Gde idemo posle smrti?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
kažu mrtvi su na nebu kao duhovi.

Mrtvi izlaze iz grobova, a ne iz raja.

Jovan 5,28Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas sina Božijega,

Gdje čovjek ide kada umre do vaskrsenja??

— Job 21,13Dane svoje završavaju u sreći, u Podzemlje (grob) oni silaze spokojno.

— Psalam 49,15Poput stada redaju se u Podzemlju, smrt im je pastir, a dobri njima vladaju. Njihova će lika brzo nestati, Podzemlje će im biti postojbina.

— Psalam 115,17Ne, Jahvu mrtvi ne hvale, nitko od onih što siđu u Podzemlje (grob).

— Izaija 38,18Jer Podzemlje ne slavi te, ne hvali te Smrt; oni koji padnu u rupu u tvoju se vjernost više ne uzdaju.

— Postanak 3,19U znoju lica svoga kruh svoj ćeš jesti dokle se u zemlju ne vratiš: ta iz zemlje uzet si bio - prah si, u prah ćeš se i vratiti.

— Propovjednik 3,20Sve ide na jedno mjesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.

— Propovjednik 12,7I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.

— Jov 34,15Izginulo bi svako tijelo, i čovjek bi se povratio u prah.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
SMRT = SPAVANJE

==========================

1. SAMUELOVA 28,15

Samuel upita Šaula: "ZAŠTO SI POMUTIO MOJ MIR dozivajući me gore?" A Šaul odgovori: "U velikoj sam nevolji jer su Filistejci zavojštili na me, a Bog se okrenuo od mene i ne odgovara mi više ni preko proroka ni u snima. Zato sam dozvao tebe da me poučiš što da činim.

PSALAM 3,6

Sad mogu leć` i USNUTI, i onda ustat` jer me Jahve drži.

PSALAM 17,15

A ja ću u pravdi gledati lice tvoje, i JEDNOM KAD SE PROBUDIM, sit ću ga se nagledati.

PSALAM 22,30

Njemu će se jedinom klanjati svi koji SNIVAJU U ZEMLJI, pred njim se sagnuti svi koji u prah silaze. I moja će duša za njega živjeti,

JOB 19,26

A kad se probudim, k sebi će me dići: iz svoje ću puti tad vidjeti Boga.

MUDRE IZREKE 3,24

Kad legneš, nećeš se plašiti, i KAD ZASPIŠ, SLATKO ĆEŠ SNIVATI.

PJESMA NAD PJESMAMA 7,10

Usta su tvoja kao najbolje vino. Koje odlazi ravno dragome mome kao što teče na usnama USNULIH.

IZAIJA 26,19

Tvoji će mrtvi oživjeti, uskrsnut će tijela. PROBUDITE SE I KLIČITE, STANOVNICI PRAHA! Jer rosa je tvoja - rosa svjetlosti, i zemlja će sjene na svijet dati.

DANIEL 12,2

Tada će se PROBUDITI MNOGI KOJI SNIVAJU U PRAHU ZEMLJINU; jedni za vječni život, drugi za sramotu, za vječnu gadost.

NZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZ

IVAN 11,11

To reče, a onda im dometnu: "Lazar, prijatelj naš,

SPAVA, NO IDEM PROBUDITI GA.

DJELA APOSTOLSKA 7,60

Onda se baci na koljena i povika iza glasa:

"Gospodine, ne uzmi im ovo za grijeh!" Kada to reče, USNU.

1. KORINĆANIMA 15,6

Potom se ukaza braći, kojih bijaše više od pet stotina zajedno;

većina ih još i sada živi, a NEKI USNUŠE.

1. KORINĆANIMA 15,18

Onda i oni koji USNUŠE U KRISTU, propadoše.

1. KORINĆANIMA 15,20

Ali sada: KRIST USKRSNU OD MRTVIH, PRVINA USNULIH!

1. KORINĆANIMA 15,51

Evo otajstvo vam kazujem: svi doduše nećemo USNUTI, ali svi ćemo se izmijeniti.

EFEŽANIMA 5,14

Zato veli: "PROBUDI SE, TI ŠTO SPAVAŠ, USTANI OD MRTVIH

i zasvijetljet će ti Krist.

1. SOLUNJANIMA 4,13

Nećemo da budete u neznanju, braćo, o onima koji su USNULI,

da ne tugujete kao drugi koji nemaju nade.

1. SOLUNJANIMA 4,14

Doista, ako vjerujemo da je Isus umro i uskrsnuo,

onda će Bog i one koji USNUŠE U ISUSU, privesti zajedno s njime.

