Gde idemo posle smrti?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kada bi ti znao sta to znaci sto si napisao bilo bi dobro, ali...?

A ti znaš šta ja znam i neznam...jel vidiš da tvoja glava nije za jedan par nogu.
A znaš li ti šta ja napisao tačnije koga citirah?

Steta je sto jos nisi naucio da postoji razlike izmedju DUHA BOZJEGA i daha zivotnoga. A Bog prilikom stvaranja nije udahnuou coveka DUHA Bozjeg, nego DAH ZIVOTNI. Kad budes shvatio tu razliku sve ce ti biti jasno.

Vid njega...pa i ti si namćorast.
Maričelo slušaj dobro,ti reče kako nema duha A JA TI NAVEDOH DA POSTOJI Bog kao Duh i Božji duh kao i ljudski duh pa i životinja ima duh i da to NIJE ENERGIJA i na nju se ne možeš grejati niti se jede shvataš li nešto od svega toga?

Reci mi ima li tamo kod tvojih LGBT neko da nije namćor?
Nisi odgovorio na mnoga pitanja jer uvek pobegneš kad pitanja postavim pa da ih ponovim:

1.Zašto su neprijatelji spalili proroke?
2.Zašto dan u koji se praznuje Duhovi mutira u žig zveri?
3.Od koje do koje godine nije bilo smrti jer je bežala (onih 150 godina)?
4.Od kad Turci imaju repove i krilate konje?
5.Zašto anđeo ne nosi lanac u ruci već okolnosti?
6.Gde će Gospod baciti SAD?
7.Ko menja vremena i zakone osoba ili kontinent?
8.Koliko rogova imaju SAD a koliko rimsko carstvo i šta su rogovi u rimskom carstvu?
9.Zašto ne krstite u IME JEHOŠUE već utitule?
10.Šta znači ,,jer je SVAKO STVORENJE Božje dobro jer se osvećuje rečju i molitvom?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
nema veze kako ko veli , štose onda vraća Bogu ?

NIŠTA,oni nemaju dušu kužiš inače nebi bili Jelenaši.
Energija izađe iako je Duha dao jer je kod njih duh nešto drugo,oni svako veče prekidačem pustaju duha da svetli.

Nikad od tebe Antonija neće biti ni Raslelovac ni Jelenaš a bome ni Mormon izvini što ti to kažem ali ko ima razum tamo NE MOŽE.

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
@antonija šta da ti pokažem??? lepo piše da je Justinijan, a ne biblija, koja je ustalom falsifikovani falsifikat falsifikovanog falsifikata...
u reinkarnaciju 99% čovečanstva veruje, tako da je izlišno o tome raspravljati...
mi smo svi inkarnirane duše, ja to lično znam, jer sam video sve svoje predhodne živote...
ne verujem ni jednoj religiji i ne verujem nauci, za uništavanje čovečanstva nejveći krivci su religije i nauka...
religiju su napravili ezoteristi, a nauku alhemičari, pre 300 godina, tridesetak godina nakon pada mog Smedereva...
nekoliko desetina godina sam istraživao, saznava i spoznao, tako da meni ne treba ničije mišljenje niti viđenje nekih stvari, jer ljudi nemaju ništa sopstveno i zato se kriju iza nametnutog tuđeg, zato je čovečanstvo tu gde jeste, nažalost...

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
[QUOTE="antonijadz, post: 1976266, member: 215446"

Objasni štoje to u čovjeku ? Ako nam nije udahnuo Duha , nego samo dah , kada čovek umre više ne diše , a tjelo se zabrca u zemlju ,a zrak koji smo disali ode u zrak, i po tebi je to , to . Ako čovek nema duha , ili dušu , nema veze kako ko veli , štose onda vraća Bogu ?
Biblija ljepo veli Bogu Božje , a štoste vi Jelenini obožavatelji pobrkali lončiće e pa toje već nešto drugo
[/QUOTE]

Antoniadz,
volima ja da sa tobom diskutujem. Ti uvek postavlja iskreno pitanja na koja trazis odgovor.

