Gde idemo posle smrti?

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Znaci kad si sa zenom u krevetu,
padnes u taj extazi ropcaj,
..ko kod padavice i vidis te stvari.
Nostardamus sistem...bez praha.

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
tehnika disanja te dovodi u teta stanje, onda možeš da vidiš astral, paralelni svet... a neki možemo i bez toga ;)

MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
tesla, blavacka, alister krouli, žil vern, štajner, gurđijev, uspenski, kejsi, kastaneda su koristili opijate, prvi su duvali nagrilu, a kastaneda je žvakao pejoto, čini mi se...

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Jeste zvakao je, ...ali danas retko ko moze da se dovede u teta stanj bez Neuro Progammera, mali programcic se startuje na kompu, stavis slusalice i obavezno neko pored tebe. I zatim odes da vidis Tita.
Tito i u onom svetu jase belog konja. Gledaj samo da mu nepodletis ispod Ratka, jel ce se otkine ona tanka astralna opna(fina pupcana vrpca) i gotovo je.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mrtvi idu u grob.

Jov 17,13Da bih se nadao, grob će mi biti kuća; u tami ću prostrijeti postelju sebi.

Psalam 6,5Jer mrtvi ne spominju tebe; u grobu ko će te slaviti?

Psalam 88,5

Kao među mrtve bačen, kao ubijeni, koji leže u grobu, kojih se više ne sjećaš, i koji su od ruke tvoje daleko.
Psalam 88,11 Eda li će se u grobu pripovijedati milost tvoja, i istina tvoja u truhljenju?
Psalam 143,7 Pohitaj, usliši me; Gospode, nestaje duha mojega, nemoj odvratiti lica svojega od mene; jer ću biti kao oni koji odlaze u grob.

Isaija kaže da pakao znači GROB.

Isaija 14,15A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu.

Isaija 38,18Jer neće grob tebe slaviti, neće te smrt hvaliti, i koji siđu u grob ne nadaju se tvojoj istini.

Po Miri i tariju oni bi trebali da dođu odozgo, a ne iz groba.

Matej 27,52

I grobovi se otvoriše, i ustaše mnoga tijela svetijeh koji su pomrli;
Matej 27,53 I izašavši iz grobova po vaskrseniju njegovom uđoše u sveti grad i pokazaše se mnogima.

Isus podiže Lazara iz mrtvih
Jevanđelje po Jovanu 11

38 A Isus opet se zgrozi u sebi, i dođe na grob; a bješe pećina, i kamen ležaše na njoj. 39 Isus reče: Uzmite kamen. Reče Mu Marta, sestra onog što je umro: Gospode! Već smrdi; jer su četiri dana kako je umro.
40 Isus joj reče: Ne rekoh li ti da ako vjeruješ vidjećeš slavu Božju?
41 Uzeše, dakle, kamen gdje ležaše mrtvac; a Isus podiže oči gore, i reče: Oče! Hvala Ti što si me uslišio. 42 A ja znadoh da me svagda slušaš; nego rekoh naroda radi koji ovde stoji, da vjeruju da si me Ti poslao.
43 I ovo rekavši zovnu glasno: Lazare! Iziđi napolje. 44 I iziđe mrtvac obavit platnom po rukama i po nogama, i lice njegovo ubrusom povezano. Isus im reče: Razriješite ga i pustite nek ide.

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.678
Jeste zvakao je, ...ali danas retko ko moze da se dovede u teta stanj bez Neuro Progammera, mali programcic se startuje na kompu, stavis slusalice i obavezno neko pored tebe. I zatim odes da vidis Tita.
Tito i u onom svetu jase belog konja. Gledaj samo da mu nepodletis ispod Ratka, jel ce se otkine ona tanka astralna opna(fina pupcana vrpca) i gotovo je.
vidiš izlišno je pričati o nekim stvarima kada ljudi teraju nešto svoje, ja nemam ništa protiv sopstvenog, ali ličnog, a ne nametnutog i prihvaćenog tuđeg.
čovečanstvo je prihvatilo tuđe, lažno, nametnuto, ali to je sloboda izbora...
prelistaj malo knjige, imaš ih i kod nas na forumu "domaće knjige", pročitaj i izvuci dedukciju... ;)

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Neki ovdje čvrsto vjeruju da su baš oni jedini pametni a jedini im je problem u to uvjeriti ostatak svijeta i zato su izuzetno sretni što postoji ovaj forum na kojem bez ometanja mogu javno iznositi svoja uvjerenja. Veliko hvala administraciji, uredništvu i moderatorima Serbian Foruma koji im svojom humanošću, samo opušteno omogućavaju ovdje da se usreće.

Pogledajte prilog 98309
2z5kn6r.jpg

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire,
bilo bi kortisno za diskusiju da navedes citat biblijksog stiha koga navodis.

Za rec duh ili dah zivotni upotrebljena je grcka rec PNEUMA, sto znavi vetar ili dah.

Ono sto je Gospod dao covek prilikom stvaranja, to se i vraca Bogu prilikom smrti.

"Jahve, Bog, napravi coveka od praha zemaljskoga, i u nosnice mu odahne DAH ZIVOTA. Tako posta covek ziva dusa."
1. Mojsijeva 2,7. Prevod Stavarnost)

Dok Bog coveku nije udahnuo dah zivotni on je bio obican kip. A kada mu je udahnu dah zivotni, kip je oziveo. Spajanjem daha i materije postala je dusa ziva. Prilikom smrti odvija se obrnuti proces. Bog oduzima coveku ono sto mu je prilikom stvaranja dao, a to je dah zivotni, koji je pokretao i ozivljavao materiju, telo, i covek umire. Telo se vraca u grob, jer mu je sila zivota oduzeta, a ta sila nije licnost, nije njegova dusa, jer Bog nije uneo zivu dusu u mrtvi kip Adma, nego mu je dao silu koja je ozivela materiju i rezultat spajanja pojavila se dusa. Prilikom smrti, Bog oduzima silu zivota, telo odlazi u grob, a dusa se gubi sve do vaskrsenja.

Hvala Marko, ali ovo nije odgovor na moje pitanje. Ni na jedno pitanje iz posta mi nisi odgovorio, a i kako bi?

Sve jedno hvala na trudu.

Natrag