije, tako da je dovoljno samo prespojiti pinove na desetak sekundi... inače nije loše flešoveti BIOS. novije ploče poseduju zasebne programe koji omogućavaju bezbolnu promenu BIOS-a.

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
resetuj BIOS, restart bi posle toga trebao da radi kako treba, mada moguće je i da je win prepunjen i zato ne reaguje.

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
Ako koristiš 32 bitni OS onda ti je maksimalno podržano 3,25GB RAM-a. a u BIOS-u možeš dodeliti grafičkoj količinu memorije koju će da koristi. npr 256MB (što joj je sasvim dovoljno).

ili ti preciznije trebalo bi 4096MB (2^32), međutim iz nekog razloga je win ograničen na 3,25GB (još ako imaš Core i3/i5 sa H55/Q57 čipsetom, kao i ja, onda čak i da ne koristiš integrisanu grafiku 256MB se ,,gube,, na nju!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Pokušajte sa nekom drugim gradom koji ima istu vremensku zonu kao npr.Zagreb Skoplje ili Sarajevo

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
28i18up.gif
Pa 'ajde da probamo da mu promenimo vremensku zonu,mada ja mislim da mu je nesto oko BIOS-a izdrndano.Jer sam isto primetio da npr. ikone mu stavimo da budu poredjane na deskopu kako mi hocemo,kada ga ugasis i upalis on ih postavi kako on hoce.Kao da nakon gasenja nepamti kako ga doteras vec cepa default.Zato mislim da je do BIOS-a ili vec,koji deo sluzi za to da bi pamtio i nakon gasenja sta mu zadas.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Da moguće da je do BIOS-a ako se još i to dešava sa desktopom.

Jeste probali zamijeniti bateriju možda je dotrajala pa pravi smetnje.

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Nismo,nemam nijednu bateriju,rekao sam mu da proba da nadje drugu BIOS bateriju pa onda da vidi dali je isto.

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
n3m3sis nema potrebe vaditi bateriju, svaka ploča ima clear CMOS jumper koji je lociran pored baterije, tako da je dovoljno samo prespojiti pinove na desetak sekundi... inače nije loše flešoveti BIOS. novije ploče poseduju zasebne programe koji omogućavaju bezbolnu promenu BIOS-a.

da, ali novije ploce, a danas malo ko ima novije ploce :) a to za clear CMOS pomocu pinova nisam znao, hvala ;)

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
moguce da je sistem u pitanju, meni se jednom desilo prilikom instaliranja drajvera za graficku i nije htio komp da se ugasi sve dok ih nisam obrisao

Natrag