Prilikom smrti, Bogu se vraca ono sto je prilikom stvaranja dao coveku, a to je sila koja daje zivot, zato se to i naziva dah zivota. Vec nekoliko puta naveo sam biblijski izvestaj kako je Bog stvorio coveka. Ne nalazimao da je stvorio duh ili dusu. Medjutim, telo jeste stvorio, ali bez silie Bozje zivota u njemu nije bilo. Tek tada, kada je udahnuo u kip dah zivota, time je dao silu koja je ozivela materiju, i taj proces spajanja mrtve materije sa dahom zivota proizveo je dusu ili zivo ljudsko bice. To sto je Bog dao prilikom stvaranja nije bice, nije svesno svoga postojuanja, kao i svi mrtvi predmeti. Svesnost postoji samo dotle dok su telo, dah i dusa u njemu, a cim se rastavi u cinioce, licnosti nema. Kad se kaze Bog uzme duh ili dah, znaci prekine nit zivota i licnost vise ne postoji sve do vaskrsenja.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
5:23

I ceo vaš duh i duša i telo da se sačuva bez krivice za dolazak Gospoda našeg Isusa Hrista

Odgovor:
Tako je Taramana. Bog je Stvoritelj i vlasnik svega. Mi smo njegova stvorenja. On nam je dao zivot i sve sto nam je potrebno. Zato od nas trazi ne samo da vodimo brigu o duhovnom zivotu, nego da vodimo brigu i o dusi i TELJU. Oni koji se truju duvanom, alkoholom i narkoticima i sami sebe unistavaju pred Bogom su krivi isto kao kad prestupaju moralini Bozji zakon. Tako Bog ocekuje od svakoga od nas da vodimo brigu i cuvamo celokupno bice duh dusu i teljo, sve sto smo od Boga primili

-------------------
Taramana:

ali ko ima razum tamo NE MOŽE.[/QUOTE je napisao(la):
Odgovor:

Antonijadz, pitaj Taramano kako je onda on mogao da bude TAMO?
Mora da je ispunio uslove i bio bez razuma.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
-------------------
Taramana:[/QUOTE]

Ti nikad nećeš znati zašto sam otišao tamo iako to stalno radim baš zbog broja nogu.
Ono gore kako trebaš biti trezan i bez duvana je tačno ali ja nisam zbog toga postavio citat vać da okultisti shvate kako sem tela postoji i duh i duša.

Stalno pokušavate eskivirati laž i neznanje menjajući odgovore kao da sam nešto drugo pitao,ali to kod mene ne prolazi.Inače si veoma senilan pa ti nudim ono što si zaboravio mnogo puta:

8.Koliko rogova imaju SAD a koliko rimsko carstvo i šta su rogovi u rimskom carstvu?
10.Šta znači ,,jer je SVAKO STVORENJE Božje dobro jer se osvećuje rečju i molitvom?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, ti si napomenuo da ne lažeš, a ovde vidimo upravo dokaz da je suprotno, da i ako ti je više puta odgovoreno na sva ova pitanja, ti ih ponovo postavljaš, izvrčući ono što veruju Adventisti.

Dakle, evo ponovo odgovora.

Nisu neprijatelji spalili proroke, već u otkrivenju piše "da odbacivanje svedočanstva dva svedoka dovodi do spaljivanja njihovih protivnika"

Ovo se u kontekstu biblije odnosi na sud koji primaju, i koji će na kraju primiti oni koji odbace biblijsku istinu zapisanu u svedočanstvima starog i novog zaveta, koja je objavljivana od strane vernih Božjih slugu tokom istorije, i mračnog srednjeg veka.

Ne mutira, već je i u starom i u novom zavetu isti.

Zakon Božji i subota - u starom zavetu su predstavljeni znakom koji primaju verni na čelo i ruku.

U tom kontekstu - znak antihrista koji se u otkrivenju stavlja na čelo i ruku nevernika - predstavlja zakon ljudski.

Kontekst je jasan.

Nije smrt bežala od nikoga, već se ovo proročanstvo odnosi na prvi talas arapskih osvajanja vizantije, u kojima su se ljudi mučili zbog okolnosti u kojima se nalaze - tražeći smrt, a smrt simboličnim jezikom pisano "beži od njih"
Ovim je simbolično prikazana surovost vremena u kojima su živeli.

Ovo je simbolika surovosti arapa, i kasnije Turaka osmanlija, i brzina njihovog osvajanja, koji su koristili i vatreno oružje,

Sotona i njegovi demoni će za vreme hiljadugodišnjice biti vezani za ovu zemlju, neće moći da je napuste, i čuvaće se za sud koji će se odigrati nakon hiljadugodišnjeg perioda.

Nakon suda baciće u ognjeno jezero, kao i sve druge - da tamo umru.

Versko političa sila sa sedištem u i Vatikanu.

Rogovi predstavljaju careve ili vlast.

SAD imaju dva roga, i predstavljaju dva postojeća nosioca vlasti u Americi, demokratsku i republikansku.

Rimsko carstvo je u starom zavetu predstavljeno sa deset rogova, i označavaju deset plemena koji su podelili Rimsko carstvo.