1. SOLUNJANIMA 4,15

Ovo vam uistinu velimo po riječi Gospodnjoj: mi živi, preostali za Dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su USNULI.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
kažu mrtvi su na nebu kao duhovi.

Mrtvi izlaze iz grobova, a ne iz raja.

Jovan 5,28Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas sina Božijega,

Gdje čovjek ide kada umre do vaskrsenja??

Job 21,13Dane svoje završavaju u sreći, u Podzemlje (grob) oni silaze spokojno.

Psalam 49,15Poput stada redaju se u Podzemlju, smrt im je pastir, a dobri njima vladaju. Njihova će lika brzo nestati, Podzemlje će im biti postojbina.

Psalam 115,17Ne, Jahvu mrtvi ne hvale, nitko od onih što siđu u Podzemlje (grob).

Izaija 38,18Jer Podzemlje ne slavi te, ne hvali te Smrt; oni koji padnu u rupu u tvoju se vjernost više ne uzdaju.

Postanak 3,19U znoju lica svoga kruh svoj ćeš jesti dokle se u zemlju ne vratiš: ta iz zemlje uzet si bio - prah si, u prah ćeš se i vratiti.

Propovjednik 3,20Sve ide na jedno mjesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.

Propovjednik 12,7I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.

Jov 34,15Izginulo bi svako tijelo, i čovjek bi se povratio u prah.

Niko da ospori ovo. Pa i ne možete jasno je da mrtvi idu u grob, a ne na nebo kao neki duh Kasper.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
DOBRI I ZLI ZAJEDNO

============================

DOBRI I ZLI Duhovi mrtvih su ZAJEDNO
i Prvi čekaju Prvi uskrs za RAJ
a Drugi čekaju još 1.000 godina Drugi Uskrs za Ognjeno Jezero
-------------------------------------------------------------------------------------------

Job 21,23 Jedan umire u punom blagostanju, bez briga ikakvih, u potpunom miru,

Job 21,24 bokova od pretiline otežalih i kostiju sočne moždine prepunih.

Job 21,25 A drugi umire s gorčinom u duši, nikad nikakve ne okusivši sreće.

Job 21,26 Obojica leže zajedno u prahu, crvi ih jednako prekrivaju oba.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Daniel 12,2

Tada će se probuditi mnogi koji snivaju u prahu zemljinu; jedni za vječni život,

drugi za sramotu, za vječnu gadost.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Gde idemo posle smrti?

DOBRI I ZLI Duhovi mrtvih su ZAJEDNO
i Prvi čekaju Prvi uskrs za RAJ
a Drugi čekaju još 1.000 godina Drugi Uskrs za Ognjeno Jezero
-------------------------------------------------------------------------------------------

Job 21,23 Jedan umire u punom blagostanju, bez briga ikakvih, u potpunom miru,

Job 21,24 bokova od pretiline otežalih i kostiju sočne moždine prepunih.

Job 21,25 A drugi umire s gorčinom u duši, nikad nikakve ne okusivši sreće.

Job 21,26 Obojica leže zajedno u prahu, crvi ih jednako prekrivaju oba.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Daniel 12,2

Tada će se probuditi mnogi koji snivaju u prahu zemljinu; jedni za vječni život,

drugi za sramotu, za vječnu gadost.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Lakše je diskutovati sa Piramidom i ako je tvrdovrat, jer citira bibliju.

Sa ostalima to je takoreći nemoguće, jer nemaju bibliju, a od manije gonjenja i patetične histerije napada na druge ne manjkaju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I necu biblijom da se bavim, vi je izvrcete. Ispricacu jedno iskustvo moje majke.

Ona je imala momka kojeg je jako volela, zelela je da se uda za njega i sve je vec bilo spremno, bili su vereni, samo je on trebalo da se vrati iz vojske..

Medjutim nikad se nije vratio, momka su ubili, i on je poginuo..

Ne znam ko se od nas kao mali nije igrao prizivanja duhova umrlih, ali ovo nije bilo to. Za moju majku je ovo bilo nesto sto je skrhana bolom i tugom morala uciniti.

Ona i njena drugarica, inace moja buduca kuma su se zatvorile u sobu i prizivale umrlog coveka..

Casa je krenula da se krece, a one su postavljale pitanja.. U neverici moja Majka je rekla - "Vera, nemoguce, pa ti vuces casu", a ona je odgovorila - "ne vucem ja", i u tom momentu je casa pocela da se trese, da se snazno i brzo pomera mesajuci sva slova, da se to ne moze recima opisati. Bila je to neka nevidljiva sila..

