Gde idemo posle smrti?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
NE U RAJU VEĆ U GROBU:

"Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći"
( Matej 12. 40 )

Bitan je kontekst.

Da li možda znaš - da su prepisivanjem pravljene greške ili dodavane određene reči da bi tekst navodno bio jasniji.

Tako je na primer u Jevanđelju po Jovanu 5 poglavlju tek naknadno prilikom prepisivanja dodat tekst - koji oličava verovanje i tradiciju Jevreja.

Naknadno dodati tekst je označen crvenim:

"U Jerusalimu, pak, kod Ovčijih vrata ima banja, koja se zove jevrejski Vitezda, i oko nje pet pokrivenih tremova,
U kojima ležaše mnoštvo bolesnika, slepih, hromih, suvih, koji čekahu da se zaljuja voda.

Jer anđeo Gospodnji silažaše u određeno vreme u banju i mućaše vodu; i koji najpre ulažaše pošto se zamuti voda, ozdravljaše, makar kakva bolest da je na njemu" ( Jovan 5. 2 - 4 )

Naime, u ovoj banji je postojao određeni prirodni gejzir koji je izvirao iz središta banje, i prepisivači su po svom verovanju da taj gejzir stvara anđeo - dodali ovo svoje uverenje u ovaj tekst.

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Biblija nije kontradiktorna,a ona kaže da će verni otioći na nebo tek nakon vaskrsenja.

Takođe, da Hristos nije nakon smrti otišao u raj.
Biblija nije kontradiktorna ali ti si kontradiktoran , navedi stavcima da ce verni otici nakon vaskrsenja na nebo , i to da Isus nije na nebo odnosno raj , ja i ne znam gde ti smatras raj na zemlji ili nebu , a ja te pitam ko ce biti na zemlji ???

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Biblija nije kontradiktorna ali ti si kontradiktoran , navedi stavcima da ce verni otici nakon vaskrsenja na nebo , i to da Isus nije na nebo odnosno raj , ja i ne znam gde ti smatras raj na zemlji ili nebu , a ja te pitam ko ce biti na zemlji ???

Po smrti TELA Duh ide k Bogu.
Po vaskrsu TELA sveti idu u nebo da prime sveštenička i carska zvanja i da to proslave a potom se sa Isusom zajedno spustaju i On tad na zemlji uspostavlja 1000 godišnje carstvo za tu tvrdnju postoje 23 Biblijska dokaza.

Jedna manja grupa od 144000 Jevreja iz svih 12 plemena Jakpovljevih (sinova) ostaje gore dok mnoštvo silazi na zemlju da tamo žive. 144000 su otkupljeni da ne žive na zemlji jer su oni bez mane i devstvenici su to je Božji izbor po obećanju Jakovu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prilikom Hristovog dolaska verni će vaskrsnuti i otići na nebo sa Hristom - gde se nalazi raj Božji, Božji presto i stakleno more.

Tamo će nakon Hristovog dolaska biti preneseni svi ljudi:

144 000 PRED PRESTOLOM NA NEBU:

"I videh, i gle, Jagnje stajaše na gori sionskoj, i s Njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime Oca Njegovog napisano na čelima svojim.
I čuh glas s neba kao glas voda mnogih, i kao glas groma velikog; i čuh glas gudača koji guđahu u gusle svoje.
I pevahu kao novu pesmu pred prestolom i pred četiri životinje i pred starešinama: i niko ne mogaše naučiti pesme, osim onih sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje"
( otkrivenje 14. 1 - 3 )

"Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.

7:10 I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu" ( otkrivenje 7. 9 - 10 )

Nakon 1000 godina, Bog će stvoriti novu zemlju na ovoj planeti kao večni dom spasenih ( otkrivenje 21 i 22 poglavlje ).

