Gde idemo posle smrti?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
SMRT = NESVJESNOST
kad čovjek umre
umre zato jer mu je Bog Otac JHVH
uzeo svoj dah-duh životni,
tijelo se raspadne,
a DUH čovjeka ide u stanje spavanja
NESVJESTAN je
do – uskrsa – bilo prvog za spašenike
bilo drugoga za ne spašenike

duhovi svih mrtvih su zajedno
u nekom „skladištu“

==================================

PSALAM 6,6

jer MEĐU MRTVIMA TKO TE SE SJEĆA,

U PODZEMLJU TKO TI HVALE PJEVA?

PSALAM 30,10

"Kakva je korist od krvi moje, kakva korist da u grob siđem?

ZAR ĆE TE PRAŠINA SLAVITI,

ZAR ĆE NAVIJEŠTATI VJERNOST TVOJU?"

PSALAM 35,20

Jer oni ne misle o miru,

već spletke snuju PROTIV MIRNIH U ZEMLJI.

PSALAM 88,11

Zar na mrtvima činiš čudesa?

ZAR ĆE SJENE USTATI I HVALITI TEBE?

PSALAM 88,12

ZAR SE U GROBU PRIPOVIJEDA O TVOJOJ DOBROTI?

O VJERNOSTI TVOJOJ U PROPASTI?

PSALAM 88,13

ZAR SE U TMINI OBJAVLJUJU ČUDESA TVOJA

I TVOJA PRAVDA U ZABORAVU?

PSALAM 146,4

Iziđe li duh iz njega, u zemlju svoju on se vraća i

PROPADAJU SVE MISLI NJEGOVE

PROPOVJEDNIK 9,5

Živi barem znaju da će umrijeti,

a MRTVI NE ZNAJU NIŠTA niti imaju više nagrade,

jer se zaboravlja i spomen na njih.

PROPOVJEDNIK 9,10

I što god nakaniš učiniti, učini dok možeš,

JER NEMA NI DJELA, NI UMOVANJA, NI SPOZNAJE, NI MUDROSTI

u Podzemlju u koje ideš.

SIRAH 17,27

Jer TKO ĆE HVALITI SVEVIŠNJEG U PODZEMLJU

mjesto živih koji ga mogu slaviti?

SIRAH 17,28

HVALA MRTVIH MRTVA JE - KAO DA IH NEMA,

samo živ i zdrav hvali Gospodina.

BARUH 2,17

otvori oči i pogledaj:

ta MRTVI U PODZEMNOM SVIJETU –

KOJIMA JE IZ UTROBE ODUZET DAH - NE,

ONI VIŠE NE KAZUJU SLAVE I PRAVEDNOSTI GOSPODNJE;

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zato što nemaš u njoj nauku.

Nemam samo vi imate..

Od kada je mjerilo istine iskustvo

Od kad vi izvrcete bibliju od tad..
Osim toga vi vase iskustvo stavljate ispred biblije! Posebno Laodikeja..

Ko da je problem demonu da zna sve odg. kada su oni tu prisutni već 6000 godina i gledaju svaki naš korak u životu.

Ne moze da zna buducnost, to ste vi rekli..

Ovo mogu i vračare, nagađaju pa nešto i pogode.

Ovo nije nagadjanje, rekao je da ce imati sina. Ja sam mogao biti zensko i nisam se morao zvati Miroslav!

Itekako zavisi, reci to Saulu. Dokazano da je ipak bitno šta vjerujemo.

Ima veze ako verujes da je umrli "bog" sto su oni verovali. A verovati da su svesni nikakve implikacije nema na spasenje. Jer ti time ne obozavas demona.

Mire, odgovarma tebi, da ne bih odgovarao "filozofu" kome iskustvo nije dovoljno da prihvati Istinu, samo ako se radi o iskustvu onoga koji ne veruje iskustvu "proročice". Gde idemo nakon smrti? Zavisi od nas i našeg odnosa prema Bogu. Ne prestajemo da postoijimo, odlazimo u sasvim drugu ravan.

