Gde idemo posle smrti?

Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
224
29. А Исус одговарајући рече им: Варате се, не знајући Писма ни силе Божје.
30. Јер о васкрсењу нити ће се женити ни удавати; него су као анђели Божји на небу.
30. А за васкрсење мртвих нисте ли читали шта вам је рекао Бог говорећи:
32. Ја сам Бог Авраамов, и Бог Исаков, и Бог Јаковљев! Није Бог Бог мртвих, него живих.

(Јеванђељепо Матеју , глава 22)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Okupili se na ovoj temi da razresimo sta se desava nakon smrti.
I sta je zakljucak?

Zanimljivo je da niko nije promenio misljenje...

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
22:25 U nas beše sedam braće; i prvi oženivši se umre, i ne imavši poroda ostavi ženu svoju bratu svom.
22:26 A tako i drugi, i treći, sve do sedmog.
22:27 A posle svih umre i žena.
22:28 O vaskrsenju dakle koga će od sedmorice biti žena? Jer je za svima bila.

Oni priznaju vaskrsenje ali nije im jasno čija će biti žena kad ustanu jer oni misle ponovo upražnjavati sve ono međutim anđeli se ne žene iako imaju svaki organ.Imajuživotvečni i nemaju potrebu za razmnožavanjem to smo primili zbog smrti.

22:29 A Isus odgovarajući reče im: Varate se, ne znajući Pisma ni sile Božje.
22:30 Jer o vaskrsenju niti će se ženiti ni udavati; nego su kao anđeli Božji na nebu.
22:31 A za vaskrsenje mrtvih niste li čitali šta vam je rekao Bog govoreći:
22:32 Ja sam Bog Avraamov, i Bog Isakov, i Bog Jakovljev! Nije Bog Bog mrtvih, nego živih.

Zvuči kontradiktorno Bog mrtve vaskrsava a onda se kaže da nije Bog mrtvima.
Mrtvi nemaju Boga dok ne ožive jer mrtvi ništa neznaju dok ne vaskrsnu.
Sasvim druga stvar je duh duh se ne vaskrsava niti umire i to je živo i kod Boga je pa se vraća u svoj stan-telo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
22:25 U nas beše sedam braće; i prvi oženivši se umre, i ne imavši poroda ostavi ženu svoju bratu svom.
22:26 A tako i drugi, i treći, sve do sedmog.
22:27 A posle svih umre i žena.
22:28 O vaskrsenju dakle koga će od sedmorice biti žena? Jer je za svima bila.

Oni priznaju vaskrsenje ali nije im jasno čija će biti žena kad ustanu jer oni misle ponovo upražnjavati sve ono međutim anđeli se ne žene iako imaju svaki organ.Imajuživotvečni i nemaju potrebu za razmnožavanjem to smo primili zbog smrti.

22:29 A Isus odgovarajući reče im: Varate se, ne znajući Pisma ni sile Božje.
22:30 Jer o vaskrsenju niti će se ženiti ni udavati; nego su kao anđeli Božji na nebu.
22:31 A za vaskrsenje mrtvih niste li čitali šta vam je rekao Bog govoreći:
22:32 Ja sam Bog Avraamov, i Bog Isakov, i Bog Jakovljev! Nije Bog Bog mrtvih, nego živih.

Zvuči kontradiktorno Bog mrtve vaskrsava a onda se kaže da nije Bog mrtvima.
Mrtvi nemaju Boga dok ne ožive jer mrtvi ništa neznaju dok ne vaskrsnu.
Sasvim druga stvar je duh duh se ne vaskrsava niti umire i to je živo i kod Boga je pa se vraća u svoj stan-telo.

Opet se vracamo na isto..
Da ja se slazem da je ''Duh=licnost''. To je covek.
Pa je tako i kod Boga ''Duh Bozji= Licnost Bozja(on sam)'' [kada govorimo o Trojstvu, samo da naglasim]..
''Duh Covecji'' se vraca k Bogu..
Kada se Duh vrati k Bogu, zasto on mora ostati u ''budnom'' tj. ''svesnom'' stanju?
I gde pise da ''Duh u Bibliji ne umire''???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedno pitanje u vezi tvrdnje da je Duh Sveti = Duh Bozji - odnosno on sam - njegova licnost, kao sto je duh coveciji njegova licnost.

Ako je tako, to znaci da kada covek umre njegov duh odnosno licnost ide kod Boga i covek je mrtav.
To znaci da je i Bog mrtav kada njegov Duh ili licnost izadje iz njega.

Ovo su problemi koje stvara sam covek jer svoju veru ne gradi u potpunosti na pismu.

Duh Sveti nije otac - vec je on nezavisna zasebna licnost od njega koja u zajednici sa Ocem i Sinom cini jednog Boga.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jedno pitanje u vezi tvrdnje da je Duh Sveti = Duh Bozji - odnosno on sam - njegova licnost, kao sto je duh coveciji njegova licnost.