HRISTOS NIJE OTIŠAO U RAJ VEĆ JE TRI DANA PROVEO U GROBU:

"Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći" ( Matej 12. 40 )

Nakon vaskrsenja i susreta sa Marijom on kaze "NE DOHVATAJ SE DO MENE JER SE JOS NE VRATIH OCU SVOJEMU"

Apostol Pavle kaže:

"Jer ja se već žrtvujem, i vreme mog odlaska nasta.
Dobar rat ratovah, trku svrših, veru održah.
Dalje, dakle, meni je pripravljen venac pravde, koji će mi dati Gospod u dan onaj, pravedni sudija; ali ne samo meni, negosvima koji se raduju Njegovom dolasku"
( 2 Timotiju 4. 6 - 8 )

Dakle, apostol Pavle jasno kaže - da će on i verni ući u raj tek U DAN ONAJ prilikom Hristovog drugog dolaska i vaskrsenja mrtvih.

Sledeće reči je upravo izgovorio apostol Pavle, a govore o tome - da ni jedan čovek neće ući u Božje nebesko carstvo pre drugoga, nego svi zajedno prilikom vaskrsenja.

"Јер вам ово казујемо ријечју Господњом да ми који живимо и останемо за долазак Господњи, нећемо претећи онијех који су помрли.
Јер ће сам Господ са заповијешћу, са гласом арханђеловијем, и с трубом Божијом сићи с неба; и мртви у Христу васкрснуће најприје;
А потом ми живи који смо остали, заједно с њима бићемо узети у облаке на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити.
Тако утјешавајте један другога овијем ријечима"
( 1 Solunjanima 4. 15 - 18 )

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kad pominjemo da se žene htedoše Isusa dotaći da li su oni TELO htele dirnuti ili DUHA?
Nigde nisam pročitao da je TELOM sišao već Duhom. Telom je otišao tek kad je ujutru odneo snop prvine tj. sve one što tad vaskrsnuše i mnogi bivši mrtvaci šetahu gradom. Kad njih odnese a to nije išao našom železnicom već u trenu potom su se tela mogle dotaći što i čitamo.

Tačno je da će nakon milenija kad se smrt ukine i sud izvrši biti zemlja pretopljena i preoblikovana i o tad mora više neće biti a do tad IMA.
Sad čitamo kod Isaije i mnogih drugih mesta kako carstvo traje u vreme dok IMA MORA i da sveti su u onoj teritoriji koja se navodi u proroštvu po granicama a oni izvan su dugovečni i oni UMIRU jer kod njih smrti ima sve do suda.
Neko onaj prikaz kako sveti idu na oblacima vidi kao odlazak na 1000 godina ali toga nema u Bibliji već potvrda o carstvu na zemlji kad Isus STANE NOGOM na goru Maslinsku a to je u vreme mora i milenijuma jer u tom vremenu se opisuje HRAM na zemlji a posle milenijuma hrama više nema.
Pozdrav.

Učlanjen(a)
12.02.2014
Poruka
207
Po smrti TELA Duh ide k Bogu.
Po vaskrsu TELA sveti idu u nebo da prime sveštenička i carska zvanja i da to proslave a potom se sa Isusom zajedno spustaju i On tad na zemlji uspostavlja 1000 godišnje carstvo za tu tvrdnju postoje 23 Biblijska dokaza.
Akzeptiram te do crvenog a od nikako daj mi stavak da silazi na ZEMLJU , zasto bi vise silazio , zar nece biti ljudskih knezova po svoj zelmji kako je proreceno u Izaiji , mislis li da Isus ne moze upravljati pomocu tih knezova , onda se ti suprostavljas njegovoj reci .
Jedna manja grupa od 144000 Jevreja iz svih 12 plemena Jakpovljevih (sinova) ostaje gore dok mnoštvo silazi na zemlju da tamo žive. 144000 su otkupljeni da ne žive na zemlji jer su oni bez mane i devstvenici su to je Božji izbor po obećanju Jakovu.
I ovo si nejasan prvo idu svi gore pa onda od tih 144.000 mnostvo silaze na zelmji da tamo zive , pa kome je onda Isus rekao Ivan14:
U kući Oca mojega ima mnogo stanova. Da nije tako, rekao bih vam. A sada idem pripremiti vam mjesto. 3 I kad odem i pripremim vam mjesto, ponovno ću doći i primiti vas u svoj dom, da i vi budete tamo gdje sam ja.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Akzeptiram te do crvenog a od nikako daj mi stavak da silazi na ZEMLJU , zasto bi vise silazio , zar nece biti ljudskih knezova po svoj zelmji kako je proreceno u Izaiji , mislis li da Isus ne moze upravljati pomocu tih knezova , onda se ti suprostavljas njegovoj reci .