Vidi Mire, problem je u tome da sledbenici raznoraznih "bibličarskih" lažnih "proroka", veruju u fizičko postojanje, i isključivo fizičko postojanje. Držeći se svog tumačenja kao pijani plota. Po njima, telo, za koje znamo da je raspadljivo, "spava", ili kod nekih čak biva anihilirano, tj smrt im je anihilacija. Istovremeno zaboravljaju jednu činjenicu, da mi zahvaljujući nauci možemo sa velikom dozom sigurnosti da rekonstruišemo izgled osobe po njenim posmrtnim ostacima, telu, kostima. Ali da ne možemo da rekonstruišemo misli, osećanja, dela, karakter te osobe. Njeno Ja, svesnost. Duša. Ta dušaodlazi u sasvim drugu ravan postojanja, duhovnu, van vremensku i van prostornu. To mesto nije jedno mesto. Tri ih je po učenju Crkve zapada. Pakao za grešnike koji se ni nakon ličnog suda nisu pokajali, Raj večnog jedinstva sa Bogom, i stanje koje se u Zapadnoj teologiji naziva Limb ili Čistilište, u stvari neka vrsta čekaonice, u kojoj se nalaze duše onih koji nisu svojim odnosom prema Bogu i prema bližnjem zaslužili niti Raj niti Pakao. U Istočnoij teologiji, to su mitarstva.

Da ne bih previše odlazio u oftopik, vratiću se na konstantno kokodakanje akolita o uspavanimk "dušama" i navodnom javljanju demona. Prvo, retki su slučajevi da se osoba, tj njena duša zaista javi, i najčešće se tu radi o dubokoj emocionalnoj ili duhovnoj vezi između preminulog i osobe kojoj se preminuli javlja. Vizije, snoviđenja, duše koriste da bi uz Božije dopuštenje prenele poruku, najčešće upozorenje. I to se dešava bez naše volje i odluke. Sa druge strane, greh je i suprotno je veri, kada mi svojom voljom prizivamo duše umrlih. Prvo, jer ih koristimo kao sredstvo divinacije i predviđanja budućnosti, tj kršimo Božanski poredak stvari. Isti poredak kršimo i zato što prekidamo počinak, odmor onih koji su umrli. Uznemiravamo ih. Zakon, koga sledbenici anihlacije, tvrde da ga drže, nije objavljen zato što mrtvi prestaju da postoje, jer onda bi Bog rekao ne činite to jer je to uzaludno, nego zato što su ljudi vekovima pre vršili kult nad umrilma. Stvarali od njih bogove. I tu, baš tu, u slučajevima kada mi svojom voljom zazivamo umrle, znane i neznane, javljaju se pali duhovi, zli duhovi, koji izvrću i zavode. Ne pre.
Slicno i ja mislim brate.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, opet iznosiš prljave neistine.

Hajde lepo kaži "ko stavlja svoje iskustvo ispred biblije?

Moje iskustvo proizilazi izit spoznanja biblijske istine, i potpuno je u skladu sa njom.

Srami se za svoje neistine, i neka te Bog ukori.

Na spiritističkim seansama se javljaju isključivo demoni.

Sam sam se svojevremeno pre upoznavanja sa istinom bavio spiritizmom, i biće mi je sam na moje pitanje "ko si ti?" odgovorilo "demon"

Tada je usledilo mnoštvo mojih pitanja o njegovom padu, o delovanju na zemlji, itd..

Demoni ne znaju buduće događaje, ono što demon čini na seansama odgovarajući na pitanja onih koji ga prizivaju je to "da on ili predpostavlja, ili otkriva ljudima svoje namere i planove koje želi da ostvari kroz čoveka.

Tako on planira neke događaje u ljudskom životu, onda ih objavljuje putem seanse, a onda ih ostvaruje u praksi stvarajući okolnosti da se oni ostvare.

Ne čudi me da oni koji odbijaju reč Božju i istinu, prihvate i sam satanizam obučen u Hrišćansko ruho.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nemam samo vi imate..

Naravno da imamo, što Biblija uči i mi učimo.

Od kad vi izvrcete bibliju od tad..
Osim toga vi vase iskustvo stavljate ispred biblije! Posebno Laodikeja..

To je netačno, da li ti išta dokazuješ konkretnim činjenicama?

Ovo nije nagadjanje, rekao je da ce imati sina. Ja sam mogao biti zensko i nisam se morao zvati Miroslav!

