Član
- Učlanjen(a)
- 10.11.2009
- Poruka
- 1.654
Nemesis neznam odakle ti taj podatak o reinstalu ali to te neko zeznuo veruj mi ,ja sam na mom starom kecu reinstalirao win 98 na svakih mesec dana ponekad i na par nedelja (experimentisalo se svasta a 98 je poznata kao stabilna ) i hard od njega jos uvek radi bez problema,cak sam ga nedavno skenirao na bad sektore i nema ni jednog,a i kasnije sam na svim masinama radio sam reinstal na svakih 2-3 meseca i nikad u zivotu nisam imao problem sa hardom na kome mi je sistem.
P.S kada radis reinstal hard nema nekog vanseriskog opterecenja nego radi kao i obicno tako da stvarno nevidim relevantnost tog podatka...
iz iskustva care, zato sto reinstalaciju kad radis ti ne brises podatke sa hdd-a zato sto ih je ne moguce obrisati, vec ih samo potiskuje na kraj diska, prostor bas za tako nesto, i naravno, prostor se lagano zauzima, hdd je sve sporiji, stvaraju se bad sectori itd. tako da cesto reinstaliranje ti je kao da posaljes zdravog covjeka na operaciju. Ima hdd-ova koji mogu podnijeti cesto formatiranje diska i da im nista ne bude, al ovi danas nista ne valjaju