Zašto bi silazio....izvini, možda nezna da nesme sići.
A sići će više puta da gazi u kaci te da uzme svete i konačno da uspostavi carstvo na zemlji.

Evo jednog zanimljivog teksta u kome piše gro toga što rekoh pa čitaj i slušaj:

Evo ide dan Gospodnji, i plen će se tvoj razdeliti usred tebe.
14:2 Jer ću skupiti sve narode na Jerusalim u boj, i grad će se uzeti, i kuće opleniti i žene osramotiti i polovina će grada otići u ropstvo, a ostali narod neće se istrebiti iz grada.
14:3 Jer će Gospod izaći, i vojevaće na narode kao što vojuje na dan kad je boj.
14:4 I noge će Njegove stati u taj dan na gori maslinskoj koja je prema Jerusalimu s istoka, i gora će se maslinska raspasti po sredi na istok i na zapad da će biti prodol vrlo velika, i polovina će gore ustupiti na sever a polovina na jug.
14:5 I bežaćete u prodol gorsku, jer će prodol gorska dopirati do Asala, i bežaćete kao što bežaste od trusa u vreme Ozije, cara Judinog; i doći će Gospod Bog moj, i svi će sveti biti s tobom.
14:6 I u taj dan neće biti videlo svetlo i mračno;
14:7 Nego će biti jedan dan, koji je poznat Gospodu, neće biti dan i noć, jer će i uveče biti svetlost.
14:8 I u taj će dan proteći iz Jerusalima voda živa, pola k istočnom moru a pola k zapadnom moru, i biće i leti i zimi.
14:9 I Gospod će biti car nad svom zemljom, u onaj dan biće Gospod jedan i ime Njegovo jedno.
14:10 I sva će se zemlja pretvoriti u ravnicu od Gavaje do Rimona s juga Jerusalimu, koji će se podignuti i naseliti na svom mestu od vrata Venijaminovih do mesta gde su prva vrata, do vrata na uglu, i od kule Ananeilove do teska carevog.
14:11 I oni će nastavati u njemu, i neće više biti prokletstva, i Jerusalim će stajati bez straha.
14:12 A ovo će biti zlo kojim će Gospod udariti sve narode koji bi vojevali na Jerusalim: telo će svakom posahnuti dok još stoji na nogu, i oči će svakom posahnuti u rupama svojim, i jezik će svakom posahnuti u ustima.
14:13 I u to će vreme biti velika smetnja među njima od Gospoda, i hvataće jedan drugog za ruku, i ruka će se jednog podignuti na ruku drugog.
14:14 A i Juda će vojevati na Jerusalim, i blago svih naroda unaokolo sabraće se, zlato i srebro i odelo vrlo mnogo.
14:15 I zlo kao to zlo snaći će konje, mazge, kamile i magarce i svu stoku koja bude u tom logoru.
14:16 I ko god ostane od svih naroda koji dođu na Jerusalim, svak će dolaziti od godine do godine da se pokloni caru Gospodu nad vojskama i da praznuje praznik senica.
14:17 I ako koje od plemena zemaljskih ne bi došlo u Jerusalim da se pokloni caru Gospodu nad vojskama, na njih neće biti dažda;
14:18 I ako se pleme misirsko ne bi podiglo i došlo, na koje ne daždi, biće isto zlo kojim će Gospod udariti narode koji ne bi dolazili da praznuju praznik senica.
14:19 Takav će biti greh Misircima i greh svim narodima koji ne bi dolazili da praznuju praznik senica.

14:20 U taj će dan biti na zvoncima konjskim: Svetinja Gospodu; i lonci će u domu Gospodnjem biti kao zdele pred oltarom;
14:21 I svi će lonci u Jerusalimu i u Judi biti svetinja Gospodu nad vojskama, i svi koji hoće da prinesu žrtvu dolazeći uzimaće ih i kuvati u njima; i u taj dan neće više biti Hananejca u domu Gospoda nad vojskama.

Da li si ČUO?