Naravno da jeste, onda ćeš reći da je horoskop od Boga, kako onda ljudi čitaju horoskop i poslje kažu da im je pogodilo?

Ima veze ako verujes da je umrli "bog" sto su oni verovali.

To nije samo zbog toga nego zato što se umrli ne može ni javiti nego samo demon. Kako je demon znao da će poginuti Saul? Pa zato što je on njegov čovjek.

Demon zna budućnost svojih ljudi, koje drži pod kontrolom ili nagađa pa nešto i pogodi.

Ili pak tu tvrdi to, a onda nagovori nekoga da da to ime, a onda se vi čudite.

A verovati da su svesni nikakve implikacije nema na spasenje. Jer ti time ne obozavas demona.

Reci to Saulu.

O svemu ćeš ti samo ne o temi.

Ljudi poslje smrti idu u grob.

Dokaza u Bibliji dosta.

Već sam dao bar 10 stihova.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, opet iznosiš prljave neistine.Hajde lepo kaži "ko stavlja svoje iskustvo ispred biblije?

Ti licno stavljas svoje iskustvo ispred Biblije! Ne uvazavajuci kada ti neko njom nesto dokazuje, vec tvrdis - "ja sam proces upoznavanja istine prosao. I nemam razloga da sumnjam ili dovodim u pitanje adventisticku veru, ja sam iskustveno doziveo i znam sta je istina, odnosno osvedocio me je sam Bog. A vi takvo iskustvo nemate".

Dakle, ti svoje iskustvo stavljas ispred biblije! I ne dozvoljavas da te neko biblijom uveri. To je suptilno odbacivanje!

Na spiritističkim seansama se javljaju isključivo demoni.

A gde pise da se javljaju "iskljucivo demoni"??? Pise li to u bibliji???

Sam sam se svojevremeno pre upoznavanja sa istinom bavio spiritizmom, i biće mi je sam na moje pitanje "ko si ti?" odgovorilo "demon"

Vidis li kako ti svoje iskustvo stavljas ispred biblije? A gde pise da se na seansama "javljaju samo demoni"?

on planira neke događaje u ljudskom životu, onda ih objavljuje putem seanse, a onda ih ostvaruje u praksi stvarajući okolnosti da se oni ostvare.

Ti nista ne znas o onostranom a tvrdis da si bivsi satanista..

Naravno, demon je mogao uticati na upoznavanje mojih roditelja i na davanje imena, ali nije mogao uticati na to da li ce se "roditi decak ili devojcica"!

Zar ti mislis da demoni mogu da odredjuju pol deteta?

Gresis! Duh je samo citao Bozanski plan, odnosno desifrovao je obrasce koje je sam Bog postavio u strukturu univerzuma.

Ako Bog u medjuvremenu ne promeni plan onda duhovi pogadjaju, ali ispadaju smesni, ako se Bog u medjuvremenu predomisli.

Duh je samo citao kod!

Naravno da imamo, što Biblija uči i mi učimo.

Vama biblija i ne treba, vi vise vrednujete iskustvo!

To je netačno, da li ti išta dokazuješ konkretnim činjenicama?

Naravno, evo, cinjenica je da ti drugima sudis na osnovu svog ubedjenja, i na osnovu svog iskustva, kazes da si dobar psiholog i da mozes da procenis osobu. Umisljas da ti je Bog dao sposobnist da citas ljudska srca. A onda nalazis dokaze u bibliji da je to tako i njom potvrdjujes!

Tako si ti "svoje iskustvo (sto je umisljaj) stavio ispred biblije" i biblijom potvrdjujes svoje iskustvo i ubedjenje, umesto obrnuto!

Naravno da jeste, onda ćeš reći da je horoskop od Boga, kako onda ljudi čitaju horoskop i poslje kažu da im je pogodilo?

Zato sto je horoskop tacan! Pa imas astrologe u bibliji i oni su prvi pozdravili Hrista i predvideli njegovo rodjenje!

I Josif tumaci snove, i numerologija postoji u bibliji. Bog ne porice ni jedno ni drugo ni trece, samo je zabranio ljudima da se time bave!

Vi ne razumete principe na kojima te nauke pocivaju. Laodikeja je bivsi spiritista sarlatan, kojeg je sotona navukao.