Uverile su se da niko od njih dve ne vuce casu. Majka je pocela da place, upitala je duha da li je to on, odgovorio je da jeste. Upitala je kako su te ubili, rekao je - "drzali su mi glavu pod vodom".

Postavljala mu je razna pitanja, na koja je samo on znao odgovore..

Medjutim, ono sto je zapanjujuce je da je taj duh mojoj majci ispricao i njenu buducnost:

Pitanje - hocu li se ikada udati?
Odgovor duha - Hoces, udaces se za onog koga neces voleti!

Pitanje - da li cu imati dece?
Odgovor duha - hoces imaces sina!

Pitanje - Kako ce mi se sin zvati?
Odgovor duha - zvace se Miroslav.

Na kraju je duh zacutao. Majka je placuci govorila "zasto sada cutis zasto mi ne odgovaras?" Duh je odgovorio - "ja placem.. zato sto nisam ziv.. ", nastala je tisina, na kraju je duh rekao "moram sada da idem, budi jaka i hrabra.."

I dan danas se najezim.. Ona to nikom nije pricala, jedino meni, a ne zeli sve detalje ni da mi kaze. Vec ponavlja kako se uverila da smrt nije kraj.

Inace, moje ime Miroslav nije mi dala majka, dao mi ga je otac, koji za ovo nije znao. Majka nije volela mog oca i na brak ju je nagovorila moja baba. Otac i majka nikada se nisu slagali, na kraju su se rastali..

Pitanje je jednostavno, kako je duh mogao znati buducnost, kad vi tvrdite da to zna jedino Bog? Kako je mogao znati moje ime i na kraju to da ce se ona udati za coveka kojeg nece voleti?

Zasto bi zli duhovi varali ljude na ovakav nacin, i koja bi bila svrha toga, buduci da zivot coveka i njegovo spasenje uopste ne zavisi od toga veruje li on ili ne, u zivot posle smrti!?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I necu biblijom da se bavim,

Zato što nemaš u njoj nauku.

vi je izvrcete.

Vidjeli smo ko to radi.

Ispricacu jedno iskustvo moje majke.

Od kada je mjerilo istine iskustvo?

Uverile su se da niko od njih dve ne vuce casu. Majka je pocela da place, upitala je duha da li je to on, odgovorio je da jeste. Upitala je kako su te ubili, rekao je - "drzali su mi glavu pod vodom".

Ko da je problem demonu da zna sve odg. kada su oni tu prisutni već 6000 godina i gledaju svaki naš korak u životu.

Medjutim, ono sto je zapanjujuce je da je taj duh mojoj majci ispricao i njenu buducnost:

Ovo mogu i vračare, nagađaju pa nešto i pogode.

I jel ovo pogodio?

Na kraju je duh zacutao. Majka je placuci govorila "zasto sada cutis zasto mi ne odgovaras?" Duh je odgovorio - "ja placem.. zato sto nisam ziv.. ", nastala je tisina, na kraju je duh rekao "moram sada da idem, budi jaka i hrabra.."

U baš je teško demonima da simuliraju glas, izgled, emocije ljudi.

Inace, moje ime Miroslav nije mi dala majka, dao mi ga je otac, koji za ovo nije znao. Majka nije volela mog oca i na brak ju je nagovorila moja baba. Otac i majka nikada se nisu slagali, na kraju su se rastali..

Pitanje je jednostavno, kako je duh mogao znati buducnost, kad vi tvrdite da to zna jedino Bog? Kako je mogao znati moje ime i na kraju to da ce se ona udati za coveka kojeg nece voleti?

Pa nagađa, a ko nagađa nekad nešto i pogodi. To nije nikakvo proricanje.

dao mi ga je otac, koji za ovo nije znao.

Onda dođe demon nadahne čovjeka i vi se divite tom čudu.

Zasto bi zli duhovi varali ljude na ovakav nacin,

Naravno, glume da ljudi misle da su to duhovi umrlih, demoni hrane njihove zablude.

Eto zašto, kasnije da ih varaju za druge stvari, da ih obuzmu i slično.

Sasvim dovoljan razlog.

buduci da zivot coveka i njegovo spasenje uopste ne zavisi od toga veruje li on ili ne, u zivot posle smrti!?

Itekako zavisi, reci to Saulu. Dokazano da je ipak bitno šta vjerujemo.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I necu biblijom da se bavim, vi je izvrcete. Ispricacu jedno iskustvo moje majke.