Ako je tako, to znaci da kada covek umre njegov duh odnosno licnost ide kod Boga i covek je mrtav.
To znaci da je i Bog mrtav kada njegov Duh ili licnost izadje iz njega.

Ovo su problemi koje stvara sam covek jer svoju veru ne gradi u potpunosti na pismu.

Duh Sveti nije otac - vec je on nezavisna zasebna licnost od njega koja u zajednici sa Ocem i Sinom cini jednog Boga.

Pa nije Bog ljudsko bice da ima telo i da iz njega ''izidje Duh'', Biblija kaze da je Bog Duh. ''Bog je duh''

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

1:2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.

Da li se to Duh druge osobe diže ili istog jednog Boga?
Laodikeja je jedno a njegov duh je druga osoba tako vas je dvojica....

Bog je Duh kako bi svuda bio ali je i moguće da se pojavi u materijalnom obliku jer je svemoguć i to onda nisu dvojica već isti i u telu i sveprisutan.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Izgleda ja i Taramana verujemo isto da je Duh Sveti Otac :)

Tamo gde se kaze kod stvaranja: "Duh Bozji dizase se nad povrsinom voda"
Pa jasno je svakom ko cita da nije Duh van njega izisao, već je u njemu samom.
Zato se i naziva "Duh Bozji " "to je njegov Duh".
Duh, pored toga što je ličnost, on je i život.
A Bog je ovde stvarao život, pa je.koristio svoj Duh, da udahne život stvorenom..

Oduvek sam ovaj stih tako razumeo čak i kada sam verovao u Trojstvo, nikada tu nisam video treću osobu..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Izgleda ja i Taramana verujemo isto da je Duh Sveti Otac :)

Tamo gde se kaze kod stvaranja: "Duh Bozji dizase se nad povrsinom voda"
Pa jasno je svakom ko cita da nije Duh van njega izisao, već je u njemu samom.
Zato se i naziva "Duh Bozji " "to je njegov Duh".
Duh, pored toga što je ličnost, on je i život.
A Bog je ovde stvarao život, pa je.koristio svoj Duh, da udahne život stvorenom..

Oduvek sam ovaj stih tako razumeo čak i kada sam verovao u Trojstvo, nikada tu nisam video treću osobu..

Meni je Bog JEDAN.
Taj isti je Stvoritelj i Spasitelj i Duh Sveti jer po tom Duhu stiže TELO u kojem je Duh (punina slave i sile)ogrnuta u telu (Bog se javi u telu) i isti obavlja spasenjea TELO SE MOLI DUHU jer je Duh veći od telaa u istoj su službi i jedno su duh i telo kao i mi što smo telo i duh jedna osoba.
U službi Stvoritelja potom najava službe Spasitelja kao TELO pokazuje se onaj isti Stvoritelj a po uzimanju tela stiže Duh Sveti koji je u trećoj službi isti Bog. Isti Duh i u stvaranju i u TELU i posle službe tela zato čitamo Duh Božji i Duh Isusov kao jedan kojeg primamo i svedoči oslužbi stvaranja i službi spasenja.Bog ni u jednoj službi ne gubi ličnost, ne kao trojica već jedan u tri službe.

Niko nije u temi Starac dana odgovorio pasam nabacio neku misao može li se reći ko šta ovde radi:

15:27 Jer sve pokori pod noge Njegove. Ali kad veli da je sve Njemu pokoreno, pokazuje se da je osim Onog koji Mu pokori sve.
15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
I Kor.15.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Meni je Bog JEDAN.
Taj isti je Stvoritelj i Spasitelj i Duh Sveti jer po tom Duhu stiže TELO u kojem je Duh (punina slave i sile)ogrnuta u telu (Bog se javi u telu) i isti obavlja spasenjea TELO SE MOLI DUHU jer je Duh veći od telaa u istoj su službi i jedno su duh i telo kao i mi što smo telo i duh jedna osoba.
U službi Stvoritelja potom najava službe Spasitelja kao TELO pokazuje se onaj isti Stvoritelj a po uzimanju tela stiže Duh Sveti koji je u trećoj službi isti Bog. Isti Duh i u stvaranju i u TELU i posle službe tela zato čitamo Duh Božji i Duh Isusov kao jedan kojeg primamo i svedoči oslužbi stvaranja i službi spasenja.Bog ni u jednoj službi ne gubi ličnost, ne kao trojica već jedan u tri službe.

Niko nije u temi Starac dana odgovorio pasam nabacio neku misao može li se reći ko šta ovde radi:

15:27 Jer sve pokori pod noge Njegove. Ali kad veli da je sve Njemu pokoreno, pokazuje se da je osim Onog koji Mu pokori sve.
15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
I Kor.15.
meni je ovo savršeno razumljivo, Otac i Sin pokoravaju sve jedno drugome..

Natrag