I ovo si nejasan prvo idu svi gore pa onda od tih 144.000 mnostvo silaze na zelmji da tamo zive , pa kome je onda Isus rekao Ivan14:
U kući Oca mojega ima mnogo stanova. Da nije tako, rekao bih vam. A sada idem pripremiti vam mjesto. 3 I kad odem i pripremim vam mjesto, ponovno ću doći i primiti vas u svoj dom, da i vi budete tamo gdje sam ja.

Ko kaže da od 144000 se uzima mnoštvo :gl_sigh:

A ko kaže da nema mnogo stanova?
A onda se otvori knjiga i čuje kad Jerusalim sa mnogo stanova silazi ima li tad mora ili ne i ne trči se sa svojim idejama jer su neumesne. Nije mi jasno kako možeš reći da sam ja rekao ono što nisam rekao....to je vrlo loše.
Nađi mi gde piše da će na nebu u nebesko Jerusalimu carovati u milenijumu?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
- SVEZIVANJE SOTONE PRILIKOM HRISTOVOG DOLASKA.
- VASKRSENJE VERNIH U PRVOM VASKRSENJU I ODLAZAK NA NEBO.
- VASKSENJE GREŠNIKA TEK U DRUGOM VASKRSENJU NAKON 1000 GODINA.
- PUŠTANJE SOTONE DA VARA VASKRSLE BEZBOŽNE DA NAPADNU GRAD SA SPASENIMA KOJI SE U MEĐUVREMENU SPUSTIO SA NEBA NA ZEMLJU.

Otkrivenje 21 poglavlje:

I videh anđela gde silazi s neba, koji imaše ključ od bezdana i verige velike u ruci svojoj.
20:2 I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina,
20:3 I u bezdan baci je, i zatvori je, i zapečati nad njom, da više ne prelašćuje naroda, dok se ne navrši hiljadu godina; i potom valja da bude odrešena na malo vremena.
20:4 I videh prestole, i seđahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.
20:5 A ostali mrtvaci ne oživeše, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenje.
20:6 Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina.
20:7 I kad se svrši hiljadu godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje,
20:8 I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojih je broj kao pesak morski.
20:9 I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše logor svetih, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih.
20:10 I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gde je zver i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vek veka.
20:11 I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
20:12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
20:13 I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
20:15 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

- NAKON TOGA BOG STVARA NOVU ZEMLJU NA KOJOJ ĆE SPASENI VEČNO ŽIVETI A CRENTAR NOVE ZEMLJE BITI NOVI JERUSALIM:

otkrivenje 22 poglavlje:

I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.
21:2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.
21:3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
21:4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.
21:5 I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
21:6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.
21:9 I dođe k meni jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša napunjenih sedam zala poslednjih, i reče mi govoreći: Hodi da ti pokažem nevestu, Jagnjetovu ženu.
21:10 I odvede me u duhu na goru veliku i visoku, i pokaza mi grad veliki, sveti Jerusalim, gde silazi s neba od Boga,
21:11 I imaše slavu Božiju; i svetlost njegova beše kao dragi kamen, kao kamen jaspis svetli,
21:12 I imaše zid veliki i visok, i imaše dvanaestora vrata, i na vratima dvanaest anđela, i imena napisana, koja su imena dvanaest kolena Izrailjevih.
21:13 Od istoka vrata troja, i od severa vrata troja, od juga vrata troja, i od zapada vrata troja.
21:14 I zid gradski imaše dvanaest temelja, i na njima imena dvanaest apostola Jagnjetovih.
21:15 I onaj što govoraše sa mnom, imaše trsku zlatnu da izmeri grad i vrata njegova i zidove njegove.
21:16 I grad na četiri ugla stoji, i dužina je njegova tolika kolika i širina. I izmeri grad trskom na dvanaest hiljada potrkališta: dužina i širina i visina jednaka je.
21:17 I razmeri zid njegov na sto i četrdeset i četiri lakta, po meri čovečijoj, koja je anđelova.
21:18 I beše građa zidova njegova jaspis, i grad zlato čisto, kao čisto staklo.
21:19 I temelji zidova gradskih behu ukrašeni svakim dragim kamenjem: prvi temelj beše jaspis, drugi safir, treći halkidon, četvrti smaragd,
21:20 Peti sardoniks, šesti sard, sedmi hrisolit, osmi viril, deveti topaz, deseti hrisopras, jedanaesti jakint, dvanaesti ametist.
21:21 I dvanaest vrata, dvanaest zrna bisera: svaka vrata behu od jednog zrna bisera: i ulice gradske behu zlato čisto, kao staklo presvetlo.
21:22 I crkve ne videh u njemu: jer je njemu crkva Gospod Bog Svedržitelj, i Jagnje.
21:23 I grad ne potrebuje ni sunce ni mesec da svetle u njemu; jer ga slava Božija prosvetli, i žižak je njegov Jagnje.
21:24 I narodi koji su spaseni hodiće u videlu njegovom, i carevi zemaljski doneće slavu i čast svoju u njega.
21:25 I vrata njegova neće se zatvarati danju, jer onde noći neće biti.
21:26 I doneće slavu i čast neznabožaca u njega.
21:27 I neće u njega ući ništa pogano, i što čini mrzost i laž, nego samo koji su napisani u životnoj knjizi Jagnjeta.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Laodikeja bracika, sve je to savršeno tačno samo si izostavio milenijum na zemlji ostalo je OK. A to znači između ona dva vaskrsa ide milenijum na zemlji.
Možeš li mi dati citat iz kog se jasno čuje da će milenijumsko carsvo biti NA NEBU?
Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema milenijuma koji će ljudi provesti na zemlji.
Za vreme milenijuma zemlja će biti pusta, na njoj će biti svezani sotona i demoni za 1000 godina.
Verni će biti na nebu i održavaće se sud, odnosno - verni će istraživati sudijske izveštaje u kojima su zapisani izveštaji o životima svakog pojedinca.

VERNI SUDE SVETU I PALIM ANĐELIMA:

"Ne znate li da će sveti suditi svetu? Kad ćete dakle vi svetu suditi niste li vredni suditi manjim stvarima?
Ne znate li da ćemo anđelima suditi, a kamoli stvarima ovog sveta?"
( 1 Korinćanima 6. 2 - 3 )

"Dokle dođe starac, i dade se sud svecima Višnjeg, i prispe vreme da sveci preuzmu carstvo...
Potom će sesti sud, i uzeće mu se vlast, te će se istrebiti i zatrti sasvim.
A carstvo i vlast i veličanstvo carsko pod svim nebom daće se narodu svetaca Višnjeg; Njegovo će carstvo biti večno carstvo, i sve će vlasti Njemu služiti i slušati Ga"
( Danilo 7. 22 - 27 )

ZEMLJA PUSTA:

"Погледах на земљу, а гле, без обличја је и пуста; и на небо, а светлости његове нема.
Погледах на горе, а гле, тресу се и сви хумови дрмају се.
Погледах, а гле, нема човека, и све птице небеске одлетеле.
Погледах, а гле, Кармил је пустиња и сви градови његови оборени од Господа, од жестоког гнева Његовог.

Јер овако говори Господ: Сва ће земља опустети; али нећу сасвим затрти.
Зато ће тужити земља, и небо ће горе потамнети, јер рекох, намислих, и нећу се раскајати, нити ћу ударити натраг.
Од вике коњика и стрелаца побећи ће сви градови, отићи ће у густе шуме и на стене ће се попети; сви ће градови бити остављени и нико неће у њима живети.

А ти, опустошена, шта ћеш чинити? Ако се и облачиш у скерлет, ако се и китиш накитом златним, и мажеш лице своје, залуду се красиш, презиру те милосници, траже душу твоју" ( Jeremija 4. 23 - 30 )

"Gle, Gospod će isprazniti zemlju i opusteti je, prevrnuće je i rasejaće stanovnike njene.

I biće sveštenik kao narod, gospodar kao sluga, gospođa kao sluškinja, prodavac kao kupac, koji daje u zajam kao koji uzima u zajam, koji uzima dobit kao koji daje.
Sasvim će se isprazniti zemlja, i sasvim će se opleniti. Jer Gospod reče ovu reč"
( Isaija 24. 1 - 3 )

Natrag