Zasto je zabranjeno time se baviti?

Razlog zasto su te nauke zabranjene nije zato sto su izmisljene i sto iza njih stoje demoni, vec zato sto Bog ne zeli da mi nagadjamo sta on u pozadini radi, vec da ga ''licno o tome pitamo".

Ono sto vi ne razumete, je da sotona analizira Bozje delovanje na osnovu uticaja koje oni vrse na fizicku stvarnost i na okolinu. Ti uticaji se manifestuju znacima i simbologijom. To je isto kao kada zvuk koji je necujan ljudskom uhu (ispod 60hz) formira geometrijske oblike. Ti ne cujes i ne vidis taj zvuk, ali on utice na okolinu i formira geometrijske obrasce. Tako i Bog dok utice na materiju i fizicku ravan, deluje na coveka, svojim uticajem, formira obrasce i geometrijske oblike koji stvaraju znakove, znamenja, brojcane nizove itd...

To je ono sto Laodikeja i zapaza. Podudarnost u dogadjajima, brojcane nizove i ponavljanja..

Tumacenjem toga, moze se zakljuciti sta Bog cini, na koji nacin usmerava dogadjaje, koji je put namenio odredjenom coveku, i sta je njegova volja za njega.

Tako bas sve, od horoskopa do snovidjenja, gledanja u kafu i karte, pasulj itd.. je naucno utemeljeno.

Medjutim sotona vara coveka, jer ga navodi da poveruje kako mu je on ili neki duh otkrio sudbinu. U tome lezi opasnost a ne u zelji coveka da prodre u brojcane nizove i znamenja, da sazna buducnost!

Bas iz tog razloga Bog zabranjuje coveku da se obraca tumacima i mrtvima, jer mi kao sluge Bozje, treba " njega licno da pitamo" a ne da lupamo glavu ili da nagadjamo, niti da koristimo sotonske metode desifrovanja i dekodiranja, sto je jos opasnije.

U simbologiju i njihovo znacenje moze da prodre svako ko je iole pametan. demoni su tu bez premca, dok su mrtvi neograniceni telom sposobni da jos bolje sagledaju susinu univerzuma iz sire perspektive nego ranije. Tako ovaj duh (bio on umrli ili demon), predvidjajuci buducnost, nije ucinio nista osim sto je desifrovao Bozanske obrasce..

To nije samo zbog toga nego zato što se umrli ne može ni javiti nego samo demon.

A gde pise da se jedino demon moze javiti?

Demon zna budućnost svojih ljudi, koje drži pod kontrolom ili nagađa pa nešto i pogodi.

To nije tacno, demon desifruje obrasce u strukturi univerzuma, i zato pogadja buducnost. Ali posto Bog upravlja dogadjajima, kada Bog promeni odluku, demon ispadne smesan!

Demon ne moze odrediti pol deteta ili uticati na buducnost u tom smislu, ali je pogodio, jer Bog nije promenio odluku.

Nemate vi pojma, ni o satanizmu ni o okultnom ni o bibliji..

Ljudi poslje smrti idu u grob.Dokaza u Bibliji dosta.

Dokaza u bibliji 0. Sve sto imate je pogresna interpretacija ili izvrtanje.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

Tada je usledilo mnoštvo mojih pitanja o njegovom padu, o delovanju na zemlji, itd..
Čime se ti svime nisi bavijo , čaksi i sa demonima razgovarao ? Dobro ti i živ jesi još

duhovi svih mrtvih su zajedno
u nekom „skladištu“
Svašta sam čula ali ovo još ne
Kako to Bog skladišti duše , u nekom skladištu , kao mi kad skladištimo hranu ,ili tako nešto slično

Još ću ove reči , zašto je ISUS izgovorijo ove rjrči , dabi svi čuli , da bi čuli i razumeli svi ,okultisti , i zamotani svi oni filosofi koji lupaju gluposti ovde na forumu , Odbacite sve svoje fantazije pa pogledajte, kuda odlazi duh umrlog pravednika: Oče, u ruke Tvoje predajem duh Moj!