Rim je vladao vecim delom Evrope dok nije doslo do raspada zapadnog Rimskog carstva od varvarskih plemena, i nakon toga Evropa su podelili narodi Evrope, Germani, Alemani, Franci, Bugurundi..itd.., koji danas cine Evropske drzave..

Krstimo verom u plan spasenja i njegovu ličnu iskustvenu primenu.
Sve ostalo je forma, koja ne iziskuje dalju diskusiju.

Ovo je upućeno onim ljudima koji su praktikovali asketizam, celibat ili neženstvo, i koji su odbijali i onu vrstu hrane koju je Bog stvorio i odvojio za hranu starozavetnim pravilima o ishrani.

Izraz "hrana koju Bog stvori za jelo" se odnosi na ova pravila o ishrani, koja je Bog dao iz ljubavi prema čoveku, i za njegovo dobro - i pokazuje - da je Bog određene namirnice stvorio za jelo, dok postoje one koje nisu za jelo, i Bog je te namirnice odvojio kao nezdrave i štetne.

Ako kojim slučajem tekst "jer je SVAKO STVORENJE Božje dobro" shvatimo kao dopuštenje da bukvalno jedemo SVA živa bića, onda je kanibalizam dopušten, kao i to - da možemo da jedemo i sve ostalo - bube, gmizavce, sve divlje zveri, sve ptice, mikrobe, itd...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Neki ovdje čvrsto vjeruju da su baš oni jedini pametni a jedini im je problem u to uvjeriti ostatak svijeta i zato su izuzetno sretni što postoji ovaj forum na kojem bez ometanja mogu javno iznositi svoja uvjerenja. Veliko hvala administraciji, uredništvu i moderatorima Serbian Foruma koji im svojom humanošću, samo opušteno omogućavaju ovdje da se usreće.

umro_ili_glup_i_nije_neka_razlika.jpg

Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Bib
Biblijsko vaskrsenje nije isto sto i reinkarnacija. I ja zaista ne znam kako neki to pokusavaju da povezu?

Jel taj ukaz spominje Bibliju ili je cisto svetovni?

*Tripo, Dusa jeste zivot, ja sam to milion puta ponovio, ali Pavle kaze za zivot da je "JOS U NJEMU". ZNACI DA MOZE "IZACI".
Pavle kao i mi Pravoslavni govori, da s jedne strane ZIVOT UMIRE (s obzirom na zemaljsko) a s druge strane ZIVOT TAKODJE I IZLAZI, ili nastavlja egzistenciju na onom svetu..

Dusa se cesto alegorizuje, pa nekad cak i poistovecuje sa Duhom (licnoacu) u Bibliji..

Biblija upravo govori ono sto i mi...

Za Duse koje vicu pod oltarom, zaista mislim da ne treba komentar..

Biblija ne govori ništa a najmanje ono što i "vi" neki. U Bibliji nešto piše a svašta govore oni koji je letimično bez razumjevanja pročitaju napreskokce neprikladno izdvajajući pojedine citate u svrhu ogorčenog dokazivanja nekakvih svojih ličnih uvjerenja neprihvatljivih ostatku javnosti.
Za tumačenje Biblijskih napisa uistinu je potrebno veliko znanje stečeno mukotrpnim specijalističkim školovanjem za to. Takvi stručnjaci nikada nisu nametljivi, to im je osnovna odlika. Svatko tko uistinu želi barem približno razumjeti Biblijsko učenje, lako će pronaći renomiranog, opće priznatog poznavatelja Biblijskog nauka, ali ne i ovdje ...

Na osnovu čega se ti lično smatraš ovdje edukovanim u dovoljnoj mjeri da iznosiš tvrdnje poput: "Biblija upravo govori ono što i mi..."

Želiš naglasiti ničim utemeljenu važnost nečega što govorite "vi" a Biblija tu samo usput, sasvim slučajno ali zato upravo govori baš to što i "vi"?

Za Duše koje viču pod forumom, zaista mislim da ne treba daljnji komentar ..

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
1. Solunjanima 5:23 I ceo vaš duh i duša i telo da se sačuva bez krivice za dolazak Gospoda našeg Isusa Hrista.

Ovim Pavle opominje hriscane da sva ljudska svojstva treba da budu posvecena Bogu.

Izraz "DUH" u ovom tekstu odnosi se na ljudski duh, psihu, centar ljudske inteligencije preko koje Bozji Duh moze da komunicira sa covekom.

Pavle to ovako objasnjava:

Rimljanima 8,16 "Ovaj DUH (Boziji) svedoci NASEM DUHU da smo deca Bozja."

Natrag