- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Job 10,9Sjeti se, k`o glinu si me sazdao i u prah ćeš me ponovo vratiti.
Mudr 3,2: Očima se bezbožničkim čini da oni umiru ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Job 10,9Sjeti se, k`o glinu si me sazdao i u prah ćeš me ponovo vratiti.
Ni Raj, ni Pakao nikada nisu bili mesta, nego pre svega stanje, dimenzija u kojoj borave duše (i to ne sve) nakon telesne smrti. Ali, to ovi mortalisti i materijalisti jednostavno odbijaju da prihvate i shvate. Njima je naime sve materijalno, opipljivo, i u svom budalastom materijalizmu zamišljaju da je "raj" ponovno uspostavljanje vrta Edenskog na celoj zemlji
Propovednik:
9, 5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela NIKADA ni u čemu što biva pod suncem.
10 Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš.
Mire, ti si potpuno zastranio, i ne nam gde sakupljas takve ideje koje nemaju veze a biblijom i Bogom.
Raj je oduvek bio na nebu gde je Bozji presto i novi Jerusalim.
I nepostoji nikakav pakao u koji bi se gresnici mucili nakon smrti.
Mire, Obrati paznju na teskst:
Jer pazi, nem nikave logike
Moram govoriti na nacin koji oni razumeju, i to opisati na materijalan nacin, jer oni drugo i ne shvataju (to je na kraju radio i Hristos). Naravno ni raj ni pakao nisu fizicke lokacije, jer na onom svetu fizicko ne postoji!
Dokazi mi da je raj bio na nebu pre Hrista!? Ti ovo nicim ne mozes dokazati, nemas ni jedan jedini stih!
Raj nije bio na nebu, niti su u to jevreji verovali, vec se on nalazio provalijom odvojen od pakla!
Hristos kaze da postoji!
"I bice muceni pred andjelima svetim i pred jagnjetom! I nece imati mira dan ni noc... I dim njihovog mucenja dizace se u vek vekova!"
Ako postoje "muke" onda postoji i "mesto mucenja" (pakao). Isto je ovo rekao i u prici o bogatasu i Lazaru! I tamo je govorio o "mestu mucenja" (tekst kaze 'da ne bi i oni dosli na ovo mesto mucenja') pa kako ti govoris da ne postoji mesto - pakao?
Naravno da postoji!
A vi Hristove reci nazivate "mitovima"! Vrednije su vam reci pogresivog coveka Solomuna od Hristovih reci, ljudske reci vise vrednujete!
Po svemu sudeci nisu spremni prihvatiti odgovor!Slažem se, ali je veliko pitanje jesu li oni spremni da prihvate tvoje objašnjenje.
Gde je tu dokaz da je raj bio na nebu pre Hrista? Jel ti mene zafrkavas?Da vidimo Mire da li nemam biblijske dokaze, i da li raj nije oduvek bio na nebu
Eto Isus je rekao da postoji u prici o bogatasu i Lazaru umrli odmah dobijaju sta im sleduje! Ovde se ne radi o presudi, nego pre presude ides u u zatvor do pocetka sudjenja! Potpuno logicno ali nelogicno nekome kome su rekli da je nelogicno i ko zeli da mu bude nelogicno!Ne postoji pakao kao mesto vecnog mucenja gresnika.Postoji sud Bozji nakon Hristovog drugog dolaska
Rugac opisan u bibliji!
Sto dokazuje i pravi razlog njihovog postojanja, oni ne idu paganima, oni dolaze nama i samo nama! Razlog zasto to rade je da naprave razdor!
Iz iste knjige Svetoga Pisma.
11Čuvajte se isprazna gunđanja
i čuvajte jezik od opakih riječi,
jer i najtajnija riječ nije bez učinka, a lažljiva usta ubijaju dušu."