Ona je imala momka kojeg je jako volela, zelela je da se uda za njega i sve je vec bilo spremno, bili su vereni, samo je on trebalo da se vrati iz vojske..

Medjutim nikad se nije vratio, momka su ubili, i on je poginuo..

Ne znam ko se od nas kao mali nije igrao prizivanja duhova umrlih, ali ovo nije bilo to. Za moju majku je ovo bilo nesto sto je skrhana bolom i tugom morala uciniti.

Ona i njena drugarica, inace moja buduca kuma su se zatvorile u sobu i prizivale umrlog coveka..

Casa je krenula da se krece, a one su postavljale pitanja.. U neverici moja Majka je rekla - "Vera, nemoguce, pa ti vuces casu", a ona je odgovorila - "ne vucem ja", i u tom momentu je casa pocela da se trese, da se snazno i brzo pomera mesajuci sva slova, da se to ne moze recima opisati. Bila je to neka nevidljiva sila..

I dan danas se najezim.. Ona to nikom nije pricala, jedino meni, a ne zeli sve detalje ni da mi kaze. Vec ponavlja kako se uverila da smrt nije kraj.

Zasto bi zli duhovi varali ljude na ovakav nacin, i koja bi bila svrha toga, buduci da zivot coveka i njegovo spasenje uopste ne zavisi od toga veruje li on ili ne, u zivot posle smrti!?

Mire, odgovarma tebi, da ne bih odgovarao "filozofu" kome iskustvo nije dovoljno da prihvati Istinu, samo ako se radi o iskustvu onoga koji ne veruje iskustvu "proročice". Gde idemo nakon smrti? Zavisi od nas i našeg odnosa prema Bogu. Ne prestajemo da postoijimo, odlazimo u sasvim drugu ravan.

Vidi Mire, problem je u tome da sledbenici raznoraznih "bibličarskih" lažnih "proroka", veruju u fizičko postojanje, i isključivo fizičko postojanje. Držeći se svog tumačenja kao pijani plota. Po njima, telo, za koje znamo da je raspadljivo, "spava", ili kod nekih čak biva anihilirano, tj smrt im je anihilacija. Istovremeno zaboravljaju jednu činjenicu, da mi zahvaljujući nauci možemo sa velikom dozom sigurnosti da rekonstruišemo izgled osobe po njenim posmrtnim ostacima, telu, kostima. Ali da ne možemo da rekonstruišemo misli, osećanja, dela, karakter te osobe. Njeno Ja, svesnost. Duša. Ta dušaodlazi u sasvim drugu ravan postojanja, duhovnu, van vremensku i van prostornu. To mesto nije jedno mesto. Tri ih je po učenju Crkve zapada. Pakao za grešnike koji se ni nakon ličnog suda nisu pokajali, Raj večnog jedinstva sa Bogom, i stanje koje se u Zapadnoj teologiji naziva Limb ili Čistilište, u stvari neka vrsta čekaonice, u kojoj se nalaze duše onih koji nisu svojim odnosom prema Bogu i prema bližnjem zaslužili niti Raj niti Pakao. U Istočnoij teologiji, to su mitarstva.

Da ne bih previše odlazio u oftopik, vratiću se na konstantno kokodakanje akolita o uspavanimk "dušama" i navodnom javljanju demona. Prvo, retki su slučajevi da se osoba, tj njena duša zaista javi, i najčešće se tu radi o dubokoj emocionalnoj ili duhovnoj vezi između preminulog i osobe kojoj se preminuli javlja. Vizije, snoviđenja, duše koriste da bi uz Božije dopuštenje prenele poruku, najčešće upozorenje. I to se dešava bez naše volje i odluke. Sa druge strane, greh je i suprotno je veri, kada mi svojom voljom prizivamo duše umrlih. Prvo, jer ih koristimo kao sredstvo divinacije i predviđanja budućnosti, tj kršimo Božanski poredak stvari. Isti poredak kršimo i zato što prekidamo počinak, odmor onih koji su umrli. Uznemiravamo ih. Zakon, koga sledbenici anihlacije, tvrde da ga drže, nije objavljen zato što mrtvi prestaju da postoje, jer onda bi Bog rekao ne činite to jer je to uzaludno, nego zato što su ljudi vekovima pre vršili kult nad umrilma. Stvarali od njih bogove. I tu, baš tu, u slučajevima kada mi svojom voljom zazivamo umrle, znane i neznane, javljaju se pali duhovi, zli duhovi, koji izvrću i zavode. Ne pre.

Natrag