Ma ti si covek opterecen, pravis ljude blesavim i maloumnim, ko da ne razumeju smisao.
Da razumiješ onda bi prihvatio ono što piše da mrtvi idu u grob, a ne da idu na nebo ili negdje drugo.
Stvar je suprotna, da ti ne razumes smisao, pa nabacujes to drugima.
Hoćeš reći da ono što piše nije to nego nešto drugo.
Svi mi prelazimo iz formalnog u neformalno i obrnuto kada nesto dokazujemo i pokusavamo dokazati.
To radis i ti.
Samo ti ideš pogrešnim smjerom.
Ne trebaju se stvari sagledavati samo formalno, to je tacno.
Pa covece ko to uopste radi? Rade li to razumni ljudi? Uzimaju li tekst i onda kazu aha u bibliji pise "nema Boga", i to je to nema ga! A da nisu sagledali ceo smisao recenice gde pise - "rece bezumnik u srcu svojem , nema Boga"
Zato sam ja otvorio temu i dao stihove, a ne ti. Dao tačno kako izvrćete.
i mi ne razumemo sta je pisac mislio.
Hoćeš reći da je Bog nadahnupo pisce da nam napišu nešto što ne razumijemo.
Valjda ide prvo dublji smisao, kakve veze ima gramatika u tumačenju velikih istina, gramatika tu još dodatno objašnjava, a ne dublje. A isto se može time i izvrnuti smisao.
Ipak smisao potice od osobe koja ga interpretira.
Ali koja je nadahnuta. Ajd ne lupaj gluposti kada bi ljudi smai bez BOga napisali Bibliju.
Ja sam interpretirao tekst na jedan nacin u skladu sa sirim kontekstom biblije i mojim razumevanjem, a ti si opet interpretirao na drugi, to je sve u oku posmatraca.
To je šuplja filozofija relativiteta, što je meni ok tebi nije i obrnuto.
Takav izgovor imaju i homoseks. njima nije grijeh to što rade.
Njima se to sviđa i ok im je, tebi i meni nije, to je samo naše mišljenje.
Ne mozes ti ljude optuzivati da su formalisti, jer imaju drugacije shvatanje nekog posebnog stiha.
Naravno da mogu.
Za mene Hristova rec "nikad" znaci "nikad" kako i pise,
Pa piše i vječno a nije bilo vječno. Eto dokaza tvog formalnog shvatanja nečega što ne treba.
A kada piše da idu u grob, onda idu gore. Dakle voziš suprotnom stranom autoputa.
Što treba bukvalno nije, što nije to jeste.
ato sto sam ja iz celokupnog biblijskog otkrivenja shvatio da mrtvi zive nakon smrti.
Na osnovu čega, na osnovu toga što piše da ne znaju ništa i da nemaju misli.
Žive ko biljke, a još su življi i imaju misli po vama.
Tebi ,"nikad", znaci sasvim nesto drugo!
I dokazao Biblijom da u tom smislu znači to. Zato sam naveo primjere i uništio tvoju nauku, tj. PC.
To sve zavisi od shvatanja celokupnog biblijskog konteksta.
Odg. ima gore, tako i homosek. tumače BIbliju oni kažu, Bog je nekada osuđivao to, to je prošlo, sada je NZ doba ljubavi Bog ne osuđuje to.
Mnogo se ti pravis lud, ili ne razumes da ljudu nisu formalisti ili imas profesionalnu deformaciju jel radis sa decom.
Pa ja to vidim i kod odraslih, po čemu se pravim lud, što napadam tvoju nauku koja kaže da mrtvi idu na nebo, iako piše da idu u grob.
Odrasli ljudi nisu deca Tripo!!!
oni su još gori, djeci je normalno da na taj način razmišljaju, a odraslima nije.