Isto je ISUS jasno dao do znanja da duše umrli idu u raj , izgovarajući ove rječi na KRIŽU :"Zaista ti kažem - danas ćeš biti sa mnom u Raju."
stvore10.gif

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Svašta sam čula ali ovo još ne
Kako to Bog skladišti duše , u nekom skladištu , kao mi kad skladištimo hranu ,ili tako nešto slično

Prvo duh nije duša u tom predavanju, duša je spoj duha i tijela, a nije duša samo duhovna kompnenta.

Tako da je besmisleno vaše objašnjenje da čovjek nastavlja da živi kao duh, a vi kažete duša.

Zato sto je horoskop tacan! Pa imas astrologe u bibliji i oni su prvi pozdravili Hrista i predvideli njegovo rodjenje!

:beee:ovo ide u kopiranje.

Zasto je zabranjeno time se baviti?

Razlog zasto su te nauke zabranjene nije zato sto su izmisljene i sto iza njih stoje demoni, vec zato sto Bog ne zeli da mi nagadjamo sta on u pozadini radi, vec da ga ''licno o tome pitamo".

Pazi šta koment. sve kopiram i širim dalje.

I Josif tumaci snove, i numerologija postoji u bibliji. Bog ne porice ni jedno ni drugo ni trece, samo je zabranio ljudima da se time bave!

Da li je neko tumačenje od Boga ili nije određuje smisao, a ne način, preko snova itd.

Tako da je tvoja nauka osporena. Bradonje u Siriji se mole demonima, iako kažu da se mole Bogu, šta mi sada ne treba da se molimo Bogu jer oni kažu da se mole Bogu, naravno formalno.

I sada zato što postoji sanovnik, pagansko tumačenje mi ne treba da protumačimo neke snove, kao Josif, Danilo itd.

Ti uopšte ne shvataš razliku između toga. Horoskop je nagađanje, a nije tačan, ako neki astrolog neštzo i pogodi to je slučajnost.

Astrolozi iz BIblije nemaju veze sa današnjiim horoskopom, oni su dobili nadahnuće od Boga, a ne od zvijezda, a da li su mislili da je od zvijezda ili nisu, nebitno.

Osim toga to nije bila zvijzda nebesko tijelo, nego grupa anđela koja ih je vodila. Ja se bavim činjenicama, a ne šta je zvjezdar mislio.

Baš mene briga da li papa ili neki vladika iskreno misli ono što priča ili stvarno zna istinu pa manipuliše.

To je njihova lična stvar.

Očigledno je da nemaš nauku u BIbliji.

Ljudi idu u grob,a ne na nebo tako stoji u Bibliji, u grobu čuju glas kada vaskrsnu.

Jel trebam da dam tih 10-15 stihova?

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Kao prvo vjeruj u što god hoćeš , toje tvoja osobna stvar

Kao što reče vjeruj što god hoćeš , pravi Kristovi sljedbenici vjeruju u život poslje smrti
Pogledajte prilog 109780
BOG Jedini Otac JHVH - NE MOŽE UMRIJETI
===============================================

Bog Jedini Otac JHVH ne može umrijeti.
Kad bi umro - sve živo bi pomro,
jer je Bog Otac JHVH jedini temeljni nosioc života.
-------------------------------------------------------------------

JOB 34,14

Kad bi on dah svoj u se povukao,
kad bi čitav svoj duh k sebi vratio,

JOB 34,15

sva bića bi odjednom izdahnula
i u prah bi se pretvorio čovjek.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SIN od Boga Jedinog Oca JHVH
G Yehošua je UMRO,
time NIJE BOG jer - BOG ne može umrijeti.

====================================

HABAKUK 1,12
Nisi li od davnih vremena, JAHVE, Bože moj, Sveče moj?
TI KOJI NE UMIREŠ!
Ti si, JAHVE podigao ovaj narod radi pravde, postavio ga, Stijeno, da kažnjava.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kao prvo vjeruj u što god hoćeš , toje tvoja osobna stvar

Tipično mudrovanje, šta mene briga šta ti misliš ili Biblija, ja mislim šta ja hoću.

Kao što reče vjeruj što god hoćeš , pravi Kristovi sljedbenici vjeruju u život poslje smrti

To je vjerovao Saul, kada već spominješ. I svi pagani.

1544855698713-png.109780

To je Onaj Isus što je držao subotu i nije jeo svinjetinu.

Vidim da ste se ugledali na NJega.

Natrag