Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
Nemesis neznam odakle ti taj podatak o reinstalu ali to te neko zeznuo veruj mi ;),ja sam na mom starom kecu reinstalirao win 98 na svakih mesec dana ponekad i na par nedelja (experimentisalo se svasta a 98 je poznata kao stabilna :)) i hard od njega jos uvek radi bez problema,cak sam ga nedavno skenirao na bad sektore i nema ni jednog,a i kasnije sam na svim masinama radio sam reinstal na svakih 2-3 meseca i nikad u zivotu nisam imao problem sa hardom na kome mi je sistem.
P.S kada radis reinstal hard nema nekog vanseriskog opterecenja nego radi kao i obicno tako da stvarno nevidim relevantnost tog podatka...

iz iskustva care, zato sto reinstalaciju kad radis ti ne brises podatke sa hdd-a zato sto ih je ne moguce obrisati, vec ih samo potiskuje na kraj diska, prostor bas za tako nesto, i naravno, prostor se lagano zauzima, hdd je sve sporiji, stvaraju se bad sectori itd. tako da cesto reinstaliranje ti je kao da posaljes zdravog covjeka na operaciju. Ima hdd-ova koji mogu podnijeti cesto formatiranje diska i da im nista ne bude, al ovi danas nista ne valjaju

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Otvoris racunar,na maticnoj ploci nadjes njenu oznaku pa ukucas u google i tamo kad je pronadjes,a to je najbolje na stranici proizvodjaca maticne,sve lepo vidis...dal je ddr1 ili ddr2 i koliko memorije mozes da stavis.Ako je ddr1 malo ce te skuplje kostati da stavis 1 gb pa je jeftinije da dodas 512.To ti je osnova sto bi trebao znati,a nije tesko.Sto se kupovine tice vidi malo sa prijateljima,jer obicno neko ima neki komp koji mu bas i ne sluzi nicemu ili je nesto crklo pa tako stoji...mozda mozes tako jeftinije da dodjes do memorije.Pozz

rajan bg pitanje je bilo da li može staviti ddr 2 na svoju matičnu ploču, a za ostalo se slažem sa tobom da pogleda koja mu je matična ploča jer sam to i ja naveo. Onda će znati da li može ili ne staviti ddr2.

Ovako ne možemo konkretno odgovoriti.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
198
zato sto reinstalaciju kad radis ti ne brises podatke sa hdd-a zato sto ih je ne moguce obrisati, vec ih samo potiskuje na kraj diska, prostor bas za tako nesto, i naravno, prostor se lagano zauzima
Sada malo odlazimo u off ali moram da ti odgovorim,druze ovo ti je skroz pogresan podatak,kada radis format ti BRISES sve podatke zato se i radi format da ne ostane nista i na hardu nemas nikakav prostor za odlaganje podataka ili slicno imas jedino boot sektor koji je posebno odvojen i nista vise.Plus da dodam da nema veze sta ti radis sa hardom (mislim na normalnu upotrebu) ti njemu tako nesmanjujes radni vek vec svaki hard ima redovan rok trajanja od nekih 100 - 150 hiljada radnih sati i posle toga on pocinje da se usporava,naravno uvek ima izuzetaka pa neki traju krace neki duze...

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
198
Ako se posle gasenja normalno moze upaliti to ti se najverovatnije pregreva procesor pa se komp gasi da nebi procesor izgoreo,proveri nekim programom temperature procesora.

Član
Učlanjen(a)
19.03.2010
Poruka
70
pomoc-hitno je

koji je bolji i brzi procesor
imam plocu na kojoj je intelov 2,66 gige( i podrzava i intel core 2 quad a zove se gigabyte G31M-ES2L) al mi pravi njegov kuler dosta buke kao helikopter ili usisavac radi a mogu ovaj core2duo dobit kroz konpezaciju al izadze me opet nekih 50 km,isplatil se i hoceli biti brzi a tisi il nece brzina doci do izrazaja.

1. intel 2,66 single
vs
2. intel 1,8.. core 2 duo

:D

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
pa ne praviti ti procesor buku pa da za njega pitas hoce li biti tisi :D i po meni bolje je uzeti core2duo, ipak 2 jezgra su 2 jezgra al najbolje da se obratis nikolajub-u, on ce ti dati pravi savjet u vezi procesora

Član
Učlanjen(a)
19.03.2010
Poruka
70
pa ne praviti ti procesor buku pa da za njega pitas hoce li biti tisi :D i po meni bolje je uzeti core2duo, ipak 2 jezgra su 2 jezgra al najbolje da se obratis nikolajub-u, on ce ti dati pravi savjet u vezi procesora

znam da ne pravi buku direktno ali je takav kakav je vise se grije pa ga ovaj puse ko lud.
kad ne radi nista tih je al kad nesto obavlja konvert il nesto sl. onda ubi kao usisavac a uz ovaj core dolazi i prateci kuler a za ovaj svoj moram traziti odgovarajuci da se moze kopcati i kolko ce me kostati pa zato i pitam sta se isplati.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2010
Poruka
86
Kompjuter neće da restartuje

U poslednje vreme kompjuter neće da se restartuje ni kada pritisnem dugme ni preko ekrana.Pokušavala sam preko Power option,ali ne reaguje.Da li neko zna?

Natrag