Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
ko kaže da nije...
spominje se baš reinkarnacija...
pronađi na netu, imaš taj ukaz...
*Tripo, Dusa jeste zivot, ja sam to milion puta ponovio, ali Pavle kaze za zivot da je "JOS U NJEMU". ZNACI DA MOZE "IZACI".
Pavle kao i mi Pravoslavni govori, da s jedne strane ZIVOT UMIRE (s obzirom na zemaljsko) a s druge strane ZIVOT TAKODJE I IZLAZI,
ili nastavlja egzistenciju na onom svetu..
Dusa se cesto alegorizuje,
pa nekad cak i poistovecuje sa Duhom (licnoacu) u Bibliji..
Biblija upravo govori ono sto i mi...
Za Duse koje vicu pod oltarom, zaista mislim da ne treba komentar..
Svi VERUJUĆI znaju da postoji Duh Božji i da postoje duhovi stvorenja kako poslušnih tako i vas neposlušnih. Isus je takve duhove isterivao i rešiće to trajno u svoje vreme da ne bude stalno bunta i neverstva.
Bog je duh i ti u Boga ne veruješ već u energiju Darvinisto.
Jednostavno pitanje za tebe, Biblija kaze:
"Duh sinova ljudskih ide gore na nebo a Duh stoke ide dole pod zemlju"!
Ako im je ista "energija" i coveka i stoke, zasto se ljudska vraca k Bogu, a drugu Bog ne prima?
JEL TO BOG GADLJIV NA DUH STOKE?
I kako ne shvatas, da Bogu ne treba "struja" ili "energija" da mu se vrati, pa nije Bog elektrana, da mu se vraca energija, niti mu manjka energije, pa treba da mu se vrati "sila".
Vec je "Duh nosioc licnosti"!
Zato Bogu treba Duh za vaskrsenje coveka(treba mu licnost), od stoke mu ne treba (jer one ne vaskrsavaju), zato se Duh stoke ne vraca.
A kad Isus predaje Duh Bogu sta kaze:
"Oce u ruke tvoje predajem Duh svoj", a Stefan kaze: "Gospode Isuse primi Duh moj"!
Jel mu to obojica "struju predaju"???
I zasto tamo ne kaze "predajem ti Dusu" (jer po vama je "covek" = "Dusa"), nego bas suprotno vasem ucenju predaju mu "Duh" koji uopste nije ni "licnost" ni "covek", vec "bezlicna sila"!?
Jao, ku kuuu.. pa sto ne rece Pavlu, vidi sta napisa, da "dusa izlazi":
"А Павле сишавши паде на њ, и загрливши га рече: Не буните се, јер је душа његова у њему."
Ajd za otkrivenje to su sve samo "simboli" i za Mojsija, davno to bese, al zasto Pavlu ne rece da ne pise to ?
*Tripo, Dusa jeste zivot, ja sam to milion puta ponovio, ali Pavle kaze za zivot da je "JOS U NJEMU". ZNACI DA MOZE "IZACI".
Da ima i onaj stih u bibliji "ko sagresi ovaj covek ili njegovi roditelji pa se rodi takav", ali to je samo misljenje apostola i pitanje je sta su oni tim hteli reci? Predpostavlja se da su mislili da takav covek moze sagresiti u majcinoj utrobi, jedno objasnjenje../QUOTE]
U starozavetno vreme mnogi su verovali da stradnje dolazi od Boga zbog ucinjenog velikog greha. U to su verovali i neki od fariseja. Ako pogledate Knjigu O Jovu, u njoj je to glavana tema, jer su Jovovi prijatelji verovali da Jova Bog kaznjava zbog velikog greha koji Jov krije, zato da bi nevolje prestale mora da prizna greh i da se pokaje. Cak je i pobozji Jov verovao da strada zato sto ga Bog kaznjava, samo nije znao sbog cega ga kaznjava.
ko kaže da nije...
spominje se baš reinkarnacija...
pronađi na netu, imaš taj ukaz...
Kad bi bilo vise takvih stihova , ali nema..
Pogledacu..
Kada bi ti znao sta to znaci sto si napisao bilo bi dobro, ali...?
Steta je sto jos nisi naucio da postoji razlike izmedju DUHA BOZJEGA i daha zivotnoga. A Bog prilikom stvaranja nije udahnuou coveka DUHA Bozjeg, nego DAH ZIVOTNI. Kad budes shvatio tu razliku sve ce ti biti jasno.
Ni ne znate način izražavanja u hebr. Ovo što si iznio svoje tumačenje je toliko plitko. Kao i ono za mrtve pred oltarom.
Pavle fino kaže, da vam malo pevedem na srpski "Ne bunite se jer je još ŽIV."