Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Psalam 49,15 Poput stada redaju se u Podzemlju, smrt im je pastir, a dobri njima vladaju. Njihova će lika brzo nestati, Podzemlje će im biti postojbina.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
mire000 said:
Covek se nalazi u blizini Bozjoj.
------------
Netačno Biblija kaže da čovek ide u grob.
Po tebi se ne tumači jer tako tebi ne odg. pošto te Biblija osporava.
To je Mire tvoj propust, jer seckas bibliju i to pravdas ko zna kojim izmisljenim opravdanjima.
A Isus kaže apostolima: Mt 28,20: "I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta."
Tko je lažov? Isus ili tripo?
P.S. Pozdrav krivotvoritelju činjenica i identiteta.
Nisam ja ovaj princip tumacenja izmislio, vec se on nalazi u samom srcu biblije! I vasi teolozi uce tom principu na teoloskom fakultetu! Ali naravno ti si neuk po tom pitanju kao i Laodikeja.
I zasto bi ja sada slusao vas, kada se sa takvim nacinom tumacenja ne slazu ni vasi teolozi?
Sami sebi uskacete u stomak ignorisuci literarni kontekst u kojem je tekst nastao!
Pa nisam ja izmislio ovaj princip tumacenja vec vasi teolozi! Pitaj Radisu Antica vaseg dekana na TFB kako se tumaci i reci ce ti isto!
Dakle, ponasas se suprotno i ucenju svoje crkve! A sve zato sto drugacije ne mozes poreci te stihove! Opet dupli standardi kod vas!
Mene zaista ne interesuje tvoje "seckanje", mene interesuje tekst u okviru konteksta.
Znaci tikontekstom ne mozes dokazati nista? Hvala!
Nisam ja ovaj princip tumacenja izmislio, vec se on nalazi u samom srcu biblije! I
I vasi teolozi uce tom principu na teoloskom fakultetu! To je prvo hermeneuticko pravilo!
Ali naravno ti si neuk po tom pitanju kao i Laodikeja.
I zasto bi ja sada slusao vas,
Sami sebi uskacete u stomak ignorisuci literarni kontekst u kojem je tekst nastao!
Točno čovjek ide u grob , i Biblija kaže ,od praha si , i uprah se vraćašNetačno Biblija kaže da čovek ide u grob.
Da to piše za čovjeka , a ne za dušu , za dušu Biblija jasno odvaja dušu od čovjeka, evo što Biblija kaže , Izak kaže Ezavu :" pa da te blagoslovi dusa moja dok nisam umro” (Post 27,4), a Jakov odgovara: ,,…pa da me blagoslovi duša tvoja” (27,19).Gde čovek ide kada umre do vaskrsenja??
Job 21,13 Dane svoje završavaju u sreći, u Podzemlje (grob) oni silaze spokojno.
Sone dali oni razumju sledeće Biblijske stihove : " Jonatanova se duša prikloni Davidovoj duši“ (1Sam 2,16; 2,33; 18,18). Ilija moleći se Bogu za dječaka: ,,Neka se povrati u dijete duša njegova” (1Kr 17,21). Ilija, izmučen zavapi: “Dosta je već, Gospode, primi dušu moju“ (1Kralj.19:4). Elizej štiteći neku ženu: “Ostavi je, jer joj je duša u jadu“ (2 Kr 4,27).Naravno, u pauzi iščitavanja "dosijea" u "Investigative Judgement", koji sprovodi nakon što se dovezao Harley Davidsonom iz čekaonice u sudnicu tamo negde 1844, po viđenju tako "produhovljenih" Hirama Edsona i Uriaha Smitha, kojima je "imprimatur" dao sam "Duh Proroštva" otelotvoren u Ellen Gould Harmon White, najvernijoj kćeri "Oca" Milera.
Da nije blasfemično, bilo bi smešno.
Sone dali oni razumju sledeće Biblijske stihove : " Jonatanova se duša prikloni Davidovoj duši“ (1Sam 2,16; 2,33; 18,18). Ilija moleći se Bogu za dječaka: ,,Neka se povrati u dijete duša njegova” (1Kr 17,21). Ilija, izmučen zavapi: “Dosta je već, Gospode, primi dušu moju“ (1Kralj.19:4). Elizej štiteći neku ženu: “Ostavi je, jer joj je duša u jadu“ (2 Kr 4,27).
Oni tumače da čovjek ide u grob toje točno , po njihovom čovjek i nema dušu , a Biblija jasno tumači da ima , tolikose pozivaju na Bibliju , a nevjeruju što unjoj piše . Pitam se samo kako mogu izokrenit ovake jasne stihove , koji potvrđuju postojanje duše , recimo ovaj stih Isus kaže :" Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, a duše ne mogu ubiti. Nego se vise bojte onoga koji moze i dušu i telo da upropasti u paklu“ i “Pretužna je duša moja do smrti“ (Mt 26,38, 10,28)
Dakle nikakve veze sa sastavom čoveka, taj stih se nalazi u Postanku, što je i logično.
Biblija nije "Anatomski atlas" koji poučava o čovjekovoj građi, nego je to Knjiga koja nam kazuje "odakle dolazimo i kamo idemo".